Çok geçmiş olsun, kaybınız için çok üzgünüm.
Ben de Şubat ayında beta hcgnin düzenli yükselmemesi sebebiyle 5 haftalıkken düşük yaşadım. Öncesinde 1 yıl boyunca hamilelik için hazırlık amacıyla gerekli takviyeleri aldım ve tetkikleri yaptırdım. Hipotiroidi hastasıyım, 2 yıldır ilaç kullanıyorum. Doktorum (endokrinolog) hamilelik öncesi tsh’ın 2.50 altında olması gerektiğini söylemişti. Hem gebe kalabilmek hem de sağlıklı bir gebelik süreci için. 1.39’a kadar düştü ilaçla, hala da ilaç kullanıyorum. Folik asit aldım. Toksoplazma, rubella, hepatit b antikoru vs gibi tahliller yaptırdım. Hepatit b negatif çıktı onun aşılarını oldum bu sırada. Kilo verdim.
Doktorum spesifik bir sebep söylemedi, çok sık karşılaşılan bi durum bu dedi ama ben düşük sebebini anlamak için ne yapabilirim diye araştırdım. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin tıbbi genetik bölümünsen randevu aldım, düşük yaşadığımı ve herhangi bir sorunum var mı yok mu anlamak için doktorumun yönlendirdiğini söyledim. Pıhtılaşma değeri ve kromozal bozukluk testi yapıldı. İkisi de temiz.
Düşük sonrası bir adet dönemi geçirdikten sonra kontrole gittim. Rahim, yumurtlalarım vs her şey gayet iyi görünüyor dedi doktorum. 3 ay olmazsa tekrar konuşalım dedi. Geçen hafta prolaktin testi yaptırdım, normal çıktı. Ayrıca HSG çektirdim, rahim ve tüplerim de normal. Inofolic combi hp almaya başladım yumurta kalitesi için. Ayrıca omega 3 ve magnezyum alıyorum. Eşim de omega 3, c vitamini ve folik asit alıyor.
Kısacası düşük sonrası 3 ay geçti, henüz gebelik olmadı. Stres yapmıyorum ama yine de tedbirli olmak adına her ihtimale tik atıyorum. Umarım yakında güzel haberler alırız hepimiz. En son artık yaz sonrasında da olmazsa eşim sperm analiz testi yaptıracak.
Size de tavsiyem doktorunuzla görüşerek yönlendirmesini alın. Doktorunuza soracağınız soruları önceden bir yere not alın. Ne gibi ihtimallerden olmuyor olabilir diye düşünüp bunları sorabilirsiniz. Vücudunuza iyi bakın. Endokrinoloğa gitmenizi öneririm