- 7 Mart 2009
- 381
- 0
-
- Konu Sahibi scarlettsebnem
- #1.661
pardon biftek miş o yanlış hatırlamışım:) ama sorularım biftek içinde geçerli :)
pardon biftek miş o yanlış hatırlamışım:) ama sorularım biftek içinde geçerli :)
günaydııın kızlaaar.
en son cumartesı sabah 58 kılo ıle yazlıga gıdecegımı yazmıstım.
eveet gıttım geldım.
cumartesı aksam ızgara tavuk yedım yanında bır kasık pılav da yedımve salatamı ayırıp yagsız yedım.
pazar sabah ceyrek gevrek bır yumurta ve bır bardak sut içtim.ara ögun bır elma yedım.saat 4 gıbı cok az bulgur pılavı 1-2 kasık ve yıne 1-2 kasık nohut yedım.
yememek elde degıldı.cunku karsımda 4 kısı ve oh cok guzel olmus kızım ellerıne saglık ıkı kasıkta sen al bu lezzetı kacırma dıye benı coook tahrık ettıler.
dusunun yemegı ben yapıyorum ama yememeye calısıyorum cok zor.
neyse kacırdım sonucta ama cokta degıl
herneyse dondum ve sabah tartıldım.ben 58 ın ustune cıkmaması ıcın dua ederken cıktım ama 57.5 kılo yazıyordu tartımdayanı tum kacamaklarıma ragmen yarım kılo daha gıtmıs.
bu arada aramıza yenı arkadaslar gelmıs.hosgeldınız.bol sans ve ırade dılıyorum.
bu arada roxalanne senıde cok cok tebrık edıyorum.
yıne gorusuruzz
Günaydın canım.
Kasabına 200 gram yağsız biftek istediğini ve dövmesini rica ediyorsun.
Eve gelip kettle' a su koyuyorsun, etleri bir kaseye koyup sıcak suyu üzerine döküyorsun, hem kanı cıkıyor, hem çiğ görünümden grimsi haslanmıs görünüme geciyor.
Kanı gidene kadar sıcak suyla yıkayıp yıkayıp bosaltma işlemini tekrarlıyorsun.
İyice temizlendiğinde zaten haslanmısa yakın bir sey oluyor.
Daha sonra teflon tafaya zerre yağ koymadan(ben öyle yapıyorum, zaten teflonun amacı ızgara değil midir?) atıyosun biftekleri en kücüğün en kısık atesinde bırakıosun içi dışı pişene kadar(çatal batırırsın arada içi pişmiş mi diye)
Biraz da kekik döküosun yemeden(zevke bağlı ama nefis oluo)
Afiyetle yiyorsun tuz kullanmadan.
Günaydınnnnn..
Öncelikle tebrik etmek istiyorum canım arkadasım seni. Kendine söz gecirebilmek en büyük meziyetlerden biridir. Ve bunu basarabilmiş olman gercekten gurur verici bir şey, yanında giden yarım kilo fazlalığın da ödülün.
Yazlığa gideceğini söylediğinde içimden 'deniz insanı cok acıktırır, umarım kapılıp gitmez orada kalabalıkta yemeklere' diye gecirmiştim aklımdan..
Ama gördüğümüz gibi, yazlıkta evde ya da işte olmak bir sey değiştirmiyor, sonucta boğazın boynuna bağlı ve seninle geziyor yani evde işte kalmıyor o boğazı bırakıp da cıkmıyorsun. Bu yüzden zaman , mekan değil ne yiyeceğine karar verecek olan, sensin.
Harikasın canım, aynen böyle devam.
çok teşekkür ederim tarif için bende önümüzdeki pazartesi başlayacağım suan başka bir diyet yapıyorum ama cabuk sonuç almak için bu diyete başlayacağım :) çok iradeliyim harfiyen uyacağıma inanıyorum bakalım nasıl geçecek:)
hosgeldın aramıza.kasaba bıftek yapacagım dersen o hazırlar zaten.ama ben hepte bıftek yemedım.bazen tavuk gogus aldım bazen balık.bazen yagsız et vs yanı bence amaç yagsız proteın.
yapılısına gelırsek fırının ızgarasında veya ince bir etse tavada cok cok az yag ıle pışırebılırsın.
ben genelde tavuk gogsu alıp haslayıp sonradan tabakta karabıber tuz serpıp yıyorum
selam arkadaslar! roxalanne cok güzel anlatmisin canim, ellerine yüregine saglik!
bugün diyetimin 3. günü ve havalardanmidir neden tansiyonum düstü, suyu bol bol ictim ama hala sersem gibi dolasiyorum ortaliklarda. insallah yarin daha iyi olurum.
bu arada resmen kilolarimla savasiyorum.. yillardir 70in altina inemedim hala da bogusuyorum. önceki yaptigimda bu diyeti, hergün nerdeyse yarim kilo verirken bu defa 100-200 gram gidiyor.. piskolojik herhalde.. beynime iyce yerlesmis 6li rakamlari göremicem diye. biseyi 40 defa söylersen olur derler yaa ben belki bu cümleri 400 defa söylemisimdir önceleri ..
dua edin bana canlar da yarin göreyim su 6li rakamlari
Hayır canım, büyük hata yapıyorsun hic yemiyorsan.
