Istanbul'da yasamanin kotu yanlari neler olabilir?

Doğduğumdan beri burada yaşıyorum.Gezip tozmak içinse muhteşem bir şehir,daha güzelini bulamazsınız,yurt dışı falan hikaye.
Ancak ;çok ama çok pahalı bir şehir,mesela İzmir 'deki orta halli birisi burada fakir sayılıyor öyle söyleyeyim,başka yerden gelenler çok zorlanırlar açıkcası,gerçekten çok pahalı,trafik sorunu çok var,minübüsler falan tıklım tıklım,daha bugün 2 tane minübüs beni almadı,okula gidecektim,geç kaldım,gitmedim,sinirden ağladım düşünün yani çileden çıktım.
Bir de çeşit çeşit insan var,hırsızlık olayı çok yaşanıyo:50:
İş imkanları iyidir ama kiralar da ateş pahası onu da söyleyeyim ,güzel bir evin kirası en az 500,kıytırık bir yerde olsa bile,hele beyoğlu taksim taraflarında düşünemiyorum ne kadar olduğunu.
He bana sorsanız İstanbul dışındaki her yer köy gibi geliyo bana,İzmir bile:1:
Sonuç olarak paranız varsa müthiş bir şehir,yoksa tam bir işkence..

3 Senedir İstanbul'dayız seviyorum burayı ben...İzmir'de de yaşadım ama orayı burası kadar sevmedim,sevemedim..

Pahalı bir şehir evet..Kiralar yüksek..Mesela ben 700 tl veriyorum..Trafik zaten bitmeyen bir çile..Alıştım ama sanırım..Arabamızla gezmeye gittigimizde eşim sinirleniyor keşke çıkmasaydık diyor.Ya bir de bu trafik çilesini otobüslerde ve minibuslerde çektiğinizi düşünün.Ama yine de seviyorum İstanbul'u ben..

Eğer maddi durumunuz iyi ise ideal bir şehir ama asgari ücret ya da ne bileyim tek maaşla buralarda geçim zor..Hayatın en pahalı olduğu şehirlerden biridir İstanbul..

Herşeyi enine boyuna düşün..4.400 TL para giriyor eve tek çocuğum var ve bu paradan zar zor 1000 tl anca kenara atabiliyoruz..Çünkü attığınız adım bile parayla..Elektriği ve suyu bile pahalı kullanıyorsunuz bu büyük şehirde :)) Araba vergileri bile yüksek..İstanbul plaka araban oldu mu diğer şehirlerde yaşayanların ödediği miktarın üzerinde bir rakam tutuştururlar eline öde derler ve ödersin mecburen :37:

Son düzenleme:
Bursada yaşıyorum istanbula gezmek için bir çok kere gitmişliğim var ama orada yaşama düşüncesi bir an bile geçmedi aklımdan çok kalabalık, insan bir yere gittimi kalabalıktan sağına soluna bile bakamıyor insan selinin içinden çıkıp yön bile değiştiremiyorsun trafik berbat bir yere gitmeye niyet ettiysen sabah 7 kalk anca yetişir gezer eve kimbilir kaçta dönersin, pahalılığı, suç oranının fazlalığı bence hiç yaşanacak bir şehir değil her gittiğimde üstüme üstüme geliyor hissi oluşur ama oraya alışanda başka yerde yaşayamaz diyorlar bilemiyorum

istanbulda yasamak gıbı hıcbı fıkrım yoktu..
hatta cok korkuyordum,buyuk sehır ınsanı yutar..
haberlerde sureklı kotu haberler oradan..
her cıns ınsan orada,ıyısı de kötusu de..
hayatta yasıyamam dedıgım bı yerdi..

sonunda orada yasıyor muşum gıbı yazmışım ama:1:
son 1 aydır sureklı rüyamda ıstanbuldayım..
resmen asık oldum sehre..ben ne zaman ıstanbulla ılgılı bı rüya görsem
eşim oradan bı haber getırıyo bana:1:

sımdı kayınpederım orda bı sıteden ev almış..
yavaş yavaş oraya yerlesırız dıyor..
bakalım onlar bı gıtsın..
belkı bıgun askıma kavusurum:16::16:

