istemediğim halde aklıma gelen düşüncelerimle nasıl başa çıkabilirim

AsiHatun

Sessiz ve yalnız 💔
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2021
270
277
selam
sorunum şu ki,
bir ilişkim var ve erkek arkadaşımla yaşadığım şeyleri kafamın içinde düşünce olarak sanki başkalarıyla yaşasaydım gibi istemeden düşünüp duruyorum.Sanki erkek arkadaşımla değil de başka biriyle yaşasaydım gibi.
Mesela örnek vereyim bugün bir tanıdığın ismi geçti ve kafamda ya onunla şöyle olsaydı falan gibi saçma sapan ben istemeden düşünceler geçiyor ve ben o an engel olamıyorum o düşüncelere.
Erkek arkadaşıma karşı yanlış yaptığımı düşünüyorum ihanet ediyormuşum gibi…Bu yüzden gidip bu tarz engel olamadığım düşünceleri erkek arkadaşıma da söylüyorum sonra unutamamışım gibi davranıyor haklı olarak ama ben gerçekten geçmişteki insanları unuttum ama ben istemeden aklıma geliyor ve verdiğim örnek gibi erkek arkadaşım yerine geçmişteki insanlarla saçma sapan düşünceler oluşuyor kafamda.
Gerçekten ben istemeden oluyor Böyle şeyler başına gelen var mı?
Sizce napmalıyım ve erkek arkadaşıma istemeden olduğunu nasıl anlatabilirim?

Insan beyni saniyede binlerce bilgi sunuyor.kimisi mutluluk kimisi pismanlik kimisi sucluluk hissettiren dusunceler.herkeste oluyor o anlarda hemen ilginizi baska seylere yonlendirin.ayrica bunu sevgilinize degil kimseye soylemeyin tabi yanlis anlarlar

sizce normal mi böyle düşüncelerin olması

Düsüncelerden Allah bile sorumlu tutmuyorken hadi düsündünüz elinizde degil dediginiz tarz düsünceleri erkek arkadasa anlatma fantezisi nedir arkadas anlamıyorum yani..
Tabiki unutamadiginizi düsünecek ne yapacaktı olur boyle seyler hayatim bende seninleyken Gigi Hadidi hayal ediyorum mu diyecekti?
Pek saglıklıymıs ilisiniz bu seffaflıkta devam;d

okb rahatsızlığım var keşke bu kadar acımasızca yargılamasanız.. Belki takıntı hastalığım vardır ki evet var bu yüzden erkek arkadaşıma anlattım

okb rahatsızlığım var keşke bu kadar acımasızca yargılamasanız.. Belki takıntı hastalığım vardır ki evet var bu yüzden erkek arkadaşıma anlattım
Tatlım acımasızc yargılamıyorum rahatsızlıkta olabilir ama anlatmamalisin hos degil saglıklı ilerlemez yasın kac bilmiyorum ama 2.5 senelik sevgililikte az cok bilmek lazim degil mi?

Tatlım acımasızc yargılamıyorum rahatsızlıkta olabilir ama anlatmamalisin hos degil saglıklı ilerlemez yasın kac bilmiyorum ama 2.5 senelik sevgililikte az cok bilmek lazim degil mi?
İşte kendime engel olamıyorum sanki aldatmışım gibi rahatsız oluyorum istemediğim düşüncelerden

esmerkadin sizsiniz değil mi?

Kendinizi suçlu hissetmeyin, elinizde olan bir şey değil.

Psikiyatriye gidiyordunuz en son, tedavinizi yarıda mı bıraktınız?
ilaçlar çok kilo almama sebep oldu kendimi de iyi hissediyordum fakat yeniden kötü hissetmeye başladım yineledi yani

Sizin burada başka hesabınız vardı sanki…
Hastalık da olsa erkek arkadaşınız bu bilgilerle ilişkinizde huzursuz ve güvensiz hissediyordur.
Yani sevgilim gelip gelip birileri ile fantezilerini anlatsa rahatsız olurdum.
tedavinize devam.
İşe yaramazsa bakarsınız hal çaresine..

o düşünceler istemeden oluyor

ilaçlar çok kilo almama sebep oldu kendimi de iyi hissediyordum fakat yeniden kötü hissetmeye başladım yineledi yani
Tekrar psikiyatriye gitmelisiniz, ilaç değişikliği yapabilir.

Kilo konusuna gelince, bazı ilaçları kullanırken kilo almamak için daha sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekiyor. Bundan sonra dikkat edersiniz, bir de spor yapın mutlaka. Spor yapmak bireyi ruhsal, zihinsel ve fiziksel olarak güçlü kılar.

teşekkür ediyorum

Okb böyle birşey yavru kuşum. Şöyle düşünebilirsin. Erkek arkadaşını aldatmak isteseydin aldatırdın bundan rahatsız da olmazdın. Ve gidip kendisine söylemek arzusunu da duymazdın. Demek ki bunu istemeden düşünüyorsun. Demek bunj yapmayı isteyen sen değilsin beynin sana oyun oynuyor. Bunlar senin iradenle düşündüğün istediğin arzuladığın şeyler değil. Bu düşüncelerden rahatsız olman da bunun kanıtı. Ama erkek arkadaşına söylememeye çalış ve lütfen ilacını değiştirmesi için doktora başvur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…