Amac yağsız protein değil.
Kırmızı etin diyete belli aralıklarla konmasının sebebi sadece kırmızı ette kırmızı çizgili kas tutucu ve besleyici maddelerin ve vitaminlerin bulunuyor olması.
Vücudunuz hapur hupur yerken birden kahvaltı niyetine sadece bir fincan tatsız sekersiz kahve verdiğiniz zaman sizi düsmanı olarak görür ve
"aha, yemek vermicek bu bi' daha bana ! "
şeklinde algılar ve hemen karsı saldırıya gecer, o da size savaş açar.
İlk önce depolanmıs yağları daha derine saklayarak baslar ve en ufak bir sey bile yediğinizde hemen onun yağ kısmını alıp depolamaya calısır bünyenize(bana bir daha yemek vermicek, ac kalıcam korkusuyla ilerisi icin yiyecek zulaladığını düsünür)
İlk önce "su veya ödem" adını verdiğimiz sıkışmış suları , askerlerini vücudunuza kurban vereceğini planlar.(çok sıvı idrara çıkarır.) Siz de sıvı kaybını tartıda kilo vermiş gibi algılayın da onu aç bırakmaktan vazgecin diye kandırmaya calısır.
Baktı gönderilicek su azaltmak bir ise yaramıyor cünkü hala yukarıdan bol bol su geliyor(diyette en az 3lt su icmenin önemi bundandır)
Bu sefer verebileceği diğer kurbanı, yağlara en yakın olan çizgilileri (kasları) hedef alır.(unutmayın ki en cok yağlı bölgeniz en kaslı bölgenizdir.)
Ve bunlardan(kas) ödün vermeye baslar, cünkü kasların onun icin yiyecek acısından bir önemi yoktur ama yağlarını kesinlikle vermeyecek, ileride enerjiye dönüstürüp aç kalmayacaktır.
Kendini en son ve en kötü ihtimalle verecek bir seyi kalmazsa ya da yaptıkları fayda etmezse yağlarından yakmaya sartlar ve pes eder.
Yani;
O diyette hicbir seyin yerini veya gramını değiştirmeyin lütfen.
Daha sonra kaybettiğiniz sey sadece kas ve sudan ibaret olur ve ne selülitlerinizden ne yağlarınızdan sabitleyici sekilde kurtulursunuz, ayrıyetten kaslarınızı kaybettiğiniz veya deforme ettiğiniz için gücünüzden ve sağlığınızdan olursunuz.
Ve verdiğimden daha fazla aldım diye şikayet edersiniz.
Sevgilerimle.
selam arkadaslar! roxalanne cok güzel anlatmisin canim, ellerine yüregine saglik!
bugün diyetimin 3. günü ve havalardanmidir neden tansiyonum düstü, suyu bol bol ictim ama hala sersem gibi dolasiyorum ortaliklarda. insallah yarin daha iyi olurum.
bu arada resmen kilolarimla savasiyorum.. yillardir 70in altina inemedim hala da bogusuyorum. önceki yaptigimda bu diyeti, hergün nerdeyse yarim kilo verirken bu defa 100-200 gram gidiyor.. piskolojik herhalde.. beynime iyce yerlesmis 6li rakamlari göremicem diye. biseyi 40 defa söylersen olur derler yaa ben belki bu cümleri 400 defa söylemisimdir önceleri ..
dua edin bana canlar da yarin göreyim su 6li rakamlari
Aramıza yeni katılan, katılmak isteyip de yorumları okuyan arkadaşlarım.
Şu an hayatınızın belki de en büyük ya da tek işe yarayacak diyetini okuyorsunuz.
Buradaki en önemli nokta öziradenize hakim olabilmektir.
Diyete baslayacaksanız/basladıysanız bilmeniz gereken en önemli kural en az 7 ya da komple 13 (aralarda sayı secme sansınız yok; metabolizmanız sağlıksız sekilde şoklanmasın diye) gün boyunca disiplinli olmanız, diyeti bırakmayacağınıza dair kendinizle anlasmanız gerekmektedir.
Neredeyse 200 sayfa yapılan yorumlar hala devam ediyorsa, birileri basarmıs ve hala uygulaması populer olan/işe yarayan bir diyettir.
Ne diyeti yazan kişiyim ne de bir yaşam koçu. Ancak kişisel gelişim ve psikoloji üzerine tez yazdım ve bu işteki en büyük iki şeyin öz irade ve motivasyon olduğunu gönül rahatlığıyla vurgulayabiliyorum.
