• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Linçlenmek umurumda değil ama katil olarak düşünenlerden biri benim. Gerçekten maddi durumu yoktur. Normal. Hastalık vb durum vardır. Okey. Bir evi arabası olana da fakir denmesin artık ya. Maddi durumu iki kredi ödeyecek kadar iyi olmasa hem evi hem arabayı aynı anda almaz zaten. Evlerin milyonluk olduğu dönemd3 düğün paralarıyla ev almış sadece borcu 75 bin. Hala kadına fakir deniyor. Valla korunmayıp hamile kalıp kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak keyfi kullanan herkese böyle bakıyorum. Benim fikrim.
2 latte daha az içeceğiö, 5 yıldız yerine 4 yıldızlı otele gitmek zorunda kalacağım diye kirtaj olan var.
Gerçi unutmuşum. Kk da herkes korunurken hamile kalıyor. Pardon.
Şimdi biri mesajımı alıntılar, kondom, doğum kontroö hapı ve tüp bağlatmaya rağmen hamile kaldım der.
Burda herkesin düşüncesi farklı ve değerli bence bir tek dini öne sürerek saçma sapan seylerle gerçeği yansıyanlar hariç . Şöyle düşünün bir kadın hamile kalıyor ve 5 haftalıkken aldırıyor. Bebeğin henüz düşünme becerisi yok cünkü beyni gelişmemiş. E ona bakarsak hayvanları da diri diri kesiyoruz hatta kesmekle kalmayıp yamyam gibi yiyoruz. Konuyu biraz sapıtmış gibi oldum ama ben bu iki olayı bu şekilde benzetiyorum. Hani bebeğine kıyma vs deniliyor ya ona nispeten verdim bu örneği.
Öte yandan şimdiki şartlarda çocuk yapmak icin en az 10 kez düşünmek gerekir. Ben bile Avrupa’da yaşadığım halde geleceğimiz için kaygılanıyorum. Maddi sorunlar öyle hafife alınacak bir durum degil aslında . Bir çok anne baba ruhsal bunalıma girebiliyor ee haliyle bu durum çocuklara da yansıyor. Çocukların mutsuz bir ortamda büyümelerini istemem açıkçası. Keske beni doğurmasaydınız dünyaya gelmeseydim demeleri ise en can alıcı nokta .

Bazen olacağın önüne geçilmiyor annenizin ki öyle olmuş. Mucize.

Hicbirseyin garantisi yokki hayatta. Belki şimdi bebeğini aldıracak, sonra uğruna aldirdigi evi ve arabayı tekrar bebek sahibi olmak için tupbebek yollarinda harcayacak. Kim bilebilir ? Belkide hemen olacak tekrar. İlk çocuğuna hemen hamile kalan ama ikincisine sebepsiz yere kalamayan 4 kişiyi tanıyorum birisi tupbebek yaptırdı. Diğer ucu hala tedavi görüyor on senedir olmuyor 🤷 konu sahibi hiç bebek istemese neyse ama zaten bir sene sonra istiyormuş çok saçma su an aldırmasi.

Hayat bu neler getireceğini bilemiyoruz. Bana da saçma gelen kısmı o zaten. Bir yıl sonra ile şu an arasında fark yok. aldırması çok mantıksız

Ciddi bir şey soracağım bu kaza ile hamilelik nasıl oluyor? Annem 42 yaşında hamile kaldı kadın yıllarca doğum kontrol hapı kulanmış. Artık adet olmuyorum menapoza girdim diye hapı bırakmış ki gerçekten adet olmuyordu. Neyse o hafta hamile kalmış. biz öğrendiğimizde 8 haftalık hamileydi. bence bu tedbirsizlikti.
Konu sahibide eğer tüm önlemleri adam akıllı alıp yinede hamile kalsa ve çok ciddi anlamda maddi sorunları olsa başka yolun yok her şeye kulağı tıka şuan olması gereken bu yap gitsin derdim. Ama ortada öyle aman aman bütün önlemleri aldım ve çokta kötü bir maddi sorunlar göremedim. üstüne sadece bir yıl sonra olsun dediği için üzgünüm biraz şımarıklik olarak görüyorum. Aaa şimdi olmaması lazımdi ben böyle planlamamistim tüh ya neyse hele aldirayim seneye bakarız havası var.

