• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim annem babam 35 senelik evli hala kredi ödüyorlar sen o kredi bitsin çocuk yapayım dersen, krediler bitmiyor.
Bende öyleyim 4.sene girdim maşallahım var öde öde bitiremedim.
Şimdi 3 tane kredim var, evim kira ama isteyerek bebek yaptım hiçte pişman değilim.
Olmadığı zamanlar daha çok üzülüyordum, daha mutsuzdum.
Senelerce uğraşıp çocuk sahibi olamayan insanlar var, yapmayın o bebeğin yaşayacağı varmış demek ki olmuş.
Bir yatak alırsın, 2 tulum biraz da etraftan destek tamam işte.
Ayrıntıya girmezsen çok masrafın da olmaz.
Bence o meleğe kıymamalısın, şimdi bile karar verememişsin aldırırsan daha da pişman olursun.

Çok ince bir konu ama maddiyatı düşünme bence senin asıl derdin bebeğe yetip yetememek olsun.

Evet çok mantıklı
Çünkü bdv de mesela her dayak yiyorum, aldatılıyorum diye konu açana boşanmalısın fikri verilen konusahibleride doğu adliyenin yolunu tutuyor. Ben akıl edememiştim buraya iyiki konu açmışım diyorlar 🤦🏻‍♀️
Niyeti iyi ama 😏

evet 1 seneye hiçbir şey değişmemiş olacak o konuda haklısınız...en kötü evi satarlar zaten yatırım amaçlı alınmış sanırım.Ya da arabayı satarlar...
hertürlü mevcut mali durum bebekle birlikte sürdürülemez olacak...Tabii evlat sevgisi bambaşka inşallah Allah isteyen herkese verir umarım çocuğum için ben de her şeyi yaparım ama şu an 2.çocuğum olsa aldırırım çünkü gerçekten zorlanırım :KK43:(
Ben de asla 2.cocuk düşünmüyorum. Tum onlemlerimi aliyorum. Ama ona ragmen hamile kalirsam aldorabilecegimi sanmiyorum bir anne olarak.

Ciddi bir şey soracağım bu kaza ile hamilelik nasıl oluyor? Annem 42 yaşında hamile kaldı kadın yıllarca doğum kontrol hapı kulanmış. Artık adet olmuyorum menapoza girdim diye hapı bırakmış ki gerçekten adet olmuyordu. Neyse o hafta hamile kalmış. biz öğrendiğimizde 8 haftalık hamileydi. bence bu tedbirsizlikti.

Kadın ev ve araba almış. O yüzden borcu var. En kötü arabayı satar. Çocuğunu doğurur büyütür. Sefil olcak bı bebek yok ortada. Haha çok katılırsın bakımına. Kesin . Evet günah aldırma diye bas bas bagiririm. Allah'a inaniyorsan eğer . Evet haram cana kıymak.
Bide artık yeter zam yapmayın , milletin alım gücü yok , ülkeyi mahvettiniz insanlar ser sefil intiharın eşigine geldi diye bağırsanız ya . En azından sevaba girerdiniz .

Ciddi bir şey soracağım bu kaza ile hamilelik nasıl oluyor? Annem 42 yaşında hamile kaldı kadın yıllarca doğum kontrol hapı kulanmış. Artık adet olmuyorum menapoza girdim diye hapı bırakmış ki gerçekten adet olmuyordu. Neyse o hafta hamile kalmış. biz öğrendiğimizde 8 haftalık hamileydi. bence bu tedbirsizlikti.
Doğurdu mu calci bende onu merak ettim bence kaza dedikleri şey aslında korunma değil yani geri çekilme ile eş kendini tutamiyor ve pat kaza oluyor ya dailac almayı unutuyorlar prezervatif yirtiliyor falan heralde

Hadi hep beraber destek olalım. Bu bebeğin katlinde parmağınız olsun. Söz konusu kürtaj. Bı anneyi bebeğinden öldürmekten vazgeçirmek isteyenlere mesaj atıp durmayın. Belli ki ruhsuz merhametsiz bı insansın. Bunu başka yerlerde kullan. Bı bebek üstünde degil 👎
Doğurursa siz mi bakacaksınız ?
Mamasını , bezini, oyuncağını vs vs siz mi alacaksınız ?
Kadın diyor ki çok borcumuz var , anne olmaya hazır değilim .

