Kabuslarım beni çıldırtacak

Yukarıda Mune ye de yazdım. Çocukluğumdan beri korku atakları ile yaşıyorum. Sanırım alıştım. 1 hafta sürüp geçiyor. Küçükken annem psikoloğa götürdü. İşe yaramadı kadınla uyuşamadık. Hamile kalmadan önce ben gittim. Covid patladı gidemedim sonra kaldı. Yani tam tedavi olsam iyi olacak
Sebebi bulunmadıysa şu zamana dek; Korkutmak istemiyorum ama bir eeg çektirmeye ne dersiniz? Belki bir tür uyku bozukluğu yaşıyorsunuz. Bir nörolog a görünmeniz sebebi bulmanıza yardımcı olucaktır. Tekrar korkuttuysam özür dilerim, sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.

Dini yön vs bilmiyorum ama eskiler al basması derler lohusa kadınlara olurmuş bende de oldu hatta bende başka durumlarda oldu inanan inanır inanmayan inanmaz ama annem bana kurşun döktürmüştü ve tamamen geçmişti sorunlarım ki bende inanmam bu tür şeylere.

Muhtemelen yorgunluktandir ama tavana çekilme durumunun hayatınızdaki bir şeyin sembolü olduğunu düşünüyorum. Gerçi ben de hep yüksek bir yerden düştüğümü görüp sıçrayarak uyanırım. Küçükken köyde babaannemin evinde yüksek bir pencere vardı. Ne zaman köye gitsem ruyamda o pencereden düştüğümü görürdüm. Benimki o zamandan kalma bence. Belki bilinçaltında ölüm korkusu

Merhaba hanımlar,

Gerçekten bıktım. Gece yeteeer diye bağırmak istiyorum. 2 3 haftada bir 3 4 gün süren kabus moduna giriyorum. 3.5 aylık oğlum var. O gece uyuyor ben uyuyamıyorum korktuğum için. O kadar saçma kabuslar görüyorum ki. Örnek vereyim:

1. Dün gece gördüm. Rüyamda rüyada olduğumu fark ettim. Kendime dedim ki Muhtelif korkacaksın hemen uyanman lazım. Kendi kendimi zorladım uyandırdım. Öyle rahatladım ki uyanınca. Baktım eşim de evi süpürüyor. İyi dedim o uyanıkken uyumaya çalışayım. Sonra bi anda dank etti. Gece 2. Eşim bu saatte evi süpürmez. Yine rüya olduğunu anladım. Tekrar kendimi uyandırdın.

2. Bebeğin mama saati geliyordu. Baktım eşim bilgisayar başında. Dedim ki sen besler misin mamayla çok uykum var. O da tamam dedi. Sonra uyandım. Rüyaymış meğer. Ama yüzde yüz gerçekti.

Hala rüya mı gerçek mi bilmediğim anılarım var geceye dair.

Bir de gece ne yaparsam rüyamda tıpatıp aynısının kabusunu görüyorum. Örnek;

Oğluma mama hazırladım yedirdim uyuttum. Sonra ben de yattım. Rüyamda tıpatıp aynı şekilde yataktan kalktım mutfağa gittim mama yaptım. Tek fark tezgahta bir tane değil onlarca biberon vardı. Zaten rüyada olduğumu buradan anlıyorum. Mutfaktan çıkarken de arkamdan tutulup tavana çekiliyorum.

Zaten bu tavana yapışma rüyalarımın baş kahramanı. Antrede yürürken bir şey tavana çeker, tuvaletten çıkarken çıkamam tavana çekilirim oraya yapışırım.

Artık cidden gece olsun istemiyorum. Korkuyorum. Bu periyoddan o kadar ama o kadar sıkıldım ki...

Eşim bana sımsıkı sarılıyor gece korkmayalım diye. Yine de yok. Görüyorum o lanet kabusları. Bazıları gerçekle birebir aynı. Karıştırıyorum da.

Dün gece eşimle bir şey konuştuk. Ama rüya mıydı gerçek miydi bilmiyorum.

