Merhabalar arkadaşlar,
Uzun süredir işyerinde şefle konuşurken yüzüne bile bakmamaya gayret ediyorum, oldukça mesafeli davranıyorum.
Bi ara düzeldi sandım ama cuma günü gene beni sinir etti.
Önce yanına gittim hallettiğim bi işi teslim etmek üzere, gene elini kaldırdı çak yapmak istedi.
Daha sonra büfeden yiyecek bişeyler almıştım masamda yiyordum, herkese de ikram ettim ama yanında biri vardı işi vardı duymadı.
10 dk sonra tam çıkarken yanıma geldi, naber cimcime dedi .
bize niye hiç almıyosun dedi buyrun tabi alabilirsiniz ikram ettim ama işiniz vardı dedim, aldığım şey çubuk krakerdi, salak salak espriler yaptı çubuk değil bu çıbık çıbık falan diye kendince güldü bende hiç yüzüne bakmadım, gözlerimi kaçırdım,gülmedim.Ogünde diğer bayanlar yoktu işyerinde ve şef,diğer erkek arkadaşlar ve ben vardık sadece. Yani sohbete katılabileceğim bi ortam yoktu pek. Hayırdır sende uzun süredir bi sorun var çok sessizsin ne oluyor bi sıkıntı mı var dedi, artık tepem attı, 'ben gayet iyiym bişey yok, bana hergün bu soruyu sormanızdan bıktım, gerektiğinde konuşuyorum dedim. Bozuldu suratı kızardı, bugün ne konuştun bizimle mesela söyle dedi. Gerçektende konuştum ama haberlerle ilgili falan konuşurlen katılmıştım. Ordan diğer erkek arkadaşda şefe katıldı , pinky'yi artık kayda alcaz konuştum diyor konuşmuyor falan dedi ne alakaysa espri yaptı kendi çapında. x bey geretktiğinde konuşyorum çok üstüme geliyosunuz ama dedim. Sohbet muhabbbet bunlar önemli şeyler vs gibi bişeyler zırvaladı, bende iyiyim ben sıkıntım yok deyince peki tamam dedi gitti. Ve ben suratımı astıkça ısrarla bi cümlenin içinde abartmıyorum 7-8 kez canım diyor deliriyorum.
Artık sabrım taştı ve sevgili zey_tin'inde yazdığı maile eklemeler yaptım ve pazartesi günü yollucam inşallah.
zey_tin
sende bakarsan maile çok sevinirim biraz değiştirdim çünkü bu adam kalın kafalı anlamıyor.
''
X Bey,
Bir sorunum olursa size mail yazabileceğimi söylemiştiniz. Öncelikle işimden de, sizlerden de çok memnun olduğumu söylemek istiyorum. Ne var ki beni bazen farkında olmadan zor durumlara düşürebiliyorsunuz.
Sizin iyi niyetli olduğunuzdan elbette şüphem yok önce bunu belirteyim. Ama ben de karakterim gereği sizinle ve tüm iş arkadaşlarımla mesafemi biraz koruyabilmeyi istiyorum. Bu konuda da sizi aşamıyorum. Kullandığınız hitap sözleri ya da kötü niyet barındırmadığından emin olduğum şakalarınız, fiziksel temaslarınız ister istemez beni huzursuz edebiliyor. En ufak bi el şakasından dahi hoşlanmadığımı belirtmeme rağmen hala yanınıza geldiğimde elinizi kaldırıp çak yapmanız , bayramlarda vs ben sadece elimi uzatmama rağmen sizin yanaktan öpüşmeniz, yada bir şey sormaya geldiğimde elinizi omzuma koymanız gibi fiziksel temaslar yada sürekli yaptığınız şakalar beni oldukça rahatsız ediyor, sonuçta herkes
özel alanına girilmesinden, öpüşmek zorunda kalmaktan ya da kendisine dokunulmasından hoşlanmayabilir. Size normal gelen davranışlar benim çizgimi aşıyor maalesef. Bugüne kadar kötü niyetli olmadığınızı bildiğimden ses etmedim, sizin anlamanızı bekledim ama bir seye gülerek tepki vermem hoşnut oldugum anlamına gelmiyor aksine sinirimden guluyordum bazen. Evet benim sefim olabilirsiniz samimi olmak isteyebilirsiniz ama bu durum benim hosuma gitmiyor, sizin nasil şakacı samimi bir kisiliginiz varsa benimde ciddi bir kisiligim var. Beni kisiligimin disina cikmaya zorlamayın lütfen. Bundan sonra lütfen bana canım,cancan,cimcime diye hitap etmemenizi rica ediyorum.Lütfen bana sadece adımla hitap ederseniz çok sevinirim, ben bu tarz en ufak ‘’canım’’ kelimesinden dahi hoşlanmıyorum,en ufak fiziksel temastan dahi hoşlanmıyorum, daha önce sözlü olarak da belirtmiştim ama devam ettiniz, size normal geliyor biliyorum ama benim prensiplerime aykırı ve sınırlarımı aşıyor, yeterince müsamaha göstermeye çalıştım, herkesin yapısı aynı değil, benim yapım bu, siz de buna saygı gösterirseniz ve lütfen artık dikkat ederseniz çok sevinirim.
Kesinlikle sizin şahsınızla ilgili bir durum değil, ben sadece zaman zaman benim yapımı gözönünde bulundurmayışınızdan dolayı sıkıntı yaşayabiliyorum. Herkes insanlarla aynı yakın ilişkileri kurmak istemeyebilir.Herkesin koşulları ve yapısı farklı elbette.
Daha önce sizinle konuşarak ya da size karşı tavırlarımla bunu hissettirmeye de çalıştım, ama yine de siz geçen gün de ısrarla bana ne oldu çok sessizsin bir sorun mu var deyip üstüme geldiğiniz için, birkaç hususta bahsettiğim rahatsızlıklarım sürdüğünden bu şekilde kendimi daha açık ifade edebileceğimi düşünerek bir de yazmak istedim. Lütfen siz de benim yapımı ve kişiliğimi yok saymayın. Ben sadece sizinle ve tüm iş arkadaşlarımla huzurlu bir ortamda çalışabilmeyi istiyorum.
Vakit ayırdığınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla...''