Popüler Konu İsveç Diyeti Deneyimlerimiz

anladım canım dur sen utancak inş onlar rahat tabi bizimki kadar sorun yaşamıyorlar bizde vercez inş iyi vermişsin sen hem daha da verirsin inş merak etme...benimde iyiydi açlık yoktu aynen suyumu da içtim bol bol yarından korkuyorum öğlen çok bi şey yok ama dayancaz inş:13:hadi hayırlı geceler yarın yine haberleşiriz bebişine de iyi uykular:129:

Insallah canim. Vermek istedikten sonra dayaniriz ya cay su takviyesi yaparak. Allah bize sabrini verir insallah. Sagol canim sanada iyi geceler. Yarin görüsürüz

Bende 4 gun tam yapabildim ama dun evlilik yıldönümümüzdü bozdum maalesef bugun tekrar basladim 92.5 la baslamistim 90 a kadar düstüm ama bugun 90.7 yim ah o pastalar yokmu neyse zararin neresinden donersek kardir dimi

benimde bugün ilk günüm evlendikten sonra kilo aldım umarım kurtulurum ama bu sefer azmettim caymaak yok kesinlikle yarında misafirlerim var bu benim için sınav olacak ama bozmayacağım

normalde benim 5. günüm olması gerekirken ben 2. günden sonr bastan basladım bozdum çünkü...
şimdi bugün 3. günüm
sabah kahvenin yanına toptop olan pişmaniyeden 2 tanecik yedim
akşamki menüyü öğlen yedim
öğlenkinide akşam yerim artık
bolbol su içiyorum

Kızlarr bende dün karar verdim bu diyeti yapmaya ve araştırınca sizin siteye denk geldim çok tatlışsınız yaa :))
Bugün ilk günüm.Aslında zorlandım biraz ki normalde yemek değil ama aşırı abur cubur yediğim için herhalde sürekli dolaba gitme eğiliminde bulundum :)Sabah ve öğlen hiiç bir sıkıntım olmadı Allah'a şükür.Kahveyle aram zaten iyi ve şekerde kullanmadığım için normalde de nescafe bol kahve içtim en azından kan şekerim dengelensin diye.Mevsim icabı ıspanak marketlerde yoktu superfreshin dondurulmuş ıspanaklarından aldım.Yumurtayada bayıldığım için herşey iyiydi..Akşam üstü yarım şeftali yedim kan şekerimin düştüğünü farkettim.3 markette de bonfile yoktu antrikot aldım.Tabi bütün yağlarını aldırarak Eskiden vejeteryan olduğum için aram etle hala iyi değil.100 grlık porsiyonlar halinde aldım yanına 1 kaşık light yoğurtla takviyeledim.Çok merak ettiğim bi konuda etin nasıl pişeceğiydi.Sanırım bütün cevapları okudum bu konuda ama kendi bildiğimden şaşmadım :) 1 tatlı kaşığı salça biraz sirke ve kekikle marine edip 1 çay kaşığı yağda tavada pişirdim.Diyet yapıyım derken ağzımın tadını kaçıramazdım ne de olsa
Sanırım şişman olduğumdan (Aslında ben şişman değil pofuduğum balık etli kıvamında ) kolay kilo veriyorum.bundan 2 gün önce sadece ekmek ve şekeri keserek 1,5 kilo vermişim sabah tartıldım.Şu an 78,5 kiloyum boyum 172 cm.
Hadi bakalım inşallah başarılı olurum

İsveç diyetinden hep dudak bükerek bahsidiyolardı doktorlar.Metzbolizma yavaşlıyormuş.Sonrasında hızlı kilo alımı ya da kilo aldıktan sonra vermenin çok zorlaşması gibi sorunlar çıkıyormuş.Yapan arkadaşlardan ufacık bilgiler rica edebilir miyim...Artık sayfalarca diyet spor topiği okumaya mecalim kalmadı