Bir gece de eşim pc başında mesai yaparken benden tatlı istedi. Adama söyledim bu saatte yenir mi diye. Meğer rüyamda istemiş. Ama o kadar gerçekti ki. İkna etmeye çalıştım bi süre hayır istedin diye.

Not: konu dine çekilmesin lütfen ama yatağa duasız girmem. Bir sürü dua okur üflerin. Her kabustan sonra tekrar okurum. Çarşafları üzerimi değiştiririm ama yine de görüyorum.

Bunu dertleşmek için yazdım. Dün gece yine uykusuz geçti. Şu an perişan haldeyim.

Belki bir önerisi olan olur. Ne bileyim susuzluktan olur su iç geçer gibi şeylere bile açığım.
Aynı durumdan bende muzdaribim uyanamamalar çok değişik rüyalar görüyorum bende acaba yine dolunaydan felan bişey mi oluyor bir haftadır bende bunaldım 😔

Merhaba hanımlar,

Gerçekten bıktım. Gece yeteeer diye bağırmak istiyorum. 2 3 haftada bir 3 4 gün süren kabus moduna giriyorum. 3.5 aylık oğlum var. O gece uyuyor ben uyuyamıyorum korktuğum için. O kadar saçma kabuslar görüyorum ki. Örnek vereyim:

1. Dün gece gördüm. Rüyamda rüyada olduğumu fark ettim. Kendime dedim ki Muhtelif korkacaksın hemen uyanman lazım. Kendi kendimi zorladım uyandırdım. Öyle rahatladım ki uyanınca. Baktım eşim de evi süpürüyor. İyi dedim o uyanıkken uyumaya çalışayım. Sonra bi anda dank etti. Gece 2. Eşim bu saatte evi süpürmez. Yine rüya olduğunu anladım. Tekrar kendimi uyandırdın.

2. Bebeğin mama saati geliyordu. Baktım eşim bilgisayar başında. Dedim ki sen besler misin mamayla çok uykum var. O da tamam dedi. Sonra uyandım. Rüyaymış meğer. Ama yüzde yüz gerçekti.

Hala rüya mı gerçek mi bilmediğim anılarım var geceye dair.

Bir de gece ne yaparsam rüyamda tıpatıp aynısının kabusunu görüyorum. Örnek;

Oğluma mama hazırladım yedirdim uyuttum. Sonra ben de yattım. Rüyamda tıpatıp aynı şekilde yataktan kalktım mutfağa gittim mama yaptım. Tek fark tezgahta bir tane değil onlarca biberon vardı. Zaten rüyada olduğumu buradan anlıyorum. Mutfaktan çıkarken de arkamdan tutulup tavana çekiliyorum.

Zaten bu tavana yapışma rüyalarımın baş kahramanı. Antrede yürürken bir şey tavana çeker, tuvaletten çıkarken çıkamam tavana çekilirim oraya yapışırım.

Artık cidden gece olsun istemiyorum. Korkuyorum. Bu periyoddan o kadar ama o kadar sıkıldım ki...

Eşim bana sımsıkı sarılıyor gece korkmayalım diye. Yine de yok. Görüyorum o lanet kabusları. Bazıları gerçekle birebir aynı. Karıştırıyorum da.

Dün gece eşimle bir şey konuştuk. Ama rüya mıydı gerçek miydi bilmiyorum.

Bir gece de eşim pc başında mesai yaparken benden tatlı istedi. Adama söyledim bu saatte yenir mi diye. Meğer rüyamda istemiş. Ama o kadar gerçekti ki. İkna etmeye çalıştım bi süre hayır istedin diye.

Not: konu dine çekilmesin lütfen ama yatağa duasız girmem. Bir sürü dua okur üflerin. Her kabustan sonra tekrar okurum. Çarşafları üzerimi değiştiririm ama yine de görüyorum.

Bunu dertleşmek için yazdım. Dün gece yine uykusuz geçti. Şu an perişan haldeyim.

Belki bir önerisi olan olur. Ne bileyim susuzluktan olur su iç geçer gibi şeylere bile açığım.

Canım öncelikle rabbim huzurlu uykular versin. Ama senin eski konularınida biliyorum. Yapi gereği çok fazla evhamlı ve takıntılısın. Bence süregelen evham ve takıntılarının yansıması bu rüyalar. Bence profesyonel destek alman gerekiyor.

