• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu herkese çocuğun oldu mu oldu mu diye soruyorsunuz
Kürtajınızdaki kıstas bu mu?
Ben kürtaj oldum, 1 yıl sonra hamile kaldım diyelim.
Eee. Muhtelif kaldıysa ben de bebeğimi 1 yıl erken geldiği için aldırabilirim mi diyeceksiniz.
Cidden o bebeğin size gelmemesi daha mı hayırlı acaba diye düşünmeye başladım.
Kürtaj yaptırıp yaptırmayacağını millete soran bir akıl...

Sanırım tek kıstası bu :) hamile kalamayan arkadaşım var hamile kalanda var nasıl garanti altına alabilecek böyle birşeyi çok ilginç. İlk çocuğuna hemen hamile kalıp ikinci için doktor doktor gezenler var sebepsiz birsekilde olmuyor. Var da var yani. Neyin nasıl garantisini alabilecek bu hayatta ?

Eee. Muhtelif kaldıysa ben de bebeğimi 1 yıl erken geldiği için aldırabilirim mi diyeceksiniz.
Zaten 2-3 kişi çıkıp deseki ben kürtaj oldum çok pişmanım, tekrar çocuğumda olmadı keşke ozaman aldırmasaydım anında vazgeçecek.
Ama bu kararı kendisi eşiyle birlikte vermesi gerekiyor farkında değil
Sadece maddi değil düşünce yapısı olarakda sanki olmasa daha iyi demeniz gibi. Yaşı kaç ben görmedim gerçi.
Eşide soğutmuş bebekten, daha bu saatden sonra doğurca dese adamın hevesi kaçmış, erkekler bizler kadar çabuk adapte olamazken adamı daha birinci dakikadan soğutmayı başarmış.

Bende yıllar önce kürtaj olmustum, o bebeği dünyaya getirip bakamama endişeleriyle. Pişman mıyım hayır. Sırf katili olma doğur diye sefil bir hayat vermekten se dünyaya gelmemesi daha iyiydi. Bu bebek katili vs düşünenler siz neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına ??? Geri kalmış fakir ülkelerde görüyoruz bir kadının bir dizine boy boy çocuk yapmasını , ne yani asıl doğru olan bumu? Neymiş doğum kontrol günahmıs , neymiş kürtaj harammış vs. Tamam doğur ozaman ama sonuna kadar çocuğuna sahip çıkıp onu en iyi şekilde yetiştireceksen doğur.
Linçlenmek umurumda değil ama katil olarak düşünenlerden biri benim. Gerçekten maddi durumu yoktur. Normal. Hastalık vb durum vardır. Okey. Bir evi arabası olana da fakir denmesin artık ya. Maddi durumu iki kredi ödeyecek kadar iyi olmasa hem evi hem arabayı aynı anda almaz zaten. Evlerin milyonluk olduğu dönemd3 düğün paralarıyla ev almış sadece borcu 75 bin. Hala kadına fakir deniyor. Valla korunmayıp hamile kalıp kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak keyfi kullanan herkese böyle bakıyorum. Benim fikrim.
2 latte daha az içeceğiö, 5 yıldız yerine 4 yıldızlı otele gitmek zorunda kalacağım diye kirtaj olan var.
Gerçi unutmuşum. Kk da herkes korunurken hamile kalıyor. Pardon.
Şimdi biri mesajımı alıntılar, kondom, doğum kontroö hapı ve tüp bağlatmaya rağmen hamile kaldım der.

Doğurdu mu calci bende onu merak ettim bence kaza dedikleri şey aslında korunma değil yani geri çekilme ile eş kendini tutamiyor ve pat kaza oluyor ya dailac almayı unutuyorlar prezervatif yirtiliyor falan heralde
Hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz değildir ria dediğimiz spiralle de hamile kalinabiliyor oral kon ile de

Bı sene sonra hamile kalcagimi bilsem aldırım diyor. Yani bı sene sıkıntı çekmemek için bebeğinin katili olabilir. Bizde bunu yapmasın diye motive ediyoruz. Ama ne kadar çok kürtaj yalnisi değişik insanlar türemiş. Aklım almıyor. Allah verdiği canı Allah alır. Bu kadar mı inançsız Allah korkusu yok kimsede.
İnsanların Allah korkusunu ya da dini inancını irdelemek kimsenin olmadığı gibi sizin de haddiniz değil 🙂. Doğurup doğurmamak kendi vereceği karar. Kadın belirli bir süre sıkıntı çekmek istemiyor olabilir, bebeğini daha rahat ve konforlu büyütmek istiyor belli ki.

Siz sorduğum soruya cevap vermemişsiniz ama kadın doğursa siz mi bakacaksınız ? Mamasını , bezini , ihtiyaçlarını siz mi karşılayacaksınız da sürekli doğur doğur diyorsunuz ?

