- 11 Mayıs 2022
- 2.405
- 1
- 2.901
- 63
- Konu Sahibi findik tanesi
Olanı biteni aileye anlatmak mı? O ne ya öyle en sıkıntılı şey
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet bunu teklif etmeyi dusundum , bi donem baslamistik cift terapisine ama 3 seans sonra birakmamiz gerekmisti belki tekrar baslariz kabul ederse
Tesekkur ederim cevap icin
Meslegim bu oldugu icin sorunlari cok guzel ifade ederim ama bi yerden sonra sorunu asla karsi taraf anlamak isteyince yorgun hissettim sanirim cunku sadece bu konu bazinda degil her sorunda esim benim anlattigim seyi asla anlamak istemez dolayisiyla sorunlar hep havada kaliyorMesleğiniz gereği terzi söküğünü dilemez gibi olmuş mesleginizde var sizin kendi teshisiniz ne bir uzman olarak sizce siz doğrumu davrandiniz o anlık birikimle mi bu çıkışı yaptınız ?
Cunku ben mesleki bisey soyledigimde o meslekte boyle bi durum yok ben isime geleni soyledigimi dusunuyor ve dikkate almiyorPsikolog olduğunuz halde sorunu çözememeniz durumu daha vahim kılıyor.
Cok Ama cok tesekkur ederimHakkınızda iyisi olsun umarım düzelir birşeyler daha öncede terapi almışsınız ikiniz içinde en iyi karar olsun o da anlık tepkilerini durdurmayı geçmişi acmamayi öğrenirse olan olayın olduğu ana odaklanirsa belki birşeyler düzelir tartışmayı büyütmemeyi bilmek tartışmayı öğrenmek de gerekiyor en iyisi olur umarım ikiniz içinde
Bi kac hafta once dogumgunumdu mesela bu ayri kaldigimiz 3 gunde annesinde kalmis dogumgunumde bana aldigi hediyeyi bile soylemis . Bugun annesi bana soyleyince sok oldum mesela yani esimde 38 yasinda kucuk bi insan degil ki genclik diyeyimYani yani karsi tarafin tavrini cok simarikca, cocukca ve kustahca buldum. Gel bir bakalim buraya bu is olacak mi olacak mi ne demek yahuu bazi problemleriniz olabilir ama boylesi bir tavir asiri dangalakca. Bu adam kendini ne saniyor???
Her seyden once anneye sikayet nedir arkadasim, sen 5 yasindaki cocuk musun? Bu ise devam etme karari bence tamamiyle sende, istiyorsan da bu angutca davranislarina son evrmesini sart kos.
3 gündür kaldığı yerde kalmaya devam etsin bence.Herkese merhaba ben 2.5 yillik evliyim. Esim sevgiliyken mukemmeldi tam anlamiyla mukemmeldi evlenince tabi ki o kadar olmaz ama sanki gitgide azaliyor bu durumu bana her konuda yardim etmeye calisir iyi bi adamdir evden ise isten eve bi hayati var aramiz iyiyken cok iyidir ama aramiz kotuyken icinden bambaska birisi cikiyor ve hicbirseyi konusarak cozemiyoruz. Zaten sevgiliyken ki o romantik dusunceli hallerinden de cok fazla bisey kalmadi. Erkeklerin cok oldugu bi calisma ortami var eskisi gibi degilsin dedigimde bizim is yerinde neler var ben cok iyi kocayim der en son tartistik ve ben biraz kafamizi dinleyelim belki de devam etmeyiz bu evlilige dedim 3 gundur evde degil yarin bulusalim konusalim nasil ilerleyecegimize karar verelim diye mesaj atmis biraz once yarin bulusucaz ama sizce yapici mi yoksa ayrilik temali mi konusmaliyim ( bu arada biraz daginik yazmis olabilirim zihnim biraz yorgun o yuzden kusura bakmayin simdiden)
Bi kac hafta once dogumgunumdu mesela bu ayri kaldigimiz 3 gunde annesinde kalmis dogumgunumde bana aldigi hediyeyi bile soylemis . Bugun annesi bana soyleyince sok oldum mesela yani esimde 38 yasinda kucuk bi insan degil ki genclik diyeyim
Gercekten psikologum cok da insan gordum . Sevgiliyken tabi ki benim annemi arayip bisey anlatmadigi icin onlarinda evine girip cikmadigim icin sorunu goremedim sevgiliyken butun sorunlari tespit edip insanlarin huylarinin yuzde yuz dokumanini cikarabiliyorsaniz tebrik ederim siziYahu kızım sen gerçekten psikolog musun, hayatında hiç mi insan görmedin, adam sevgiliyken mikemmeldi yazmışsın hiç değil öyle adam angıtın teki, sadece sen fark etmemişsin. 38 yaşındaki adam anasına evlilik hayatını anlatıyorsa, senin annene açıp kızın öyle böyle diyorsa net gerizekalıdır. Önce bunu kabul et. Evliliğindeki en büyük sorun bir angutla evli olman öyle her şey iyi bir tek bu huyu kötü denecek bir durum yok yani. Benim annemi damat arasa Cherry böyle yaptı yeaa dese annem kendi sorununu kendin çöz burası anaokulu mu gerzek der yüzüne kapatır net. Yazık valla annene de rezil oluyorsun, annen bu ne salak adam demiyor mu? Ayağaına falan gitme, konuşacaksa adam gibi kendi gelir adam hem evi terk etmiş hem havalarda haspa... adam gibi gelsin otursun konuşsun, kendini düzeltecekse devam et yoksa anneciğinin kucağına geri dönsün.
