kızlar sonunda diyetisyene gittim bende :))
aslında diyetisyen bana geldi ama neyse :))
bana kocaman bir liste verdi
gün içinde yaptıklarımı anlattım normal olarak abartılı buldu, isveç diyetini duyunca zaten çıldırdı...
ona da anlattım kilo vermek istiyorum ve aceleciyim diye.
kesin bir şekilde hızlı kilo vermeyi red etti.
vücud yağ oranımdan sonra haftada 3 kiloya izin verdi ilk iki hafta için ama sonrasında 1,5 kilonun üzerine çıkma dedi. dinlemeyeceğimi söyledim :))
bitki çaylarında 1 ltye kadar izin verdi. gün içinde 4 lt su içebilirsin dedi. soda yasaklılar arasında. oda funda yaprağı çayının etkili olduğunu söyledi.
spor yapmam konusunda uyardı ama hergün değil iki günde bir spor hergün 45 dakika tempoluyürüyüş verdi.
benimle ortak fikri olan tek şey canımın istediği herşeyi tadmamdan yanaydı, bir lokma bile olsa al dedi.
aklımızda kalan yiyecekler beynimizin garip bir hormon salgılama emrine bu hormonda metabolizmanın yavaşlamasına sebep oluyormuş, bilgilerinize...
güne ılık su içerek başlayıp günü yine ılık su içerek tamamlayacağım...
gelelim menüye,
kahvaltı tipik diyet kahvaltısı duyduğum anda sinir oldum ama belli edemedim :)
saat 8 de
kk kadar peynir yklaşık 25 gram ypıyormuş
1 domates
1 salatalık
3-4 yeşil zeytin
1 dilim ekmek
1 yumurta, ister haşlama ister yağsız omlet
arada saat 10 gibi
bir meyve ve 3 badem
yada yarım bardak yoğurt, 2 adet ceviz
saat 12.30 da öğle yemeği
bir kase sebze çorbası
3 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık ne yersem
1 dilim ekmek
yada 2 su bardağı yoğurt +müsli
bol yeşillikli salata kesinlikle limonlu ve az zeytinyağlı
1 dilim ekmek
saat 15 de
bir ayran, yarım simit
yada 3 galata bir bardak süt
yada iki porsiyon meyve ( not: benim elmamı gördü ki biraz büyüktü bu iki porsiyon eder dedi )
akşam yemekleri en geç 18.30 da yenecek
bir kase sebze çorbası
3 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık ne yersem yada bir kocaman tabak zeytinyağlı sebze yemeği yada 5 kasık baklagil yemeği
bol yeşil salata
eğer acıkırsam ki acıkmamalıymışım meyve yemeliymişim yada bir bardak süt içmeliymişim.
gelelim tavsiyelerine,
yemek yerken en az 20 kez çiğnemeliyim ve ara vermeliyim, ara derken yemek masasından kalkıp bi beş dakika başka şeyle ilgilen dedi.
yemeklerden 45 dakika öncesine kadar su içilmeli ve yemekten sonra hemen su içilmemeliymiş.
birçoğu zaten bildiğim şeylerdi ama deneyeceğim.
sebze çorbası içinde lahana çorbasını yapacağım, içine ne bulrsam atacağım.
kendimi kandırmak için gün içinde sıcak suyu yudumlarsın dedi bu şişkinlik yapar dedi.
şuanda konuşmamızdan aklımda kalanlar bunlar, sizlerinde aklına takılan birşey olursa sorun bana bende kendisine iletirim. hatta ona bu siteden bahsettim sanırım üye olacak dedim 13. gruba buyur gel, kendisi de doğum kilolarından yana biraz dertliydi topu topu 6 kilosu var fazla ama bunu 3 ayda vereceğim dedi.