Siz kürtajla çocuk olmamasından o kadar korkuyorsunuz ki, ileride çocuk yapmak isteseniz bı korkudan stresten zaten çocuk olmayacak. Gebelik öncesi stres çok etkiliyor çünkü.
Bir de dürüst olmak gerekirse bir yıl sonra yapacaksam ben bebeğimi aldırmazdım. Hiç düşünmeseniz yada beş yıl düşünmeseniz tamam aldırın da bir sene için…Annelik öyle bir şey ki bu sefer ona neden kıydım diye aklıma gelir.

Sanırım tek kıstası bu :) hamile kalamayan arkadaşım var hamile kalanda var nasıl garanti altına alabilecek böyle birşeyi çok ilginç. İlk çocuğuna hemen hamile kalıp ikinci için doktor doktor gezenler var sebepsiz birsekilde olmuyor. Var da var yani. Neyin nasıl garantisini alabilecek bu hayatta ?
Annem 18 yıl doğum kontrol hapı kullandı ve kadın artık adet görmüyordu. hapı bıraktığınızda vücudun belirli toparlanma süresi var. Annem bıraktığı hafta hamile kaldı. Bulunduğu durumdan dolayı mucize sayılabilecek derecede hamile kaldı bence.
Kuzenimde ilk çocuğuna hemen hamile kaldı ikinciye kalamadı. Hiç sebepsiz olmadı senelerce. Aşılama yaptı yine tutmadı. Tam tüp bebeğe başlayacakken hamile kaldı. Peşinden de diğer kızı oldu.
Yani dediğiniz gibi belirli bir kuralı kıstası yok bu işin

Hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz değildir ria dediğimiz spiralle de hamile kalinabiliyor oral kon ile de
Ama istemiyorsanız ve hamile kalmaktan bu kadar korkuyorsanız çift koruma yaparsınız Spiral+hap ya da prezervatif olarak. bir gerçek var ki o değişmez ger çekilme korunma yöntemi değil

Bı sene sonra hamile kalcagimi bilsem aldırım diyor. Yani bı sene sıkıntı çekmemek için bebeğinin katili olabilir. Bizde bunu yapmasın diye motive ediyoruz. Ama ne kadar çok kürtaj yalnisi değişik insanlar türemiş. Aklım almıyor. Allah verdiği canı Allah alır. Bu kadar mı inançsız Allah korkusu yok kimsede.
Kürtaja karşı değilim, burda pek çok konuda desteklerim ama 1 sene sonra düşünülüyorsa bu kürtaj gereksiz bence de. Fikrimi verir susarım. Ama siz hayırdır? Milletin dinini imanını sorgulamak size düşmez, herkes inanmak, müslüman olmak zorunda değil. Müslüman olsa bile yasal süre içinde sadece doğurmak istemediği için aldirmak isteyebilir. İnsanlara katil vb demek sizin haddinize değil. Çocuk doğunca annenin yanında olmayacak olanlar haddini bilsin bence.

İnsanların inancını sorgulamak sizemi düştü?
Kaldıki dini boyutunu soruyor olsa buraya değil alo fetva hattına sorardı.
Farzedelimki doğurdu
Siz bu bebek için ne yapacaksınız
Doğurmalısın bak herşey mükemmel olacak fikri vermek dışında?
1 senelik bez, mama, kıyafet, dr masraflarını karşılamaya varmısınız?
Yada konusahibi sen doğur bak söz 1 senlik kredi
taksitlerin benden diyormusunuz?

Konu sahibi ne yapmak istiyorsan yap kardeşim. Bu arada hala açıkça söylüyorum. Bebek aldırmak harammmm. İşine gelmeyen farklı anlamak isteyen farklı yerlere çekmek isteyenler kendi bilir. Bebek aldırmak haram. Bebek istemeyen de adam gibi korunsun biz zahmet. Aç kalma korkusu olan adam gibi korunsun bebek bakamam diyen adam gibi korunsun. Bu kadar basit.

Linçlenmek umurumda değil ama katil olarak düşünenlerden biri benim. Gerçekten maddi durumu yoktur. Normal. Hastalık vb durum vardır. Okey. Bir evi arabası olana da fakir denmesin artık ya. Maddi durumu iki kredi ödeyecek kadar iyi olmasa hem evi hem arabayı aynı anda almaz zaten. Evlerin milyonluk olduğu dönemd3 düğün paralarıyla ev almış sadece borcu 75 bin. Hala kadına fakir deniyor. Valla korunmayıp hamile kalıp kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak keyfi kullanan herkese böyle bakıyorum. Benim fikrim.
2 latte daha az içeceğiö, 5 yıldız yerine 4 yıldızlı otele gitmek zorunda kalacağım diye kirtaj olan var.
Gerçi unutmuşum. Kk da herkes korunurken hamile kalıyor. Pardon.
Şimdi biri mesajımı alıntılar, kondom, doğum kontroö hapı ve tüp bağlatmaya rağmen hamile kaldım der.
Evim var arabam var maaşım var ama hem ev gecindirip hem de tek çocuğumun ihtiyaçlarına yetişemedigim için sürekli borclu geziyorum. Latte nedir bilmem, 3 yıldır kuaföre gitmedim, 5 yıldızlı oteli en son 10 yıl önce gördüm....ben de mi bı tuhaflık var arkadaşlar? Ben niye tek çocukla fakir gibi yaşıyorum?

