İyi niyetimden kendimi 'Hayır Kurumu' gibi hissediyorum :(

Sen bu başlığı kendine değil kocana aç bence ailesine hayır kurumu olan o. :)
Defalarca konuşmaya çalıştım.
Sonuç; abartıyosun,paragözsün,bu kadar paracı olduğunu bilseydim evlenmezdim,100 liranın peşine düşüyosun,biliyodun kabul etmeseydin vs.
Ben hak etmediğim sözleri yediremediğimiyorum,anlayamıyor bile
Aslında 4 aylık evliyiz ve aramızdaki saygı bitti bile.
Kendimi sorgulamak,yanlış karar vermemek,fikir almak için buraya yazmak istedim

Bence değişmez eşiniz. Bu tür şeyler nişandan önce konuşulmalı. Paragözlülükle de ilgisi yok. Aynı şeyi siz yapsanız buna izin vermeyecektir. Benim Hakkı'mı neden ailene veriyorsun diyecektir. Değişeceğini gerçekten düşünmüyorum. Bazı erkekler oluyor çok iyi kazançları oluyor ailelerine öyleleri yardım edebilir çünkü eşinin emeği kendisine veya çocuklarına kalıyor. Ama böyle olmaz bence.

4 aylık evli iken bu duruma geldiğinize göre durum vahim.. size sormadan istediği gibi parasını harcıyor bir de küstah üstelik.. maddiyat için tabiki bosanilir ömür boyu somurulmek mi lazım illa..

Esin akil oyunlari oynayarak durumun normal oldugunu sana kabullendirneye calisiyor. Manipule ediyor seni. Ama durum normal degil. Ailesinin borclarini oduyorsunuz. Hic yardim almadan evlenmissiniz. Dugunde taktiklari takilari bile sonradan odetmisler size. Ve omur boyu da ailesine yardim edecek esin. Yani evin tum gecimi hep senin uzerinde kalacak. Bu durum hic duzelmeyecek. Bastan soylemistim lafinin arkasina siginiyor hep.
Ben yardim ettigim icin degil kandirilip enayi yerine kondugum icin bosanirdim. Evlilik guven uzerine kurulur. Bastan ailemin gecmiste borcu var onu odeyecegim deseydi belki ama evlendikten sonra bazi seyleri ogrenmek hos degil. Daha kimbilir neler var bilmedigin.
Aile artik sizsiniz. Kok aile disarda kaldi. Bunu kabullenmeli. Evlilikte de hersey seffaf olmali. Ben bu yuzden bosanirdim. Bir avukata sor istersen bu da bosanma nedeni bence. Aldatilmanin diger bir sekli bence.

Şu yazdıkların beni o kadar net ifade etti ki,çok teşekkür ederim.Aile danışmanına gidicem ömcelikle elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum,eğer olmazsa avukat son çarem

Şu yazdıkların beni o kadar net ifade etti ki,çok teşekkür ederim.Aile danışmanına gidicem ömcelikle elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum,eğer olmazsa avukat son çarem
Adam seninle ailesine destek olman icin evlenmis. Sen bilirsin ama aile danismanina genelde ciftler evliligi kurtarmak icin gider. Oysa senin esinin duzelmeye ya da fikrini degistirmeye hic niyeti yok. Ben olsam kusura bakma da bir avukata gider avukata danisirdim.

Evet şuanda yapman gerekeni söylüyorum.
Toplayacaksın aileleri yemeğe.
Onların yanında durum buyken bu bu bu.
Bir erkek neden evlenir şu durumda bilmiyorum ama hepinizin bilgisi olsun.
Oğlunuz artık bu evin tüm giderlerini üzerine alacak.
Elinde kalan parasını ister kendine harçlık yapsın ister size versin o onun bileceği iş.
Ne fatura ne kira ellemiyorum.
Benim kredim var kalanı da geleceğimiz için birikimdir diyorsun.

Kavga çıksın gidecekse boşanmaya gitsin hiç umursama.
Bu durumu boşanmaya götürecek herif seni paran için istiyordur.
Güle güle gitsin.

Boşanmak istemenizdeki konu maddiyat değil ki.

Adam işsiz kalsa, eve getirecek para kazanamasa da siz boşanmak isteseniz neyse...

Adam para kazanıyor, bu parayı ailesine yediriyor. Bir de üstüne alavere dalavere peşinde...

Zaten en son kavgamızda ben çalışmak istemeseydim ne olacaktı dedim
Kısa ve öz seni tercih etmezdim ki dedi
Galiba açıklayıcı oldu yeteri kadar
Hepsi benim salaklığım işte, evlilik konusunda o kadar kişi içerisinden en büyük hatayı seçmem

Peki hangi karakterine aşık oldun da evlendin merak ettim?
Evlenmeden önce para konusunda hiç açık vermedi mi bu adam?

