• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları İstanbulda Özel okul sınıf öğretmeniyim.Sorularınızı yanıtlayabilirim..

Tek tek 8 sayfayı okudum,nasıl bir hayranlıkla anlatamam..
Benim kızım daha 1.5 yaşında.Anne olmak böyle bir şey demekki..Çok geride de olsanız ilerisini düşünmek,planlamak,hayata geçirmek için adımlar atmak..
Kızımın okul hayatı her anne gibi çok başarılı olsun istiyorum ben,şimdiden yapabileceğim bir şey var mı hocam..Yani nasıl bir yön vermeli,kreşe ne zaman göndermeli(ki bunu tavsiye ediyormusunuz psikolojik olarak)Şimdiden nasıl onu yönlendirebilirim..Şimdiden temel oluşturuyor dediğiniz neler var mesela?Anlatabliyorum psikolojimi dimi:1:
Çok teşekkürler

Sevgili Saruboceq teşekkür ederim ilgine ve güzel sözlerine,
eminim ki sen harika bir annesin zatenn
benim de küçük ikizlerim var şimdiden ben de gayret içindeyim buna göre seni çook çok iyi anlıyorum ve sana bu çok uzun konuyu dilimden geldiğinde şahsi fikirlerimle anlatmaya çalışayım,
bir kere gelişim süresi içinde ilk üç yaş çok önemli,
öyle ki bu ilk üç yaş içinde yavrunuzun iyi bir evliliği için bile birşeyler yapıyoruz bilerek yada bilmeyerek,
çalışmak zrounda olanlar için ayrıca konuşmak gerek,ancak eğer evde çocuklarıylailgilenen bir anne isek bu çocuk için bulunmaz bir fırsat,
neden,çünkü bu dönemin en önemli özellği çocuğun güven duygusunu kazanması,
onu hiç yere düşürmemeye çalışmaktan tutun,bir yere ağlayarak bırakıp gitmeye kadar herşeyi düşünmeliyiz,
onu hiç kırmamalı,asla ve hayırları hep konuşarak,hep gülümseyerek anlatmalııyız,
çığrımızdan çıktığımız zamanlar da olmaz mı hiçç,yada eşimizle kötü olduğumuz zamanlar,
kesinlikle bu durumlarda önünde ağlamamalı,bağırmamalı,istemeden de olsa sömürü yapmamlıyız,
bu konu çook uzun bir konu,burda bir topik dahi açılabilir,
fakat bu konuda da ayrıntılı bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışabilirim,

onlarla oyunlar oynamak lazım,fakat geyik işler değil,
aman ne renkli ne bici bici 100lece liralık oyuncaklarla değil,tencere tavayla,uygun bir yerde sek sek oynamalı,ayaklarımızda lastiklerle onlarla lastik atlamalıyız,
evimizde herkesin kendi ilgisini çekn bir kitap okuma zamanı ve saati olmalı,
bizler kendimiz okumayız da çocuğumuz kitap kurdu olsun diye peşinden koşarız,önce kenimiz örnek olmalıyız,
bağırmamalı,bağırırsak dahi sakinleştikten sonra bunu çocuğa izah etmeliyiz,
onu kendimize arkadaş yapmalıyız yaa,hiç zor değil bence,
çocuğu ego sahibi yapmamak adına en önemli paylaşım kardeş sahibi olömaktan geçer diye düşünüyorum ayrıca,
her ailenin en az iki kardeşli çocuğu olmalıdır,
elindekini paylaşsın,vermeyi öğrensin,
aksi düşüncelere saygım sonsuz,yada maddi durumlardan ötürü olanaksızlıklarımıza karşı da diyecek birşeyim olamaz,fakat bu benim şahsi düşüncelerim..

