Canım bence de mail yazma bu durumda. Cancan vs dediğinde ters ters bakarsın, yeterli olur sanırım bu noktada. Dediğin gibi, büyük ölçüde düzelmişken her şey, gereksiz olur yazman.kızlar merhaba.
zey_tin senin yazdığın maili düzenleyip bugün atmayı düşünüyodum ama adam garip bi şekilde hiç konuşmuyo benle. Sadece işle ilgili bişe sorduğumda sonunda cancan,canım falan ekliyor hala.
Şimdi maili atsam durduk yere atmış gibi olucam? napsam bilemedim, biraz bekleyip gene rahatsız eden bişey yaptığında mı atayım, koluma dokunma vs gibi? Belki başka bişeye morali bozuktur ondan böyle davranıyodur, yada mesafe koymak istediğimi anladı ve değişti mi acaba bilemedim.
Şu anda mail atmak yada konuşmak çok saçma olucak çünkü gerçekten uzak duruyo, ama bi yandan da hala canım falan diyor
Ben de biraz sizin gibiyim. Haklı olduğum durumlarda tepki vermekte zorlanıyorum. Çevremdekilerin beni yanlış anlamasından korkuyorum. Ama ben yavaş yavaş bu durumdan sıyrılmaya başladım gibi. Sınır çizip tepki vermediğim zaman insanlar daha da üzerime gelir oldu. Mecbur kendi içimde bir değişime uğradım.
Okul ortamından yeni çıkıp iş ortamına başladıysanız bu değişim sizi bocalatıyor olabilir. İş ortamında gösterebilecek resmiyet, üst kişilere karşı takınılacak tavır nasıl olması gerekir hemen düzeni oturtamazsınız.
Kendinizi kasmayın. Her haraketiniz her sözünüz için pişmanlık duymayın. Ben böyle yapıyorum ama nişanlım ne der çevre ne der psikolojisinden kurtulun. Bazı tepkilerimiz anlıktır. O an sinir bozucu bir durumla karşı karşıya iseniz tepkinizi ertelemeyin. Daha sonra bu tepki size bir yük gibi geliyor. Nasıl konuşmanız gerektiği hakkında düşünüp duruyorsunuz.
İlk karşı çıkışlarımız biraz zorlu oluyor. Mesela ben bir tuhaf hissetmiştim kendimi. Yanlış bir şey yapıyormuşum gibi gelmişti. Ama kendimi geri çekmedim. Haklı olduğum bir durumda beni küçük düşüremezlerdi sonuçta. Karşımdaki kişiler bozulmamak için dalgaya vurup geçiştirmeye çalıştılar. Birkaç kez daha aynı tepkimle karşılaştıkları zaman rezil olmamak için kendileri davranışlarından vazgeçtiler. Birden kesenler de oldu yavaş yavaş tavırlarını düzeltenler de.
Kendinizi ciddileştiremiyorsanız şöyle yapın. El şakası yaptığında ama hoşlanmadığımı belirtmiştim deyip kendinizi geri çekin. Hafifçe gülümseyin. Ortam da gerilmez siz de gerilmezsiniz. Ama mutlaka hoşlanmadığınız durumlarda tepkisiz kalmayın.
Canım bence de mail yazma bu durumda. Cancan vs dediğinde ters ters bakarsın, yeterli olur sanırım bu noktada. Dediğin gibi, büyük ölçüde düzelmişken her şey, gereksiz olur yazman.
Ufak tefek el şakaları ve emrivakileri vs olursa da bence mail yerine yerinde müdahalede bulunursan sanırım tekrarlayamaz tavırlarını. Maili, durum artık çığrından çıktığı için önermiştim ben de biliyorsun, şimdi ufak tefek tavırlarına yerinde ufak tepkiler verirsen işe yarar diye tahmin ediyorum.
Umarım olmaz ama eski tavırlarına ani bir dönüş olur da tepkilerinle önünü alamazsan mail yazarsın artık. Bir durum olursa konuna güncelleme yaparken beni de (ismimin önüne @ ekleyerek) etiketlersen bana da bildirim gelir ve gözümden kaçmaz.
