Hayırlı olsun öncelikle :)
Benim de akraba olarak sadece annem ve benden uzak Allah'a yakın olsun amcam vardı. O yüzden hiç uzatmadan isteme söz nişanı toplu halde evde yaptık. Kalabalık değilseniz bu şekilde gayet iyi oluyor. 1000 kişilik salon tutup (ve doldu
) nişanı orada yapan arkadaşım da vardı ama kalabalık değilseniz pek de gerek yok.
Bana para taktılar. Bazı yerlerde set takılıyormuş, hatta sanırım çoğu yerde böyle, aslında kayınvalidem sordu ben sana aldım altınlarını ama altın olarak aldım, istersen birkaç tanesini bozup set yapayım onu takayım diye. İstemedim, napıcam seti zaten. Annem de eşime saat almıştı onu da takmadık bi takı töreni olmadığı için. Eğer takı konusu geçerse isterseniz setlerin konusunu açabilirsiniz yani.
Biz ayrı illerdeydik. Ben tek başıma (zaten her şeyi internetten aldım
) yaptım eşimin annesi de tek başına almış alacaklarını. Hatta link göndermişti iç çamaşırlarını falan, buradan seç diye
Eğer aynı ildeyseniz kimle rahatsanız onla gidin, kayınvalide vs illaki araya giriyor tabii alacak olan büyük ihtimalle o olduğu için. Yine de yanınıza rahat olduğunuz birini de alırsanız belki daha iyi geçer.