Zenim cim Diyetisyen görüşmeni paylaştığın için teşekkür ederim.
Beşi biryerde çayda funda yaprağı olduğu için maden suyu içmemek mi gerekyor?
Diyeti beğendim. hayırlı olsun canım
valla canım soda ve maden suyunun farklı olduğundan bahsetti ve diyet süresince soda içme dedi, gerekli mineralleri zaten çaylardan alıyorsun falan dedi ama sorun aklımda yarın soracağım. buarada bu diyetisyen ile arkadaş olma yolunda gidiyoruz bulunduğum sağlık kuruluşuna diyabetli hastalar için atandı ve haftada 3 gün benimle aynı yerde çalışacak :))
iyiakşamlar a.s.
zenim cnm bizlerle paylaştığın için teşekkürler yerimseniben
inan ben bunların hepsini biliyorum bu konuda doktora yapıcam nerdeyse kaydirigubbakcemile3
önemli olan doğru olanı uygulayabilmekte ..
fikrimi açıkça söylemek istiyorum..
ben bu şekilde 6-7 öğünlü diyetlerle kilo veremiyorum ..
33 yaşındayım inanın abartısız 15 yaşımdan beri hep diyet yapıyorum ..
artık kilo problemiyle yaşamayı öğrendim..
hani diyor ya uzmanlar hızlı verilen kilo tekrar fazlasıyla alınır..
yok kardeşim yok ben en sağlıklısındanda yaptım (ayda4 kilo idealmişya )
en hızlısınıda yaptım (rekorum 2haftada 10 kilo idi)
ve sonuç........
hep aynı bir süre sonra tekrar yapıştılar bana ..
bunun tek sebebi benm başta hayat tarzımı ve buna bağlı olan beslenme şeklimi değiştirmememden kaynaklanıyor.. :kedi:
çenem açıldı çok yazdım ama sadece demek istedğim ben kilo vermek İ-S-T-İ-Y-O-R-U-M nasıl olursa olsun kaydirigubbakcemile3
kendime göre uyguladığım daha öncede başarılı olduğum karbonhidrat ve proteini ayrı tüketme rejimine devam edicem ..
inş. hepimiz en sağlıklı şekilde istediğimiz kilolara ineriz kaydirigubbakcemile2
seni o kadar iyi anlıyorum ki...
bende uzun zamanlar diyet yaptım kilo verdim aldım ve artık sıkıldım tek isteğim kilo vermek, dediği gibi haftada 1-2 kiloyla uğraşamam ben ne bu yaa ömür boyu diyet mi yapacağım.
önemli olan yeme mantığını değiştirmek dedi hep, kızartmalardan uzak dur, illa tatlı ise sütlü tatlı ye ve evde yap yarı suyla dedi. söylediklerinin hepsine uymam mümkün değil dedim bende doğumgünümde 60 kilo olacağım dedim delirdi yine. olmaz sağlıksız falan dedi bende ona şuan hissettiklerimi anlattım tamam da ya psikolojim.
verdiğim kilolarla 44 bedeni hala zorlayarak giyiyorum ama kendime olan güvenim arttı resmen ki benim daha vermem gereken çook kilo var...
zenim diyetsine gitmekle iyi yapmissin biz diyet yapiyoruz ama ne kadar yanlislar yapiyoruz Allah bilir..benim diyet listemde buna benzer ama ben aralarda elma yiyorum yogurt,süt hic tüketmedigim besinler...
dikkatimi ceken spor konusu oldu ve buna uyacagim cünkü hergün deli gibi spor yapiyorum kan ter icinde kaliyorum haliyle halsizlik oluyor..ama suda gercek spor yaptigimda her hafta 1-1.5 kilo gidiyor birinci hafta 3 kilo vermistim sonrasinda en fazla 2 kilo en az 1 kilo olarak verdim 1.5 hafta hic verememistim ama simdi iyi gidiyor...
canim diyetisyene gitmen iyi olmus en azindan kilo vermen durdugunda liste degistirir...
birde seneler önce annem gitmisti sonrada ablam diyetisyen en son hedef kilonuza gelince size bir sir verecem hic almayacaksiniz dedi ama nedense en sonuna kadar gitmediler verdikleri kilo yetti her hafta gidiyorlardi skildilar sanirim..
simdi senden bekliyoruz ideal kilomuza inince ne yapacaklarimizi ögrenir yazarsin..tabiki abartmadan yemek lazim ama sanki bana geliyor ki böyle giderim bu psikolojiye o kadar alistim ki artik cok uc noktalarda kacamak bile yapmiyorum mesela bu pastayi zaten kardesim istedi diye yaptim ama tadina bakmadim insan zamanla alisiyor ama en güzeli yavas yavas vermek..
bende artik hergün spor yapmayacam yaptigim evde yürüyüsler bu hafta icin 4 mil di hergün oda 6.400 km yapiyor kilo vermede iyi ama haftanin 3 günü yaparsam daha iyi olur en azindan bilen biri bunu diyor kafaya göre takilmamk lazim..
zenim doktor kac ayda idela kilona gelmen gerektigini söyledi...hemen hemen ayniyiz bende 80 kiloyla basladim 13.06.09 da simdi 70.5-71 gidip geliyorum ayniyiz ideal kilom benim 55 ama 58 57 olsun onada raziyim ben
valla su kilolari saglikli bir sekilde versem cok mutlu olacam..
canım dediği şu ki önemli olan yağ oranınmış kolumu bacaklarımı her bir yanımı ölçtü kilona göre yağın beklediğimden daha çok dedi. kas yapman gerekli falan dedi.
ona göre ideali ayda 4-5 kilo vermek ilk iki hafta 3 kilo verirsin sonrasında 1-1,5 killo dedi.
böylece kilo alımı rejim sonrasıda o kadar kolay olmazmış.
ama bana yaptığı plan 4 aylık nerdeyse ama benim o kadar sabrım yok ne yazıkki....
ama yeme mantığını değiştirmek şart, ben sebze sevmem mesela et yerim genelde. tavuk haşlama sevmem kızartırım hemde yağda çıtıtr çıtır olacak illa. hergün kola içerdim abartı bir şekilde ve çay hemde herkupaya 5 şeker atarak. bunlarıda anlattım ona ve bana söylediği bunları kestiğimde kilo almayacağım ama vereceğim anlamına da gelmezmiş bu. spor şart diyor, bitkisel takviyeler olabilir ama dozajında izin veriyor.
uzun zaman diyet yapmak değilde sağlıklı bir yaşam için düzenini değiştir dedi. öğün atlama falan.
aklına takılan birşey olursa özeldende sorabilirsin bana burdanda sorularınızı ileteceğim :))