• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen gebelik ve kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
+

kurtaja yasam hakkinin elinden alinmasi olarak bakiyoruz cunku. Kurtaj 10 haftaya kadar izin var o zaman sorun yok seklinde bir mantik dogru gelmiyor cunku dunyanin bir cok yerinde kurtaja 24 haftaya kadar izin var. simdi ben 23 haftalik bebegimi aldiracagimi soylesem ki yasadigim yerde yasal, burada kurtaj destekcisi olanlar bile muhtemelen katil der bana. O sebeple bu olaya yasalarla bakamayiz.
Ha annenin sagligi etkilenecegi durumlarda bu son caredir, bunun yani sira bekarken boyle bi hata yapanlara cok kizsam da toplumumuzun bekar ogrenci anneye hazir olmadigi malum. O sebeple bunun da anne sagligi gibi bir zaruriyet oldugunu dusunuyorum.
Ote yandan bu kiz simdi kurtaj olup bu adamla devam ederse 1 insan bos yere yasam hakkini kaybetmis olacak. evlilik icinde olan kurtajlara da bu sebeple karsiyim.
Su an kucuk buyuk falan diye dusunmuyorum dedigim gibi 23 haftalik da kurtaj yapilabiliyor, hatta sanirim kanadada kurtajin yasal bir siniri da yok.
tum genetigi kodlanmis benzersiz bir insanin dogmasini engellemek diye bakiyorum olaya. Simdiden sac rengi goz rengi gulusu bazi huylari bile belli olan bi insan o aslinda.
Tabii bunlar benim dusuncelerim oldugundan kimseye dikte edemem, sadece siz karsitlarin neden karsit oldugunu sorguladiginiz icin bir yorum yapmak istedim.
Iyi aksamlar

Anlıyorum sizi, ben de istenmeyen bir çocuğun daha sonraki hayatını ve onu doğuracak kişinin şart ve psikolojisini düşünerek kar zarar dengesini gözeterek bakıyorum olaya.

Ama mesela şu da var: 9. Haftada bebeğin hareketlerini gördüm ultrasonda ve bu hafta bile geç olabilir kürtaj için diye düşündüm o an.
Yine de asla istemediğim bir gebelik olsa sonlandırabilirdim. Çünkü bence ancak benden bağımsız yaşayabilme yetisi olduğunda bir birey oluyor diye düşünüyorum. Bu konuda biraz kendimle çelişiyorum şu sıralar farkındayım. Yakında netleşir sanırım şu an bi düşünce sürecindeyim. Ruh olayına inanmadığım için tam ne zaman kişiliğe sahip oluyor insanlar bilemedim ;)

Bu kız hem gebeliği sonlandırıp hem aynı adamla devam ederse hayatının hatasını yapar. O yüzden ilk yorumlarımda bir uzman desteği alarak ve ailesiyle konuşarak biraz daha düşünmesini yazdım. Ama kararı kati ise de çok uzatmadan kürtaj olmalı.
Belki açık görüşlü bi aile olsa kızına sahip çıkar o bebeği doğurmasını desteklerlerdi. Ben onun annesi olsam kızıma sorar onun isteğine göre hareket ederdim. bebeğe bakar kızımı okulunu bitirmesi için teşvik ederdim.
Kimseye de laf ettirmezdim, ama ülkemiz "elalem" endeksli yaşadığı için benimki ütopya.

Anlıyorum sizi, ben de istenmeyen bir çocuğun daha sonraki hayatını ve onu doğuracak kişinin şart ve psikolojisini düşünerek kar zarar dengesini gözeterek bakıyorum olaya.

Ama mesela şu da var: 9. Haftada bebeğin hareketlerini gördüm ultrasonda ve bu hafta bile geç olabilir kürtaj için diye düşündüm o an.
Yine de asla istemediğim bir gebelik olsa sonlandırabilirdim. Çünkü bence ancak benden bağımsız yaşayabilme yetisi olduğunda bir birey oluyor diye düşünüyorum. Bu konuda biraz kendimle çelişiyorum şu sıralar farkındayım. Yakında netleşir sanırım şu an bi düşünce sürecindeyim. Ruh olayına inanmadığım için tam ne zaman kişiliğe sahip oluyor insanlar bilemedim :KK66:

Bu kız hem gebeliği sonlandırıp hem aynı adamla devam ederse hayatının hatasını yapar. O yüzden ilk yorumlarımda bir uzman desteği alarak ve ailesiyle konuşarak biraz daha düşünmesini yazdım. Ama kararı kati ise de çok uzatmadan kürtaj olmalı.
Belki açık görüşlü bi aile olsa kızına sahip çıkar o bebeği doğurmasını desteklerlerdi. Ben onun annesi olsam kızıma sorar onun isteğine göre hareket ederdim. bebeğe bakar kızımı okulunu bitirmesi için teşvik ederdim.
Kimseye de laf ettirmezdim, ama ülkemiz "elalem" endeksli yaşadığı için benimki ütopya.
Günümüz türkiyesinde kimse bu durumu kabullenemez en açık görüşlü aile bile abla..

