-
- Konu Sahibi scarlettsebnem
Pimpirikli sadece mercimek çorbası olmaz ki et ve sebze yemeği meyvede yemelisin .Başınıza beslenme uzmanı kesildim :) ama sizi düşündüğüm için. Sigara içmeklava: herşey iradede bitiyor. Bırakmak için sakız çiğneyin yemiş yiyin, canınız istediğinde başka şeylerle ağzını meşgul edin. Sigaranın kokusuna bile dayanamıyorum. çünkü zararlarını biliyorum. İçenleri uyarıyorum zararlarını anlatıyorum. Diyeti güzel görünmek sağlıklı olmak için yapıyorsunuz. İradenizi kullanıp sevdiğiniz yiyeceklerden uzak duruyorsunuz neden peki sigaradan uzak duramıyorsunuz o sizi zehirliyor öldürüyor çirkinleştiriyor ve sağlıklı hiçbir yanı yok. Benim annem ve babam 35-40 sene hep sigara içtiler babam kalp hastası oldu. Kalp ameliyatı oldu. Daha evvel sigarayı bırakmıştı ama hastalık hemen çıkmıyor. O kadar çok sigara içen annem şimdi sigaradan nefret eder oldu. Babam merdivenden zor çıkıyordu nefes sorunları yaşadı. Bir akrabamızın kalp damarları tıkalı sigarayı bırakazsan öleceksin demişler ama laf anlamıyor halen içiyor rahatsızlanıp doktorlara gidiyor. Sigaranın zararları saymakla bitmiyor. Ben içmiyorum içmem. İnşallah sigara içenler en kısa sürede bırakır. :Saruboceq:
Biraz başınızı şişirdim daha evvelde bu konuda yazmıştım. Sigara denince dayanamıyorum sinir oluyorum bu zararlı pis zehire. Sadece uyarmak için yine yazdım. Tüm herkese sağlık mutluluk huzur diliyorum.
diyetimin 3. günü bitti ve 2.3 kilo vermişim delikafadulden daha önce de hızlı kilo verdim ama bu kadar hızlı değildi yine deyalnız bu akşam rüyamda sürekli tatlı bir şeyler yiyip pişman oluyordum. daha önce oruç tuttuğum zamanlarda olmuştu böyle demek o kadar şartlamışım kendimi sıkmışım rüyada neler yediğimi anlatırdım ama aramızda oruçlu olanlar olabileceği için anlatmasam daha iyi olur herkese başarılar kilo vermede...
slm arkadaşlar a.s.
hayırlı ramazanlar dilerim allah oruçlarınız kabul edip yardım etsin :Saruboceq:
ben adet olamadım hala her an gelebilir o yüzden tutamadım mafoldumben
sanırım hastayken içtiğim ilaçların yan etkisi günümü geçiriyor :sinifsinif:
Oruçluyken reglin başlarsa oruç bozulmaz. Zaten niyetini etmişsin Allah biliyor senin niyetini. Reglinin başlaması vucuduna bağlı sana değilki. Oruçluyken reglim başladığında orucumu bozmadan devam ediyorum.
ay 4 dk kaldi :))) insallah cosmam yerken
canım benim merak ettim coştun mu?
öncelikle hayırlı ramazanlar canlarım...
isveç diyetine devam eden dostlara kolay gelsin... pek ramazana uygun bir diyet değil ama ne yapalım :)
ben elma diyeti ve lahana çorbası diyetini karıştırdım bu yolda gidiyorum bakalım hayırlısı :)
bu hafta düzenli olarak yapacağım sonucu sizlere bildiririm buna göre belkim bana katılırsınız...
cnm oruçluyken bir damla bile kanaman olsa bozman gerekir bozmassan günah derler :bbo:
bu tür bilgiler tartışmaya açık şeylerdir biz bildğimizi yapalım yerimseniben
bu arada geldi zaten adetim :sinifsinif:
önce zeytinle iftarimi actim 5 dk bekledim 10 dkydi ama bugün 5 dk bekledim arada su ictim o 5 dk icinde 4 bardak su ictim sonra bir kase corba ictim yavas yavas 2 kasik pilav aldim bir servis kasigi cok dolu dolu degil et sote den aldim salatayi baya yedim ama ekmek bir iki lokma esmer ekmek yedim canim ekmek yemek istemedi alistim sanirim artik ekmek yememeye karpuz filan yemedim 1-2 kasikta yogurt yedim cok sevmiyorum ama alayim dedim..simdide 2 lt pet siseye su koydum onu icecem bilmiyorm catladim gibi bir his var ama cok yemedim sanirim..:)))
ifatrdan öncetartildim 70.5 tu sonra tartildim 71 i biraz geciyor..spor yapmam lazim ama pek yapacak gibi degilim insallah yaparim bilemiyorm azda olsa yapsam iyi olur
Allah kabul etsin. Afiyet olsun. Allah alamayanlara yiyemeyenlerede versin. Sofranızda yemek eksik olmasın inşallah.
Gayet güzel yemişsin. Yavaş yavaş çorba içip yarıms aat bekleyip ana yemeğe geçerek yemek en güzeli.Çok değilde açıktığın için o kadar saat miden boş kaldığı için ağırlık basmıştır. Evin içinde yavaş yavaş yürüyebilirsin bu kadar çok yemekten sonra ancak hafif yürüyüş iyi gelir. egzersiz yapma egzersiz dokunabilir.
Sahurda genelde çok su içerim 1- 1,5 şişe suyu 10 dakikada içerim patlıyacak gbi olurum sonrasında tuvaletim çok gelir. Ama bu şekilde içmek iyi değilmiş.
Merhaba Zenim Nasılsın? Hayırlı ramazanlar.
Bende elma diyeti ile lahana çorbasını karıştırıp yapmak istiyorum. öğlen yada akşam protein et salata, sabah hafif bir kahvaltı 1 dilim ekmek peynir veya yumurta yada sütle gevrek öğünlerden evel lahana çorbası aralarda elma yada diğer meyvelerden yiyeceğim.
Zayıflayana kadar kaçamak yapmamak için bir programa ihtiyacım var yoksa gözlerim yiyeceklerde..