Kendi adıma yazıyorum ilk 3 sene istememiştik hem hapla hem de kondomla korunduk.
Risk bile yaşamadım ben.
Sadece kondom kullanan arkadaşlarım da var yine kazayla hamile kalan olmadı.

Biraz ihmal edince kalınıyor sanki bana başka mantıklı gelen açıklama yok.

Bende yıllar önce kürtaj olmustum, o bebeği dünyaya getirip bakamama endişeleriyle. Pişman mıyım hayır. Sırf katili olma doğur diye sefil bir hayat vermekten se dünyaya gelmemesi daha iyiydi. Bu bebek katili vs düşünenler siz neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına ??? Geri kalmış fakir ülkelerde görüyoruz bir kadının bir dizine boy boy çocuk yapmasını , ne yani asıl doğru olan bumu? Neymiş doğum kontrol günahmıs , neymiş kürtaj harammış vs. Tamam doğur ozaman ama sonuna kadar çocuğuna sahip çıkıp onu en iyi şekilde yetiştireceksen doğur.
Sonra çocuk doğurdunuz mu ?

Bunu ben de cok merak ediyorum. Prezervatif korumuyor diye camur atanların cogunlugu prezervatifi iliskinin ortasinda takanlar. Yirtildi deseler anliycam. Ama iliskinin ortasinda prezervatif takip hamile kalinca kaza diyenlere akil sir erdiremiyorum.

bu hayat böyle. ne borç biter ne amaçlar hayaller... maddi manevi tam anlamıyla hazır olmak biraz ütopik bence.
uğraşmadan Allah nasip etmiş. sizin yerinizde olsam doğururdum

Doğurdu mu calci bende onu merak ettim bence kaza dedikleri şey aslında korunma değil yani geri çekilme ile eş kendini tutamiyor ve pat kaza oluyor ya dailac almayı unutuyorlar prezervatif yirtiliyor falan heralde
15 yaşında şu anda 🤭 Aramızda 21 yaş var. Geri çekilme zaten korunma yöntemi değil ki zevk suyundan bile hamile kalınabiliyor

Sonra çocuk doğurdunuz mu ?
Yahu herkese çocuğun oldu mu oldu mu diye soruyorsunuz
Kürtajınızdaki kıstas bu mu?
Ben kürtaj oldum, 1 yıl sonra hamile kaldım diyelim.
Eee. Muhtelif kaldıysa ben de bebeğimi 1 yıl erken geldiği için aldırabilirim mi diyeceksiniz.
Cidden o bebeğin size gelmemesi daha mı hayırlı acaba diye düşünmeye başladım.
Kürtaj yaptırıp yaptırmayacağını millete soran bir akıl...

Bide artık yeter zam yapmayın , milletin alım gücü yok , ülkeyi mahvettiniz insanlar ser sefil intiharın eşigine geldi diye bağırsanız ya . En azından sevaba girerdiniz .
Konu sahibi intihar etcek durumda değil. Yaygarayi başka mecralarda yapın.

Doğurursa siz mi bakacaksınız ?
Mamasını , bezini, oyuncağını vs vs siz mi alacaksınız ?
Kadın diyor ki çok borcumuz var , anne olmaya hazır değilim .
Bı sene sonra hamile kalcagimi bilsem aldırım diyor. Yani bı sene sıkıntı çekmemek için bebeğinin katili olabilir. Bizde bunu yapmasın diye motive ediyoruz. Ama ne kadar çok kürtaj yalnisi değişik insanlar türemiş. Aklım almıyor. Allah verdiği canı Allah alır. Bu kadar mı inançsız Allah korkusu yok kimsede.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back