Kızınızın okul hayatının başarılı olması için konuşan,sınırları çerçevesinde soran,etrafı gözlemleyen bir birey olması gerekr,
bu nasıl olacak,sabırla herşeylerine cevap vererek,hatta bir büyük gibi,-atıyorum-bir çiçeğin yapısını,iç organlarımızı terimlerini kullana kullana kulağına sokmak,
anlamasın,ama herrşeye kulağı dolsun,bu kelimleeri ilk duyduğu anda beyin onları hop kapıp eski duyduklarıyal birleştirecek,
onunla bir büyük gibi konuşmak,sorular sormak,
deniz neden tuzlu,sence güneş canlı mı,gibi,cevap alamayabilirsiniz yada abuk subuk olabilir:1:
dikkat edersen önemli olan sonuç değil,süreç oluşturmaka.s

sonraaa,çocuğu ilk üç yaş kesinlikle oyun gurubuymuş,kısa zamanlı kreşlermiş uygun görmüyorum,
tekrar edeyim bunlar benim kendi düşüncelerim,
çocuk bir zaman gelecek ve evden uçacakk,bu yüzden okula geç başlayalım,acele etmeyelim,çocuk mutlu olsun gayretindeyim hep,
biz sıkı sıkı okula başlatıyoruz,en geç ortaokulda ipin ucu kaçıyor,nedenn,o oyun çocuğunu öyle sıktık kii,anca bu kadar idare edebildi çocuk bizi
ama üç yaş sonrası kısa zamanlı oyun grupları olabilir,
yada 4 te sayılı günler kreşe başlayabilir,
fakat kreşe başlama olayı kesinlikle doğan yeni bir kardeşe denk gelmemeli ki,çocuk atıldığını ve kendisinden kurtulmak istenildiğini sanmasın,
sonra ara verilebilir,evde bir kardeş varsa ona bir büyük gibi yardımcı olması için evde klabilir,
ve 6 içinde de yine anaokulu olabilir,
asla bir bşarı beklemeksizin ama..

konuşuruz daha,iftar hazırlıklarım var
Sevgilerra.s.

Son düzenleme:
Merhaba benim oğlumda haftada 3 yarım gün anaokuluna başladı. Psikiyatrist tavsiyesi ile. Konuşma geriliği ve hiperaktivitesi var. Yalnız kreşte oğlumu 5 yaş sınıfına aldılar. 2006 Eylül doğumlu. 2006 yılı doğumluların hepsi anaokulunda seneye anasınıfına daha sonraki yılda 1. sınıfa başlayacaklarmış. Ben araştırdım. Ana sınıfı yaşı 60 ay 1. sınıf yaşı da 72 ay olarak belirlenmiş zaten. Burada bir sorun yok ama 5 yaş sınıfı deyince biraz tuhaf oldum. Çünkü daha 4 yaşına 1 ay var. Ay hesabı değil sene hesabına göre alıyorlarmış.

Kafama takılan, oğlum yaşıtlarından biraz geride olduğu için 5 yaş değil de 4 yaşa mı aldırmalıydım. Ama ben kendi yaşıtları ile yani 2006 doğumlular ile aynı sınıfta olmasının gelişimini daha iyi yönde etkileyeceğini düşündüm. Ama 9. ay doğumlu Ocak ayı doğumlu ile aynı kefede değil sonuçta. Kreş ise bunun tercihini bana bırakmakla birlikte, yaşıtları ile olmasının konuşma geriliği olsun motor gelişimi olsun yaşıtlarını yakalayacağı düşüncesindeler, ama ay konusu yüzünden tercihi bana bıraktılar. Sizce doğru bir karar mı verdim?

Merhaba benim oğlumda haftada 3 yarım gün anaokuluna başladı. Psikiyatrist tavsiyesi ile. Konuşma geriliği ve hiperaktivitesi var. Yalnız kreşte oğlumu 5 yaş sınıfına aldılar. 2006 Eylül doğumlu. 2006 yılı doğumluların hepsi anaokulunda seneye anasınıfına daha sonraki yılda 1. sınıfa başlayacaklarmış. Ben araştırdım. Ana sınıfı yaşı 60 ay 1. sınıf yaşı da 72 ay olarak belirlenmiş zaten. Burada bir sorun yok ama 5 yaş sınıfı deyince biraz tuhaf oldum. Çünkü daha 4 yaşına 1 ay var. Ay hesabı değil sene hesabına göre alıyorlarmış.

Kafama takılan, oğlum yaşıtlarından biraz geride olduğu için 5 yaş değil de 4 yaşa mı aldırmalıydım. Ama ben kendi yaşıtları ile yani 2006 doğumlular ile aynı sınıfta olmasının gelişimini daha iyi yönde etkileyeceğini düşündüm. Ama 9. ay doğumlu Ocak ayı doğumlu ile aynı kefede değil sonuçta. Kreş ise bunun tercihini bana bırakmakla birlikte, yaşıtları ile olmasının konuşma geriliği olsun motor gelişimi olsun yaşıtlarını yakalayacağı düşüncesindeler, ama ay konusu yüzünden tercihi bana bıraktılar. Sizce doğru bir karar mı verdim?

