Kabuslarım beni çıldırtacak

Merhaba hanımlar,

Gerçekten bıktım. Gece yeteeer diye bağırmak istiyorum. 2 3 haftada bir 3 4 gün süren kabus moduna giriyorum. 3.5 aylık oğlum var. O gece uyuyor ben uyuyamıyorum korktuğum için. O kadar saçma kabuslar görüyorum ki. Örnek vereyim:

1. Dün gece gördüm. Rüyamda rüyada olduğumu fark ettim. Kendime dedim ki Muhtelif korkacaksın hemen uyanman lazım. Kendi kendimi zorladım uyandırdım. Öyle rahatladım ki uyanınca. Baktım eşim de evi süpürüyor. İyi dedim o uyanıkken uyumaya çalışayım. Sonra bi anda dank etti. Gece 2. Eşim bu saatte evi süpürmez. Yine rüya olduğunu anladım. Tekrar kendimi uyandırdın.

2. Bebeğin mama saati geliyordu. Baktım eşim bilgisayar başında. Dedim ki sen besler misin mamayla çok uykum var. O da tamam dedi. Sonra uyandım. Rüyaymış meğer. Ama yüzde yüz gerçekti.

Hala rüya mı gerçek mi bilmediğim anılarım var geceye dair.

Bir de gece ne yaparsam rüyamda tıpatıp aynısının kabusunu görüyorum. Örnek;

Oğluma mama hazırladım yedirdim uyuttum. Sonra ben de yattım. Rüyamda tıpatıp aynı şekilde yataktan kalktım mutfağa gittim mama yaptım. Tek fark tezgahta bir tane değil onlarca biberon vardı. Zaten rüyada olduğumu buradan anlıyorum. Mutfaktan çıkarken de arkamdan tutulup tavana çekiliyorum.

Zaten bu tavana yapışma rüyalarımın baş kahramanı. Antrede yürürken bir şey tavana çeker, tuvaletten çıkarken çıkamam tavana çekilirim oraya yapışırım.

Artık cidden gece olsun istemiyorum. Korkuyorum. Bu periyoddan o kadar ama o kadar sıkıldım ki...

Eşim bana sımsıkı sarılıyor gece korkmayalım diye. Yine de yok. Görüyorum o lanet kabusları. Bazıları gerçekle birebir aynı. Karıştırıyorum da.

Dün gece eşimle bir şey konuştuk. Ama rüya mıydı gerçek miydi bilmiyorum.

Bir gece de eşim pc başında mesai yaparken benden tatlı istedi. Adama söyledim bu saatte yenir mi diye. Meğer rüyamda istemiş. Ama o kadar gerçekti ki. İkna etmeye çalıştım bi süre hayır istedin diye.

Not: konu dine çekilmesin lütfen ama yatağa duasız girmem. Bir sürü dua okur üflerin. Her kabustan sonra tekrar okurum. Çarşafları üzerimi değiştiririm ama yine de görüyorum.

Bunu dertleşmek için yazdım. Dün gece yine uykusuz geçti. Şu an perişan haldeyim.

Belki bir önerisi olan olur. Ne bileyim susuzluktan olur su iç geçer gibi şeylere bile açığım.
Bu kadar olmasa da bebegim kucukken benim de gercekle ruyayi karistirdigim anlar oldu. Cunku gece gunduz birbirine giriyor, uykular boluk porcuk. Bazen gece uyanip bebegi besledim mi beslemedim mi, kac kere uyandik bilmiyordum. Sebebi bu olabilir mi sizin de? Uykular duzene girince gececektir oyleyse.

Genelde geceleri proje basında oldugum icin uyku bilmem. Ama yorgun olup sızdıgımda tıpkı bu anlattıklarını yasıyorum bende. Özellikle yorgun oldugumda ve kaygı yakaladıgında. Fakat kendimi rahatlattıgımda düsüncelerden uzaklasıp yorgunlugu üzerimden atınca rahat uyuyorum.

Farkındasın en azından. İstersen bi psikolog ile görüsüp durumunu paylasabilirsin.

