• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerimden Nefret Ediyorum...

daisyc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
1.095
11
158
Merhabalar hepinize kızlar.

Yaklaşık 2 yıldır özel bir şirkette pazarlama bölümünde çalışıyorum.Ama çalıştığım yerden nefret ediyorum, zaman zaman farklı iş arayışlarına girdim ama olumlu olan başvurularımın malesef hiçbiri şu an bulunduğum yerden daha iyi değildi, burada konumumdan ve aldığım maaştan memnunum açıkçası ama insanlar o kadar seviyesiz ki, erkekler deseniz sürekli belden aşağı espriler, bayanlarda dedikodu ve çekememezlik almış başını gitmiş.

Daha çok mavi yaka çalışanların bulunduğu bir yer burası, ben bir çok kişiye göre hem eğitimim, hem konumum, ve hem de karakterimle daha üst seviyedeyim ama bazen kendimi çok yalnız hissediyorum, insan kendi kafasına uygun en azından bir arkadaşının olmasını istiyor ama maalesef bazen buraya gelmek bile istemiyorum. İş performansımın dönem dönem düştüğünü hissediyorum.

Kısacası kızlar burdaki durumla nasıl başedeceğim konusunda sıkıntılarım var.İçimi dökmek istedim sizlere.

Son düzenleme:
Merhabalar hepinize kızlar.

Yaklaşık 2 yıldır özel bir şirkette muhasebe bölümünde çalışıyorum.Ama çalıştığım yerden nefret ediyorum, zaman zaman farklı iş arayışlarına girdim ama olumlu olan başvurularımın malesef hiçbiri şu an bulunduğum yerden daha iyi değildi, burada konumumdan ve aldığım maaştan memnunum açıkçası ama insanlar o kadar seviyesiz ki, erkekler deseniz sürekli belden aşağı espriler, bayanlarda dedikodu ve çekememezlik almış başını gitmiş.

Daha çok mavi yaka çalışanların bulunduğu bir yer burası, ben bir çok kişiye göre hem eğitimim, hem konumum, ve hem de karakterimle daha üst seviyedeyim ama bazen kendimi çok yalnız hissediyorum, insan kendi kafasına uygun en azından bir arkadaşının olmasını istiyor ama maalesef bazen buraya gelmek bile istemiyorum. İş performansımın dönem dönem düştüğünü hissediyorum.

Kısacası kızlar burdaki durumla nasıl başedeceğim konusunda sıkıntılarım var.İçimi dökmek istedim sizlere.

öncekilikle şu mavi yaka anlatımınıza güldüm cidden siz beyaz yakamı oluyorsunuz bu durmda..
eğer cidden nefret etme konumuna geldiyseniz çalışmak zordur..
anlattığınız çokta katlanılası durum değil..
ama maaşınız iyise vede ihtiyacınız varsa bir yandan iş arayıp bir yandan çalışın derim nacizane..

BEYAZ YAKA: Yönetici anlamına gelir. Şirketlerdeki müdürler, ceolar ve diğerlerinin dahil olduğu sınıftır. Mühendisler de beyaz yakalı elemanlardandır.

MAVİ YAKA: işçi, çalışan kesmi ifade etmektedir. Zamanında eski dsp lideri Bülent Rcevitle de özdeşleşen mavi gömleğin simge haline gelme sebebidir.

:1::1::1::1::1:

siz bu kadar "mavi yaka" lardan kendinizi üstün hissederseniz yanlız kalmanız gayet normal

öncekilikle şu mavi yaka anlatımınıza güldüm cidden siz beyaz yakamı oluyorsunuz bu durmda..
eğer cidden nefret etme konumuna geldiyseniz çalışmak zordur..
anlattığınız çokta katlanılası durum değil..
ama maaşınız iyise vede ihtiyacınız varsa bir yandan iş arayıp bir yandan çalışın derim nacizane..

Evet canım ben beyaz yaka tabir edilen kesimdeyim ama insanları mavi ve beyaz yaka gibi ayırmıyorum anlatımımdan öyle bi anlam çıktıysa da affola...
Sadece seviyesizlikleri beni üzen kısım...
İş arayıp çalışma fikrine gelince de uzunca bir zamandır bu durumdayım zaten canım, umudumu kaybettim desem yeridir.

sonuçta orası bir iş yeri tabi ki sınıf sınıf insanlar olacak bu kadar ayrım yapmanın bir mantığını bulamadım.
ayrıca sevmiyorsanız başka arayışlara girin
bende çalıştığım yerden 3 ay önce ayrıldım,önceden arkadaşım olan şahıs bana patron muamelesi yapıp beni kırdı ve hemen ayrıldım ordan yazı geçirdikten sonra tekrar iş arayışına gireceğim
demem o ki her çeşit insan olur şirketlerde..gayet normal bir tepki sizin ki...