Bugün kan verdim doktor testler istemişti bebek 1 hafta geride gözüküyor testlere bakalım demişti yani belkide zaten aldırmam gerekecek. Bana kızmayın ama kendiliğinden bu gebeliğin sonlanmasına sevinebilirim allah herkese istediği zamanda nasip etsin ben 10 gğn uyumuyorum doğur demek kolay arkadaşlar önemli olan bakabilmek
Bu konuya yorum yapıp kendimi yordugum için çok kızıyorum. Gerçekten annelik hissi yok sende. Lütfen bundan sonra adam gibi korunun.

Bu arada konu sahibi online

Tek kelimesi yok herkes birbirine girmiş
Konu onun dert onun acaba kararı ne oldu ne diyecek
Gün gün bebek büyüyor karnında
Verdin mi bir karar
Konu sahibi B Babyangell
Çünkü konu sahibinin tek kıstası seneye hamile kalip kalamayacagi.
Sadece daha once kürtaj oldum diyenlere sonrasinda tekrar hamile kalip kalamadigini sormak icin cevap yaziyor.

Konu sahibide eğer tüm önlemleri adam akıllı alıp yinede hamile kalsa ve çok ciddi anlamda maddi sorunları olsa başka yolun yok her şeye kulağı tıka şuan olması gereken bu yap gitsin derdim. Ama ortada öyle aman aman bütün önlemleri aldım ve çokta kötü bir maddi sorunlar göremedim. üstüne sadece bir yıl sonra olsun dediği için üzgünüm biraz şımarıklik olarak görüyorum. Aaa şimdi olmaması lazımdi ben böyle planlamamistim tüh ya neyse hele aldirayim seneye bakarız havası var.
Simariklik tam anlamıyla. Bu konu bence fake . Bı sene sonra bebek dusunen bı kadın bı sene önce hamile kalınca bu kadar ruhsuz olamaz.

Merhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.

Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.

Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
39 yaşındayken aşırı zor bir şekilde bebek sahibi olmuş biri olarak cevap veriyorum: hazır değilseniz doğurmayın, bebek öyle haydi bir tane doğuralım da ortaya bırakalım denilecek bişey değil. Maddi manevi çok zor bir sorumluluk. Hazır olmayan asla doğurmamalı bence.

Evim var arabam var maaşım var ama hem ev gecindirip hem de tek çocuğumun ihtiyaçlarına yetişemedigim için sürekli borclu geziyorum. Latte nedir bilmem, 3 yıldır kuaföre gitmedim, 5 yıldızlı oteli en son 10 yıl önce gördüm....ben de mi bı tuhaflık var arkadaşlar? Ben niye tek çocukla fakir gibi yaşıyorum?
Gayet basit. Sen Allah şirk koşuyorsun. Korunmayıp sürekli peş peşe çocuk yapmalısın. Nasıl olsa Allah rızıkkını veriyor 🙃

Evim var arabam var maaşım var ama hem ev gecindirip hem de tek çocuğumun ihtiyaçlarına yetişemedigim için sürekli borclu geziyorum. Latte nedir bilmem, 3 yıldır kuaföre gitmedim, 5 yıldızlı oteli en son 10 yıl önce gördüm....ben de mi bı tuhaflık var arkadaşlar? Ben niye tek çocukla fakir gibi yaşıyorum?
Evim yok. Borçlu arabam var. Tek çocukla krallar gibi yaşıyorum. Mamasını bezini sağlık giderlerini oyuncaklarını en üst segmentten karşılıyorum. Ondan hiç kısmıyorum. Fakirlik tanımınız mı garip acaba?

Bu konuya yorum yapıp kendimi yordugum için çok kızıyorum. Gerçekten annelik hissi yok sende. Lütfen bundan sonra adam gibi korunun.
Sadece senin gibi düşünmediği icin insanlara demedigini bırakmadın.katil dedin, ruhsuz dedin, inançsız dedin....dedin de dedin. Konu sahibinin annelik hissini sorgulaman da son nokta gerçekten?

Ya sanane allah allah okuma o zaman . Soruyu ben açtım istediğime istemediğimi sorarım seni ilgilendirmez
Yoo konu açarsan cevaplarım. Bak cevapladım. Cidden o çocuk için daha hayırlısı ya. Anası daha kendi başına karar veremiyor. Tanımadığı kadınlara soruyor bebemi aldırayım mı diye

Evim yok. Borçlu arabam var. Tek çocukla krallar gibi yaşıyorum. Mamasını bezini sağlık giderlerini oyuncaklarını en üst segmentten karşılıyorum. Ondan hiç kısmıyorum. Fakirlik tanımınız mı garip acaba?
Yok bildiğin fakirim, tanımda sıkıntı yok :-) gelirim az demek ki benim size göre, nebileyim?:110:

