Popüler Konu İsveç Diyeti Deneyimlerimiz

bitkiler derken hangi bitkiler ben yurt disindayim aslinda istiyorum hep okuyorum burada 5i bir yerde cayi filan neyse onlari merak ediyorum ama icemiyorum..)hazir mi aliyorsunuz yada icindeki maddeleri acaba burada bulabilir miyim ki kendim yapsam kisacasi hangi bitkilerden bahsediyorsunuz ona göre aktar bulayim burada..

Burada bardak poşet olarak artarlarda ve eczanelerde satılıyor.

Bitkileri tek tek alacaksan

Ben herbirinden 50 gr alıyorum.

Funda
Mate
Yeşilçay
Kekik
Biberiye

1 günlük olarak hazırlarken

Yeşilçay dışındaki bitkilerden 1 tatlı kaşığı, yeşilçaydan 2 tatlı kaşığı ölçü olark alınarak yapılıyor.

Önce 1 litre temiz içme suyunu kaynatılıyor.
Kaynamış suya bu bitkiler konarak 10-15 dakika demlemeye bırakılıyor.

Dikkat bitkiler kaynamıyacak.Kaynamış suya konacak.

Demlendikten sonra ağzı kapalı bir kaba süzülüp öğünlerden yarım saat önce 1 fincan içilecek.

Eğer ıstersen bitkileri bir kaseye koyup, her öğünden önce iki tatlı kaşığı fincana koyup üzerine kaynamış suyu koyup demlendirip süzüp içebilirsin. Ben bu şekilde yapıyorum hem sıcak oluyor hem daha taze oluyor.

Bu bitki çayı yağ yakımına yardımcı ve motebolizmayı çalıştırıyor.

evet canım 16 yasındayım cok sık diyet yapmamaya ozen gosteriyorum ama 20 kilo fazlam var kurtluyum şu kilolardan istiyorum boyum falan yerinde 168 cnm ama kilom fazla 80 kiloyum daha once 90 lara bile cıktım neden diye soracak olursanız aile problemlerimiz yuzunden kendimi oyle bir yemege vermiştim ki bir baktım 90 kilo olmuşum 3 ayda 10 kilo verdim bir şekilde ama okulların acılmasınada 40 gun kaldı 12-13 falan da gitsin istiyorum ideal kilom da 58 .neyse umarım anlatabilmişimdir.bu yuzden isvec diyetini sectim beni cok fazlada zorlamıyor aslında gunduz hic zorlanmıyorum da benim gece uykudan uyanıp yemek yeme problemim var sizce bunu nasıl engelleyebilirim o an uyanıp yiyorum sabah kalkncada pişman oluyorum size de oluyor mu hic boyle nasıl engelliycem bilmiyorum aslında bir engellesem cok guzel kilo vericem de işte..bana yardımcı olrsanız cok sevinirim .hepinize saglıklı gunler hihoyyyt

Merhaba canım gençlikte kilo vermek daha kolay olur bir diyete bağlı kalmadan gece kalkıp yemek yemeden aburcuburdan uzak durarak spor yaparak akşam yemeklerini hafifi ve erken yiyerek kolaylıkla kilo verirsin çünkü ergenlik çağındasın ve vucudunun gerekli sebzeye meyveye ete hatta şekere ihtiyacı var. Çok zorlanmadan kilo verebilrisin. Gece kalkıp yemek yiyorsan o zaman kalktığnda su iç ilk başlarda.Uyumadan mutfağın kapısını kitleyip annene ver yada kitleyip uyusunlar. Gece kalkıp yemek yemek kilo aldırır.
Benim hep kilo problemim oldu senin yaşlarında şekeri tuzu yağı azaltıp herşeyi yedim ve 1 saat tempolu yürüyüş yaparak 13 kilo vermiştim. Hedefim bana hediye gelen dar pantolonu giyebilmekti. Sonunda pantoton bol gelmişti :)
Kendini sıkmadan rahatlıkla kilo verebilirsin.