Rızkıyla gelen bebek mi varmış. Lütfen bakamayacagınız çoçukları yapmayın, madem günah diyorsunuz, iyi yetiştiremedıgınız boktan çocuklarınız büyüyüp bızım çocukların günahına gireceğine, siz günaha girin! Ortalık hırsız, kadın çocuk hayvan tecavuzcusu insanla kaynıyor.

Rızkıyla gelen bebek mi varmış. Lütfen bakmayacagınız çoçukları yapmayın, madem günah diyorsunuz, iyi yetiştiremedıgınız boktan çocuklarınız büyüyüp bızım çocukların günahına gireceğine, siz günaha girin! Ortalık hırsız, kadın çocuk hayvan tecavuzcusu insanla kaynıyor.
Kimsenin çocuğuna boktan diyemezsin san abu hakkı kim verdi? Ya senin çocuğun hırsız tecavüzcü olursa?

Duymak istediklerinizi okuyunca gayet guzel yaziyorsunuz ...ama farkli bi gorus olunca yazi diliniz degisiyor... buraya konu açtıysanız her yorumada acik olmalisiniz...

Bebeğinizi aldirmanizi kesinlikle istemem tabii bu benim düşüncem... tabii gunahi sevabi boynunuza buna karar verecek olan sizsiniz... zor durumdasiniz anliyorum iyice dusunmeden lutfen karar vermeyin... sonrasında pisman olmakta var...

Keske aileniz yaninizda yer alsaymis.... peki nisanlinizla ayrildiktan sonra ailenizlemi yasiyacaksiniz planiniz ne ?

Duymak istediklerinizi okuyunca gayet guzel yaziyorsunuz ...ama farkli bi gorus olunca yazi diliniz degisiyor... buraya konu açtıysanız her yorumada acik olmalisiniz...

Bebeğinizi aldirmanizi kesinlikle istemem tabii bu benim düşüncem... tabii gunahi sevabi boynunuza buna karar verecek olan sizsiniz... zor durumdasiniz anliyorum iyice dusunmeden lutfen karar vermeyin... sonrasında pisman olmakta var...

Keske aileniz yaninizda yer alsaymis.... peki nisanlinizla ayrildiktan sonra ailenizlemi yasiyacaksiniz planiniz ne ?
Çünkü damarıma basıyorlar "aldırmanı istemiyorum iyi düşün" vs yszana sanane falan demedim hiç ama aşağılayanlara da gayet güzel lafımı verdim. Hele biri çocuğuma boktan dedi ya ayıp ayıp. Ailem çocuktan sonra okuluma devam ettirecek ünv okuduğum şehre gideceğim prda zaren evimiz var orda kalacağım.

Kimsenin çocuğuna boktan diyemezsin san abu hakkı kim verdi? Ya senin çocuğun hırsız tecavüzcü olursa?

Yok canım o çoçuklar hep öyle kalıyorlar hiç büyümüyorlar, hep çiçekler değil mi. Dünün çoçukları bugünün yetışkınlerı hanfendi. Benimki olmaz merak etme, olmasın diyehayat çabam zaten!

Yok canım o çoçuklar hep öyle kalıyorlar hiç büyümüyorlar, hep çiçekler değil mi. Dünün çoçukları bugünün yetışkınlerı hanfendi. Benimki olmaz merak etme, olmasın diye diye hayat çabam zaten!
Benim çocuğuma boktan dem de kiminkine ne dersen de. Olmaz deme her zaman bi ihtimal vardır.

Nasibiyle gelirmiş, Allah yardım edermiş.. Duyanda dünyada hiç bir bebek açlıktan ölmüyor, zulüm görmüyor zanneder. Yaşama hakkı elinden alınıyormuş ! Zira yaşamak müthiş bi ayrıcalık, hepimiz yatıp kalkıp Allah'ım iyi ki bizi yarattın çok mutluyuz diye şükür ediyoruz. Dünya iyiliklerle dolu mükemmel güzel bi yer çünkü. 20 yaşında bekar bi anne, madde bağımlısı bir baba... Bi bebek daha ne ister ki (!)