Kaygılı kişiliğinizin yanında bir de küçük bir bebeğe bakmanın yorgunluğu, uykusuzluktan muhtemelen
ama merak ettiğim,
Son zamanda sürekli içtiğiniz herhangi bir bitki çayı veya normalin dışında tükettiğiniz bir gıda var mı?
Yada kokulu mum, tütsü gibi şeyler yakıyor musunuz?
Yada farklı bir dua veya zikir okuyor musunuz?
Yok hiçbirini yapmıyorum. Eniştem vefat etti. Onun ruhuna el fatiha okuyorum. Üç ihlas bir fatiha bir de ayetel kursi okuyup yatıyorum

bu yorgunluktan
sıze bırkac anımı anlatayımda gulun şaşkolozluguma
ben tek basımaydım dogum yaptıgımda dogumumda ekstra amelıyatda oldum 38 cm kıstım vardı alındı ve esımden baska yardımcım yoktu o da ıse gıdıyordu yanı aksam 9 dan gece 1 e kadar esım bakıyordu cocuga oyle soyleyeyım bu arada kolık ve reflu bır bebektı aglamaktan gobek fıtıgı olmustu... zor bır surecteydım

bırgun bebegımın aglama sesını duyuyorum yataktayım kucagımda tutuyorum gozum kapalı ama uyuyorum resmen yatakta dık oturarak. esıme uzattım gozum hala kapalı ... allah askına al bıraz sen yurut bırsey yap duramıyorum artık dedım
bır kahkaha koptu :KK70: meger bebek zaten esımdeymıs benım kucagımdakı yastıkmıs ben bebek dıye yastıgı pışpışlıyormusum... bebek kucagımda bıle degılmıs besıgındeymıs nasıl bır aleme gecıs yaptıysam artık...

neyse sonra yıne gunlerden bırgun yıne bebek aglama sesı yıne uyku modundaymısım ama ben uyanıgım sanıyorum
sırtını sıvazlıyorum pıs pıs pıs yapıyorum bana gore tabı
elımın altında bırsey bıngıl bıngıl yapıyor yumusak
allah allah dıyorum bu doku farklı :KK70:
gozumu bır actım kı esım yatakda dık oturuyor bebegım onun omuzunda o bebegın sırtını sıvazlıyor ben esımın gobegını

bunları 4 gun hıc uyuyamadıgım bır donem de yasadım ... ruya ıle gerceklık bırbırıne karısıyor zaman kavramı degısıyor gun 24 saat ya yetmıyor havada yuruyor gıbı oluyordum dengem şaşmıstı ama o surec gecıcı .
bıraz vıtamın takvıye alın beslenmeye dıkkat edın bıraz daha uyumanız lazım hepsı bu

Merhaba hanımlar,

Gerçekten bıktım. Gece yeteeer diye bağırmak istiyorum. 2 3 haftada bir 3 4 gün süren kabus moduna giriyorum. 3.5 aylık oğlum var. O gece uyuyor ben uyuyamıyorum korktuğum için. O kadar saçma kabuslar görüyorum ki. Örnek vereyim:

1. Dün gece gördüm. Rüyamda rüyada olduğumu fark ettim. Kendime dedim ki Muhtelif korkacaksın hemen uyanman lazım. Kendi kendimi zorladım uyandırdım. Öyle rahatladım ki uyanınca. Baktım eşim de evi süpürüyor. İyi dedim o uyanıkken uyumaya çalışayım. Sonra bi anda dank etti. Gece 2. Eşim bu saatte evi süpürmez. Yine rüya olduğunu anladım. Tekrar kendimi uyandırdın.

2. Bebeğin mama saati geliyordu. Baktım eşim bilgisayar başında. Dedim ki sen besler misin mamayla çok uykum var. O da tamam dedi. Sonra uyandım. Rüyaymış meğer. Ama yüzde yüz gerçekti.

Hala rüya mı gerçek mi bilmediğim anılarım var geceye dair.