Yok canm meslekten dolayi degil..yurtdisinda yasiyorum ben uzun suredir..Esim ve ben Turkiyeye donus yapmayi dusunuyoruz..O istanbul olsun diyor ama ben korkuyorum..Yani cok kalabalik bir sehir, trafigi derdi bitmez..Daha sakin bi yer isterim ben..Konya olabilir mesela..

esın ıstanbul dıyor,sen konya
ben gecen yaz alanyadan dönerken 1 gunumu konyada gecırdım..
sırf konyayıda görmedik demıyelım dıye..
ama yoook hıc bana gore bı yer degıl..
benım denızı görmem lazım arkadaş..
dümdüz bı ova,konya..

Biz Ankara dan geldik -getirtildik- biraz sancılı bir sürec geçirdik ve alışamadık 1.5 sene oldu öyle böyle yaşadık ve Allah a şükür geri dönüyoruz. Ankara nın soğuğunu bile özledim:) Lütfen İstanbul aşıkları kızmasın biz alışamadığımız için memur düzeniyle yaşadığımız için zor geldi bura bize. Sevemedik bir türlü.

Kesinlikle çok güzel bir şehir ona diyecek birşey yok daha da güzel olması için gezmek tozmak gerek bunun için de paran çok olacak güzel semtlerde oturacaksın.

Ben 4 sene once yurtdisindan istanbula gelin geldim... suan biz gecici olarak buradayiz, cok sukur...

Istanbul cok guzel, tarihi yerleri, alisveris imkani, gezme ve sosyal hayat konularinda mukemmel bir yer..

Ama sadece bunlarla olmuyor... ayni zamanda coook kalabalik... en yorucu sey gercekten insanlar, surekli trafik surekli gurultu... ve bir cok arkadasin dedigi gibi pahali bir sehir... eger gelirin iyiyse rahat edersin... ama orta isen sikintiya girebilirsin...

Benim tercihim ilerisi icin anadolu illeri olacak insallah..

Yok canm meslekten dolayi degil..yurtdisinda yasiyorum ben uzun suredir..Esim ve ben Turkiyeye donus yapmayi dusunuyoruz..O istanbul olsun diyor ama ben korkuyorum..Yani cok kalabalik bir sehir, trafigi derdi bitmez..Daha sakin bi yer isterim ben..Konya olabilir mesela..

Denize yakın aktif bir şehirde büyüdüm. Turizm vs. nin en yoğun olduğu yerlerden birinde.
Bu deniz olmayan şehir şehir değildir mantığında olan arkadaşları gerçekten anlayamayorum. Sanki yaz kış her gün denize giriyorlar, her gün oturup seyrediyorlar. Hiç hayat telaşları yok.

7 yıldır Konya'da yaşıyorum. Gelirken çok muhafazakar, bilmem geri kalmış, bilmem öyle bilmem böyle o kadar çok korkuttular ki anlatamam. Sonuç ne biliyor musunuz? Şuan yurtiçi ve yurtdışı hiçbir şehri değişmem ben Konya'ya.

Bi kere hayat ucuz ve kaliteli, eğitim seviyesi yüksek, 5-6 tane üniversite var ki bunlar benim bildiklerim. Yani burası da bir metropol. Ama diğer metropollerden büyük bir farkı var, hala insanların büyük bir kısmı temiz kalmayı başarabilmiş. Yani öyle İstanbul gibi şehirlerdeki kurtlar sofrası yok burda.
Ulaşım kolay, insanlar değerli. Öyle istanbuldaki gibi dolmuşlarda tıklım tıklım gitmek zorunda değilsiniz, yahut karda çamurda saatlerce araç belkemek, bir yere gitmek için 10 tane araç aktarmak zorunda değilsiniz. Yaşam alanları da çok güzel, Konya'da 170 m2 lüks bir daireye 700 lira kira vererek yaşıyabiliyorken, İstanbulda bu kalitede bir evde yaşayabilmek için en az 2,500 lirayı gözden çıkarmanız gerekir. Zira bu paraya ancak kömürlük verirler İstanbulda.