Ve en önemlisi bu diyeti yapmış ve kilo vermiş biriyim. (kilo çizelgemi görüyorsunuz yorumumun altında. )
Hayatınıza kim karar verecek ?
Giysilerinizi basenden geciremeyip , düğmesini kapatamayınca, özel günlerde alışverişe gittiğinizde soyunma kabininde severek ve olacağına inanarak aldığınız ve denemek icin soyunma kabininie gittiğinizde 'bir beden büyüğünü getirebilir misiniz?' derkenki o hislerinizi unutmayın.
Peki ya bikini giyerken ? O dümdüz karınlı pürüzsüz basenli çıtırlar ortalıkta gezinirken siz mümkün olduğunca ayağa kalkmamaya calısıp, cok mecbur kalırsanız pareolarla, havlularla boğuşurken?
Bunun tek suclusu boğazınız. Suçlayın, acımayın.
Ve şimdi söyleyin. Sizi aynaya küstüren aç gözlü, iradesiz boğazınız mı karar verecek nasıl yaşamanız, nasıl utanmanız, nasıl giyinmeniz gerektiğine?
Yoksa beyniniz, "Yeter artık yaptıkların, iradeyi ben alıyorum, kovuldun !" diyecek mi boğazınıza?
Hepinize sağlıklı ve özgüvenli günler dilerim, başarılar.
pilatesci
ayy canım umarım düşersin ya benim de ilk hedefim 6lı rakamlar:) kilo almak ne kolay vermesi ne zorr yaaa:) kolay gelsin sana cnm...bol bol su içmeye devam...
Roxalanne Teşekkür ederim, ne mutlu bana..
Senin, benim , pilatescinin derdi aynı sanırım. Ben de senelerdin 70'in altına, hatta 75'in altına inemedim ancak; amacım 65 ve son 6 senedir hic bu kadar yaklasmamıstım.
Psikolojik de olabilir, hareketsizlik de olabilir. Diyeti düzgün uyguluyorum az cok hareket de ediyorum diyorsan o zaman tamamen sıkıyorsun kendini, hayatta inemem dediğin için. Bunu anlamak icin bugün tamamen zıttını düsünmeye ne dersin ?
Bugün bütün gün abartılı bir şekilde, dolu dolu bir şekilde
"Bu diet mükemmel işe yarıcak yaa, çok eminim buna 6'lılar geliyorum cok az kaldı' diye bütün gün kendini bu cümleyle mutlu et umutsuzluğa kapıldığında icinden gelmese bile bunu söyle ve yarına kadar bakma tarıya, yarın sabah ac karnına tartılırsın, olur mu ?
Böylece için de rahat etmiş olsun.
diyeti ertelemiştim çünkü evde ıspanak bıftek yok ama platesten sonra gıdıp alacagım :) bu yazıyı yazman ii olmus cnm. bırde ıspanak vardır de mi hala
oleeyyyy!!! arkadaslar kirdim seytnanin bacagini korksun artik benden, allahin izniyle istisnalar haric (hamilelik) bidaha 7li rakamlari görmek istemiyorum. bunun icin kilo alip alip son damlayi beklemicem diyet icin. baktim haftada kilo almaya basliyorum, diger hafta daha dikkatli yiycem..
haklisin canim kilo almasi o kadar basit ki,1 düzensiz yiyceksin, 2 suyu az tüketeceksin, kolayi ve diger sekerli meyvesularini elinden düsürmiceksin, abur cubura cikolataya heleki tv basinda cips, patlamis misira yüklenceksin, 3 az hareket edeceksin tamam hemen 1 2 3 diye almaya baslarsin... vermeye gelincede böyle aylarca ugrasirsin.. ne metobolizma ama ..
yok ama bi verelim insallah kilolarimizi bidaha yaparmiyiz bunlari dimi?
sagolasin canim, bugün benim en mutlu günüm.. yillardir özledigim rakami gördümmmm! 69,6 gösterdi tartimpes etmek yok , kilolarimla savasiyordum 3. günden sonra pes ettiler, hergün 100 -200 gram giderken bugün yarim kilom gitmis.. cok mutlu oldum.. insallah darisi sizlerin basina..
farkli diyetler denedim ama bende pek ise yaramadi, ne verdiysem bu diyetle verdim arkadaslar.. sonra dikkat edince kesinlikle geri almiyorsun.. zaten hic bir diyet hatta doktorlar bile garanti veremiyor sonra kilo almazsiniz diye.. yemeye dikkat etmezsen yag aldirsan bile yine alirsin kilolari...
bu defa kararliyiz arkadaslar, dikkat edicez insallah! su halimize baksak dikkat ederizde, neler cektigimizi hemen unutuveriyoruz..
mutlulugumu sizinle paylasmak istedim.. diyeti 7 günde tamamlamayi planliyordum ama yok devam karari aldim sabah.. 1-2 kilo daha giderse kilomda sabitlenmis olur insallah...