Bir de gece ne yaparsam rüyamda tıpatıp aynısının kabusunu görüyorum. Örnek;

Oğluma mama hazırladım yedirdim uyuttum. Sonra ben de yattım. Rüyamda tıpatıp aynı şekilde yataktan kalktım mutfağa gittim mama yaptım. Tek fark tezgahta bir tane değil onlarca biberon vardı. Zaten rüyada olduğumu buradan anlıyorum. Mutfaktan çıkarken de arkamdan tutulup tavana çekiliyorum.

Zaten bu tavana yapışma rüyalarımın baş kahramanı. Antrede yürürken bir şey tavana çeker, tuvaletten çıkarken çıkamam tavana çekilirim oraya yapışırım.

Artık cidden gece olsun istemiyorum. Korkuyorum. Bu periyoddan o kadar ama o kadar sıkıldım ki...

Eşim bana sımsıkı sarılıyor gece korkmayalım diye. Yine de yok. Görüyorum o lanet kabusları. Bazıları gerçekle birebir aynı. Karıştırıyorum da.

Dün gece eşimle bir şey konuştuk. Ama rüya mıydı gerçek miydi bilmiyorum.

Bir gece de eşim pc başında mesai yaparken benden tatlı istedi. Adama söyledim bu saatte yenir mi diye. Meğer rüyamda istemiş. Ama o kadar gerçekti ki. İkna etmeye çalıştım bi süre hayır istedin diye.

Not: konu dine çekilmesin lütfen ama yatağa duasız girmem. Bir sürü dua okur üflerin. Her kabustan sonra tekrar okurum. Çarşafları üzerimi değiştiririm ama yine de görüyorum.

Bunu dertleşmek için yazdım. Dün gece yine uykusuz geçti. Şu an perişan haldeyim.

Belki bir önerisi olan olur. Ne bileyim susuzluktan olur su iç geçer gibi şeylere bile açığım.
Melatonin takviyeleri beni bu durumdan ve uykuya dalma zorlugundan kurtardi.

Beyninizin rem uykusuna yatıp veriyi işlemeye başlaması yaklaşık 3 saat sürüyor. En az 1.5 saatte rem uykusu. Veri işleme,depolama süreci yaklaşık 4.5 saat. Siz muhtemelen uzun süredir bu kadar uzun uyumadınız. Beyniniz o akşam yaşadığınız şeyi kaydedemiyor. Tezgahta biberon örneği gibi. Şöyle düşünün ön bellekte kalıyor, hani telefonun arkasında açık kalan uygulamalar gibi. Bir anda çok fazla şey açık kalıyor ama kapatıp düzene sokacak zaman yok. Uykuda bilinç kapandığı zaman önfrontal lob uyur. Yani mantığımızın olduğu bölge. Sizde bilinciniz yarı yarıya kapalı, rem yok, mantık kısmı uykuya daldığı an rüyaların saçmalığını farkediyorsunuz. Çözüm: Uyumak. Uyumadığınız sürece devam edecek. Sürekli kapağı kapatılan ama hiç yeniden başlatılmayan laptop gibisiniz şu an. Gündüz idare etseniz de gece düzgün çalışmıyorsunuz.

Yeni anneyim. Benzer rüyaları ben de görüyorum ve inanılmaz korkuyorum :( Bunun lohusalıkla , yeni annelikle bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Konuyu dine bağlamak istemem ama ben korku duasi okuyorum , o iyi geldi bana, en azından manevi olarak korunuyorum hissi geldi.

Ayrıca ekleyeyim dinle duayla muayla hiçbir alakası yok. Bir doktora giderseniz size aynı şeyleri söylecek. Bir ikincisi benzer bir durumdaysanız ama uykusuzluk yaşamıyorsanız, çok stresli bir dönemde değilseniz, değişik ilaçlar yada bitki kürleri kullanmıyorsanız hiç zaman kaybetmeden bir nöroloğa gidin.