Ama umarım artık mesele tamamen çözülmüştür ve maile hiç gerek kalmaz. Hadi geçmiş olsun canım
Bana ait eşyaları haddinden fazla sahiplenip kullanmaya çalışıyorlardı. Şaka yaptıklarını sandıkları davranışlarda bulunuyorlardı. Sizin maruz kaldığınız gibi laubali davranışlara maruz kalıyordum ben de.Sen ne gibi sıkıntılar yaşadın , hangi hareketlerine tepki vermiştin?
Evet birda aynı şakalara devam ederse bu şekilde tepki vericem artık çekinmiyorum
Bana ait eşyaları haddinden fazla sahiplenip kullanmaya çalışıyorlardı. Şaka yaptıklarını sandıkları davranışlarda bulunuyorlardı. Sizin maruz kaldığınız gibi laubali davranışlara maruz kalıyordum ben de.
Şaka yaptıklarını sandıkları zaman gülmedim. İlgimi başka yöne çevirip onları duymamazlıktan geldim. Boş yere konuştuklarını anlayınca susuyorlar belli bir süre sonra.
Paramı eşyalarımı ortak kullanım yaptırmadım. Onların da bir şeyini kullanmadım.
Maddi durumu gayet yerinde olan arkadaşım elimdeki ekmeğin yarısından fazlasını almıştı bir gün. Öğle yemeğimdi ama neyse yesin önemli değil dedim. O gün bir şey demedim. Ama baktım herkese aynı davranışı yapıyor. Sonra tekrar bu davranışta bulunca bana, ekmeğimi şöyle bir geri çektim uzanamadı. Cimriiiii dedi gülerek. Ben de sadece güldüm hiçbir şey söylemedim. Anladı ve bir daha öyle bir şey yapmadı. Kimse de bana cimri demedi çünkü öyle bir insan değilim. Başkaları ne der diye korkmayın o yüzden. Herkes sizin karakterinizi biliyor sonuçta.
Tam sarılmaya kalkarken kendinizi geri çekseniz. Hafifçe de gülümseyin. Hatta yeri geldiği zaman hiç elinizi bile uzatmayın. Baş selamı verin. Bu davranışınızın sebebini sorarsa da havalarda çok sıcak yapış yapış olmayı sevmiyorum hiç şef. Deyip başka konulara geçin hemen. Ya da duymamazlıktan gelin. Başka ortama su içme bahanesiyle gidin falan.Ayy ne gıcık
Ay ne gıcık insanlar var ya. Benim şefin yaptıklarını okudun mu? Senin yaptığın gibi buz gibi davranıyorum esprilerine gülmüyorum , şakayı falan bıraktı ama hala cancan canım falan demeye her bahanede sarılıp öpmeye devam ediyor çıldırttı beni.
Tam sarılmaya kalkarken kendinizi geri çekseniz. Hafifçe de gülümseyin. Hatta yeri geldiği zaman hiç elinizi bile uzatmayın. Baş selamı verin. Bu davranışınızın sebebini sorarsa da havalarda çok sıcak yapış yapış olmayı sevmiyorum hiç şef. Deyip başka konulara geçin hemen. Ya da duymamazlıktan gelin. Başka ortama su içme bahanesiyle gidin falan.
Resmen sülük. Ne münasebet akşam arayacakmışsın bir de!! Kadının sinirini ne diye seninle akşam telefonda konuşacakmış, bu nasıl saçmalık! Hadsiz gerçekten de! Çok iyi yapmışsın.zey_tin Aynen gerçek hayatta samimi olduğum yakın olduğum erkeklerle bende sarılır öpüşürüm sıkıntı yok ama bu adam kim oluyor da bana sarılma yüzsüzlüğünü gösterebiliyor anlamış değilim.
Ben olduğum yerde durduğum halde direk sarılmaya meyilli olarak geliyor kollarını falan yukarı kaldırarak, elimi uzatıyorum sadece kendimi geri çekiyorum görmemezlikten gelerek sarılıyor. Direk sarılmaya geldiği belli olunca orda nezaketen bişey yapamıyosun. Aklıma gelince sinirleniyorum ya ne kadar kaba bi adam. Ve bunu nezaket kuralı olarak düşündüğünden eminim. Ekip ilişkileri ççok önemli ben şefiniz değilim arkadaş gibi davranıyorum diye aklınca iyi şeflik yapıyor, ama insanları ne kadar rahatsız ettiğinin, insanların özel alanlarına girdiğinin farkında değil.