Benimde öyle gözlerimden olucaktım Allah korusun topic okurken
Ben daha bugün başladım.Önce güzel sevdiğim bi renkli kalemle rengarenk yazdım listemi güzeelce astım buzdolabının önüne.Sonra alışverişe gittim.Bahsettiğim gibi eskiden vejeteryan olunca evimde hiç et bulundurmuyorum dışarda sevdiğim yerlerde yiyorum bazen.Antrikot almakla başladım işe.100er gramlık parçalar halinde aldım ama çoğunu tavukla değiştirmeyi düşünüyorum.Balık av yasağı sebebiyle light ton balığı aldım bir kaç kutu onuda balık günlerinde yerim diye düşündüm çünkü dondurulmuş balıkları bir veteriner hekim olarak sağlıklı bulmuyorum.Dondurulmuş gıdaları sağlıklı bulmamakla beraber ıspanağı bu şekilde temin ettim çünkü marketlerde bulamadım.Hepsini o kadar isteyerek yaptım ki ilk defa diyet yaptığım için mutluydum desem yeri
Bir abur cubur manyağı olarak hepsini göremeyeceğim bir yere kaldırdım
Kahvaltı sıkıntısız geçti benim için çünkü kahve delisiyimdir.Öğlen de güzeldi hatta ıspanağı haşladığım gibi yedim hiç birşey eklemeden ama öğlen ve akşam arası işkenceydi Baş ağrısı,depresyon vari bir ruh hali.. O kadar acıktım kiiiii sonra dayanamayıp değil aslında kendi irademle gidip yarım şeftali yedim.Onu da küçük küçük dilimledim ki çok olsun psikolojik olarak kendimi kandırıyım dedim.
Akşam sanırım en sevdiğim öğün oldu :) Ağzımın tadını bozmadan,yıllar sonra yediğim etten soğumadan lezzetli bir yemek hazırladım.Dediğim gibi 100 gr et ve 1 kasşık light yoğurt tükettim + salata tabi :) 78,5 kiloyum şu an tek isteğim 13 gün sonunda 70 kilo olabilmek Hadi sende başla destek olalım birbirimize

Son düzenleme:
ilk günü kolay atlatmışın tebrikler
bende akşam yemeğinden sonra acıkma oluyor onun için her gün liste dışında bir meyve yiyorum yok evi bile yiyebilirim hani
bende tam bir aburcubur manyağıydım hala öyleyim ama katlanıyorum mecburen)aburcubur yiye yiye aldım kiloları
neyse şimdi 5.günüm gitti 2-3 kilo tam gaz devam yığılmak yok

Bende çok topic okudum ve bir arkadaşın diyetisyen listelerini paylaştığı konuda karar kıldım 2 ay onu uyguladım ramazanda da o ark ramazan listesini ama ilk 5 kilo verdim 2. ay ramazan içinde 3 kilo verebildim ama nişanıma az kaldı hızla ilerlemem lazımdı uygulayn arkdşm önerdi isveci ve başladım dedim ne kaybederim ki isveç diyeti sayf. biride bir kişinin bu diyetle 6 kilo verdiği ve 2 yıl olmuş yapalı geri almadığını okuyuncada dedim sonrasında dikkat edince demek ki geri gelmiyor.

Birde bence öle abartı sağlıklsz bir liste değil protein ağırlıklı yeşillik var peynir vs. iyi bence.

Şunu yazmışsın meto. yavaşlıyor diye ben hep hazmı zor olan sürekli kabızlık çeken biriydim bu diyetle birlikte acayıp meto. hızlandı hergün çıkabiliyorum wc. bence bünyeye göre de değişiyor olabilir. Bir ark su içmesine rağmen wc sık çıkmıyormuş ama ben 10-20dk bir wc gidiyorum resmen meto. hızlandı yani o yüzden peşin hükümler vermemek lazım her bünye farklı deneyip görmk lazım.

ben başladım günlerimde iyi gidiyor yani öle açlıktn ölümüyorum.
sabhla öğle arası bni biraz zorluyor oda olur okadr.
Çünkü ben öğleni biraz geç saate bırakıyorum ki akşamıda 7 gibi yediğimde açıkmıyım az yiyim die.

yinede uygulayıp uygulamamk sizin elinizde sizi kötü olumsz etkilerse fln bırakırsınız.
Ben kndi görüşlerimi belirttim.