Sevgili DepresifPolyyaana,
psikiyatrist sizi sadece 3 gün kreşe gönderdi fakat yaş durumunu söylemedi sanırım,
tabi bu kararınızı onunla konuşmanız daha isabetli olur fakat benim gözüme çarpan şu oldu ki,
eğer çocuğunuzun konuşma geriliği varsa neden 5 yaş?
bence kreş olaya ticari yaklaşmış olabilir,
mesela 4 yaş gurubu çok kalabalıktır -atıyorum-
yada orda bi hiperaktif çocuk daha vardır sorumluluktan kaçarlar -atıyroum yni-
ama bana göre mantıklısı 4 yaş..
son kararınızı da bilmek isterim,
Sevgilerra.s.

Sevgili DepresifPolyyaana,
psikiyatrist sizi sadece 3 gün kreşe gönderdi fakat yaş durumunu söylemedi sanırım,
tabi bu kararınızı onunla konuşmanız daha isabetli olur fakat benim gözüme çarpan şu oldu ki,
eğer çocuğunuzun konuşma geriliği varsa neden 5 yaş?
bence kreş olaya ticari yaklaşmış olabilir,
mesela 4 yaş gurubu çok kalabalıktır -atıyorum-
yada orda bi hiperaktif çocuk daha vardır sorumluluktan kaçarlar -atıyroum yni-
ama bana göre mantıklısı 4 yaş..
son kararınızı da bilmek isterim,
Sevgilerra.s.

Hımm. Şöyle anlatayım yaş konusunda farklılık var.

Tüm 2006 doğumluları 5 yaş sınıfına almışlar. Sınıf dosyalarını gösterdiler bana. 2007 liler 4 yaş 2006 lılar 5 yaş sınıfı olarak ayarlanmıştı. Seneye anasınıfına gidecek olduklarını söylediler (ki bu doğru 60 ay ana sınıfı yaşı olduğunu öğrendim bende) aslında hepsi 4 yaş çocuğu ama onlar 5 yaş diyor. Yaş hesabını farklı yapıyorlar yani 4 yaşını doldurup 5 inden gün almak gibi. Eğitim yılını 2010-2011 olarak baz aldıkları için sanırım. Ay hesabı değil sene hesabı yapıyorlarmış.

Tercihi de bana bıraktılar eğer oğlumun konuşma geriliği olduğu için istemiyorum derseniz 4 yaş sınıfına alırız dediler. Ama ben 2006 doğumlular olduğunu görünce yaşıtlarını yakalaması için yani 2007 lilerle olursa daha çok geriler gibi düşündüm. Sonuçta gelişiminin ilerlemesi için kendinden küçükler ile değil de kendi yaşıtları ile olması daha mantıklı değil mi?

Hımm. Şöyle anlatayım yaş konusunda farklılık var.

Tüm 2006 doğumluları 5 yaş sınıfına almışlar. Sınıf dosyalarını gösterdiler bana. 2007 liler 4 yaş 2006 lılar 5 yaş sınıfı olarak ayarlanmıştı. Seneye anasınıfına gidecek olduklarını söylediler (ki bu doğru 60 ay ana sınıfı yaşı olduğunu öğrendim bende) aslında hepsi 4 yaş çocuğu ama onlar 5 yaş diyor. Yaş hesabını farklı yapıyorlar yani 4 yaşını doldurup 5 inden gün almak gibi. Eğitim yılını 2010-2011 olarak baz aldıkları için sanırım. Ay hesabı değil sene hesabı yapıyorlarmış.