Muhtemelen yorgunluktandir ama tavana çekilme durumunun hayatınızdaki bir şeyin sembolü olduğunu düşünüyorum. Gerçi ben de hep yüksek bir yerden düştüğümü görüp sıçrayarak uyanırım. Küçükken köyde babaannemin evinde yüksek bir pencere vardı. Ne zaman köye gitsem ruyamda o pencereden düştüğümü görürdüm. Benimki o zamandan kalma bence. Belki bilinçaltında ölüm korkusu
Yani nasıl araştırsam bunu bilemedim. Çok merak ettim neyin sembolü olduğunu

Canım öncelikle rabbim huzurlu uykular versin. Ama senin eski konularınida biliyorum. Yapi gereği çok fazla evhamlı ve takıntılısın. Bence süregelen evham ve takıntılarının yansıması bu rüyalar. Bence profesyonel destek alman gerekiyor.
Evet kendimin farkındayım. Yardım alacağım inşallah

Geçmişte bir panik atak teşhisim var zaten. Dün gece eşimle annem baktı bebeğe. Annem bakarken eşim, eşim bakarken annem yanımda uyudu. Ben de korkmadan 9 dan sabab 8e kadar saatlerce uyudum. Bir 4 4.30 arasu emzirdim çok ağlıyordu o kadar.

Hiç korkunç kabus görmedim. Hatta o kadar güzel rüyalar gördüm ki tekrwr görmek isterim. Hep denizle ilgiliydi
Canım çok iyi anlıyorum. Benim eşim gece çalışıyor , annemde bırakıp gelemedi. O ilk 10 gün her gece kalkıp evde koşuyordum. Soğukta balkonda oturup ağlıyordum. O kadar normal ki. Sakin ol. Hepsi geçecek. Çok normal yaşadıklarımız. Bilmediğimiz bir hayata alışmaya çalışıyoruz. Bir sürü kaygımız , yorgunluğumuz ve hormonal durumumuz oluyor. İnşirahta aç olur mu? Uyurken dinle hatta. Bak zaten en zor aşamaları geçtin 4 aylık olacak 💕

Ya o kadar tedirgin oluyorum ki rüyamda korkunç bir şey olacak diye. Hemen kaçmaya çalışıyorum. Çünkü rüyalarımda genelde bir şey beni tutar tavana çeker
Konu hakkında elbette bilgi birikimine sahip değilim ama psikologdan dinlediklerimi aktarmak isterim. Allah bağışlasın evladınızı. Rüyalarımızda genelde kaygılarımızı görürmüşüz ya da yapmak istediklerimi. Beynimizin bir nevi resetlesnmesi ve kendini rahatlatma mekanizmasıymış rüyalar. Örnek vermek gerekirse rüyamızda baba araba kullanıyorsa bu hayatımn kontörlü babamın elinde demekmiş ve beyin bunu rüya yoluyla dışarı atarmış.
Muhtemelen sizde aşırı derece düşünüp kaygılandığınız için sürekli bu durumdasınız. Çünkü aslında uyurkende sürekli tetiktesiniz ve bende uyumuyorsunuzda gözler kapalı beden tetikte. Bu da bedeninizi yoruyor tam olarak uykuyla gerçeği ayırt edemiyor olabilirsinz. Kaygılarınız için ilaç önerebilirim annem çok rahatladı aşırı kaygılı durumlarda iyi geliyor ama siz ilaçsızda başarabilirsiniz. Korkmayın sakin olun gevşeyin. Bebeğiniz sağlıklı birşey olmayacak yanındasınız rahatça uyuyabilirsiniz olması durumunda uyanırsınız zaten. Siz annesiniz o içgüdüyü veriyor Rabbim. Sürekli kendinizi rahatlatın ve gece uykusu çekin. ❤️

Merhabalar;

Kendimi gördüm sanki. Öyle ruyalarim vardi ki, arkadaşlarım bu rüyaları yaz deli para kazanırsın diyorlardı. Hala unutmadiklari ruyalarim vardir korku kategorisinde. Tıpkı sizinki gibi, uyanık olduğumu zannederdim ve bir işaret ile kabus olduğunu anlardim. (Benim için bu lambayı acmak icin dugmeye basınca acilmamasiydi ozellikle. Kabus oldugunu direkt anlardim bu yolla.)