Burda herkesin düşüncesi farklı ve değerli bence bir tek dini öne sürerek saçma sapan seylerle gerçeği yansıyanlar hariç . Şöyle düşünün bir kadın hamile kalıyor ve 5 haftalıkken aldırıyor. Bebeğin henüz düşünme becerisi yok cünkü beyni gelişmemiş. E ona bakarsak hayvanları da diri diri kesiyoruz hatta kesmekle kalmayıp yamyam gibi yiyoruz. Konuyu biraz sapıtmış gibi oldum ama ben bu iki olayı bu şekilde benzetiyorum. Hani bebeğine kıyma vs deniliyor ya ona nispeten verdim bu örneği.
Öte yandan şimdiki şartlarda çocuk yapmak icin en az 10 kez düşünmek gerekir. Ben bile Avrupa’da yaşadığım halde geleceğimiz için kaygılanıyorum. Maddi sorunlar öyle hafife alınacak bir durum degil aslında . Bir çok anne baba ruhsal bunalıma girebiliyor ee haliyle bu durum çocuklara da yansıyor. Çocukların mutsuz bir ortamda büyümelerini istemem açıkçası. Keske beni doğurmasaydınız dünyaya gelmeseydim demeleri ise en can alıcı nokta .
Ben zigotu hücre topluluğu yerine bebek olarak kabul ediyorum. Bu noktada farklılaşıyoruz sanırım. Bebeğimi aldırmamla kasaptan et almam da bana farklı geliyor. Olaya hiç dini bakmadım. Zaten cidden fakir olanları bu konuda es geçiyorum.

Belki maaşlarınız farklıdır 🙄

Yoo konu açarsan cevaplarım. Bak cevapladım. Cidden o çocuk için daha hayırlısı ya. Anası daha kendi başına karar veremiyor. Tanımadığı kadınlara soruyor bebemi aldırayım mı diye
Konu fake bence. Başlıktan belli oluyor zaten. Farklı düşünen insanları birbirine kışkırtmak icin açılmış bir konu diye tahmin ediyorum.

Simariklik tam anlamıyla. Bu konu bence fake . Bı sene sonra bebek dusunen bı kadın bı sene önce hamile kalınca bu kadar ruhsuz olamaz.
Değil bence sadece çok genç ve olayın tam olarak ne olduğunun farkında değil. Hani bu çarşıdan elma almak veya mobilya almak gibi bir şey değil. Bu sene olmasın seneye grubu değişiriz değil. Evim olsun arabam olsun en son çocuğum olur diyor. Bunu diyen tanıdıklarım var bir tanesi çok yakınımda olan biri. Saygı duyuyorum herkes aynı şeyle mutlu olmak zorunda değil yada herkes anaç olmak zorunda değil . Ben sadece düzgün korunmayipta bunları demesine takılıyorum. evim olsun diyen arkadaşım kendi korunuyor eşi iğne vuruluyor yani ciddi anlamda bir tedbir var. Yinede olursa bu kadar önleme doğururum diyor

Çocuk sahibi olmak tedaviyle maddi manevi daha zor emin olabilirsin işin içinde olan biri olarak söylüyorum
Psikolojik kısmını bilemem ama doğuma dokuz ay varken bir şekilde maddi durumlar duzelebilir yaşlarımız aynıymış çok genç değilsin bir yıl sonra 27 tekrar tedavi süreci falan geçirirsen ki umarım olmaz herşey daha yorucu olabilir belki duygusal yaklaşıyorum ama sana tutunmuş bir bebeği bence aldırma sevdiğin bir eşin de var herşey yoluna girer bir yıl sonra ülkede ne olacağı belli değil ki

Değil bence sadece çok genç ve olayın tam olarak ne olduğunun farkında değil. Hani bu çarşıdan elma almak veya mobilya almak gibi bir şey değil. Bu sene olmasın seneye grubu değişiriz değil. Evim olsun arabam olsun en son çocuğum olur diyor. Bunu diyen tanıdıklarım var bir tanesi çok yakınımda olan biri. Saygı duyuyorum herkes aynı şeyle mutlu olmak zorunda değil yada herkes anaç olmak zorunda değil . Ben sadece düzgün korunmayipta bunları demesine takılıyorum. evim olsun diyen arkadaşım kendi korunuyor eşi iğne vuruluyor yani ciddi anlamda bir tedbir var. Yinede olursa bu kadar önleme doğururum diyor
Oğlak burcudur belki 😂aşırı planlı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back