- 9 Ağustos 2016
- 4.448
- 6.647
- 158
- 36
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
-
Eşiniz hazırlayamaz mı?Merhaba, adminler umarım bu sorumu taşımaz ve banlanmam. Ama en iyi cevaplar burada. Derdim fiyat artışları, bebek bekliyoruz, mide bulantısından yemek de yapamıyorum birşey de yiyemiyorum. Eşimle işyerlerimiz yakın, öğle yemeklerinde birlikte yiyoruz. Bulunduğumuz yerde öyle ucuz bir yer yok gibi bişry. Çorba bile 20 lira falan. Ev yemekleri yapan lokantalar bile coşmuş. Her şey ateş pahası, hadi mideme dokunmayan birşeyler yiyelim diyoruz eşimle iki kişi 100 liradan fazla para ödüyoruz. Yediğim salata mesela 40 lira tutuyor ama orada da eşime uygun bişey yok, eşim de ne yiyeceğini şaşırdı hem benim midemi bulandırmasın hem karnımız doysun hem bütçemize uysun şaşırdım. Evde de yemek yapamıyorum. İşyerinde ve evde ne yapabilirim öneriniz olursa çok sevinirim. Para bitti daha ay sonuna çok var
Ekleme: arkadaşlar yaşamayan bilmez sanıyorum yemek kokusundan midem ağzıma geliyor. Bir yerden geçerken yemek kokusu gelse midem bulanıyor. Hatta aklıma gelince bile midem ağzımda. Anneme hergün gidip gelme olanağım yok
disaridan yiyeceginize tanidiginiz birine yemek yaptirin manti alin vsMerhaba, adminler umarım bu sorumu taşımaz ve banlanmam. Ama en iyi cevaplar burada. Derdim fiyat artışları, bebek bekliyoruz, mide bulantısından yemek de yapamıyorum birşey de yiyemiyorum. Eşimle işyerlerimiz yakın, öğle yemeklerinde birlikte yiyoruz. Bulunduğumuz yerde öyle ucuz bir yer yok gibi bişry. Çorba bile 20 lira falan. Ev yemekleri yapan lokantalar bile coşmuş. Her şey ateş pahası, hadi mideme dokunmayan birşeyler yiyelim diyoruz eşimle iki kişi 100 liradan fazla para ödüyoruz. Yediğim salata mesela 40 lira tutuyor ama orada da eşime uygun bişey yok, eşim de ne yiyeceğini şaşırdı hem benim midemi bulandırmasın hem karnımız doysun hem bütçemize uysun şaşırdım. Evde de yemek yapamıyorum. İşyerinde ve evde ne yapabilirim öneriniz olursa çok sevinirim. Para bitti daha ay sonuna çok var
Ekleme: arkadaşlar yaşamayan bilmez sanıyorum yemek kokusundan midem ağzıma geliyor. Bir yerden geçerken yemek kokusu gelse midem bulanıyor. Hatta aklıma gelince bile midem ağzımda. Anneme hergün gidip gelme olanağım yok
Ben bulantı yaşamadım ama bildiğim kadarıyla ikinci 3 aylık dönemde yani 12 haftalıktan sonra bulantı kesiliyor.Disarida salata yemeyin. Evde salatanizi hazırlayın, sosunuda hazırlayın ama icine koymayin, ayri bir kapta isyerinize goturun.
Yemek kokusuna tahammül edemeyecek kadar olmasada benimde bulantim vardi, 3.ayin sonunda azalarak bitmisti 4.ayda tamamen yok olmuştu. 8.ayda tekrar basladi. Hamileligin sonuna kadar bulanti yasayanlarda var. Bunyeden bunyeye degisiyor :)Ben bulantı yaşamadım ama bildiğim kadarıyla ikinci 3 aylık dönemde yani 12 haftalıktan sonra bulantı kesiliyor.
Benim kızlar da okul yemekhanesinde yemiyorlar. Küçük kapaklı minik termoslar aldım, salatayı akşamdan hazırlayıp koyuyorum buzdolabına. Sosu da otellerde falan reçel konan minyatür cam kavanozlar var ona koyuyorum. Sabahları makarna ya da pilav hazırlıyorum. Bezelye havuç ne sebze varsa karıştırıyorum. Termosta soğuk olan soğuk, sıcak olan sıcak kalıyor öğlen yiyorlar okulda. Kuruyemiş belki biraz kek elma falan da koyuyorum yemek çantalarına. Bazen de sabah sandviç hazırlıyorum.
Termosa sıcak yemek koyacağım zaman önce kaynar su koyup bekletiyorum bir 5-10 dakika, suyu döküp kurutup öyle koyuyuyorum yemeği daha uzun süre sıcak kalıyor yemek. Soğuk bir şey mesela salata koyacaksam da termosu buzlukta veya buzdolabında bekletiyorum ki iyice soğuk tutsun salatayı.
madem yiyemiyor herşey kokuyor diyor pişiremiyor bir zahmet parası gidecek hesap yapmayacak hamilelik sürecinde.hem 9 ay boyunca kokmaz zaten.özel durumlarda 2 maaşlı kişlerin ince ince hesaplarına üzülecek değilim.ben haftanın 3 günü tedaviye gittim hastaneye.işlem bitiminde de yemek yedik hep 3 kişi dışarda.haftasonu da ayrıca çıkıp yedik.batmadık ölmedik.salata yememeli hamile dışarda sadeceMesela nohut da haşlarken kokar. Ya da milföy hamuru pişerken de kokar. Ben kokudan rahatsız oluyorsunuz diye kokmayan öneriler veriyorum eleştirel ya da iş bilmez oluyorum:)
Anladım bıkmışsınız ki ilk mesajınızda durum salata yemekten çok dışarıda yemek yemenin bütçeyi sarsması ile ilgiliydi.