Birgun, yorgunluktan bahsederken sınıf arkadaşıma anlattım bu durumu. Kendisi bu bilinçaltı temizleme vs işleriyle ugrasiyordu, egitimini almış falan. O da hemen aradı beni, bi şeyler anlattirdi alakali alakasiz sorular falan sordu ama çocuk oyunu gibi bir şey. Rüyalar bıçak gibi kesildi. O mu işe yaradı yoksa işe yaradığını düşündüğüm için bir tür placebo mu yaşadım bilmiyorum. Şimdi aydaaa yılda bir standart kabus görürüm hani herkesin gördüğü türden. O IMDB puanlı kabuslarım tamamen bitti.

Yani demem o ki böyle bir şey arastirabilirsiniz. Bu konuda uzman psikologlar var diye biliyorum. Bilincaltinizla alakali bir durum olabilir. Umarım bir an önce geçer. Resmen uykuya hasret bırakıyor insanı, uyurken yoruluyordum ben.

Yorgunluktan olabilir, uyumadan önce bi şeyler yiyince kabus görürüm genelde. Beslenme ve uyku düzeni oluşturun eğer kötüyse. Ağır yiyecekler yememeyi deneyin

Bende yanıma büyük oğlum gece gelip yatıyordu. Uyaniyordum ,gövde kocaman, kafası bebeğin kafası olarak görüyordum . Sonra bakıyordum bebek beşiğinde ,o zaman idrak edebiliyordu m.
Bende de bebeğimi yanımdan ayırdıktan sonra eşimin o koca kafasını bebeğim sanıyodum görüntü netleyene kadar aklım gidiyodu. Bazen uykumdan aniden uyanıp yatağın içinde oğlumu arıyorum sonra hayret ediyorum ne zaman uyuttum da geldim yattım. Sanırım gece çok uyanmaktan kaynaklı

Merhaba bir güncelleme geçeyim istedim.
Buradaki önerileri dinleyerek gece totomu oğluma dönüp uyumaya başladım.
Eskiden saat başı alarmım vardı kontrol için
Gördüm ki 4 saat uyuyup beslenme saatine kalktığımda da oluyormuş
Cumadan beri bunu deniyorum ve cidden gün içinde o kadar dincim ki
Eski düzende oğlumu 4 8 arası eşim alıyordu çünkü oğlumun uyanma saati 4tü.
O da benden mi etkilendi bilmiyorum ama bebeğim de 7ye kadar uyur oldu (4_7 arası kesintili uyku olsa da)
Bu sayede eşim de 4te kalkmak zorunda kalmadı artık

Rüyalar devam ediyor ama normal rüyalara döndü. Kabus değil rüya. Hayat kalitemi düşürmüyor. Görmekten hoşlandığım rüyalarım var arrık.

İşin özeti; yeni anneler uyuyun. Yoksa delirirsiniz forevermorrenk forevermorrenk sana da diyim bunu. Uyu bak bebeği zırt pırt kontrol etme :D

Muhtelif güzel bir gelişme kaydetmişsin, bunu devam ettirmeli ve korkularının seni yeniden ele geçirmesine izin vermemelisin, sen iyisin, oğlun iyi her şey yolunda.

Arada bizim için de güzel rüyalar görür müsün? Benim için şöyle kumsalda güneşlendikten sonra mutluluktan heidi gibi kırlarda koşan hatun rüyası görür müsün lütfen 😂

Muhtelif güzel bir gelişme kaydetmişsin, bunu devam ettirmeli ve korkularının seni yeniden ele geçirmesine izin vermemelisin, sen iyisin, oğlun iyi her şey yolunda.

