Istanbul'da yasamanin kotu yanlari neler olabilir?

Yaşamak için istanbul dışından başka bir yere adımımı atmam:19:
Burda doğdum büyüdüm burada öleceğim:9:

Evet trafik sorunu var ama hangi büyük şehirde gitmek istediğin yere 20 dkda gidebiliyorsun?
Her çeşit insan var hergün yolda bir olay görürsün bir süre sonra alışırsınız:9:

Yaşam standartları semtlere göre değişiyor tabi...
Ama aklınıza gelen herhangi bir şeyi bulmanız için gerekli süre sadece 5 dakika :)

Kalabalık olmasından yakınırlar genelde ama bi süre sonra o kalabalığın bi parçası oluyosunuz:)
karı koca çalışıp da geçinmemek pek de mümkün değil bence:31:
Gelin mutlu mesut yaşayın:23:

valla ben istanbulu çok seviyorum ama paranız varsa güzel yaşarsınız yoksa tadını çıkaramazsınız
ben öyle düşünüyorum
oturduğunuz semt işyerinizle evinizin mesafesi filan çok önemli
sürekli yollarda telef olabilirsiniz
istanbul çok büyük nedere oturduğunuz çok önemli bence

Son düzenleme:
istanbuldan guzel sehir yok bunu bılır bunu soylerım konya ıle mukayese bıle edılemez ... hele bırde bıraz o guzellıgını hıssettıysen sana yasattıgı ceremesını mesakatını (trafık kalabalık) bıle farkına varmazsın.. maddı durumunuz ıyıyse guvenlık acısından sıkıntı yasıyacagını da sanmıyorum .. yenı yasamınızda bol sans .. :34::ssz::ssz:

Bekar degilim yeni evliyim..Ve sifirdan baslamak uzere gelmeyi planliyoruz turkiyeye.. Istanbul pahali bir sehir mi?

İstanbul Türkiye'nin en kalabalık şehri dersem yalan olmaz, kalabalık, trafik sorunu olan ve pahalı ama hayatımızı kolaylaştıracak herşey olsun(hastaneler, sinema, tiyatro, eğlence merkezleri, avm'ler vs) diyorsanız İstanbul doğru seçim olur.

Hep kötü yanlarından bahsetmek olmaz, boğazı ömre bedeldir, Marmara Denizi'nin iyotu bir başka güzel kokar İstanbul'u sevenlere, İstanbul'un sahil bölgelerinde yapılan geziler, boğaza nazır çayını yudumlamak, Vapurla Adalara giderken takip eden martıları seyretmek çok zevklidir.

Küçük sakin bir yerden gelecekseniz İstanbul'un da şehir merkezine göre daha sakin bölgeleri var, oraları tercih edebilirsiniz, İstanbul'un Avrupa Yakası Anadolu Yakası'na göre biraz daha kalabalıktır çünkü iş merkezleri vb ağırlıklı olarak Avrupa Yakası'ndadır.
Dolayısıyle ev fiyatları, yaşam şartları da Anadolu Yakasına göre daha pahalıdır.

Kesin yerleşmeyi planlıyorsanız önce bir gelip keşif yapmanızı öneririm, hayırlısı olsun.

2 yıl İstanbul'da yaşadım. Beşiktaş'ta oturuyordum, işim de oradaydı. Kiralar en az 1000 TL o civarda. Uzakta oturur daha az kira veririm diyorsan bu sefer yol parası+ trafikte geçireceğin saatler artacak, ya da metrobüs çilesine katlanmak zorunda kalıcaksın. Yaşaması çok yorucu bi şehir, hem maddi hem manevi. Gezmesi güzel sadece. Geçinmek zor, tadını çıkaramadıktan sonra da İstanbul'da yaşamanın hiç bi manası yok bence. Artık Ankara'dayım, dünyanın en mutlu insanıyım.
Bence başka bir yere yerleşin, İstanbul'a gezmeye gidersiniz :)

İstanbul'u genel anlamda değerlendirmek zor.
İlçesinden ilçesine, hatta aynı mahalle içerisinde çok farklı yaşam şeçenekli sunabilir.
ben 15.000 dolar kirası olan evde gördüm geçenlerde, seçenekler uçsuz bucaksız.
Mesela Acıbademin Üsküdara bağlı olan Çamlıcaya yakın kısmında ev fiyatları 1 milyonu bile bulur hatta geçerken
Kadıkoye baglı olan E-5in altına düsen kısmında 300 bine 0 ev bile alabilirsiniz.
İyi bir hayat yaşamak için maddi durumunuzun iyi olması etkili olur.
Onun dışında iş ve evinizin kesinlikle yakın olması lazım.
Hele her sabah aksam köprü gecmek zorunda kalıcagınız bir is hayatınız olursa ömür törpüsü olur.
Ben doğma büyüme hatta okuma diyeyim ( tüm okul hayatım dahil ) Anadolu yakasında geçti.
Şu an işim de Anadolu yakasında. Maximum akşamları yarım saat filan trafik çekiyorum.
İstanbuldan başka yerde yaşamak bana eziyet .
Ama avrupa yakasına filan geçmek zorunda kalırsam hele ki sabah ya da akşam işe gidiş dönüş saatlerinde çıldıracak gibi geliyorum.

Avrupa yakasında Florya ya da Bebek - Yeniköyde filan yaşarım çok param olsa ve işim aynı semtlerde olsa ama onun dışında kimse beni Anadolu yakasından dışarı çıkartamaz.

Avrupa yakasında oturan arkadaslarım da mesela Anadolu yakasını cok sakin buluyor. Avrupanın keşmekesini , bir metroya atlayıp Taksime gidebilmesini seviyorlar.

Yurtdışından gelicek olsam İzmir ve Antalyayı seceneklerim arasına koyardım.
istanbulda da Anadolu yakasını öneririm , kesinlikle daha sakin.

Istanbula yerlesmeyi dusunmeyi dusunuyorum :) Sizce nasil olur? 1 kere gezme sansim olmustu, cok begenmistim..Acaba yasamak icin nasil bir yer?? :40:

İstanbul gezilecek bir şehir kiralar çok pahalı ve güvenli değil polisler için sürgün yeri sayılıyor ve yaşam pahalı ha olumlu yönleri yok mu İstanbul bitanedir ama sürekli gidebileceğiniz bir yer yani oraya yakın bir şehirde de yaşayabilir daha sakin bir yere yerleşebilirsiniz :) İklim olarak uygun mesela Mersin'in iklimi çok güzeldir yazı biraz sıcak ama deniz falan var :) Konyada çok güzel dümdüz fakat sıkılabilirsiniz.Kocaeli,Bursa,İzmir,Mersin seçenekleriniz arasında olabilir :)

Son düzenleme:
Back