Tercihi de bana bıraktılar eğer oğlumun konuşma geriliği olduğu için istemiyorum derseniz 4 yaş sınıfına alırız dediler. Ama ben 2006 doğumlular olduğunu görünce yaşıtlarını yakalaması için yani 2007 lilerle olursa daha çok geriler gibi düşündüm. Sonuçta gelişiminin ilerlemesi için kendinden küçükler ile değil de kendi yaşıtları ile olması daha mantıklı değil mi?

evet yukarıdaki konu burda başka bir arkadaşın sorusunu cevaplamaya çalışrken benim de üstüne düştüğüm bir konuydu,
bu ay hesabından haberdarım,
siz de kararınızı vermiş görünüyorsunuz fakt ben yine de şunu düşündüm,
kendi yaşıtları arasında konuşma geriliği olan bir çocuk inşallah dışlanmaz,çocuklar bu konuda çok acımasız olabiliyorlar malesef,
o halde deneyin,belki de yaşıtı sınıftan memnun kalacaksınız,olmadı diğer guruba geçirirsiniz..
Gelişemlerden haberdar olmak isterim,
Sevgilera.s.

sadece benim gayretimle olacak birşey değil hocam oğlumda cevher var sınıf öğretmenimizde haftada iki gün özel ders aldığı öğretmenimizde gökhan çok zeki bir çocuk üstüne gitmeyin sıkmadan derslerden soğumasın diyorlar acaba ben mi abartıyorum hocam ya ben söylemden ders çalışmıyor yanında oturmadımmi on dakikada bitirebilecegi ödevi bir saatte anca bitiriyor yapamadığından değil o sırada başka şeylerle uğraşıyor mesela geçen yıl okulda 15 çarpma 15 bölme 15 toplama 15 çıkarma işlemi yapmışlardı oğlum çarpmalarin hepsini bölmede iki yanlış toplamada bir cikarmada 10 yanlış yapmış ti öğretmeni söyleyince sok olmuştum öğretmenimiz yapamadığından değil o sırada kafası başka yerdeydi kesin dedi çarpmayı yapan çocuk çıkarmami yapamayacak demişti. ışte hocam yaşadılarimiz tam anlamıyla bunlar şimdi siz söyleyin ben gerçekten sıkıyormuyüm oğlumu sizce nasıl davranmalıyım saygılar hocam

evet yukarıdaki konu burda başka bir arkadaşın sorusunu cevaplamaya çalışrken benim de üstüne düştüğüm bir konuydu,
bu ay hesabından haberdarım,
siz de kararınızı vermiş görünüyorsunuz fakt ben yine de şunu düşündüm,
kendi yaşıtları arasında konuşma geriliği olan bir çocuk inşallah dışlanmaz,çocuklar bu konuda çok acımasız olabiliyorlar malesef,
o halde deneyin,belki de yaşıtı sınıftan memnun kalacaksınız,olmadı diğer guruba geçirirsiniz..
Gelişemlerden haberdar olmak isterim,
Sevgilera.s.

Teşekkür ederim yardımlarınız için, haberdar ederim tabi ki. Kreşteki eğitmenlerle sürekli görüş halindeyiz zaten, uyum sağlayıp sağlayamadığını zamanla göreceğiz a.s.

arkadaşım merhaba. ben de bir öğretmenim. sorununa açıklık getirmek istiyorum. öncelikle aralık, ocak, şubat hiç farketmiyor. örneğin son okuttuğum 1. sınıfta ilk okumaya geçen öğrencilerim kasım doğumluydu. ayrıca kendi kızım da ekim doğumlu ve geçen yıl 1. sınıftaydı. ve çok başarılı oldu. sonrasında ise takıldığın çocuklar ilk başta muntazam çizgiler yapamayabilirler hatta belki ileride de yazısı kötü olabilir. buna da takılmamalısınız. çocuğunuza güvenin. 1. sınıfta çocuk kadar aileye de çok iş düşer.

Son düzenleme:
sadece benim gayretimle olacak birşey değil hocam oğlumda cevher var sınıf öğretmenimizde haftada iki gün özel ders aldığı öğretmenimizde gökhan çok zeki bir çocuk üstüne gitmeyin sıkmadan derslerden soğumasın diyorlar acaba ben mi abartıyorum hocam ya ben söylemden ders çalışmıyor yanında oturmadımmi on dakikada bitirebilecegi ödevi bir saatte anca bitiriyor yapamadığından değil o sırada başka şeylerle uğraşıyor mesela geçen yıl okulda 15 çarpma 15 bölme 15 toplama 15 çıkarma işlemi yapmışlardı oğlum çarpmalarin hepsini bölmede iki yanlış toplamada bir cikarmada 10 yanlış yapmış ti öğretmeni söyleyince sok olmuştum öğretmenimiz yapamadığından değil o sırada kafası başka yerdeydi kesin dedi çarpmayı yapan çocuk çıkarmami yapamayacak demişti. ışte hocam yaşadılarimiz tam anlamıyla bunlar şimdi siz söyleyin ben gerçekten sıkıyormuyüm oğlumu sizce nasıl davranmalıyım saygılar hocam