Arada bizim için de güzel rüyalar görür müsün? Benim için şöyle kumsalda güneşlendikten sonra mutluluktan heidi gibi kırlarda koşan hatun rüyası görür müsün lütfen 😂
Tabi bunu düşünerek uyuyacağım, neden olmasın 😀😀
Seninle konuştuklarımız da çok etkili oldu. Şu an eşim yok, yatak odasında tek yatıyorum, arada aklıma geliyor korkularım ama hemen konuştuklarımızı hatırlıyorum.
Şimdi alarmımı 3 saat sonrasına kurdum. Kalkıp mama hazırlama saatine kadar uyanmak yok 😚😚

Merhaba bir güncelleme geçeyim istedim.
Buradaki önerileri dinleyerek gece totomu oğluma dönüp uyumaya başladım.
Eskiden saat başı alarmım vardı kontrol için
Gördüm ki 4 saat uyuyup beslenme saatine kalktığımda da oluyormuş
Cumadan beri bunu deniyorum ve cidden gün içinde o kadar dincim ki
Eski düzende oğlumu 4 8 arası eşim alıyordu çünkü oğlumun uyanma saati 4tü.
O da benden mi etkilendi bilmiyorum ama bebeğim de 7ye kadar uyur oldu (4_7 arası kesintili uyku olsa da)
Bu sayede eşim de 4te kalkmak zorunda kalmadı artık

Rüyalar devam ediyor ama normal rüyalara döndü. Kabus değil rüya. Hayat kalitemi düşürmüyor. Görmekten hoşlandığım rüyalarım var arrık.

İşin özeti; yeni anneler uyuyun. Yoksa delirirsiniz forevermorrenk forevermorrenk sana da diyim bunu. Uyu bak bebeği zırt pırt kontrol etme :D

Senin adına çok sevindim hatun güzel şeyler olmuş kendini toparlamışsın 💜
Valla ben bir doğurayım inşallah uyumaya zaman kalır.
En büyük dileğim sakin bir çocuk olur umarım😁

Tabi bunu düşünerek uyuyacağım, neden olmasın 😀😀
Seninle konuştuklarımız da çok etkili oldu. Şu an eşim yok, yatak odasında tek yatıyorum, arada aklıma geliyor korkularım ama hemen konuştuklarımızı hatırlıyorum.
Şimdi alarmımı 3 saat sonrasına kurdum. Kalkıp mama hazırlama saatine kadar uyanmak yok 😚😚
Aynen güzel güzel uyu, benim için rüya görmeyi unutma 😊 Kır'lı çiçekli deniz'li güneşli rüyalar bekliyorum:)

Konuşmaların faydasını görmene de çok sevindim, ne zaman istersen buradayım biliyorsun😘

Evet karanlık korkum var. Hırsız vs değil. Görünmeyen şeylerden korkuyorum. Üniversiteye kadar hayatım boyunca anne baba vrys kardeşimle uyudum. Tek başıma uyumaktan çok korkardım. Dönem dönem gelirdi bu ataklar. İlkokulda hakkımı asla helal etmediğim din kültürü hocamız kuran yırtan kızın ibretlik sonu diye hikaye anlatmıştı. Bu beni yıllatca korkuttu. Başka bir din hocası ise üç harfli yok demeyin inkar etmeyin yok derseniz karşınıza çıkar dedi. Bu ayrı bir travma oldu çünkü o dersten sonra beynimde sürekli yoktur yoktur cümlesi yankılandı. Beynimi susturamadım. Beynim yoktur dedikçe karşıma çıkacak sandım ve tek uyuyamadım.
Üniversitede tek kalmaya başladım. Hatta tek eve çıktım. Ama üniversitede de bir atak dönemim oldu. Yine dini temelliydi. Çok girmek istemiyorum ama delirmemek için psikiyatriste gittim. Bana panik atak geçiriyorsun ama ilaç vermeyeceğim yenebilirsin dedi. İnanır mısınız o gece tüüüm korkularım uçtu gitti teşhisi alınca. Ondan önce geceleri öleceğimi, uçtuğumu vs zannediyordum.