13 günde 8.5 kilo verseniz var ya süper olur. Merakla sonucunuzu beklicem ne kadr verceksiniz bakalım
Ben çok fazla asıl isveç diyeti diye bahsederki söyledikleri 10-20 kilolar kadr verebileceğini düşünmüyorum kimsenin.
Ancak diyete ek ölümüne spor takviyesi yaparsa olur.

Benim bu diyetle hedefim 6 kilo vermek.
13 günde 3-5-6 farketmez verelim de yeter ki

Ah canım aynen aynen ben ki çikolata delisiyimdir her dakika yiyebilirim bilmiyorum napıcam..İnşallah sende istediğin kiloya ulaşırsın.Fakat bişey sorucam ben mi aceleciyim yoksa okuduklarım doğrultusunda mucize mi bekledim bu diyetten sabahki ağırlığımla akşam tartıldığımdaki ağırlık aynıydı.Ben sandım ki her gün sabah akşam 1 kilo vericem :18: Sen sonuçları ne zaman almaya başladın?

Canım ben isveçten önce ramazanda fln kndimi acayıp tuttum ark verdiği listeden şaşmadım fazla yoktu eksik vardı. Ama 3 kilo vermişim bayram sabahı tartıldım. Sonra bayramda hiç baklava fln yemeyen ben acayıp baklava yedim. Dedimki kesin bayramda 1-2 kilo aldım tüm ramzan kndimi tutmam boşa çıktı tartıya çıkma cesaretim yoktu evde tartılmadım.

İsveçe başladım 1.gün iyi geçti acayıp wc gittim ama 5-dk bir falan. Sonra akşam 20.30 yemektn fln sonra markete gittim eksikleri almk için orada cesaret geldi dedim otomatik cihazlar var ya para atıosun boy kilo yağ oranı fln ölçüo onlara çıktım. 74 kilo geldim şok oldum ben çünkü byram sabahıda 74 idim. hiç artış yok nasıl olur fln dedim. sevineyimmi bilemedim hata varmıdır fln diye düşündüm.

Sonra geldim eve ertesi gün sabh evde diyete başladığımdan beri tartıldığım kndi tartımda tartıldım ne göreyim 71-72 arasında ibre(hassas tartım yokta) şok oldum bir güne 2-3 kilo vermiş olamam ödem mi vardı acepte ödem attım diye düşündüm.
İçim ikilemde kaldı acep evdeki tartım mı bozuk diye üzüldüm moralim bozuldu bir arkadaşta tok tartılma bir daha dedi aç karnına sabh uyanınca tartıl ve her gün tartılma dedi bu olaydan sonra hiç tartılmadım şimdi pazartesiyi bekliyorum kilo bildirim günümüz bizim. O ozmn tartılcam bu topicte de pyalşırım zaten kilomu bilgin olur.

benim hedefim bu diyetle 68-66 düşmek çünkü 74 müydü 72 mi bilemiyorum kilom :) ama 6 kilo versem çok çok iyi bnm için.
Öyle abartı hedeflere beklentilere kitlemedim kndimi.
Bu biraz da kilona bağlı çok kilolular fazla verir daha az kilolular daha az çok az kilo fazlası olanlar ise çok çok az verir.

Ben su kaybetmiş olacağımızı düşünmüyorum çünkü fazla fazla su alıyorum içiyorum giden kesinlikle yağdan gidecektir.
Onun için 3-5 gitsin yeterki çok stres yapmıyorum ben 13 gün sonra 10 kilo fln vermeyi hiç düşünmemiştm zaten.