Merhaba. Mesela çok takıntılısınızdır. Mesela ben balkondan hırsız girecek diye buna taktım. Ve 2 gece de bir rüyamda balkondan hırsız girerken görüyorum. O kadar çok korkuyorum ki.. Yani böyle bişey olabilir mi.. Buna benzer bir takıntı..

Evet bebeğe tek bakıyorum gündüzleri bir süredir. Aşırı yorgunum

Uyku kalitesini ölçen uygulamalar var cep telefonuna indirebiliyorsunuz. Onu indirip telefonu yastık altına koyun bakalım ne çıkacak? Mesela bir gün kalitesiz uyku uyuduysanız ertesi gün kabus görebilirsiniz.
Tetikleyiciyi bulmak lazım.

Akşam kafeinden mavi ışıktan ızaklaşıp karanlıkta uyumayı deneyin ve en yakın zamanda doktora danışın derim.

Medikal nedenden dolayı derin uykuya dalamıyorsanız vücut dinlenemiyor demektir, sersem gibi kalkarsınız. Uykusuzluğun kendisi de kabusa neden olabilir.

Kabusun görüldüğü saatler önemli, günde ne kadar uyuyabildiğiniz önemli, şu noktada daha çok bilgiye ihtiyaç var.

Muhtelif, daha önce de söylemiştim sanırım kullanıcı adın seni yansıtıyor, yeni doğum yaptın, stresli bir hamilelik sonrası çoğu anne gibi uykusuz, yorgun geçen bir anneliğe adaptasyon süreci yaşıyorsun, üstelik anladığım kadarıyla korkan, rüyalarının fazla etkisinde kalan birisin.
İşin Tıbbi tarafını bilemem doktora gitmende yarar var lakin bence yaşadığın kabusların nedeni evhamlı, panik kişiliğinin de etkisiyle bebeğe yetememe, yeterince annelik yapabiliyor muyum korkuları ve aşırı yorgunluğun birleşmesi sonucu oluyor bunlar.

Korkularını yenmen için uzman desteği almalısın, rüyalardan korkmamayı da öğrenmen lazım ama onun için önce kendi kendini rahatlatman lazım, mesela akşam uykusuna dalmadan önce ılık bir duş almanı önerebilirim, emzirdiğini sanıyorum, o yüzden papatya, melisa gibi bitki çayları kullanmanda sakınca var mı bilmiyorum ama doktoruna danışırsan iyi olur, sakınca yoksa yatmadan önce bitki çayı içmeyi dene, sinirlerini gevşetir rahatlamana faydası olur, bebeğinin ya da senin kokulara alerjin yoksa rahatlatması için lavanta ya da yasemin önerebilirim, lavanta yağıyla kendine masaj yapabilirsin, hafif rahatlatıcı bir müzik de işe yarar.

Uykuya dalmadan önce yaptığın ritüellerin varsa onları yapıp yatabilirsin, uykuya dalmadan önce aklını boşaltman rahatlaman önemli, ayrıca yatış pozisyonun da kötü rüya görmene sebep oluyor olabilir, stresli yorgun dönemlerde sırt üstü yatmak veya yüzü koyun kalp üzerine yatmak kötü rüyalar görmeye neden olabiliyor, bu şekilde yatan biriysen uyku pozisyonunu değiştirmen iyi gelebilir, örneğin yüzü koyun ve sağ tarafına yatarak gibi.
Ve mutlaka bunların rüya olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, uyanınca geçeceğini kendine telkin etmelisin, yatağa korkuyla girersen tekrarlayan kötü rüyalar görürsün.
Hamileyken de konu açmıştım. O kadar çok kaybetme korkusu yaşadım ki şimdi bebek uyurken kusacak boğulacak bşr şey olacak diye korkularım ortaya çıktı. Bu sadece ben bakarken var. Anneme veya eşime emanet ettiğimde aklım bebekte kalmıyor.
Beşik sol tarafımda kalıyor. Sola dönük yatıyorum hep. Arkamı bile dönemiyorum. Aslında iyi durumda değilim sanırım.
Gündüz de o kadar rahat anneyim ki. Mesela boğazına bir şey kaçar. Annem babam panik olur. Ben kalkmam bile. Durun o kendini toparlar derim.
Cidden kesintisiz uyumam lazım. Şu an beynim o kadar dolu ki.