Son düzenleme:
merhabalar arkadaşlarım..
bugün iyiyim hatta kalkıp temziliğimi bile yaptım kaydirigubbakcemile3
2 gün ellenmeyince siz düşünün 2 çocuklu 1 dağınık kocalı haa birde köpişli evi -tatlicadiarzu- neyse kızımla el birlğiyle yapıverdik zemuszemus
yazılarınızı okudum yeni başlayan genç bir arkadaşımız varmış aman dikkat diyorum cnm 18 yaşından önce böyle ağır diyetler tavsiye edilmiyor..
kumdenizi arkadaşım çok güzel ifade etmiş ama işte bende bir ablan olarak kıyamadım sana :teselli: yinede sen bilirsin yerimseniben
pimpiriklim sen nasılsın dikkati elden bırakmıyoruz değilmi :jeyyar:
zenim cnm ben herşeye uyarım kilomu korumak değil amacım daha henüz 7-8 kilo vermem gerektiğini biliyorum :eek:
bu arada ben 1 kilo daha verdim hemde adet öncesindeyim yarın bekliyorum (normalde bugünlerde hem aynada ,hem tartıda davul gibi olurdum :sm_confused: )
adet sonrası içinde 1 buçuk kiloyu garantilediğimi düşünüyorum :Saruboceq:
şimdi bence diyet yöntemlerimiz başlığı altında bu puan diyetiyle ilgili bir topik açalım ve hergün yediklerimizi yine orada paylaşalım derim ben ..
şahsen ben sizlerle paylaşırken daha az hata yapıyorum diyette :kedi:
ramazandada diyet yapmak o kadar zor değil herzamanki gibi hafif yiyerek ,abur cuburlardan zaten gün boyu uzak durarak 1-2 kilo verilebilceğini düşünüyorum yeteki almayalım :eek:lmaz:

kızlar sonunda kilo çizelgemi yaptım vatana milletet hayırlı olsun :) şimdi çıkmam lazım akşam görüşürüz öptüm hepinizi

Son düzenleme:
pimpiriklim kilo çizelgen hayırlı olsun :)

yengeçburcu canım daha iyi olmana sevindim, ee anne olmak zor zanaat... sana çok daha sağlıklı günler diliyorum tabii zayıf olarak :)

Merhaba arkadaşlarım

Yengeçburcu iyi olduğuna çok sevindim. Ama hemen yorma kendini biraz daha dinlen lütfen. Biliyorum zordur ev işi bitmek bilmez.Ohh ne güzel kızında yardımcı olmuş ,
Hastaykende pek yiyemedin o yüzden kilo verdin sanırım.
Bende diyette paylaşımlarızı seviyorum iyi ki burada karşılaştık
Oruç tutuğumuz günleriftar ve sahurda şişmanlatıcak gıdalardan uzak durun yemek isterseniz az yiyin, sebze meyve ve ete kahvaltıya önem verin.Yiyecekleri abartmadan yavaş yavaş yiyin.Bu şekilde kilomuzu koruyabiliriz

Pimpirikli kilo çizelgen hayırlı olsun. Benim yapmak için zamanım olmadı.

abercrombie yardımcı olabildiysem güzel.

Son düzenleme:
ya benim canim skildi :KK43:(( sanki gögüslerimde degisiklik var önceden dolgundu dikti kilo alincada iyce büyüdü simdi 10 kilo verdim ama sanki gögüslerim sarkmis gibi tabi öle sarkma degil ama bilmiyorum canim skildi 15 kilo daha verecem o zaman ne olur Allah bilir ay hic böyle olmamisti valla cok seviyordum gögüslerimi böyle dik duruyodu simdide öyle gibi ama yinede azicikta olsa eskisi gibi degil ne yapacam bilmiyorum spor yapiyorum acaba gögüs icin egzersizler filan mi yapmalyim yada ne yapayim..ya hic böyle birsey olacagini tahmin etmiyordum acaip moralim bozuldu ..herkesin güzel dedigi seyler fis olaCAK YA

Merhaba
Nasılsınız? Ben iyiyim. Buradayım. Siz neredesiniz?

Arkadaşlar lahana çorbasına başlıyorum. Malzemeleri aldım bir tek enginar alamadım enginar bulursam daha sonra enginarlı yaparım. Zaten lahananın zamanı geçmiş bu çorbayı aslında kışın yapmak lazım. Çorba dışında yumurta, et, ekmek, peynir yerim.
Lahana çorbasıyla ilgili bilgiler için adrese bakınız.
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/206-lahana-corbasi-diyeti-deneyimlerimiz.html

Tadının kötü olduğunu yazmışlar ama besleyici sağlıklı içesinde bir sürü sebze var. Biraz sonra çorbayı yapmaya başlayacağım.