Çikolataya gelince bnm bu diyette 2.gün bir dondurma kaçamağım oldu öle deli gibi çikolata tatlı düşkünlüğüm yoktur bnm ama dondurmayı çok severim. Dayanamdım yedim birde reglim yaklaşıyor benim tatlı canavarı olduğum tek anlar regl zmnlarıdır

İsveçi hiç araştırmamıştım bu akşam akışta gördüm hele bi bakayım dedim.Çok az okudum.Uzm..tv de dietisyen nefret halinde anlattı.Onunkini de abartı buldum bazen doktorlar kendi yöntemleri dışındaki tedaviler asla sonuç vermezmiş gibi yaklaşıyorlar.Neyse,söylediği şuydu,kahve içileceği için metabolizma hızlanır ama uzun süreli etkisinde çok düşük (1000 in altında) kalori alnıdığı için metabolizma yavaşlamış olur .
Şimdiye dek uzun süreli diyet yapmadım ve doktor kontrolünden geçmediğim için benim halihazırda metb ne durumda bilmiyorum.Rejimi bıraktıktan sonra azar azar artırılırsa ve spor bırakılmazsa vücut dengesini bozmaz diye düşünüyorum.Mantıklı mı?

Yaaaa benim ömrümde içtiğim kahve miktarı bi tası geçer mi bilmiyorum,küçükken rahmetli babannecimin komşusu falda benim sevineceğim şeyler söylerdi ben de burnumu mandallayıp bi dikişte içerdim.Orda kaldı.Varsa burdan falıma bakıp beni sevindircek ona göre başlıyım diyete

Son düzenleme:
katre99- zaten diyeti ister doktorla yap ister kendin şok fln yap sonrasında homigırtlak yersen azar azar artırmaz ve hareketi artırmazsan hoop kilolar geri gelir tabiki.

İş artık diyete başlamak değil bundan sonra sağlıklı beslenmeye özen göstermek.
Herşeyi tadarı kadar yesekte doyarız ama biz gözümüz doysun diye tepeleme yiyoruz

Ben nişanlıyım kndi evimizde babam işten geç geldiği için akşam yemeği 20.30 gibi yenir benim en büyük sorunum buydu babamda birlikte yenmesini ister akşamların aile bir arada olacak die.

Birde bizde öğle yemeği ara öğün fln yok sabah yeriz akşama kadr acıkırız akşam hoop yüklen yemeği şişersin tabi.

Benim olayım ortaokulda ırsı hastalığımla birlikte ilaç tedavisine başlamamla başladı tam ergenlik dönemi ilaca başlayınca ergenlikle gelen kilolar bnde 3-4 ile çarpılarak geldi ilaç hızla kilo aldırdı doktorlar farkettiler bunu ama o dönemde diyet flnda yapamazdım sporda ağır şekilde olmazdı derken şiştim şiştim üni. gelince ben doktoru dinlemedim ilacı bıraktım diyet yaptım koştum hergün 7km git 7kmgel. güzel zayıflamıştım ama üni. bitti geldim sonra bir hastalandım ben ilaca bşaladım geri hoop ilaçla birlikte aldım kiloları geri.

DOktorlara isyan ettim artık onlarda dedi ki diyet fln uygula ver verince de ilacı 3-4 değilde 2 günde 3 güne fln 1 tane al bünyeyi alıştır fln dediler.

Bakalım strateji belirledik işe yarar inşAllah. :44:

yarın sabah kahvemi içerek bende başlıycam inş hafif tırsma var ama inş halledebilirm

Selam canim ne durumdasin? Yogundun gauba haberlesemedik? Ben dün uydum diyete sadece arkadaslarla sözümüz vardi önceden dondurma yedim yemek zorunda kaldim. Sen ayarladin bulusmayi yemelisin diye zorladilar. pismanlik duydum ama onlarida kiramadim. Ama bugün tam gaz devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…