- 15 Şubat 2009
- 7.046
- 40
- 158
Tek tek 8 sayfayı okudum,nasıl bir hayranlıkla anlatamam..
Benim kızım daha 1.5 yaşında.Anne olmak böyle bir şey demekki..Çok geride de olsanız ilerisini düşünmek,planlamak,hayata geçirmek için adımlar atmak..
Kızımın okul hayatı her anne gibi çok başarılı olsun istiyorum ben,şimdiden yapabileceğim bir şey var mı hocam..Yani nasıl bir yön vermeli,kreşe ne zaman göndermeli(ki bunu tavsiye ediyormusunuz psikolojik olarak)Şimdiden nasıl onu yönlendirebilirim..Şimdiden temel oluşturuyor dediğiniz neler var mesela?Anlatabliyorum psikolojimi dimi
Çok teşekkürler
Sevgili Saruboceq teşekkür ederim ilgine ve güzel sözlerine,
eminim ki sen harika bir annesin zatenn
benim de küçük ikizlerim var şimdiden ben de gayret içindeyim buna göre seni çook çok iyi anlıyorum ve sana bu çok uzun konuyu dilimden geldiğinde şahsi fikirlerimle anlatmaya çalışayım,
bir kere gelişim süresi içinde ilk üç yaş çok önemli,
öyle ki bu ilk üç yaş içinde yavrunuzun iyi bir evliliği için bile birşeyler yapıyoruz bilerek yada bilmeyerek,
çalışmak zrounda olanlar için ayrıca konuşmak gerek,ancak eğer evde çocuklarıylailgilenen bir anne isek bu çocuk için bulunmaz bir fırsat,
neden,çünkü bu dönemin en önemli özellği çocuğun güven duygusunu kazanması,
onu hiç yere düşürmemeye çalışmaktan tutun,bir yere ağlayarak bırakıp gitmeye kadar herşeyi düşünmeliyiz,
onu hiç kırmamalı,asla ve hayırları hep konuşarak,hep gülümseyerek anlatmalııyız,
çığrımızdan çıktığımız zamanlar da olmaz mı hiçç,yada eşimizle kötü olduğumuz zamanlar,
kesinlikle bu durumlarda önünde ağlamamalı,bağırmamalı,istemeden de olsa sömürü yapmamlıyız,
bu konu çook uzun bir konu,burda bir topik dahi açılabilir,
fakat bu konuda da ayrıntılı bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışabilirim,
onlarla oyunlar oynamak lazım,fakat geyik işler değil,
aman ne renkli ne bici bici 100lece liralık oyuncaklarla değil,tencere tavayla,uygun bir yerde sek sek oynamalı,ayaklarımızda lastiklerle onlarla lastik atlamalıyız,
evimizde herkesin kendi ilgisini çekn bir kitap okuma zamanı ve saati olmalı,
bizler kendimiz okumayız da çocuğumuz kitap kurdu olsun diye peşinden koşarız,önce kenimiz örnek olmalıyız,
bağırmamalı,bağırırsak dahi sakinleştikten sonra bunu çocuğa izah etmeliyiz,
onu kendimize arkadaş yapmalıyız yaa,hiç zor değil bence,
çocuğu ego sahibi yapmamak adına en önemli paylaşım kardeş sahibi olömaktan geçer diye düşünüyorum ayrıca,
her ailenin en az iki kardeşli çocuğu olmalıdır,
elindekini paylaşsın,vermeyi öğrensin,
aksi düşüncelere saygım sonsuz,yada maddi durumlardan ötürü olanaksızlıklarımıza karşı da diyecek birşeyim olamaz,fakat bu benim şahsi düşüncelerim..
Kızınızın okul hayatının başarılı olması için konuşan,sınırları çerçevesinde soran,etrafı gözlemleyen bir birey olması gerekr,
bu nasıl olacak,sabırla herşeylerine cevap vererek,hatta bir büyük gibi,-atıyorum-bir çiçeğin yapısını,iç organlarımızı terimlerini kullana kullana kulağına sokmak,
anlamasın,ama herrşeye kulağı dolsun,bu kelimleeri ilk duyduğu anda beyin onları hop kapıp eski duyduklarıyal birleştirecek,
onunla bir büyük gibi konuşmak,sorular sormak,
deniz neden tuzlu,sence güneş canlı mı,gibi,cevap alamayabilirsiniz yada abuk subuk olabilir
dikkat edersen önemli olan sonuç değil,süreç oluşturmaka.s
sonraaa,çocuğu ilk üç yaş kesinlikle oyun gurubuymuş,kısa zamanlı kreşlermiş uygun görmüyorum,
tekrar edeyim bunlar benim kendi düşüncelerim,
çocuk bir zaman gelecek ve evden uçacakk,bu yüzden okula geç başlayalım,acele etmeyelim,çocuk mutlu olsun gayretindeyim hep,
biz sıkı sıkı okula başlatıyoruz,en geç ortaokulda ipin ucu kaçıyor,nedenn,o oyun çocuğunu öyle sıktık kii,anca bu kadar idare edebildi çocuk bizi
ama üç yaş sonrası kısa zamanlı oyun grupları olabilir,
yada 4 te sayılı günler kreşe başlayabilir,
fakat kreşe başlama olayı kesinlikle doğan yeni bir kardeşe denk gelmemeli ki,çocuk atıldığını ve kendisinden kurtulmak istenildiğini sanmasın,
sonra ara verilebilir,evde bir kardeş varsa ona bir büyük gibi yardımcı olması için evde klabilir,
ve 6 içinde de yine anaokulu olabilir,
asla bir bşarı beklemeksizin ama..
konuşuruz daha,iftar hazırlıklarım var
Sevgilerra.s.
Son düzenleme: