• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben zigotu hücre topluluğu yerine bebek olarak kabul ediyorum. Bu noktada farklılaşıyoruz sanırım. Bebeğimi aldırmamla kasaptan et almam da bana farklı geliyor. Olaya hiç dini bakmadım. Zaten cidden fakir olanları bu konuda es geçiyorum.
Bazı Asya ülkelerinde köpek eti yeniliyor, bazı ülkelerde ise köpekler kendi çocukları gibi seviliyor . Bende köpekleri insanlar kadar severim ve asla bir köpegin katletdilmesine dayanamam. Ama bazı durumlarda uyutulmasını gerektiğini de desteklerim. Haklısınız bu konuda düşüncelerimiz farklı ilerliyor.

Yok aslan burcuyu. Olayda gerçekten. Son kararımda aldırmak . Teşekkürler herkese
Zaten kararın aldırmakti. Neden konu açtın. Diceksin ki konu açarım istedigimi yaparım. Haklısın. Hayırlısı olsun demicem. Ama o bebeği haketmemissin demek ki. Bu da senin tercihin. Mutluluklar

Merhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.

Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.

Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Merhabalar öncelikle Rabbim yardımcınız olsun bu tür konular kısa sürede karar alınıp verilecek bir şey değil Ben de 2 hafta önce 3'ü gebeliğimi öğrendim Bir anlık telaşla hazırsizlikla bende aldırırım dedi ama inanın iki gün sonra fikrim değişti ve ne olursa olsun çocuğumu dünyaya getirmeyi düşünüyorum ömür boyu vicdan azabı çekmektense onun kahrını seve seve çekerim, üstelik sizinki ilk çocuktur kürtaja gelince ben ilk çocuğumdan önce hamileydim iki buçuk aylıkken kalbi durdu ve almak zorunda kaldim Ben de korktum acaba bu kurtajdan sonra tekrar gebe kalabilir miyim diye ama 2 ay sonra yine hamile kaldım Çok şükür şu an iki çocuğum var , Rabbim yardımcınız olsun inşallah 🙏

Çünkü konu sahibinin tek kıstası seneye hamile kalip kalamayacagi.
Sadece daha once kürtaj oldum diyenlere sonrasinda tekrar hamile kalip kalamadigini sormak icin cevap yaziyor.
Bide kızmayın bana doğru demek Bu kadar kolay değil diyor madem böyle bu konuyu niye açtı baştan belli bit karar varsa
Herkesin kendi secimi ama hem aldırılan deyip hem.kizmayin ne ya insanı hakkaten geriyorlar
Bugün kan verdim doktor testler istemişti bebek 1 hafta geride gözüküyor testlere bakalım demişti yani belkide zaten aldırmam gerekecek. Bana kızmayın ama kendiliğinden bu gebeliğin sonlanmasına sevinebilirim allah herkese istediği zamanda nasip etsin ben 10 gğn uyumuyorum doğur demek kolay arkadaşlar önemli olan bakabilmek
Ya arkadaş senin kararın aldırmakti madem doğur demek bu kadar kolay değil diyorsun da konuyu niye açtın?
Konuyu açtın madem aldır diyende olucak yapma diyende şimdi çocuk doğurmak bu kadar kolay değil demek ne demek sana bunu diyenlere bu tavrın ne
Tamam git aldır kurtul
3 aylık bir süre için bebekten vazgeç
Aynen allah isteyen herkese hakkıyla anne baba olucak herkese versin
Rabbim anne olmak için çare arayanlara yetişsin
Annelik çok yüce bir duygu hak tarafından verilen kim buna layiksa yaradan ona versin
Daha da yazicam ya neyse

Bide kızmayın bana doğru demek Bu kadar kolay değil diyor madem böyle bu konuyu niye açtı baştan belli bit karar varsa
Herkesin kendi secimi ama hem aldırılan deyip hem.kizmayin ne ya insanı hakkaten geriyorlar

Ya arkadaş senin kararın aldırmakti madem doğur demek bu kadar kolay değil diyorsun da konuyu niye açtın?
Konuyu açtın madem aldır diyende olucak yapma diyende şimdi çocuk doğurmak bu kadar kolay değil demek ne demek sana bunu diyenlere bu tavrın ne
Tamam git aldır kurtul
3 aylık bir süre için bebekten vazgeç
Aynen allah isteyen herkese hakkıyla anne baba olucak herkese versin
Rabbim anne olmak için çare arayanlara yetişsin
Annelik çok yüce bir duygu hak tarafından verilen kim buna layiksa yaradan ona versin
Daha da yazicam ya neyse
Parem kelimesi kelimesine çok haklısın. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın para pul, mal mülk gelip geçici. Allah herkesin gönlüne göre versin 🤲

Konu yine nerelere gelmis…yani ev araba kredisi odeyen biri yoksul fakir degildir.. birde diger posttada soyledim ama.. 1 sene dedigin nedirki🙄 gebelik zaten 9 ay.. yani geriye kalan 3 ayi idare edemeyecek misiniz? Birde 3-4 cocugun olsa vs daha hak verirdim sana. Tamam mantikli olmak lazim gokten para yagmaya baslamiyor, ama cocugun mamasi ve bez masrafini odeyebileceksen aldirmak cidden mantiksiz.
En luks odayi yapmak
Zorunda degilsin mesela ya da 50 tane zibini kiyafeti olmak zorunda degil. Herseyi olcusuyle yapmakta bir cozum.

Kürtaj sınırı merkezi sinir sistemi, algılayışı ve bilinci olmayışına göre çizildiği için beni rahatsız etmiyor da konu özelinde zaten birkaç yıla çocuk isteyen ve yerleşik düzeni olan birisinin aldırmasını mantıklı bulamadım.
Genel anlamda da rızkıyla gelir denilmesine dayancım kalmadı. Çünkü gelmiyor. Insani insan yapan aklı fikri mantığı olması. Dini açıdan bakınca da en büyük rızk bilişsel kapasite.
Bir çocuğa bakacak enerji, psikoloji, maddiyat yoksa bu "saldım çayıra mevlam kayıracılık" oluyor. Bu çağda bu saçma argümanı kaldıramıyorum.
Bakılmayan, beslenmeyen, ihmal edilen, işkenceye uğrayan binlerce çocuğun rızkı neredeydi?

Kürtaj sınırı merkezi sinir sistemi, algılayışı ve bilinci olmayışına göre çizildiği için beni rahatsız etmiyor da konu özelinde zaten birkaç yıla çocuk isteyen ve yerleşik düzeni olan birisinin aldırmasını mantıklı bulamadım.
Genel anlamda da rızkıyla gelir denilmesine dayancım kalmadı. Çünkü gelmiyor. Insani insan yapan aklı fikri mantığı olması. Dini açıdan bakınca da en büyük rızk bilişsel kapasite.
Bir çocuğa bakacak enerji, psikoloji, maddiyat yoksa bu "saldım çayıra mevlam kayıracılık" oluyor. Bu çağda bu saçma argümanı kaldıramıyorum.
o zaman o canlıyı yapmamak için gerekli şekilde korunmak lazım akıl insanda bundan dolayı var
bilerek üreyip sonra olan canlıyı aldırmak etik mi ?
kadın ve erkek korunuyor yine de olduysa neyse şu dediklerinize katılırım konuda sadece kondom kullanılmış

Konu yine nerelere gelmis…yani ev araba kredisi odeyen biri yoksul fakir degildir.. birde diger posttada soyledim ama.. 1 sene dedigin nedirki🙄 gebelik zaten 9 ay.. yani geriye kalan 3 ayi idare edemeyecek misiniz? Birde 3-4 cocugun olsa vs daha hak verirdim sana. Tamam mantikli olmak lazim gokten para yagmaya baslamiyor, ama cocugun mamasi ve bez masrafini odeyebileceksen aldirmak cidden mantiksiz.
En luks odayi yapmak
Zorunda degilsin mesela ya da 50 tane zibini kiyafeti olmak zorunda degil. Herseyi olcusuyle yapmakta bir cozum.

Dünden beri hesap ediyoruz 3 aylık için dünyanın sonuymus gibi davranıyor
Dervisin fikri neyse zikri odur derler ya
Aynen fikrinde zikrinde çocuktan kurtulmak
Anlamadigim madem aldırıcak bu konuyu niye açtı
Bu kadar insan yazdı gerildi tartıştı

Aldırsın kurtulsun o çocuğa sevgisini vereceğini bile sanmıyorum

Bende yıllar önce kürtaj olmustum, o bebeği dünyaya getirip bakamama endişeleriyle. Pişman mıyım hayır. Sırf katili olma doğur diye sefil bir hayat vermekten se dünyaya gelmemesi daha iyiydi. Bu bebek katili vs düşünenler siz neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına ??? Geri kalmış fakir ülkelerde görüyoruz bir kadının bir dizine boy boy çocuk yapmasını , ne yani asıl doğru olan bumu? Neymiş doğum kontrol günahmıs , neymiş kürtaj harammış vs. Tamam doğur ozaman ama sonuna kadar çocuğuna sahip çıkıp onu en iyi şekilde yetiştireceksen doğur.
Akşamdan beri bunu anlatmaya çalışıyorum.
Hadi hep beraber katil olalım diyor hanımlar.
O zaman ben de hadi hep beraber yetersiz beslenen, doğru düzgün bakılamayan bir çocuğun sebebi olalım derim karşı argüman olarak.
Bu konu özelinde demiyorum, konu sahibinin maddi durumunu tam çözemedim. Ama gerçekten durumu hiç olmayan insanlara da illa doğur, katil olma baskısı var ya. :olamaz:

o zaman o canlıyı yapmamak için gerekli şekilde korunmak lazım akıl insanda bundan dolayı var
bilerek üreyip sonra olan canlıyı aldırmak etik mi ?
kadın ve erkek korunuyor yine de olduysa neyse şu dediklerinize katılırım konuda sadece kondom kullanılmış
Hiçbir korunma yöntemi %100 güvenli değil tüp ligasyonu gibi kalıcı tıbbi çözümler hariç. Ki zaten bu konu sahibinin yerinde olsam zaten 1 2 yil sonraya planladığı için sonlandırmayı pek mantıklı bulmadığımı yazdım. Benim takıldığım nokta genel olarak rızkı doğum yapınca gökten zembille inen bir paket olarak tahayyül etmek.
Ama para zaman sevgi ayiramayacagini bile bile sırf oldu diye doğurmak daha büyük sorumsuzluk. Bir hata daha büyük bir hatayla düzeltilmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back