İşyerinde öğle yemeği

Keşke öyle biri olsa. Annem bir gün gelse bir gün gelemez. Çok ters yerde oturuyor. Konu komşuda da yok öyle bildiğim birisi. Keşke yapan olsa pqrasına bile razıyım.

Sorun salata değil elbette kokmaz ama sürekli domates marul yemekten tiksindim artık karnım doysun istiyorum. İşi bilenlerden çok güzel öneriler gelmiş onları not alıyorum.
Mesela nohut da haşlarken kokar. Ya da milföy hamuru pişerken de kokar. Ben kokudan rahatsız oluyorsunuz diye kokmayan öneriler veriyorum eleştirel ya da iş bilmez oluyorum:)
Anladım bıkmışsınız ki ilk mesajınızda durum salata yemekten çok dışarıda yemek yemenin bütçeyi sarsması ile ilgiliydi.
Sizin durumuzu yaşayan çok insan var mide bulantısı yaşayan yani. Şimdi arkadaşlarımın bulduğu çözümü söylesem onu da beğenmezsiniz. Ne yapayım artık

Çok sıkıntılı bir süreç, Allah yardım etsin. İkinci çocuğuma hamileyken birinci de henüz küçük olduğu için günde üç öğün yemek hazırladım içim dışıma çıka çıka. Tek lokmasının tadına bile bakmadım. Onlar yerdi sonra eşim bana kahvaltılık kokmayacak şeyler hazırlardı, uzun bir süre öyle idare ettik.
Ev yemeği yapan yerlerden ( konu komşu mutlaka vardır artık hanımlar evden satış yapıyor) sarma, dolma, börek tarzı şeyler alıp dondurucunuza koyabilirsiniz. Öğlen için evden alır götürürsünüz. Salataların içine haşlanmış nohut, börülce gibi tahıllardan koyabilirsiniz inanılmaz tok tutuyor. Bunları çokça yapıp porsiyonlayıp buzluğa koyun, sonra pratik bir şekilde kullanırsınız.
Yine evde soğuk sandviç tarzı şeyler hazırlayabilirsiniz.
Yoğurtla granola, yulaf, kuru meyveler de bir öğününüzü kurtarır.
Biraz daha dayanmanız lazım, sağlıkla kavuşun bebeğinize.

Başınıza gelmediyse anlamamanız normal evde de yemek kokuyor diyorum. Neden çözüm konusunda yardımcı olmak yerine yargılamayı seçiyor insanlar anlamıyorum
hanımefendi epi topu 1-2 aylık bir meseleniz var
çat taşlasa 2 ay daha sürecek, hadi son güne kadar sürsün...9 ay 10 gün değil mi bu gebelik?

benim kronik bir hastlaığım var ve tamı tamına "12 sene"dir böyle yaşıyorum
öleyim o zaman?
üstelik ben ilk hasta olduğumda "yurtdışında" ve "yalnız" yaşıyorsum
serumla besliyorlardı.

eşiniz var, eli kolu tutuyor. yapsın yemekleri zeytinyağlı yapar, siz de yersiniz o da yer. yani bunda bu kadar aman allahım çözümsüz kaldım diyecek ne var Allah aşkına?

buradan bakınca görünen bu ki insanlar da böyle yazıyor yani normal olarak.

Kasaptan köfte,tavuk alın. Eşiniz pişirsin. Yoğurtlu,sütlü yulaf lapası+meyve öğle için gayet makul. Tarhana çorbası yapabilir eşiniz. Haftada iki kez makarna yiyin. Onu da eşiniz yapabilir. Kuruyemiş tüketin. Tost(sucuk yemeyin), sandviç, tahin pekmez yiyin. Eşiniz destek olucak mecbur. Ben hamileyken 6. Haftadan doğuma kadar her gün istifra ettim. Yemek de yapamadım yiyemedim de hatta. 12. Haftadan sonra bulantu hapı ile az biraz yemeye başladım. 73 kg ile hamile kalmıştım. 71 kg ile doğuma gitmiştim.

Sizin kronik hastalığınızla gebelik aynı değil. Bebeğin beslenmesi gerek hem de sağlıklı şeylerle ve evdeki koku bile mide bulandırıyorsa çok çok zor bir durum. Ben yaşadığım için biliyorum.

