- 22 Ekim 2013
- 632
- 1.112
-
- Konu Sahibi mavinehir17
- #6.981
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar.. Zaten ben ikizdi tekti diye hic bakmıyorum.. Yeterki sağlıklu bi evladımız olsun.. Dün aksamdan beri nette araştırıyorum benim gibi olupta düzelen varmı diye?? Bi kaç tane buldum.. Ama genelde ya dış ya da kimyasal gebelik çıkıyor.. Rabbim hayırlısını versin...
Sigarayı bırakamayan var mı kızlar..?
Keşke tedavi öncesinde bıraksaymışsınız sizleri çok iyi anlıyorum uzun yıllar içip bırakıyorum hadi demek kolay asıl zoru bırakmak gerçekten. Tedavinizde baya ilerlemişsiniz öncesi olsaydı Kaan beyin bana önerdiği ilaçla bırakmanızı tavsiye ederdim etkili bir ilaçtı champix başlangıç paketiydi ilaca başladığım 10. günü bırakmıştım ama ilaçtan etkili olan şey beyninizde bitirmek ilacın sonraki aşamalarını kullanmadım bile. Belki de bırakırsınız inşallah bırakırsınızZu-zu seninle aynı sıkıntıyı paylaşıyoruz. Ne yazık ki ben de uzun yıllar sigara içtim. Son iki yıldır günde 5 'i geçmemek kaydıyla içmeye devam ettim. Ben de esasen şuan bırakmaya çalışıyorum. Bağımlı birisi için zor bir süreç. Keşke hiç bulaşmasaymışız. Allah önce irade sonrada soğukluk versin ne diyim.
kızlar bugün transfer günüm belli oldu nasipse çarşamba günü saat 3 de . embiryoların kalitesini öğrendim açıkcası moralim cok bozuldu 1 tanesi orta düzeyde diğerleri ondan daha düşükmüş .kaan bey hepsini koycaz dedi .sanırım şansı arttırmak için söyledi. bu benim ilk denemem .ne olur bana da dua edin .rabbim dualarımızı kabul etsin ve kucaklarımızı doldursun .çarşamba günü transferi olacak olan arkadaş var mıydı ?
Âmin canım üstesinden geleceğiz inşallah
Desteğin için çok teşekkürler Aşk'ı çok severek okumuştum bugün annem almış Elif Şafak'ın İskender ona başlayacağım hayırlısı ama kendimi güçlü hissediyorum inşallah olacak
Siyah süt beni anne olma fikrinden uzaklaştırmıştı. Belki herkeste ayrı şeyler hissettirecektir . Ya da, belki de ben okuduğum dönemde anne olmayı düşünen biri olmadığım için bana ürkütücü gelmişti kitapta anlatılanlar. Yine de Elif ŞAFAK okuduğum, kalemi en iyi bayan yazarlardan.
Hayırlı olsun tedavin emin ellerdesin kaç taslak göründü?bugün ilk defa kaan beyle tanıştımm anllattığınız kadar varmış güzel karşılandım.keşke 2 yıl önce ilk onunla karşılaşsaymışız. sıfırdan 2 yıl geriye gittim yumurta rezervim yaşıma göre çok düşükmüş ve önce onları çoğaltmak gerekiyomuş.şu ana kadar yapılanları boşuna yapmışsıznız (yani boşa geçen 2 yıl) sigara bırakmaya çalışan arkadaşım 12 yılsigara içtim ve 2 yıldır içmiyorum ve şu anda içtiğim hergüne lanet ediyorum çünkü meleğime ulaşmama en büyük engellerden biri de o...eğer annelik kadar istediğin bir şey varsa bu düşünce her sigara eline alışında aklına gelsin. ben nasıl bıraktım evim hobi dünyasına döndü. sıkılgan biriyimdir devamlı damdan dama atlarım. tavsiyem puzzel,şeker hamurları,ahşap boyamalar ,spor hatta şu aralar zumba yapmanı tavsiye ederim. sigarada tek çare boş zamanlarını öldürmek ve anne olmayı hayal etmek.
canım ümidini sakın yitirme. dualarım seninle canım. Allah.tan hayırlısını dileyelim.@Mormutfakli @sohann canlarım çok teşekkür ederim.. Kaan Bey en azından bi 100 küsür bekliyordum dedi.. İki katına katladı fakat 2 gün ara yok 4 gün var.. Ne olur dua edin benim içinde...
yine görüşemeyeceğiz sanırım. benimde bu sefer yavaş bir hareket var. ama canını sıkma. sanırım yüksek doz iğne kullanıyorsun. o daha iyi duruma getirir inşallah.canım salı bende ordayım ama 4.30 orda olcam..nasıl gidiyo tedavin..benim pek iyi gitmiyo..2 tane gelişen yumurta var ama yavaş büyüyo
canım benimde yumurta rezervim az. amh:0,13. 3-4 taslak gözüküyordu ve 3 yada 2 gelişiyordu. ama arkadan gelen taslaklarımda oluyordu. eğer olursa benim 3. opum olacak. ama 2 haftadır yavaş ilerliyor. moralini bozma. stres çok etkiliyor gelişimlerini.Hamile arkadaşları gönülden tebrik ediyorum sağlıkla kucaklarına alsınlar inşallah
Liste mükemmel görünüyor ellerine sağlıkBenim de bugün kontrolüm vardı iğnelere aynen devam ama henüz gelişmemiş daha önce sordum ama yanıt alamadım rezerv azlığı olan arkadaşlar iğnelerden sonra kaç yumurtanız oluştu..?
