Istanbul'da yasamanin kotu yanlari neler olabilir?

maybe_

evli, mutlu, cocuklu :)
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
407
252
103
Istanbula yerlesmeyi dusunmeyi dusunuyorum :) Sizce nasil olur? 1 kere gezme sansim olmustu, cok begenmistim..Acaba yasamak icin nasil bir yer??

canım nerden gelmeyi düşünüyosun? meslekten dolayı mı? ben evlenip geldim buraya 7 yıl oldu, ama sorsan 7 asır... ben hala alışamadım sevemedim hiç.. elimde en küçük imkan olsa dönerdim güzel İzmir'ime...

Yok canm meslekten dolayi degil..yurtdisinda yasiyorum ben uzun suredir..Esim ve ben Turkiyeye donus yapmayi dusunuyoruz..O istanbul olsun diyor ama ben korkuyorum..Yani cok kalabalik bir sehir, trafigi derdi bitmez..Daha sakin bi yer isterim ben..Konya olabilir mesela..

20 senedir yaşıyorum iş imkanı başka yerde olsa 1 dk durmam. kötü yani tabikide trafik trafik trafik.... ne kadar kötü olabilir ki diye düşünebilirsin. günde 2 saatin yollarda geçtikten sonra aradaki farkı anlarsın
memurlar boşuna istanbul dışı yazmıyor, burası sürgün yeri oldu artık

Istanbula yerlesmeyi dusunmeyi dusunuyorum :) Sizce nasil olur? 1 kere gezme sansim olmustu, cok begenmistim..Acaba yasamak icin nasil bir yer??

nerden geliceksiniz? doğma büyüme İstanbulluyum, dışardan gelene kalabalığı, trafiği zor gelir. Biz alıştığımız için onlar normal geliyor. Çalışıyor musunuz, kiraların yüksek olduğu yerler de var daha düşük olduğu yerler de, trafik açısından da eviniz işinize yakın olursa rahat edersiniz. Ben mesela İstanbuldan başka yerde yaşayamam, küçük yere gidince aradaki farkı bayağı hissediyorum ve sıkılıyorum. Hertürlü imkan var, sineması, tiyatrosu, gezecek yerleri..

o kadar kotu yani..hmm demekki korkum bosuna degilmis

Yurtdisinda yasiyorum ben kucuk bir sehirde..Daha sakin bir hayat istedigimiz icin aslinda turkiyeye yerlesmek istiyoruz ama bence Istanbul kotu bir secim olur diye dusunuyorum..Bilmiyorum yinede

Yurtdisinda yasiyorum ben kucuk bir sehirde..Daha sakin bir hayat istedigimiz icin aslinda turkiyeye yerlesmek istiyoruz ama bence Istanbul kotu bir secim olur diye dusunuyorum..Bilmiyorum yinede

küçük şehirde yaşıyorsanız ve sakinlik istiyorsanız pek uygun değil tabii. Bunalırsınız, alışık değilsiniz. Ege taraflarında küçük güzel yerler var

hiç bir yer yurtdısında yasamaktan daha zor değil...üstesinden gelirsin..kendi dilin kendi insanın..bol sans

Son düzenleme:
Bende memur olup kaçmak derdindeyim buradan. İstanbul 7 tepe en yüksek tepesine çık yine trafik var arkadaş
Yıldım vallaha

15 yil yasadigim, universite okudugum ve yurtdisina yerlesme sevdasiyla ayrildigim sehir. inanilmaz ozluyorum. ama eger bekarsaniz ve ekonomik durumunuz iyise Istanbul yasanacak bir sehir. yoksa trafigi, pahaliligi, yabanciligi sizi cok yoracaktir. cocuk da varsa Izmir yasamak icin daha iyi bir yer.

Bekar degilim yeni evliyim..Ve sifirdan baslamak uzere gelmeyi planliyoruz turkiyeye.. Istanbul pahali bir sehir mi?

bu konuyu acman cok ıyı olmus bende aynı seyı arastırıodumda.
ablalarm calısan bayan bırı evlı brı bekar.ıkısıde orda yasam cok zor pahalı cunku dediler. ıkısıde ıstanbulu cok geserler. cok severler ama ıste taayınlerını oraya ıstemıolar yasanmaz dıolar sevmelerınne ragmen

istanbul cok pahali bir sehir.hele de kücük sakin bir sehirden geliyorsaniz cok yorulursunuz.Sorunlar günden günede artiyor.Yine de sizin bileceginiz sey tabi.Yesil alan bulmak da pek mümkün degil.Bunun icin genellikle sehir disina cikmaniz lazim.Fakat en kisa mesafeye bile yarim saatte gidiliyor.

Yani Istanbuldaki en buyuk sorun trafik. Oyle mi?

Yani Istanbuldaki en buyuk sorun trafik. Oyle mi?

trafik tabii ki tek sorun degil. ancak buyuk bir sehir ve en yakin mesafeye bile cok zor gidiyorsunuz. genel olarak ulasim problemli. metro henuz her tarafta yok. bu yaz arkadaslarimi gormeye gittim, mahvoldum. resmen unutmusum. otobusler tika basa dolu ve insanlarimiz cok kaba, hoyrat.

ancak basta yazdigim durum, ekonominiz iyiyse kendinize iyi semtlerde ev tutarsiniz. cok guzel yerler var. kotuyse hic bulasmayin.

Gezmesi tozmasını seven için ideal şehir. Ekonomik durumunuz çok çok iyiyse şık bi semtte oturup hayatın tadını çıkarabilirsiniz. Pek iyi değilse hiç değmez en düşük kira 400- 500. Hem semt hem de trafiği falan bide geçim derdi sıkar insanı.. Biz şuan onu yaşıyoruz ev var ama daha geçemedik. 2 yıldır hem geziyoruz hem de geçim derdindeyiz :)

Valla trafik her büyük şehirde var.
Küçük şehirden gelenlerin ister istemez gözünü korkutuyo.
Ben 23 yıldır doğma büyüme İstanbulluyum.
Taşınmak zorunda kalsam tek gitmek isteğim yer İstanbul dışında İzmir olurdu herhalde.
2 yıl Sakarya'da yaşadım fıttırıyodum orda dön dolaş aynı yer tamam trafik yok ama boğuldum resmen

İstanbul'da denizi, tarihi yerlerini, gezilcek güzel yerlerini bi'kenara bırak her şey elinin altında. Malesef küçük şehirlerde burdaki imkanların çoğu yok.

Yurtdışından gelen biri için bence küçük şehir boğucu olabilir. Valla bilemedim ben aşığım resmen İstanbul'a

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…