Kurban bayramında gene öpmeye kalkışcak büyük ihtimal ozaman evet gribim dokunmayın lütfen dicem :)
Aynı birimde çalıştığımız 50 yaşlarında bi kadın var diyodum ya, o kadın biraz sinirli sert bi kadın ama benle bi sıkıntısı yok seviyorum ben. Şef onu hiç sevmiyor ve dün birden durdukyere dedi ki bana ' akşam eve gidince beni telefonla bi ara'
Dedim hayırdır ne oldu, işte o bahsettiğim kadın çok sinirliymiş de falan filan bişiler yapmamız lazım dedi. Ne yapıcaksak sanki.
Gıcık olsun diye 'yoo benle bi sorun yok ben anlıyorum onu' dedim.
Neyse sen gene de bi ara akşam dedi, ısrar ettim 'ne konuşcaksanız burda konuşalım, merak ettim niye bu kadar sorun olduğunu 'dedim. Burda konuşmayı saçmasalak bahanelerle kabul etmedi. Bende 'kusura bakmayın akşam işim var arayamam' dedim, tamam o zaman sonra konuşuruz dedi.
Gördüğünüz gibi adam sülük gibi istemediğimi belli ettiğim şeyleri asla katiyyen anlamıyor. Onu akşam evden arıcam ve benimle o kadının dedikodusunu yapıcak gerizekalıAramam zaten aramadımda.
Resmen sülük. Ne münasebet akşam arayacakmışsın bir de!! Kadının sinirini ne diye seninle akşam telefonda konuşacakmış, bu nasıl saçmalık! Hadsiz gerçekten de! Çok iyi yapmışsın.
Gerçekten işle ilgili fazla mesai yapmanızı gerektiren bir durum olsa da akşam görüşmeleriniz ve mailleşmeleriz sürse anlarım da bu nedir, falanca hanım sinirliymişmiş. Oldu canım..!zey_tin İşyerinde çok yoğun çalışmıyoruz sık sık sigara molası veriyo boş vakti var yani işyerinde konuşalım dedim kaale almadı. Bugün tekrar akşam ara derse ne dicem?
Ben dün aramadım o da bugün tekrar açmadı konuyu ama açabilir.
Gerçekten işle ilgili fazla mesai yapmanızı gerektiren bir durum olsa da akşam görüşmeleriniz ve mailleşmeleriz sürse anlarım da bu nedir, falanca hanım sinirliymişmiş. Oldu canım..!
Bence böyle bir şey derse tekrar hemen kesin bir tavırla yanıtlaman lazım:
X Bey lütfen mesai saatleri içinde çözelim sorunu. Ben işten çıktıktan sonra nişanlımla (bunu mutlaka araya sıkıştır bu defa) ve ailemle vakit geçiyorum, dinleniyorum, mesai dışında bu görüşmeleri yapmak iş tanımımda da yok, zaten benim çözebileceğim bir durum da yok (Tabi insan kaynaklarında falan değilsen, öyle ise mesai içinde çözelimden yürü). Bu yüzden arayamam, üzgünüm. Çok önemli bir mesele ise şef olarak rahatsız olduğunuz bir durum varsa tüm çalışanlarla bir toplantı yapalım, söz konusu sorun zaten falanca hanım ise benimle özel olarak konuşup çözebileceğiniz bir durum değil ki bu, onunla görüşün özel olarak." de bence canım. Bunu bayağı bayağı, aptala anlatır gibi uzun uzun anlat bence..
Bak bu konu çok önemli. tavır koyman şart. Ararsa da sakın sakın açma.
Bu adamın iyi niyetinden şüphe etmeye başladım. Herkes ona gülücük saçacak, tüm kadınlarla canım cicim olacak, sarılacak, öpecek, akşam telefon sohbetleri sürecek... Oh değmeyin keyfine beyefendinin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?