İstenmeyen gebelik ve kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle deme lütfen burdakilerin hepsinin geliri çok iyi hayatı mükemmel kocaları süper ama kayınvalideleri onlara karışıyor onlar masum onlar mutlu onlar premses onlar iyilik meleği ay ölüyorum önüne gelen gelip konumda ego kasıyor abla öleceğim şuan :)

Cocugum sen cok mu masal okudun?
Neyi atip gomuyosun , 6 haftalik hamilesin zeytin kadar bile degil o bebek
Sana ne verecekler saniyorsun
Yahu cehaletin boylesini gormedim
Sevisecek seks yapacak olgunluktasin ama hamilelikle ve bebekle ilgili bilgi sifir

Git bebegi aldir , oku , kendini gelistir , bir daha da korunmadan sevisme

S
Sadece madde kullanımında biraz kafayı dağıttı. Tabiri yerindeyse "yedi,sıyırdı."

Bebeği kafede otururken mi yaptınız
Nişanlınızı hamileliği öğrendikten sonraki son 5 günde mi tanıdınız
Kusura bakma nasıl konuşmam gerektiğini adabı sizden öğrenecek değilim
Siz diye hitap ediyorum sizde bana sen diyorsun ordan pay biçersiniz artık kimin nasıl konuştuğuna

20 yaşındayım çokta büyük değilim kusura bakma bebek hakkında çok bi bilgim yok 20 yaşına kadar da 3 çocuk doğurmadım abla,bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ayrıca.

Bebeği kafede değil yatağımda yaptım evet ama ilk birlikteliğimdi kusura bakma. Bir insanı ancak kötü günde tanırsın buna emin olabilirsin demekki zora gelince gerçek yüzünü gösterdi.

S

Sadece madde kullanımında biraz kafayı dağıttı. Tabiri yerindeyse "yedi,sıyırdı."
Bende bunu diyorum, evlendikten sonra bebek değilde farklı konularda yine maddeye sarıp kafayı yiyebilirdi bu vatandaş. Öyle övüp anlatacağın bi karakter değilmiş kendisi son 1 haftada değişmedi hep böyleydi yani ve sende bunu biliyordun.

Daha önce böyle değildi. Zora gelince kendini verdi. Öncesinde arada sırada keyfi içtiğini biliyordum ama saçmaladığını bilmiyordum. Zaten ayrı şehirlerde okuyoruz yan yana vakit geçiremiyoruz 1-2 senedir

20 yaşındayım çokta büyük değilim kusura bakma bebek hakkında çok bi bilgim yok 20 yaşına kadar da 3 çocuk doğurmadım abla,bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ayrıca.
Bende onu diyorum ya cocugum , bizde anamizin karnindan bunlari bilerek dogmadik , bi arastir kurtaj nasil oluyor , ne demek vs..
Sana hicbirsey vermeyecekler , 6 haftalik gebesin o bebek degil daha
Cok kucuksun , okulunu oku , meslegin olsun , gelecege bak ve gecmisi unut

Şu hayatta düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Zamanı geldiğinde doğru insanla evlenip hazır olduğunda anne olacaksın. Hiç bir zaman arkana dönüp bakma ve kimsenin seni kınamasına , üzmesine izin verme.

Söylediklerini dikkate alacağım ablacım teşekkür ederim yorumların için.

Şu hayatta düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Zamanı geldiğinde doğru insanla evlenip hazır olduğunda anne olacaksın. Hiç bir zaman arkana dönüp bakma ve kimsenin seni kınamasına , üzmesine izin verme.
Öyle yapmaya çalışıyorum abla. Çok teşekkür ederim yorumun için. İnşallah bu çıkmazdan çıkmama yardım eder allahım.