Bizim sevgiliyken tek tuk sorunlarimiz oldu onda da “gerekirse sabaha kadar konusalim, cozelim “ kafasindaydi ve hep ilimliydi acikcasi arkasindan boyle bi durum cikacagini hic tahmin etmedimAsla inanmıyorum bu adamın sevgiliyken bunların sinyalini vermediğine.
Dil ve uslubumu degistirmeyi cok denedim atiyorum ilk sinirlenerek konustugum problemde cok iyi sonuc aliyorum ama sonra ona da alisiyor ve o da etko etmiyor duyarsizlasma oluyor cok cabuk. Is yerinde konustugundan bende supheleniyorum ve bu beni endiselendiriyor cunku bazen ordaki arkadaslari ve aileleleriyle bir araya geliyoruz ve istemsiz bu insanlar neyi ne kadar biliyor diye dusunurken buluyorum kendimi.Yani sıkıntılı durumlar. Psikolog oldugunuz icin bizden daha iyi bilirsiniz ancak dilinizi ve üslubunuzu degistirmeyi denediniz mi? Atıyorum sakince söyluyorsaniz delirin şaşırıp kalıyorlar genelde.
X kisisinden iyi olabilir evet ama siz de zaten bu nedenle X ile evlenmemişsiniz, bunu da söyleyin. O da sizi seçtiğini göre etraftaki kadınlardan onun için artılarınız varmis demek ki.
Ailelere şikayet konusu da hoş olmamış siz de benzerini yapmayı deneyin isterseniz. Bir de üzgünüm ama muhtemelen iş yerinde de konuşuyordur ve muhtemelen oradaki erkeklerin de gazına geliyordur.
Bunun dışında sizin de hatalı oldugunuz yerler var, biraz baskıcı bir yapınız olabilir mi? Annenizin telefonunu karıştırıp engellemişsiniz mesela.
Bu arada herkes evlenince değişiyor, sorun buna ne kadar tamam diyebilirsiniz, ve ne kadar değişti!
Annem biraz naif , yumusak usluplu bi insandir aslinda esime kendi tarzinda sert bi cevap versigimi dusunuyor ama esim oyle dusunmuyor olacak ki bu harekete devam ediyorgidin o ne söylücek bakın güzel konuşuyorsa terapi teklifinde bulunup toparlamaya çalışın çok çok asılmıcak sorun yok gibi … kaynana neyse de annenız nasıl müsade ediyor sürekli arayıp sizi şikayet etmesine . Kocanız da tatlı yaklaşırsa söz isteyın bidaha Evın sırrını vermesin
Gercekten psikologum cok da insan gordum . Sevgiliyken tabi ki benim annemi arayip bisey anlatmadigi icin onlarinda evine girip cikmadigim icin sorunu goremedim sevgiliyken butun sorunlari tespit edip insanlarin huylarinin yuzde yuz dokumanini cikarabiliyorsaniz tebrik ederim sizi
Yine de fikriniz icin tesekkurler
Tamam.Fındıkcım kazığı yemişssin eyvallah da bundan sonrası için ne yapmayı planlıyorsun? Küçük bebeğin var adam evde yok, ordan ultimatom gönderiyor bir de orda burda arkandan konuşuyor sence de fazla sakin değil misin? Çağır eve canına oku , bu kadar sakin olmamalısın kanımca.
Gerçekten işiniz zor olmasa psikolog olarak buralara yazacağınızı sanmiyorum. Hayirlisi neyse o olsun deyin ve içinizden geçtiği gibi davranın, çünkü söylenecek çoğu şeyi muhtemelen biliyorsunuzdur ve denemişsinizdir.Dil ve uslubumu degistirmeyi cok denedim atiyorum ilk sinirlenerek konustugum problemde cok iyi sonuc aliyorum ama sonra ona da alisiyor ve o da etko etmiyor duyarsizlasma oluyor cok cabuk. Is yerinde konustugundan bende supheleniyorum ve bu beni endiselendiriyor cunku bazen ordaki arkadaslari ve aileleleriyle bir araya geliyoruz ve istemsiz bu insanlar neyi ne kadar biliyor diye dusunurken buluyorum kendimi.
Annemden engellemek cok olumlu bi hareket olmadi biliyorum ama benim annem cok naif bi kadindir kalbi kirilmasin diye cok sert tepki veremiyor babami da cok erken kaybettik hayata tek basina tutunmaya calisiyor bi de esimin bu tutumuyla uzulsun istememedim ve annemden izin alarak engelledim esime de benim engelledigimi soyledim. Yani acikcasi aklima baska care gelmedi