- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.627
- 448
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
işte o zaman "yıkatıverirsin" falan der, huyumu biliyorum, "fikirlerimi önemsemeyecekseniz ben neden burdayım" derim. sonra olaylar olaylar.
"sonbahar düğünü olmazsa içime sinmeyecek, sahiplenemeyeceğim" dediğimde "bilmiyorsun, soğuk olur, olmaz" dedi de.
düğün organizasyonuna da dahil olamam gibi geliyor; çiçek yerine kurumuş, kızarmış yapraklar hayal ettim hep çünkü. içime sinmeyecek bir düğün için çabalamak içimden gelmiyor.
"açık renk olsun, ferah gösterir" falan dediğinde ne diyeyim?
o zamana kadar mesafemi oturtmuş olmayı umuyorum.
Yanlış düşünüyorsun.
Bak karşında senin için pahalı düğün organizasyonu yapan bir kayınvalide var. Maddi anlamda hiçbir kıskançlığı yok belli. Tamam çok müdahale ediyor, haddini aşıyor ama bunda kabahat sevgilinin.
Sonbahar düğünü konusunda haklı, çünkü kır düğünü düşünmüş. Bende kır istiyorum ama yaz ayında bile cesaret edemicem muhtemelen yağmur yağacak diye. Ama düğün sonrası fotoğraf çektireceğim gelinliğimle, sende aynısını yapabilirsin.
Ama sen tamamen kendini dışarıda bırakmışsın. Bu da senin hatan. Düğün olayına biraz elalem ne der diye bakıyordur belki ama eşya konusunda sürdürmez belki inadını. Bilmiyoruz dimi?
Sen dahil olmazsan bu kadın iyi niyetli mi değil mi nerden bileceksin?
Umarım sonrasında içinde uhte bırakmayacak şeyler gönlünce olur :)
Örnek veriyorum benim kv beyaz aşığı, bir bulutta yaşasa yemin ederim hiç sorun etmez. Ben mutfaktaki herhangi bir şey siyah ve gümüş rengi olmayınca deliririm, tozu göstermesini isterim görürsem anında temizleyebileyim diye. Bana çeyiz olarak verdiği mutfak eşyalarını severek aldım ama hiç bir tanesini kullanmadım, geldiği zaman yepyeni buluyor, mutlaka bir yolunu bulup ona geri veriyorum denk geldikçe, bu durum ne onu kırıyor, ne de beni, ilk zamanların beyaz harika bir renk, ben çok seviyorum, çünkü temizliğin göstergesi tavrı artık sen siyah seviyorsun o yüzden bunu senin için aldıma döndü çünkü. Çok beklerdim hediyeyi çeyizi gördüğümde pff bunlar ne be her şey beyaz deseydim.
Senin yerinde olsaydım o marangoza istediğim halini öyle tarif ederdim ki marangoz yapmaktan vazgeçerdi, beğendiğim mobilya mağazasına giderdik. -- Bana sadece incik boncukla uğraşmak kaldı bu işlerde dediğin için yazıyorum.
bi gidip deneyeyim o zaman, beğendiklerimi almamaya başlarsa yokuşa sürerim dediğin gibi. onun aldıklarını kullanmam veya.
şimdi mesafe falan diyoruz da bana göre mesafe, kimsenin işine karışmamak, kimsenin de işime karışmaması. Karşı taraf düğün soğuk olur sen bilmezsin deselerdi, olur mu? siz o kadar fazla horon tepecekseniz ki kimse soğuğu farketmeyecek bile diye kıvırırdım. Kasım düğünümü tencere dibini çok sıyırdım düğünümde kar yağsın istiyorum diye normalleştiren insanım yıl olmuş 2014 ama nabza göre şerbet ve manipülasyonun modası hiç geçmez
şimdi mesafe falan diyoruz da bana göre mesafe, kimsenin işine karışmamak, kimsenin de işime karışmaması. Karşı taraf düğün soğuk olur sen bilmezsin deselerdi, olur mu? siz o kadar fazla horon tepecekseniz ki kimse soğuğu farketmeyecek bile diye kıvırırdım. Kasım düğünümü tencere dibini çok sıyırdım düğünümde kar yağsın istiyorum diye normalleştiren insanım yıl olmuş 2014 ama nabza göre şerbet ve manipülasyonun modası hiç geçmezEsas derdim vıcık vıcık sıcakta gelinlik ve naylon çorap giymemekti böyle söyleyecek değildim.
ben sevgilime söyledim onu.
saç spreyi çıldırtıyor, tarlatan yakar dedim. azıcık terlesem sana sarılamıyorum, o kadar insan bana sarılacak yapma dedim.
kadın nefes almadı ki. "ama sonbahar" dedim başka bi şey diyemedim. öyle heyecanlı :)
İşte söylemene rağmen hala o düğün bir şekilde sonbaharda olmuyorsa sıkıntı varEğer diyorsan ki, biz nasıl olsa sadece ikimiz hallederiz sonrasında herşeyi ailelerle lazım olduğunda biraraya geliriz falan. Bir gün katlanırsın spreye, eteğe ama düğüne gerçekten önem vermiyorsan. İçten içe bu kadar sene bekledim düşüncen varsa, kıyısından köşesinden müdahil ol. Daha fazla nefes harca, düşüncelerini önemsemiyorlarsa orda işim yok diye düşünme, bundan sonra o düşüncelerin varlığı her zaman olacak mesafe olsa da olmasa da, birden bire kadının gözünde olgunlaşacak değilsin evlendin diye. Ne kadar önceden bilirse düşüncelerini o kadar iyi.
iyi geceler canım sana en iyi ben yardımcı olacağım sanırım bende egeliyim canım eşim orta karadenizligeçen sene senin sıkıntılarının aynısını ben yaşadım bizim ev küçüktü kayınvalideme açıkca söyledim kaç kişi geleceksiniz bizim ev küçük, kalabalık gelirseniz babam otel odalarında yatırmaz sizi akrabalara dağıtırız dedim. kayın validem düşünelim biz dedi. sonra aradı beni kızım biz çekirdek aile geliyoruz ailen akrabalarınniye yanlız gelmişler demez dimi dedi. yok söylemez kimse x teyze dedim. onlar 4 kişi ailecek geldiler 3 gün kaldılar 1 dün isteme 2. gün söz 3. gün ailecek piknik yaptık. ben bizim akrabaları çağırdım söze. istemede 1. derece akrabalarım vardı. sonra nişan yapmadık biz ailevi nedenlerden dolayı. birkaç ay sonra eşimin memleketinde nişan oldu kayınvalidem istedi nişanı. ben oaraya 10 kişi ile gittim. sonra düğün falan derken bu günlere geldik. ama çok stresli birşey uzak mesafe sinirleri bozuluyor insanın. adet olayına girme sakın en çok bu yıpratıyor insanı. çünkü egeyle karadeniz kültürü çok çok farklı yardımcı olacağım başka bişey olursa mesaj atabilirsin özelden
peki canımçok teşekkür ediyorum, şimdilik adet olaylarına pek girmedik zaten :)
Neden gitmeyesin?
Anne ben iyisinden, kalitelisinden anlamam. Sen daha iyi bilirsin. Bana yardımcı ol, kalitelisini seçelim ama bende kendi zevkime uysun istiyorum, yardımcı olur musun diyemez misin?
bekliyorum canımgirersek kesin aklımdasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?