Ya sanane allah allah okuma o zaman . Soruyu ben açtım istediğime istemediğimi sorarım seni ilgilendirmez

Bunu ben de cok merak ediyorum. Prezervatif korumuyor diye camur atanların cogunlugu prezervatifi iliskinin ortasinda takanlar. Yirtildi deseler anliycam. Ama iliskinin ortasinda prezervatif takip hamile kalinca kaza diyenlere akil sir erdiremiyorum.
Ortasında takınca nasıl hamile kalıyorlar yaaa onu da çözemiyorum ben zevk suyuyla mı ?

Korunurken de hamile kalınır.
Hayat iki artı iki dört mantığında ilerlemez.
En yakın arkadaşım üç tane peşpeşe doğurdu
Ve ilkinden sonra uzun sure istemiyordu
Prezervatif ile korunuyordu.
Hiç bir koruma yüzde yuz korumaz.
Hayatta mucizeler de var.
Siz de kararınızı kendiniz verin
Buraya göre çocuk mu aldirilinir?
Çok saçma.

Konu sahibi ne yapmak istiyorsan yap kardeşim. Bu arada hala açıkça söylüyorum. Bebek aldırmak harammmm. İşine gelmeyen farklı anlamak isteyen farklı yerlere çekmek isteyenler kendi bilir. Bebek aldırmak haram. Bebek istemeyen de adam gibi korunsun biz zahmet. Aç kalma korkusu olan adam gibi korunsun bebek bakamam diyen adam gibi korunsun. Bu kadar basit.
Bende seninle aynı fikirdeyim ama aklıma şu geliyor .
Bir tiktok canlı yayını gördüm anne denilen kadının yanında iki bebek saat 12 buçuk gece kadın canlı yayında baya farklı giyinmiş oynayıp hediye atın diye yalvarıyordu . Bebeklerin uyku saati geçmiş cizgifilm karşısında agliyorlardi
Biri geldi ve anne diyip bacağına dokundu kadının en fazla 1.5 yaşındadır .
Kadın pat diye Tokat vurdu

O gece öyle bir içim yandı ki saatlerce ağladım keşke böyle insanlar aldirsa şuan o bebekler sefil bakımsız sevgisiz büyüyor .
Tabi konu sahibinin şartları daha farklı
İnşallah Allah sadece isteyen ve bakabilecek olanlara verir

Bu arada konu sahibi online

Tek kelimesi yok herkes birbirine girmiş
Konu onun dert onun acaba kararı ne oldu ne diyecek
Gün gün bebek büyüyor karnında
Verdin mi bir karar
Konu sahibi B Babyangell
Bugün kan verdim doktor testler istemişti bebek 1 hafta geride gözüküyor testlere bakalım demişti yani belkide zaten aldırmam gerekecek. Bana kızmayın ama kendiliğinden bu gebeliğin sonlanmasına sevinebilirim allah herkese istediği zamanda nasip etsin ben 10 gğn uyumuyorum doğur demek kolay arkadaşlar önemli olan bakabilmek

Annem 18 yıl doğum kontrol hapı kullandı ve kadın artık adet görmüyordu. hapı bıraktığınızda vücudun belirli toparlanma süresi var. Annem bıraktığı hafta hamile kaldı. Bulunduğu durumdan dolayı mucize sayılabilecek derecede hamile kaldı bence.
Kuzenimde ilk çocuğuna hemen hamile kaldı ikinciye kalamadı. Hiç sebepsiz olmadı senelerce. Aşılama yaptı yine tutmadı. Tam tüp bebeğe başlayacakken hamile kaldı. Peşinden de diğer kızı oldu.
Yani dediğiniz gibi belirli bir kuralı kıstası yok bu işin

Bazen olacağın önüne geçilmiyor annenizin ki öyle olmuş. Mucize.

Hicbirseyin garantisi yokki hayatta. Belki şimdi bebeğini aldıracak, sonra uğruna aldirdigi evi ve arabayı tekrar bebek sahibi olmak için tupbebek yollarinda harcayacak. Kim bilebilir ? Belkide hemen olacak tekrar. İlk çocuğuna hemen hamile kalan ama ikincisine sebepsiz yere kalamayan 4 kişiyi tanıyorum birisi tupbebek yaptırdı. Diğer ucu hala tedavi görüyor on senedir olmuyor 🤷 konu sahibi hiç bebek istemese neyse ama zaten bir sene sonra istiyormuş çok saçma su an aldırmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back