Para biriktirmek için ve kaliteli yaşamak için Konya harika bir şehir.

Kültürel etkinlikleri, eğlence yerleri, açık ve geniş sosyal alanları ve büyük parkları (ki başka bir ilde bu kadar ferahlık yok), alışveriş merkezleri ve daha sayabileceğim birçok aktivite.
Bu hafta sonu ata biniyorsan diğer hafta sonu buz patenine git.Yahut ucu bucağı olmayan yürüyüş yollarında spor yap, Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan temalı dev parklarında piknik yap, ailenle vakit geçir vs.

Ben bu şehre aşığım ve bi evim olacaksa kesinlikle bu şehirde olacak.

Haa bu arada bu şehirde deniz yok ama, ucuz ve kaliteli yaşadığım için tatil için de ciddi bir bütçe ayırıp, 15-20 günlügüne yurtiçi ve yurtdışı tatil yapabiliyorum :1: Varsın deniz olmasın.:1:

Sevgiler...

İstanbul diğer şehirlere göre pahalı bir şehirdir eger ekonik sıkıntılarınız varsa zorlanabilirsiniz.Adana,antalya ve mersin taraflarınıda düşünebilirsiniz ekonomik olarak istanbula göre gayet ucuzdur.

Aslında kötü yönlerini değilde iyi yönlerini sorsan daha açıklayıcı cevap veririz. Bana göre tek iyi yönü mükemmel güzellikte bir şehir olması diğer her bakımdan negatif malesef.

İstanbul'da yaşayabilmeniz için İstanbul'u sevebilmeniz gerek. Adına yazılmış onlarca şiire ve öyküye rağmen sevebilmeniz gerek. İstanbul'u uzun süreli ilişkinin umursamaz tarafı gibi düşünün. Saymakla bitmeyecek yüzlerce çilesine rağmen vazgeçemiyor olmanın tek sebebi alışkanlık ve sevgidir. Yoksa artık tüm şehirler metropol olma yolunda ilerliyor. Bu yıl bir vesileyle yolum Malatya'ya düştü. Sadece merkezini görebildim ve dedim ki "Vay arkadaş bize her yer metropol". Anlayacağınız yurdumun tüm şehirleri gelişmiş durumda. Ki bu yıl sadece Malatya'dan ibaret değildi gördüğüm şehirler.

Eğer sevmemişseniz uzaktan dahi olsa :) İstanbul'da yaşamayın. İnanın İstanbul'daki tüm imkanlar artık diğer şehirlerde de mevcut. Ben bu şehirde doğdum ve büyüdüm. 26 yıldır bu şehirden başka bir şehirde yaşamayı hiç istemedim. Trafikte zihnimin bile ayıpladığı küfürleri savururken dahi bu şehri sevmeye devam ettim. Bir ilçeden diğer ilçeye gidebilmek için 3 saatimi ayırdığım halde sevdim. Her ne kadar uzatmalı ilişkimizde İstanbul'um benim umursamıyor olsa da, ben bu şehirde yaşamaya devam edeceğim.

Sakin bir insansanız, sakinliği ve huzuru lüzumundan fazla çıkan seslere tercih edecekseniz hiç gelmeyin bu şehre. Hatta şair diyor ki;

"Sana dün bir tepeden baktım aziz istanbul"

Tepeden bakınca azizliğine şüphe yoktur efenim. Lakin aşağı inince aynı hissiyat oluşmuyor bünyede.

ben 30 senede iyi bir tarafını bulamadığım için yardımcı olamayacağım.. ama yaşamak için yer bulabilirseniz, 50 senelik binalara "topkapı sarayı" ücreti verebilecekseniz, otopark olarak kullanıldığı için "kaldırım olmasa da olur" diyorsanız, yarım saat deniz seyretmek için 2 saat gidiş-2 saat geliş trafikte kalırım diyorsanız, toplu taşımalarda illa ki kendime yer açabilirim şeklinde bir iddianız var ise buyurun gelin.. ya da doğma-büyüme Istanbullu olan ben gibi "neden geldim Istanbul'a" şarkısını söylerek, 7/24 buradan gitmenin hayalini kurarak yaşamaya hazır olun..