Sizin durumuzu yaşayan çok insan var mide bulantısı yaşayan yani. Şimdi arkadaşlarımın bulduğu çözümü söylesem onu da beğenmezsiniz. Ne yapayım artık
Ömür boyu yaşacak ve en azından ona onun davrandığı gibi davranan çıkmaz umarım.Evet aynı değil zaten arkadaş ömür boyu yaşayacak bunu
Acilen bi psikologa gitmeniz gerek diye düşünüyorum. Normal değil tepkiniz.hanımefendi evdeki kokuyu geçtim dişimi fırçalayamıyordum ben öğürmekten
kokuya en azından ortam değiştirmek gibi bir çare var. öğürmeye o da yok. ben diyorum serumla beslendim aylarca. 15 kilo kaybettim (zaten 50li kilolarda insanım) biraz daha versem yok oluyordum.
siz diyorsunuz gebelikle aynı değil.
ay evet bir tek gebe olanlar sorun yaşayabilir. dünyada bir tek gebelik var.
hanımefendi gebelik dediğiniz şey en fazla 9 ay. bitiyor gidiyor!
çok pardon unutmuşum. gebeler üstün ırk. (ama dışarıda en yenmeyecek şey olan salatayı yiyebilirler!)
premses premses takılın ya gerçekten. uğraşamayacağım.
Hemen herkes yaşamıyor bu durumu. İyi araştırın. Ayrıca ben o kronik hastalığı olan üyenin ne rahatsızlığı olduğunu okumadım o yüzden nasıl bi rahatsızlığı var bilmiyorum ama insan insanla hastalık yarıştırmamalı bizim ülkemizde nedense en kötü benim en hasta benim yarışı çok. Konu sahibi ne yapabilirim diye sormuş biri gelmiş amma abartıyorsunuz 9 ay nolceaaaak ya diyor. Ne gerek var böyle muhalefetliklere?Daha iyi soylediniz ya kronik hastalikta omur boyu bu durum. Ilk 18-20 hafta agzima lokma koymadim.Karnimda 1 tane de degil 2 tane bebegim gayet guzel gelisti normal buyudu ya.Hemen herkes yasiyor bunu.
Merhaba öncelikle umarım bebisinize sağlıkla kavuşursunuz. Granola denediniz mi sütle veya yoğurtla midenizi bulandırır mi?Merhaba, adminler umarım bu sorumu taşımaz ve banlanmam. Ama en iyi cevaplar burada. Derdim fiyat artışları, bebek bekliyoruz, mide bulantısından yemek de yapamıyorum birşey de yiyemiyorum. Eşimle işyerlerimiz yakın, öğle yemeklerinde birlikte yiyoruz. Bulunduğumuz yerde öyle ucuz bir yer yok gibi bişry. Çorba bile 20 lira falan. Ev yemekleri yapan lokantalar bile coşmuş. Her şey ateş pahası, hadi mideme dokunmayan birşeyler yiyelim diyoruz eşimle iki kişi 100 liradan fazla para ödüyoruz. Yediğim salata mesela 40 lira tutuyor ama orada da eşime uygun bişey yok, eşim de ne yiyeceğini şaşırdı hem benim midemi bulandırmasın hem karnımız doysun hem bütçemize uysun şaşırdım. Evde de yemek yapamıyorum. İşyerinde ve evde ne yapabilirim öneriniz olursa çok sevinirim. Para bitti daha ay sonuna çok var
parayı versin komşuların yarısı kabul ederler.konu sahibinin derdi gidecek parası zaten yoksa çözüm o kadar çok kiPara ile yapacak birine bile razıyım yazmışsınız
Bunu teklif ettiğiniz komşulardan kabul etmem diyecek var mıdır bu pahalilikta 5 kişiye sorun 3 tanesi tamam der
Ki ben olsam inanın parasız yaparım size
Ton balıklı salata yapın.. makarna haşlayıp yoğurtla yiyin. Aparatif soğuk sandivicler yapın.. fırında börek yapınMerhaba, adminler umarım bu sorumu taşımaz ve banlanmam. Ama en iyi cevaplar burada. Derdim fiyat artışları, bebek bekliyoruz, mide bulantısından yemek de yapamıyorum birşey de yiyemiyorum. Eşimle işyerlerimiz yakın, öğle yemeklerinde birlikte yiyoruz. Bulunduğumuz yerde öyle ucuz bir yer yok gibi bişry. Çorba bile 20 lira falan. Ev yemekleri yapan lokantalar bile coşmuş. Her şey ateş pahası, hadi mideme dokunmayan birşeyler yiyelim diyoruz eşimle iki kişi 100 liradan fazla para ödüyoruz. Yediğim salata mesela 40 lira tutuyor ama orada da eşime uygun bişey yok, eşim de ne yiyeceğini şaşırdı hem benim midemi bulandırmasın hem karnımız doysun hem bütçemize uysun şaşırdım. Evde de yemek yapamıyorum. İşyerinde ve evde ne yapabilirim öneriniz olursa çok sevinirim. Para bitti daha ay sonuna çok var
Başınıza gelmediyse anlamamanız normal evde de yemek kokuyor diyorum. Neden çözüm konusunda yardımcı olmak yerine yargılamayı seçiyor insanlar anlamıyorum
soğansız kısır ben yememmmm .hem baş soğanı kavurur yağda salçayla eklerim ayrıca da taze soğan koyarım.Soğan koymazsanız kısır da kokmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?