İşyerinde öğle yemeği

Eşiniz hazırlayamaz mı?

disaridan yiyeceginize tanidiginiz birine yemek yaptirin manti alin vs

Disarida salata yemeyin. Evde salatanizi hazırlayın, sosunuda hazırlayın ama icine koymayin, ayri bir kapta isyerinize goturun.
Ben bulantı yaşamadım ama bildiğim kadarıyla ikinci 3 aylık dönemde yani 12 haftalıktan sonra bulantı kesiliyor.

Benim kızlar da okul yemekhanesinde yemiyorlar. Küçük kapaklı minik termoslar aldım, salatayı akşamdan hazırlayıp koyuyorum buzdolabına. Sosu da otellerde falan reçel konan minyatür cam kavanozlar var ona koyuyorum. Sabahları makarna ya da pilav hazırlıyorum. Bezelye havuç ne sebze varsa karıştırıyorum. Termosta soğuk olan soğuk, sıcak olan sıcak kalıyor öğlen yiyorlar okulda. Kuruyemiş belki biraz kek elma falan da koyuyorum yemek çantalarına. Bazen de sabah sandviç hazırlıyorum.

Termosa sıcak yemek koyacağım zaman önce kaynar su koyup bekletiyorum bir 5-10 dakika, suyu döküp kurutup öyle koyuyuyorum yemeği daha uzun süre sıcak kalıyor yemek. Soğuk bir şey mesela salata koyacaksam da termosu buzlukta veya buzdolabında bekletiyorum ki iyice soğuk tutsun salatayı.

Salatayı evde yapın işyerinde yiyin..
Bu kadar zor olan ne anlamadım açıkcası.. Hatta tavuk alın ızgara yapın akşamdan ızgara tavuklu salata oldu btti, ya da sandvc götürüp yiyin.. Ekmek aras peynir domates yeşillik bunlara da mideniz bulanmaz herhalde..

Yemek kokusuna tahammül edemeyecek kadar olmasada benimde bulantim vardi, 3.ayin sonunda azalarak bitmisti 4.ayda tamamen yok olmuştu. 8.ayda tekrar basladi. Hamileligin sonuna kadar bulanti yasayanlarda var. Bunyeden bunyeye degisiyor :)

valla salatanı evde yap demeye geldim kardeşim. dışarıdaki salataya ne o kadar para veririm ne de yerim. zaten sebebini bin tane insan yazmış burada.
20 liraya çorba bulabiliyorsanız şanslısınız, artık mercimek bile 30 lira falan.
50 tl altına tek kişinin karın doyurması imkansızlaştı.
bi de bişey sorucam, yemek kartı kullananlar, şirket ne kadar yüklüyor? günlüğü kaç liraya geliyor yani 40-50'nin altına düşmemesi lazım mantıken. o da ayda 800-1000 arası bişey yapar herhalde personel başına.
ay, hale bak.

Hamileyken yemek yemeyi birak biri yemekten bahsetse midem bulanirdi.tek yedigim peynir ve ekmek.sizde sandvic hazirlayip goturun.hem esinizde yer butcenizde zorlanmaz.

Ben ilk 3 ay sadece haşlanmış patates yiyebilmiştim. Koku hassasiyeti zor gerçekten. Su bile kokuyor gibi geliyordu. 3 ayın Sonrasında normale dönersiniz merak etmeyin. Kokmayan şeyleri yanınıza alın iş yerinde yemek için. Akşamları da aparatif kahvaltılık tarzı şeylerle idare edersiniz. Dışarıda salata yemeyin ama o yeşillikler asla yıkanmıyor

madem yiyemiyor herşey kokuyor diyor pişiremiyor bir zahmet parası gidecek hesap yapmayacak hamilelik sürecinde.hem 9 ay boyunca kokmaz zaten.özel durumlarda 2 maaşlı kişlerin ince ince hesaplarına üzülecek değilim.ben haftanın 3 günü tedaviye gittim hastaneye.işlem bitiminde de yemek yedik hep 3 kişi dışarda.haftasonu da ayrıca çıkıp yedik.batmadık ölmedik.salata yememeli hamile dışarda sadece

Acilen bi psikologa gitmeniz gerek diye düşünüyorum. Normal değil tepkiniz.

Daha iyi soylediniz ya kronik hastalikta omur boyu bu durum. Ilk 18-20 hafta agzima lokma koymadim.Karnimda 1 tane de degil 2 tane bebegim gayet guzel gelisti normal buyudu ya.Hemen herkes yasiyor bunu.
Hemen herkes yaşamıyor bu durumu. İyi araştırın. Ayrıca ben o kronik hastalığı olan üyenin ne rahatsızlığı olduğunu okumadım o yüzden nasıl bi rahatsızlığı var bilmiyorum ama insan insanla hastalık yarıştırmamalı bizim ülkemizde nedense en kötü benim en hasta benim yarışı çok. Konu sahibi ne yapabilirim diye sormuş biri gelmiş amma abartıyorsunuz 9 ay nolceaaaak ya diyor. Ne gerek var böyle muhalefetliklere?

Merhaba öncelikle umarım bebisinize sağlıkla kavuşursunuz. Granola denediniz mi sütle veya yoğurtla midenizi bulandırır mi?

Para ile yapacak birine bile razıyım yazmışsınız
Bunu teklif ettiğiniz komşulardan kabul etmem diyecek var mıdır bu pahalilikta 5 kişiye sorun 3 tanesi tamam der
Ki ben olsam inanın parasız yaparım size
parayı versin komşuların yarısı kabul ederler.konu sahibinin derdi gidecek parası zaten yoksa çözüm o kadar çok ki

Hiç bir öneriye sıcak bakmiyorsunuz tek seçenek bu düzende devam gibi görünüyor.. Zaten toplamda 9 aylık bir süreç yani. Hem yemek yapacak insan bulsam parayla demişsiniz ama hem yemeklere para ver hem yemekciye para ver yine aynı hesaba gelir. Ekonomik açıdan şikayet ettiğiniz için söylüyorum bunu.
Yapmaniz gereken şey eşiniz mutfak kapalı şekilde yemek yapacak koku size gelmeyecek. Veya salata vs hazirlayacaksiniz, fırın yemeği yapabilirsiniz. Harika öneriler sunulmuş ama o olmaz bu olmaz gören sanar ilk hamile sizsiniz. Herkes olduruyor sonuçta bı şekilde. Benimde bulantım çok vardı ama beslemek gereken bı çocuğumda vardı gayet yapılıyor yani mecbur olunca. Şurada 2 ay eşiniz idare etse sonra zaten büyük ihtimalle bulantiniz geçer. Herkesin 9 ay sürmüyor genelde 4.ay bitiminde bitiyor bazen daha erken.

Ton balıklı salata yapın.. makarna haşlayıp yoğurtla yiyin. Aparatif soğuk sandivicler yapın.. fırında börek yapın

Başınıza gelmediyse anlamamanız normal evde de yemek kokuyor diyorum. Neden çözüm konusunda yardımcı olmak yerine yargılamayı seçiyor insanlar anlamıyorum

Camlarınızı açıp evinizi havalandırın. Elinizi yüzünüzü yıkayın.

Eskiden ev hanımı olan kadınlar : hamileyken yeri gelir ağzını burnunu tülbentle sarıp kokuyu azaltmaya çalışır , yemeklerini pişirirlermiş. O dönemde ocağın üzerinde kokuyu çeken aspiratörde yoktu üstelik.

İnsanlar size onlarca öneri sunmuş , beğendirememişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…