23 senedir istanbulda yaşıyorum fırsatını bulsam durmam.
Trafik sorun hayat pahalı sizin yerinizde olsam başka büyük şehre giderdim.

yurt dışından gelenler için antalya harika bir şehir aklınızda bulunsun

önyargılar diğer yerlere göre çok az rahat edersiniz

dil bilenler için iş imkanları var

ben de çok korkarak yazmıştım nedense tercihlerime. istanbul'da 2.yılım çoook alıştım. kesinlikle dünyanın en güzel şehirlerinden biri. hem her şey elinizin altında her yere ulaşım var. tabi en kötü yanı trafik var. toplu taşıma magandaları var. öğrenci şehri değil kesinlikle ama eşinizle gelmeyi düşünüyorsanız seyahat amaçlı değil de alıcı gözüyle gelin görün iyice.

Trafikten midem bulanıo artık ve her geçen gün daha beter oluo fark anlaşılıo bariz ayrıca okullar bile çok kalablk çocuklarnz varsa okuyn zor olablr her tip insan var bi de kimle karşılaşacagnı bilemiosn izmir bnce daha iyi:51:

eşimin yoğun istekleri yüzünden buraya geldik
öncelikel şunu söleyebilirimki istanbulun hemen her köşesinde bulundum
istanbulda yaşamak diil istanbulda nerde yaşadığın çok önemli

mesela şilede yaşarsın ama istanbul gibi diildir
silivride yaşarsın istanbul gibi diildir andırır benzer ama diildir hem istanbulun o keşmekeşine istadiğin anda ulaşırsın hemde uzakta kalırsın

büyükçekmecedeysen istanbula biraz daha yaklaşırsın ama hala o keşmekeş yoktur...

mesela kadıköyde yaşamakla esenlerde bağcılarda yaşamak arasında milyon fark var....

istanbulda nerde yaşadıgınız önemli siz nerd eyaşamak istiyounuz ona göre yorum yapalım bie ne önemli kısım işiniz yakın olcakmı?

Doğma büyüme istanbulluyum. İstanbulda iyi yön ne dersen gece hayatıdır, kültürel ve sportif aktivitelerdir. Ama bunlara katılabilmek için bol para ve zaman lazım. Zira günde 3 saatimi yollarda harcayıp pahalılıktan maaşı denkleştiremiyoruz. Bunun dışında her şey kötü bence istanbulda. Hele ki istanbulun neresinde yaşicaksın daha o konuda bile fikriniz yoksa çok zor. Bütçeniz ne kadar ev mi alıcaksınız falan filan sorular...

Ailem izmir e yerleşti emekli olunca. Valla süper bi hayatları var imreniyorum. Ben bir dönem ankara'da yaşadım. ama benim de eşim istanbulu çok sevdiği için yeniden burda karar kıldık. Beni bırakıp yurtdışına çalışmaya gitti. Ya onun yanına gidicem ya ankara'ya kaçıcam iş bulup. Şu an ankara'yı bile özlüyorum anlicağın.. Neden "bile" dediğimi anlamazsın belki :)) İçanadolu şehirleri güzel değildir. Mesela konya falan demişin sen. Yurtdışından gelip konya'da hiç yaşayamazsın. Yine de istanbul adamı öyle bunaltıyor ki konya da ankara da yozgat da olsa gidiyim yeter ki moduna geçiyorsun.

Büyük şehir istiyosanız izmir ya da bursa tercih edebilirsiniz. Eşin emekli mi oluyor, buraya gelince çalışacak mı nasıl geçinmeyi planladınız? izmir ya da bursa tercih ederseniz iş bulma yönünden ya da kendiniz bir işlere girişecekseniz de olanaklar daha fazla.

Almanya'daki şu nüfusu 300bini geçmeyen şehirlerden birinde falan yaşıyorsanız istanbul a sakın bulaşmayın. Size izmir bile zor gelir.. Yurtdışı demişsiniz de almanya diye yorumladım. 3 ay aachen'da 3 ay hamburg'da kaldım. resmen kafa dinledim. :))

Back