üretimle içiçe bir mesleğim olduğu için size haddim olmayarak şöyle bir tavsiye vereyim, mavi ya da beyaz, statüye bakmadan, iş ortamında herkesle seviyeli olursanız, zorluk çekmezsiniz... iş konusunda ilerlemeyi düşünüyorsanız da, maaştan ve ortamdan ziyade, kariyerinizi geliştirebilecek, size her gün yeni bir şeyler verebilecek bir yer mi, ona bakın derim... iyi çalışmalar.

Evet canım ben beyaz yaka tabir edilen kesimdeyim ama insanları mavi ve beyaz yaka gibi ayırmıyorum anlatımımdan öyle bi anlam çıktıysa da affola...
Sadece seviyesizlikleri beni üzen kısım...
İş arayıp çalışma fikrine gelince de uzunca bir zamandır bu durumdayım zaten canım, umudumu kaybettim desem yeridir.

yok yok yanlış anlama..
tabirin komik geldi hala bu tabirin kullanılmasına şaşırdım ..çok eski bir tabir bu..
maddi durumun elveriyorsa çık diyeceğim çünkü iş yerinde iş bulmak daha zor..
biraz dinlenr tekrara bulursun
ancak şnuda söylemeliyimki o mavi yakalılardan her işyerinde var

Son düzenleme:
üretimle içiçe bir mesleğim olduğu için size haddim olmayarak şöyle bir tavsiye vereyim, mavi ya da beyaz, statüye bakmadan, iş ortamında herkesle seviyeli olursanız, zorluk çekmezsiniz... iş konusunda ilerlemeyi düşünüyorsanız da, maaştan ve ortamdan ziyade, kariyerinizi geliştirebilecek, size her gün yeni bir şeyler verebilecek bir yer mi, ona bakın derim... iyi çalışmalar.

İnanınki o durumdayım,herkesle seviyeli mesafeli,belki de beni biraz da bu durum sıktı..

yok yok yanlış anlama..
tabirin komik geldi hala bu tabirin kullanılmasına şaşırdım ..çok eski bir tabir bu..
maddi durumun elveriyorsa çık diyeceğim çünkü iş yerinde iş bulmak daha zor..
biraz dinlenr tekrara bulursun
ancak şnuda söylemeliyimki o mavi yakalılardan her işyerinde var

:)) Biraz çalıştığım yerin nası bi yer olduğu anlaşılsın diye yazdım başka bi tanımlama da gelmedi aklıma ...

Çıkmak istemiyorum canım evde ne kadar duracağım belli değil, açıkçası belirsizliktense bu durumu tercih ediyorum

anlıyorum..
böyle çalışmak zor..zaten verim alamaz insan çıkmayı kafaya koyduysa ..
yapamıyorsan zorlama tabi bunları söylerken durumunu bilmiyorum..

anlıyorum..
böyle çalışmak zor..zaten verim alamaz insan çıkmayı kafaya koyduysa ..
yapamıyorsan zorlama tabi bunları söylerken durumunu bilmiyorum..

Bi tatil bana iyi gelecek de izin zamanıma daha bir ay var heyecanla onu bekliyorum:)

canım inan seviyeli olmasaydın daha da çok sıkıntı yaşardın. ben insanları çok severdim ve bir süürü kazık yememe rağmen hala hümanisttim, ta ki stajıma kadar. hepsi değil elbette; ama üretimde çalışan insanlar, üstlerinde kadın yönetici varsa, çok sıkıntı yaşatabiliyorlar. ben her şeye rağmen işçi haklıdır, emek kazanır diye diye dolaşırken ortada, bizimkinin de emek olduğunu farkettim. artık hiç ayırmıyorum mavi, beyaz yaka diye, çnkü bir sıkıntı yaşanacaksa hepsinden yana ve her sektörden yana yaşaniabiliyor gördüm ki. tatiline az kalmış, azıcık daha sabret bakalım ve eğer senin için daha da dayanılmaz hale geliyorsa, başka işe geç, gitsin, hiçbiri senin huzurundan daha önemli değil. ama bu durum sizin iş yeri için mi geçerli sadece yani sıkıntı yaşadığın özel bir durum mu var, başka yere geçince çözülecek mi sence, bunun üzerinde düşün derim ben.

Ben de çalışma hayatına başlayana kadar, dünyayı insanların kardeş kardeş yaşayabileceği bi yer zannederdim:)) Hani okul hayatımda da kazık yediklerim olmuştu ama bu kadar insanın toplu halde seviyesizleşeceği gerçeğiyle burada karşılaştım, bu beni daha dirençli yaptı belki ama, insanlardan da uzaklaştırdı.
Eminim özel sektör olduğu müddetçe heryerde vardır böyle olaylar, bu tip insanlar... ama hayal mi kuruyorum bilmiyorum, sanki her yerde bu kadar yoğun değildir gibi geliyo.

Son düzenleme:
Back