Peki hangi karakterine aşık oldun da evlendin merak ettim?
Evlenmeden önce para konusunda hiç açık vermedi mi bu adam?
Sadece araba kredisinden haberim vardı ve devamlı tazminat alıcam modundaydı,sonra sürprizleri çıktı da çıktı.Anlayış gösterdikçe arttı,tepki gösterdikçe saygı azaldı
Aşık olmadım aslında fikirleri, davranışları,saygısı,seviyeli olması beni etkiledi.Ben ilk başta böyle karakterli bir adam olsun varsın evi arabası olmasın ikimiz çalışır yaparız düşündüm ama şuan o adamlığından eser yok

Bozdurma altınları, ödeme faturaları. Ailenle aynı şehirdeyseniz de elektrik, doğalgaz kesilince onlara git. Biraz da o düşünsün faturaları. Belli ki kocan tatlı dilden anlamıyor.

Ailen biliyor mu? Kendimi yerine koydum da,beni borclandiran,tazminat alacagim diyip bununla ailesinin borcunu kapatan,evin hicbir odemesine karismayan,ustune hala ailesine para baglayan biriyle ailem evli kalmama imkani yok izin vermezdi.Kiyamet kopmustu yani.
Şu kesin,seninle maasin icin evlenmis,kizma ama baska bir enayi bulamazdi.Hem kandirmis hem sorumsuz ve bu ikisi kesinlikle bosanma sebebi.BosanSan da borc icinde kalacaksin,ben aileleri isin icine kat,ortaligi yangin yerine cevir diyorum.Kendim oyle yapardim

Daha yeni evlisin ve tabi ki evlilikten beklentin saygisizlik, huzursuzluk, ve maddi slklntl degildi. Buyuk hayal kirikligi olmus. Simdi evlilikti evdi esyaydi bir suru fedakarlik yaptigin icin arkani donup gidemiyorsun. Birde millet ne der daha yeni evli baba evine dondu diye arkandan konusurlar diye de katlaniyorsun. Ama seni cok kotu kandirmislar. Calisiyorsun , maasin iyi diye evlenmis gibi. Tabi hoslanmis sevmistir ama kendisi demis calismazsan evlenmezdim diye.
Sen para konusu actikca birde seni paragoz ilan ediyor sanki kendi yaptigi hersey normalmis gibi. Hicbir cozume yanasmiyor !
Peki bu maddi konular disinda nasilsiniz ? Genel olarak bu konular acilmazsa size karsi tavri nasil ?
Ben de arkadaslara katiliyorum bu adam pek duzelcek gibi gelmiyor bana. Kendi evinde faturalar altin bozdurulup odeniyorken o hala ailesine yardim pesinde. Sizin hic borcunuz olmasa, eviniz arabaniz olsa arada (rutin olmamak sartiyla) yardim edilebilir ama bu durum da nasil vicdani el veriyor buna.
Ilerde duzelse bile kaybettiginiz saygiyi nasil tekrar kazanacaksiniz ? Iciniz isinacak mi tekrar ?

Eger eşiniz haklisin deyip kendini duzeltmeye calissa evet saklamalarini dogru bulabilirdim bosanmayi da sacma bulurdum.

Ama beni boyle kabul edeceksin diyor ve hicbir girisimde bulunmuyorsa hem tazminat hemde bosanma davasi acardim. O zaman ailesine kurus veremezdi.

Sonucta o borcu siz dugun ve ev icin yapmissiniz. Sanki siz tek basiniza evlenmisşiniz o bekar hayatina devam ediyor.

Bu da insana imtihan ilk sene cok cektim esim evini beni benimseyemedi bekarken eve para vermeye alismis bir sene daha ailesne verdi onlarda ihtiyacimz yok demediler dugun borcu vs olur anlarm 4500 gelirleri var 500 de esim veriyrdu yeri geldi misafirm olurdu market param olmazdi artik yumrugumu attim masaya simdi kaynanama iki ekmek alsam parasini vereymmi modunda

maddiyat için boşanmak doğru mu değil mi bilemem ama adam sizi kandırmış, arkanızdan iş çevirmiş,yalan söylemiş.

bunlar için boşanılır bence.
+1000
özellikle düğünden önce tatsızlık yaşamayalım diye söyledikleri yalan bitirir ilişkiyi
ayrıca o dediklerinin eş anlamlısı biz eşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım kız bunu duyarsa evlenmekten vazgeçer oğlum bana para gönderemez o yüzden söylemeyelimdir

ya bir de adamla ailesi seni değil kandırmak resmen dolandırmışlar
böyle başlayan bir evlilikten hayır geleceğini sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…