Kaygıyla ilişkili bu durum. Ben lise yıllarımda çok yaşıyordum sizinki gibi şeyler. Bir dönem ne zaman uyusam karabasan görüyordum. Ardından şöyle düşündüm madem ben bunun rüya olduğunun farkındayım o an, korkmama gerek yok çünkü tıpkı gündüz yaşadığım kaygı atakları gibi burda da gerçek bir tehlike yok aslında, güvendeyim beynimin minik bi oyunu sadece. Böyle düşünerek uyumaya başladım ve kabus veya karabasanlar başladığında korkup kendimi uyandırmak yerine bunlar gerçek değil diyip eğlenmeye çalıştım. Birkaç ay sonra ne gece ne gündüz kaygı atakları kalmadı bende:KK50:
Bilimsel açıklamasını bilemem ama parapsikolojide bu olayı şu şekilde değerlendirebiliriz; hayatında deneyimlediğin kaygıyla mücadele etmek, gerçek olmadığını anlamak için astral aleme çekiliyorsun büyük ihtimalle. Orda gördüklerini mutlaka not etmeni öneririm. Gün içinde düşündüklerinden farklı bir şey gördüğünde özellikle, sembolik olarak anlamını araştırıp kendine dair çok şey keşfedebilirsin. Astral seyahat, lucid dream son yıllarda çok popüler oldu özellikle ergenler arasında ama aslında tibet budizminin pratikleri bunlar ve kısaca uykuda dahi zihni uyanık tutarak çok yüksek farkındalık seviyelerine ulaşmayı hedefliyorlar. Bu deneyimler sizin için korkutucu anlayabiliyorum ama bence bir o kadar da kıymetli. Kaygıyı, korkuyu kontrol altına almayı, önem vermemeyi başardığınızda geçecektir bence. Tabiki bunlardan önce mutlaka doktora gidilmeli belki de çözümü çok basit bir soruna işaret ediyordur
Ya işte bu astral alem lucid rüya beni çok korkutuyor. Uyanmazsam sürekli evde uçup tavana yapışıyorum. Bu durum o kadar korkutucu ki. Millet bunun için aylarca uğraşıyor. Ben ise istemiyorum. Not edeyim bundan sonra.

Bazen bana da olur neden bilmem 4-5 gun ust uste kabus gorup hep ayni saatte uyanirim. Mesela saat sabaha karşi 4-5 araliginda kabusla uyanirdim, ne zaman kalkip saate baksam bu aralikta olurdu saat kacta yatmiş olursam olayim. Genelde gecici oluyor en fazla 1 hafta filan sürerdi benim. Bazen ruyada oldugumu fark ediyor, ruya icinde ruya gorebiliyorum.

AMA ben gerçekliği hiç kaybetmedim. Neyin gercek neyin rüya olduğunu ayirt ederken zorlaniyor olsam korkardim akil saglimdan.
Korkuyorum zaten çünkü bazı rüyalar gerçekle birebir. Hiç absürt bir şey olmuyor rüyada mesela

Sütü artırmanın en önemli olayı da uyku bunu bana 2 tane doktor söyledi. Bir ara sütüm kesilecek gibi olmuştu bebeğim 2 aylıkken, doktorumuz uyuyacaksın yardım al dedi. Biz şöyle bir yol izledik eşimle. Gece en son kendim yatarken emziriyordum. Sonra 4 saat sonraki öğünde ben hiç kalkmıyordum eşim kalkıp mama yapıp içiriyordu,sonra 4 saat falan son ra kalktığında ben kalkıyordum emziriyordum. Yani 7-8 saat kesintisiz uyuyordum. Sütümde inanılmaz bir artış oldu ve vücut ağrılarım, ruh gibi gezmelerim falan son buldu. Deneyebilirsin.
Peki mastiti nasıl çözdünüz? 3.5 ayda 17 kez mastit oldum. Kesintisiz 5 saat uyusam günlerce acı veren süt tıkanıklığı açılmıyor.