Bu şartlarda alman gereken en doğru kararı almışsın canım. Bizim toplumda "ne kadar acı, keder o kadar sevap" gibi bi altbilinç var. Allah sevdiği kuluna dert verir, çok gülen çok ağlar gibi gibi söylemlerle sürekli kendimizi mutsuz edecek seçimler yapmaya endeksliyoruz. Yok öyle bişey. Göz göre göre hayatını mahvedeceğin bi seçim yapmak seni daha iyi bi insan yapmayacak. 'Zevk için, zevk için' sanki biz spor olsun diye sevişiyoruz. Zevk için sevişceceksn tabi. İnancını sorgulayacaksan da sadece kendi akıl ve bilginle sorgula. Kafadan ayet uydurup bi tarafımızla yorumlamaya bayılırız çünkü.

Benim çocuğuma boktan dem de kiminkine ne dersen de. Olmaz deme her zaman bi ihtimal vardır.

Ha senin çocuğuna dememiştim , niye üstüne alındın onu da anlamadım ya. Senı taslayanlara demiştim ama madem soruyorsun söyleyeyim, bu ülkede yanlış eksik yetiştirilen erkek çocukları yüzünden, bır genç kızın ellerı kesıldı, tecavüze uğradı hem de bındıgı minıbüste ! Bilmem anlatabildim mı!

Çünkü damarıma basıyorlar "aldırmanı istemiyorum iyi düşün" vs yszana sanane falan demedim hiç ama aşağılayanlara da gayet güzel lafımı verdim. Hele biri çocuğuma boktan dedi ya ayıp ayıp. Ailem çocuktan sonra okuluma devam ettirecek ünv okuduğum şehre gideceğim prda zaren evimiz var orda kalacağım.
Asagilayan laflara bende karsiyim... insaniz herkes hata yapabilir... hepimizin evladi var yarin kimin ne olacagi bilinmez....o yuzden buyuk konusmaktan cok korkarim birini kinamaktan cook korkarim... daha 19 yaşındasınız ağır bi yükünüz imtihaniniz var.. Rabbim size doğru kararla verdirsin insallah...
Sizi okurken ya benim cocugumun başına gelse ne yapardim diye düşündüm.. sizi asla suclamiyorum hakkınızda hayirlini olani Rabbim nasip etsin...

Ee ne oldu da kararın değişti?
Neyse ben yorum yapmıcam.
O kadar saçma yorumlar yapılmışki.
Saldırırlar filan neme lazım.
Günah değil diyen hocalar(!) sarmış buraları..

Kendi kararınız,günahıyla sevabıyla sizin hayatınız,kimse bişey diyemez aslına bakarsanız.........

Bunu yapmak istediğimden bile emin değilim ama yapmak zorundayım mecburen. Kürtajdan sonra da alıp gömeceğim öyle çöp kutularında bile bırakmayı düşünmüyorum o hala benim canım hepte öyle kalacak.
Madem istemiyordunuz neden korunmadiniz ..
Kendimi anlatayim 3 sene bebegim olsun diye tedavi gordum 3.tüp bebek denememde tuttu Allaha bin şükür ve biliyorum ki benim gibi evlat hasreti çeken bu uğurda savaşan tedavi gören ağlayan sızlayan neden bebegim olmiyor diyen çok kişi var ve sonunda ugrasip ugrasip umidini kesen evlat edinen ne guzel koca yurekli kadinlar var.Size ise Allah vermis siz onun canina kiymaya niyetlenmissiniz sefalet icinde buyutemem demissiniz bir de ilerde durumunuz cok mu mukemmel olacak ?Kolunu bacagini parca parca koparark alacaklar o gunahsizi sizin rahminizden nasi iciniz acimayacak : (
Inşallah sizin gibilerin hiç çocuğu olmaz.

Kimsenin ne dediğine aldırma hee he de geç , burada sırf birini gömmek için pusuda bekleyen çok insan var.

Aldırma kararına bende katılıyorum ailen de arkanda destek en güzeli bu, kürtaj süreci hiç zorlu bir süreç değil zaten bayıltıyorlar kalktığında 1-2 saat sonra taburcu edileceksin normal yaşantına hemen devam edebilirsin.

Ben kürtaj olduğum gün kuaföre gitmiştim saçlarımı boyatmaya :KK48:
Kürtajdan korkma çünkü korkacak hiç bir şey yok.

Böyle hataya da bir daha sakın düşme, kendini koru.

Dün açtığım konuda konuştuğum insanların ve benden büyük ablaların hanımların tavsiyelerini dinleyip nişanlımdan ayrılıp bebeğime kıyıp hayatıma sil baştan devam etmeye,okulumu okumaya karar verdim. Kürtaj süreci nasıl işliyor acaba bilgisi olan var mı? Ve ileride gebe kalmamı engeller mi? Ve psikolojik olarak şuan çok bitiğim,nasıl toparlayabilirim?
Ya lutfen yapma :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back