Hala evde tek karanlıkta uyuyamam mesela. Mutlaka antre vs açıktır. Gece lambası da kar etmez bana. Komple ışık lazım. Bu korku atakları dönem döbem gelir. Sonra kaybolur gider
Ay aglicam beni anlatmissiniz hayatim boyunca hic yalniz uyuyamadim 33 yas hala asla evde tek kalamam.liseden beri ne deprem ne ölum kayip kazalar ne kabuslar korkunc diger mistik ruyalari yazmiyorum canavarlar vs vs.....hayatim kabusla gecti 5 yil ilac kullandim birakinca gene baslasi Esim yurt disina gorevlendirilir o iki uc hafta ruyamda esim mi ölmez bana mi biseyler olmaz Allahh en gicik olup HAKKIMI HELAL ETMEDIKLERIMDE daha cok korkutanlar.... ay cnm kotuyu cagirma ay cnm hayrolsun hemen nolur ihmal etme bi tovbe et..ay cnm hayrolsun Allah Allah neden gordun acaba bu aralarda astrolojik olaraj 3ncu gözümüz açıkmış bla bla blaaaa. ALLAHA tabiki inaniyorum ama bu yasadiklarimiz deli gibi psikolojik bagiriyor psikolojik diye gunde 2 3 saat uyuyorum bazen hic uyuyamayip uyku ilaci aliyorum ..bir suru stress var hayatim da bu şekilde cicek koklarken rüya görmeyeceğiz tabiki.bakin en cok neyden korkuyorsaniz kabuslar o oluyor .hamileyken tum arkadaşlarım bebeklerini kaybettigini gördü ve hepsi catir catir doğurdu. Bazilarinda ölüm korkusu vardir onu gorur bazilarinda kopek korkusu vardir hep kopek kovalar.rabbim hepimize uzun omur versin ama ruhsal hastalik cok yorucu gecem yok uyuyamiuorim bin tane terapi aldim muska okutma kuran okumalari ritueller ne varsa yaptim...... 33 yas iki universite mezunuyum akilsiz biri degilim ama akilsiz seylerde yaptim 3 persembe ust uste ritueller vs vs ama yokkkkk.anne karninda almisim o stresi daha... çocukken mahallede cok korkuturlardi ve ben biraz korkunc eski pussku bir evde büyüdüm suan rezidansta yasasam nolur gecmis golge gibi pesimde .suan sabaha karsi 4 e geliyor saat .ki dun 3 saar uyumustum evet panik atak geldi bi kabusun etkisinde kaldığım icin yine uyuyamiyorum amabiliyorum gecicek yine gecicek yine gecicek ..anlam yuklemeyin gercekten psikolojik

Merhabalar;

Kendimi gördüm sanki. Öyle ruyalarim vardi ki, arkadaşlarım bu rüyaları yaz deli para kazanırsın diyorlardı. Hala unutmadiklari ruyalarim vardir korku kategorisinde. Tıpkı sizinki gibi, uyanık olduğumu zannederdim ve bir işaret ile kabus olduğunu anlardim. (Benim için bu lambayı acmak icin dugmeye basınca acilmamasiydi ozellikle. Kabus oldugunu direkt anlardim bu yolla.)

Birgun, yorgunluktan bahsederken sınıf arkadaşıma anlattım bu durumu. Kendisi bu bilinçaltı temizleme vs işleriyle ugrasiyordu, egitimini almış falan. O da hemen aradı beni, bi şeyler anlattirdi alakali alakasiz sorular falan sordu ama çocuk oyunu gibi bir şey. Rüyalar bıçak gibi kesildi. O mu işe yaradı yoksa işe yaradığını düşündüğüm için bir tür placebo mu yaşadım bilmiyorum. Şimdi aydaaa yılda bir standart kabus görürüm hani herkesin gördüğü türden. O IMDB puanlı kabuslarım tamamen bitti.

Yani demem o ki böyle bir şey arastirabilirsiniz. Bu konuda uzman psikologlar var diye biliyorum. Bilincaltinizla alakali bir durum olabilir. Umarım bir an önce geçer. Resmen uykuya hasret bırakıyor insanı, uyurken yoruluyordum ben.
Tam olarak bilinç altı temizleme olarak mi araştıralım detaylarini arkadasinizdan öğrenebilir misiniz ben daha once hipnoz a da gittim beyin mr dunya kadar sey denedik ama cozum bulamadik

Back