Siz ne yapıyorsunuz?

ya benim canim skildi :KK43:(( sanki gögüslerimde degisiklik var önceden dolgundu dikti kilo alincada iyce büyüdü simdi 10 kilo verdim ama sanki gögüslerim sarkmis gibi tabi öle sarkma degil ama bilmiyorum canim skildi 15 kilo daha verecem o zaman ne olur Allah bilir ay hic böyle olmamisti valla cok seviyordum gögüslerimi böyle dik duruyodu simdide öyle gibi ama yinede azicikta olsa eskisi gibi degil ne yapacam bilmiyorum spor yapiyorum acaba gögüs icin egzersizler filan mi yapmalyim yada ne yapayim..ya hic böyle birsey olacagini tahmin etmiyordum acaip moralim bozuldu ..herkesin güzel dedigi seyler fis olaCAK YA

sıkma canını egzersiz yapsan iyi gelebilir.

ben burdayım canım?
nasılsın?
slm cnm iyiym sen nasılsın yerimseniben
cnm bu çok normal bişi kilo alıp vermenin vucudumuza verdği en büyük kötülüklerinden biride bu malasef :1no2:
bol bol egzersiz yap oturduğun yerden bile dirseklerini gererek uzaklaştır ve tekrar birleştir göğsünün kasıldığını hissediceksin ..
Merhaba
Nasılsınız? Ben iyiyim. Buradayım. Siz neredesiniz?

Arkadaşlar lahana çorbasına başlıyorum. Malzemeleri aldım bir tek enginar alamadım enginar bulursam daha sonra enginarlı yaparım. Zaten lahananın zamanı geçmiş bu çorbayı aslında kışın yapmak lazım. Çorba dışında yumurta, et, ekmek, peynir yerim.
Lahana çorbasıyla ilgili bilgiler için adrese bakınız.
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/206-lahana-corbasi-diyeti-deneyimlerimiz.html

Tadının kötü olduğunu yazmışlar ama besleyici sağlıklı içesinde bir sürü sebze var. Biraz sonra çorbayı yapmaya başlayacağım.

Siz ne yapıyorsunuz?

hadi kolay gelsin cnm sana demek bunda karar kıldın kaydirigubbakcemile5
ben sadece 3 beyazdan uzak hafif beslenmeye çalışıyorum..
temkini elden bırakmadım aslada bırakmıcam ..
elma diyetinin biraz değişiğini uyguluyorum diyebilirim ..
yani 2 öğün yiyorsam 3 öğünümü ki genelde akşam oluyor bu elma yiyerek geçiriryorum CADIARZU
bugün adet olmam gerekiyordu bakalım akşama filan gelir misafir :umursamaz:
özellikle adetliyken dikkatli beslenmek gerektiğini biliyorum eğer öyle yapar herzamanki çikolota ve tatlı krizlerimi es geçersem bu iş oldu demektir :lepi:

tesekkürler arastirdim yapacam egzersizleri..
kumdeniz lahana corbasi ya ne bileyim benim midem bulanmisti kokusundan icebilirsen iyi faydaliymis..ama ben icememistim

yas pasta yaptim ama yiyemiyorum :KK43:( hos istemiyorumda sanirim alistim artik :) gögüs icin hareketlerde yaptm kaldi aksam sporu kilo vermek zormus insan alisiyorda ama yinede vucudu eskisi gibi olmuyor....
yaptigim pastayi daha önceden koymustum bunu yaptim ama yiyemiyorum :))
http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/291598-ya351-pasta304sim-bulamad305m.html

pastan çok güzel görünüyor cnm ellerine sağlık alkisalkisalkis
ama bencede yeme bu zamana kadar yedikelrine say yerimseniben
hatta mümkünse birdaha yapma kaydirigubbakcemile3

reyyan_06 cım şimdi sen bu güzel harika görünen pastayı neden yaptın kiii :eek:klava: yaasssaaaakkk madem diyetteyiz yememelisin

kızlar lahana çorbamı yaptım içtim. kapıska tadında. tadı kötü değil patlıcan ve enginar koymadım her malzemeden azar azar koydum bu şekliyle bile çok oldu. mikserden geçirdim daha güzel oldu. Bakalım ne sonuçlar verecek...

Yengecburcu evet bir karar vermem gerekti hem sağlıklı hem zayıflatıcı lahana çorbasına karar verdim. Zayıfladıktan sonra formuma dikkat edeceğim.Üç beyazdan uzak durmak sağlığımız içinde çok faydalı iyi yapıyorsun canım.Akşamı hafif yiyerek geçirmek güzel.

kızlar sonunda diyetisyene gittim bende :))
aslında diyetisyen bana geldi ama neyse :))

bana kocaman bir liste verdi

gün içinde yaptıklarımı anlattım normal olarak abartılı buldu, isveç diyetini duyunca zaten çıldırdı...
ona da anlattım kilo vermek istiyorum ve aceleciyim diye.
kesin bir şekilde hızlı kilo vermeyi red etti.
vücud yağ oranımdan sonra haftada 3 kiloya izin verdi ilk iki hafta için ama sonrasında 1,5 kilonun üzerine çıkma dedi. dinlemeyeceğimi söyledim :))

bitki çaylarında 1 ltye kadar izin verdi. gün içinde 4 lt su içebilirsin dedi. soda yasaklılar arasında. oda funda yaprağı çayının etkili olduğunu söyledi.
spor yapmam konusunda uyardı ama hergün değil iki günde bir spor hergün 45 dakika tempoluyürüyüş verdi.