Ama bu yöntemi kesinlikle deneyeceğim. Gece bebekten uzaklaşmam lazım. Eşim beslesin ben sonra kalkayım

Ayrıca ekleyeyim dinle duayla muayla hiçbir alakası yok. Bir doktora giderseniz size aynı şeyleri söylecek. Bir ikincisi benzer bir durumdaysanız ama uykusuzluk yaşamıyorsanız, çok stresli bir dönemde değilseniz, değişik ilaçlar yada bitki kürleri kullanmıyorsanız hiç zaman kaybetmeden bir nöroloğa gidin.
Tezim sebebiyle stresli dönemdeyiz. Annemde gelemiyor artık. Gece gündüz bebekleyim. Ders çalışmaya vaktim yok. Sınav aralıkta. Deli olacağım

Rüyalar bilinçaltımızın yansımasıdır derler. Yorumlar içinde bahsedilen uyku felci ve rüya içinde rüya görüp uyanamama halini bende çok yaşardım. Öyle ki eşimi uyandırıp durumumu ona anlattırdım ama meğer hiç uyanmamışım adam yanımda uyumaya devam ediyor olurdu. Hatta dün gece çok uzun süredir bunu yaşamadığımı düşündüm sabah bu forumla karşılaştım, çok ilginç.
Şöyle ki uyanıkken kontrol sende ama uyuduğun zaman bilinçaltın kontrolsüz kalıyor. Yaşadığın kaygılar, kafandan geçen düşünceler, endişeler uykunda dışa vuruyor. Mesela annenin bir hafta gelmeyecek olmasını o sürede yalnız kalıp yetersiz yada yorgun hissedeceğine şartlamışsın kendini. Şimdiden bunun stresini yaşıyorsun. Beynin rahatlaman gerektiğini anlatıyor sana bu rüyalarla.
Bunun için olumlamalar yapmalı, olumsuz düşünceleri kafanda bertaraf etmelisin. Mesela annen gelmeyecekse bir hafta bebeğinle ne olabilir?
Ev işi, yemek hepsini boşverir bir hafta bebeğinle ilgilenirsin. En fazla bu işler rayında gitmemiş olur.
Sana bunları niye yapmadın diyecek, seni strese sokacak bir eşin yok anladığım kadarıyla.
Neden bu stresin? Her şeyi mükemmel yapamayız ki ahtapot gibi bir sürü kol ve bacaklarımız yok.
Gayet sağlıklı bir bebeğin var, sen iyi ve ilgili bir annesin. Olması gerektiği gibi herşey olumsuz bir durum yok.

Her gece defalarca yataktan kalkıp bebeğini kontrol ediyorsun ya, yanlış olan yada tehlike de olan neyi düzeltiyorsun, müdahale edebiliyorsun mesela? Her kalkman da bebeğin mışıl mışıl uyuyor olmuyor mu? Tüm gece başında da beklesen yine öyle olacak.

Eğer sana iyi gelecekse bebek karyolası ile yatağını yan yana koy. Yattığın yerden gözünü açınca bebeğini görebileceğin şekilde olsun. Ben uyku setinin bana doğru bakan yanını kullanmazdım mesela. Arada gözümle takip edebilmek için.
Şimdi daha güzel kolaylıklar çıktı. 3 taraflı yatağa monteli beşikler vs var. Yada aynı yatağın içinde ayrı bebek yatakları var.
Onlardan edin al bebeğini yakınına. Zaten bir kaç ay sonra bu endişelerin kalmayacak herkes yerinde uyuyacak.
Bebek karyolası zaten yanımda desem 😔😔
Siz deyince fark ettim. 3.5 ayda sayısız uyanmalarımın hiçbirinde bir durumu düzeltmedim. Ama elimde değil. Bebek gazlı. Ikındıkça ses çıkardıkça uyanıyorum

Back