Hamile olunca kokudan kusuyor olabilir miiym belki ondandır
hiç bir hamilenin yemek yapamaması lazım bu mantıkla. illa soğanlı salçalı tencere yemeği yapmanıza gerek yok bin tane fırın yemeği var, pratik doyurucu salata tarifleri var. ilk mesajımda yazdığım gibi sandviç yapılabilir. biraz araştırmayla bulabilirsiniz.

Sizin kronik hastalığınızla gebelik aynı değil. Bebeğin beslenmesi gerek hem de sağlıklı şeylerle ve evdeki koku bile mide bulandırıyorsa çok çok zor bir durum. Ben yaşadığım için biliyorum.
Evet aynı değil zaten arkadaş ömür boyu yaşayacak bunu

En iyisi soguk sandivic
Beyaz peynirli domatesli rokali
Haslanmis tavuklu marullu biberli
Ton balikli salatalikli
Vs vs bu sekilde kokmayan sandivicler hazirlayin esiniz hazirlasin gerekirse.

Mideniz bulansın istemem ama en son gayet bilinen bir mekanda salatadan istenmeyen birşeyler çıktığını konuştuk arkadaşlarla. Hiç şaşırmadım zira ben evde 4 kişilik salata hazırlarken bile uğraşıyorum temizlensin diye,bolca su,karbonat ve zaman harcıyorum alt tarafı bir salata deyip geçtiğimiz şeye,kocaman mutfaklarda böyle emek emek yıkayıp sunduklarını hiç sanmıyorum.
Soğuk sandviç hazırlasanız olmaz mı kendinize?
Güzel bir baget ekmek yada 2 dilim ekşi maya ekmek arasına zeytin ezmesi sürüp, marul,peynir,salatalık(domates sulandırır koymazsınız içine,yanınıza miniklerden alırsınız yıkayıp)ne seviyor ne yiyebiliyorsanız ekleyip paketleyip yanıniza alabilirsiniz. Yanında ayranla güzel bir öğün olur. Salata da alabilirsiniz evde hazırlayıp yanınıza,sosunu minik bir kavanoza(zeytinyağı,balsamik ,limon, tuz ne istiyorsanız)koyup yiyeceğiniz zaman dökersiniz calkalayıp.
Çorba da yemekte götürülebilir tabi yemek termosuyla ama yapamiyorum dediğiniz icin önermedim.

hanımefendi evdeki kokuyu geçtim dişimi fırçalayamıyordum ben öğürmekten

kokuya en azından ortam değiştirmek gibi bir çare var. öğürmeye o da yok. ben diyorum serumla beslendim aylarca. 15 kilo kaybettim (zaten 50li kilolarda insanım) biraz daha versem yok oluyordum.

siz diyorsunuz gebelikle aynı değil.
ay evet bir tek gebe olanlar sorun yaşayabilir. dünyada bir tek gebelik var.
hanımefendi gebelik dediğiniz şey en fazla 9 ay. bitiyor gidiyor!

çok pardon unutmuşum. gebeler üstün ırk. (ama dışarıda en yenmeyecek şey olan salatayı yiyebilirler!)
premses premses takılın ya gerçekten. uğraşamayacağım.

Anlatamazsınız hamilelik gibi ulvi bir görevi siz anlayamazsınız

Daha iyi soylediniz ya kronik hastalikta omur boyu bu durum. Ilk 18-20 hafta agzima lokma koymadim.Karnimda 1 tane de degil 2 tane bebegim gayet guzel gelisti normal buyudu ya.Hemen herkes yasiyor bunu.

Para ile yapacak birine bile razıyım yazmışsınız
Bunu teklif ettiğiniz komşulardan kabul etmem diyecek var mıdır bu pahalilikta 5 kişiye sorun 3 tanesi tamam der
Ki ben olsam inanın parasız yaparım size

Şu an sizi o kadar iyi anlıyorum kiii. Açıkçası biz de yiyecekleri eşim hazirliyordu hala bazı şeyleri yapamıyorum şu an bunun bir çözümü yok bir aya kadar rahatlarsiniz. Birde doktora söyleseniz bana prilam Dr diye bir ilaç verdi onla anca iyiyim

Bu arada bebek beslenemez diye de korkmayın malesef bu süreçte ben peynir ekmek yedim bir ay domates ve salatalikla 12. Haftadan itibaren ya da 11 bana doktor takviye vermişti bebeğim geçen iki gün ileri çıktı .o yüzden korkmayın tabi ki yiyebilseniz iyi olur ama onu bunu yiyemiyorum diye kendinizi strese sokmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…