benimle ortak fikri olan tek şey canımın istediği herşeyi tadmamdan yanaydı, bir lokma bile olsa al dedi.
aklımızda kalan yiyecekler beynimizin garip bir hormon salgılama emrine bu hormonda metabolizmanın yavaşlamasına sebep oluyormuş, bilgilerinize...

güne ılık su içerek başlayıp günü yine ılık su içerek tamamlayacağım...

gelelim menüye,

kahvaltı tipik diyet kahvaltısı duyduğum anda sinir oldum ama belli edemedim :)
saat 8 de
kk kadar peynir yklaşık 25 gram ypıyormuş
1 domates
1 salatalık
3-4 yeşil zeytin
1 dilim ekmek
1 yumurta, ister haşlama ister yağsız omlet

arada saat 10 gibi
bir meyve ve 3 badem
yada yarım bardak yoğurt, 2 adet ceviz

saat 12.30 da öğle yemeği
bir kase sebze çorbası
3 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık ne yersem
1 dilim ekmek

yada 2 su bardağı yoğurt +müsli
bol yeşillikli salata kesinlikle limonlu ve az zeytinyağlı
1 dilim ekmek

saat 15 de
bir ayran, yarım simit
yada 3 galata bir bardak süt
yada iki porsiyon meyve ( not: benim elmamı gördü ki biraz büyüktü bu iki porsiyon eder dedi )

akşam yemekleri en geç 18.30 da yenecek
bir kase sebze çorbası
3 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık ne yersem yada bir kocaman tabak zeytinyağlı sebze yemeği yada 5 kasık baklagil yemeği
bol yeşil salata

eğer acıkırsam ki acıkmamalıymışım meyve yemeliymişim yada bir bardak süt içmeliymişim.

gelelim tavsiyelerine,
yemek yerken en az 20 kez çiğnemeliyim ve ara vermeliyim, ara derken yemek masasından kalkıp bi beş dakika başka şeyle ilgilen dedi.

yemeklerden 45 dakika öncesine kadar su içilmeli ve yemekten sonra hemen su içilmemeliymiş.

birçoğu zaten bildiğim şeylerdi ama deneyeceğim.
sebze çorbası içinde lahana çorbasını yapacağım, içine ne bulrsam atacağım.

kendimi kandırmak için gün içinde sıcak suyu yudumlarsın dedi bu şişkinlik yapar dedi.

şuanda konuşmamızdan aklımda kalanlar bunlar, sizlerinde aklına takılan birşey olursa sorun bana bende kendisine iletirim. hatta ona bu siteden bahsettim sanırım üye olacak dedim 13. gruba buyur gel, kendisi de doğum kilolarından yana biraz dertliydi topu topu 6 kilosu var fazla ama bunu 3 ayda vereceğim dedi.

Zenim cim Diyetisyen görüşmeni paylaştığın için teşekkür ederim.

Beşi biryerde çayda funda yaprağı olduğu için maden suyu içmemek mi gerekyor?

Diyeti beğendim. hayırlı olsun canım

iyiakşamlar a.s.
zenim cnm bizlerle paylaştığın için teşekkürler yerimseniben
inan ben bunların hepsini biliyorum bu konuda doktora yapıcam nerdeyse kaydirigubbakcemile3
önemli olan doğru olanı uygulayabilmekte ..
fikrimi açıkça söylemek istiyorum..
ben bu şekilde 6-7 öğünlü diyetlerle kilo veremiyorum ..
33 yaşındayım inanın abartısız 15 yaşımdan beri hep diyet yapıyorum ..
artık kilo problemiyle yaşamayı öğrendim..
hani diyor ya uzmanlar hızlı verilen kilo tekrar fazlasıyla alınır..
yok kardeşim yok ben en sağlıklısındanda yaptım (ayda4 kilo idealmişya )
en hızlısınıda yaptım (rekorum 2haftada 10 kilo idi)
ve sonuç........
hep aynı bir süre sonra tekrar yapıştılar bana ..
bunun tek sebebi benm başta hayat tarzımı ve buna bağlı olan beslenme şeklimi değiştirmememden kaynaklanıyor.. :kedi:
çenem açıldı çok yazdım ama sadece demek istedğim ben kilo vermek ı-S-T-ı-Y-O-R-U-M nasıl olursa olsun kaydirigubbakcemile3
kendime göre uyguladığım daha öncede başarılı olduğum karbonhidrat ve proteini ayrı tüketme rejimine devam edicem ..
inş. hepimiz en sağlıklı şekilde istediğimiz kilolara ineriz kaydirigubbakcemile2

X