Kızlar bende kitap almak istiyorum transfer zamanı okurum diye güzel sürükleyici bir kitap önerirmisinz?Ben kitabı aldım ama okumadım arkadaşlarım hamile olunca oku demişti hamile olunca okuyacağım inşallah
Sarah joi diye yazanrı son kamelya,mart menekşeleri,yağmur sonrası gibi kitaplarını okudunuz mu ?Kızlar bende kitap almak istiyorum transfer zamanı okurum diye güzel sürükleyici bir kitap önerirmisinz?
yıllarca içtim ve çok pişmanım. evlenmeden önce bırakmaya karar verdim. hem eşim hemde çocuk isteğim bırakma kararı vermeme neden oldu. herşeyden önce bırakabilmeyi istemelisin. yani herşey beyinde bitiyor. bana eşim kokunu alamıyorum dediğinde içime oturmuştu bu sözü. sonra daha büyük heyecan içimde yeşerdi. BEBEK. bunun için bırakmalıyım dedim. daha sağlıklı bir gebeliğe adım atar çocuğumu da zehirlemem diye düşünmüştüm. nitekim evlenmeden önce bıraktım. nikotin sakızı kullanmıştım. sağlık bakanlığından destek aldım. onu hatırlatacak herşeyden uzak durdum çay kahve vs. aklıma geldiğinde de sakız çiğnedim. ve hep bebeğimi düşündüm. iyiki bırakmışım çocuk yapmaya karar verdiğimizde ve neden olmuyor dediğimizde yıllardır içtiğimin benim yumilerime nasıl zarar verDiğini anladım. keşke zamanı geri alabilseydim bu konuda ve hiç başlamasaydım. 3 yıldır içmiyorum. çok şükür . şimdi sen tüp bebek tedavisindesin ve az içiyorum diyerek kendini rahatlatıyorsun sanki. o bir nefes ne kadar zarar veriyor bir düşün. bebek için bir sürü fedakarlık gösteriyorsun eminim. ama yapacağın en önemli fedakarlık bence sigarayı bir kerede bırakman olacak. azaltarak mümkün değil. biraz uzun oldu ama yaşayan biri olarak pişmanlığımı görmeni ve yardımcı olabilmeyi istedim. hayırlısı olsun arkadaşım.Sigarayı bırakamayan var mı kızlar..?
canım hayırlısı olsun. kalitelerine fazla takılma belki çözüldüğünde bölünmeleri devam eder annesine kavuşana kadar. dua et bol bol. aklına da kötü şeyler getirme. Allah yardımcın olsun. dualarım seninle.kızlar bugün transfer günüm belli oldu nasipse çarşamba günü saat 3 de . embiryoların kalitesini öğrendim açıkcası moralim cok bozuldu 1 tanesi orta düzeyde diğerleri ondan daha düşükmüş .kaan bey hepsini koycaz dedi .sanırım şansı arttırmak için söyledi. bu benim ilk denemem .ne olur bana da dua edin .rabbim dualarımızı kabul etsin ve kucaklarımızı doldursun .çarşamba günü transferi olacak olan arkadaş var mıydı ?
canım sende finale geldin. inşallah güzel haberler alırız sendende. ve güzel haberlerle başlangıç yaparsın. ben belki yanlış biliyorum ama genetiğe gittiklerinde zaten 5. gün embriyosu olmaları gerekiyor. benim bir arkadaşımın da öyle olmuştu. ordan hatırlıyorum. hayırlısı canım. rabbim gönlüne göre verir inşallah.Esmaaaaaa benimde carsamba gunu saat 14:30 da transferim
Tabi genetikten sağlıklı gelipte 5. Güne kadar büyürlerse
Rabbim hayırlısıni versin ikinizide de, hepimizede
Kac embriyon var
canım senden fazla yumi toplanmıştı sanırım. ohss olmuş olabilirsin. Kaan .Bey.e bu şikayetlerinden bahsedersen seni doğru şekilde yönlendirebilir. belki de görmek ister. sanırım serum filan veriyorlar yanlış bilmiyorsam.Günaydın herkese.
Ahmet Ümit in tüm kitaplarını tavsite ederim.
Kızlar opunun 9. günündeyim , hala şikayetlerim geçmedi. Karnım coook şiş , yeni kalktım ac karnına su içerken resmen canım yandı. Yatarsam iyiyim ama kalkınca 2 ye bükülüyorum. Yarın gideceğim doktora. Gecmezse gel demişti. Internrtte de bunun en en fazla 10 gün surecegini okumuştum, geçmiyor.