Ben sana öğren demeyeceğim. Çünkü sen okuduğunu anlamıyorsun.Ben ne hadis ne ayetten bahsettim.dini eleştirerek kendini çağdaş göstermeye çalışıyorsan yanlış kişiyi muhatap alıyorsun. Ben olayın günahı üzerinden konuşmadım bebeğin yaşam hakkının sonlandırılmasından bahsettim..
Konu sahibine katil diyen de olmadı kendi iç dünyadaki çatışmayı bize yansıtma

Herkes kendi düşüncesine, hayat görüşüne göre yargılamış kızcağızı maalesef. Kimseyi suçlayamayız bu yüzden elbette ama biraz objektif olarak bakmakta fayda var. İnsanlar size derdini anlatıyor, sizden çaresizce akıl istiyorsa bu size insanlara, istediğiniz cevabı verebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bazen okuyorum bazı başlıkları ve gerçekten hunharca konuşanları tokatlayasım geliyor. Hayat bu ve bizler insanız. Hatalar yapabiliriz, sonuçlarına katlanmak zorundayız. Bu kızcağıza bu şekilde saldıramazsınız. Herkesin inancı kendine. Senin inandığın din zinayı yasaklıyor veya kürtaja kati bir şekilde karşı olabilir. Ama eğer bunun cezası verilecekse bunu siz belirlemiyorsunuz ve bu kıza "yaparken düşünseydin" diyerek sevap kazanmıyorsunuz.
Kuzum çok şanslısın ki daha çok gençsin ve önünde mükemmel hatalar yapabileceğin, mükemmel hissedeceğin, sonsuz sevebileceğin ve sevilebileceğin bir hayat var. Sil baştan yapabilecek cesaretin var ve ben başarılı olacağına adım kadar eminim. Bebeğini aldır, hayatına çekidüzen ver ve her şeye yeniden başla. Çok mutlu olabileceğin biriyle, ileride sahip olacağın çocuklarınla mutluluklar diliyorum sana. Hakkında hayırlısı olsun her şeyin.

Önceki konularına da baktım az önce. Ailelerinizi karşınıza almışsınız. Nikahının olacakmış. Bu bebeği ikimizde istiyoruz. MELEĞİME kıyamam falan demişsin. Konu nasıl buraya geldi merak ediyorum.

Burada karşınızda cahil sevdiği adam tarafından kullanılmış kandırılmış 20 yaşında kız sizden akıl istiyor yetişkin insanlar gibi tavsiye akıl vereceğinize acımasızca eleştiri yapıyorsunuz neler yazıyorsunuz inanamıyorum yaaa insanlık bumu Empati yapın biraz yaaa sizinde kardeşiniz kızınız olsa aynı acımazılıkla eletşrirmiydiniz bi düşün istedim

Sen ne ksdar güzel yürekli bi insansın. Ben kimseden burda yargılanmak aşağılanmak istemedim. Sadece fikir istedim yardım istedim. Senin bana yaklaşımın çok güzel ve çok özel. Ne kadar iyi birisin ki ben senin iyiliğini burdan hissediyorum. Belki de herşeyi düzeltmem için bir fırsattır bu,sende bana yardımcı olup farketmemi sağlıyorsun ya ne kadar teşekkür etsem az sana. Umarım hayatında hep güzelliklerle karşılaşırsın ablam. Umarım hiç yüzün solmaz hep kendin kadar iyi insanlarla karşılaşırsın zorluk çekmezsin umarım. Yoeumun için çok teşekkür ederim. Çok iyisin çok..

Lazkizii54
Okumak mı yoksa sorumsuz biriyle evlenip çocuk bakmak mi.. Ne uğruna olursa olsun. Kesinlikle okumaktan vazgeçme. Seni evlilik dışı ilişki yaşamakla suclayanlara, dini alet edip ahiret mevzusu yapanlara, kürtaji cinayet sayanlara kulaklarını tıka. Bunun yargılamasını bizler yapamayız.

Eğer okulunu bırakıp eğitimini sonlandırırsan sen de aynen bu zihniyette olacaksın. O sebeple diyorum ki ne pahasına olursa olsun.. sakın eğitimini bırakma. Okuluna devam et ve mesleğini eline al. Bir hata yapmış olabilirsin ama hatalarında ders almayi da öğrenmişsin. Ileride eşin de olir çocuğun da olur. Ama okulunu bırakırsan ilerise eğitim şansın olmayacak belki de.. Kesinlikle vicdan azabı olarak düşünme kürtajı.. önemli olan çocuğu doğurmak değil, doğurduğun bebeği sağlıklı bir birey olarak büyütüp topluma faydalı biri olmasıni sağlamak.
Karar senin. Her iki türlü yasamin nasil ilerleyecek bunu en iyi sen bilirsin. O sebeple de tercih senin canım. Umarım doğru kararı verirsin.

Madde kullanımı kullandığı kelimeler ve herkesin beni yalnız bırakması diyelim abla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…