anlıyorum,
bu yaş çocukları için çok sık bu şikayetlerle karşılaşıyoruz,
önemli olan çocuğun mutluluğu,sonuçta düşündüğümüz düzeyde bir konsantrasyon süresi yok onlarda,
Allah aşkına siz yada ben 15erden 45 tane alıştırmayı başımızı kaldrımadan yapabilirmiyiz ki,onlardan bekliyoruz,
çocuğunuz zaten başarılı ve içinde zaten bir cevher var diyorsanızneden haftada iki gün özel ders,
sakin olun,herşey çok güzel olacak,çocuklarımızın çocuk olduğunu hiç unutmayalım olur mu,onlar daha çok küçükkka.s

Matematik te eksikleri vardı hocam 15 tatilden haziran sonuna kadar ders aldı okuldaki öğretmenimiz sınıf mevcudunun kalabalık olmasından dolayı bütün çocuklara yetişemiyordu eksik kalan taraflarını tamamlamak zorundaydım bü yıl inşallah kolay geçer okullar açıldığında sizi rahatsız ederim hocam işinizin gücünüzün arasında bana zaman ayırdığınız için teşekkürler bir soru daha hocam 2 sınıf mi daha zor 3 sınıf mi

Matematik te eksikleri vardı hocam 15 tatilden haziran sonuna kadar ders aldı okuldaki öğretmenimiz sınıf mevcudunun kalabalık olmasından dolayı bütün çocuklara yetişemiyordu eksik kalan taraflarını tamamlamak zorundaydım bü yıl inşallah kolay geçer okullar açıldığında sizi rahatsız ederim hocam işinizin gücünüzün arasında bana zaman ayırdığınız için teşekkürler bir soru daha hocam 2 sınıf mi daha zor 3 sınıf mi

rica ederim,tabi ki yardımcı olabildiğimce olmaya çalışırım..

merhaba benimde bir sorum olacak. oğlum bu yıl 2. sınıfa başlayacak. geçen yıl öğretmenimiz şubatta doğum iznine ayrıldı.yerine başka bir öğretmen geldi. dersler konusunda hiç sıkıntı yaşamadık. zaten oğlum 4 yaşında okumayı öğrenmişti. yaşıtlarına göre daha zeki bir çocuk. sonradan gelen öğretmenimiz oğlumun farklı olduğunu düşünüp rehber öğretmene göndermiş. rehber öğretmende beni görüşmeye çağırmıştı. görüşmemizde oğlumun zeka yaşının ileride olduğu kanaatine varmış. bana çocuğunuzun farklılığının farkındamısınız diye sordu. çocuğumla ilgili nasıl davranmam gerektiğini anlattı. sürekli sınıf öğretmeni ve rehberlikle irtibatta olun dedi. şimdi benim merak ettiğim geçici olarak gelen öğretmenimiz bu konuyla ilgili kendi öğretmenimize bilgi vermesi gerekiyormu. bunu yıl sonu planlarında yazıyorlarmı. ben kendi öğretmenimize bunu söylemelimiyim. kendi öğretmenimizle pek iletişim kuramadık. konuşmayı pek sevmeyen bir öğretmen. birde oğlum yazı yazmayı sevmiyor. 1. sınıfta yapılan sayfalarca tekrarlandan o da bende çok zor bir süreç geçirdik. kendi öğretmenimiz yazı konusunda bizi defalarca uyardı. tabii bende oğluma yüklendim. sonra öğretmenimize rehbere gitmek istiyorum, çocuk yazılarını okulda tamamlamıyor, yardım almak istiyorum dedim. o da gerek yok o bildiği için yapmak istemiyor dedi ve gitmedim. sonrasındada zaten izne ayrıldı. şimdi okul başlayınca yine yazı konusunda sıkıntı yaşayacağız. oğlum pek güzel yazmıyor. düzgün yaz diye uyarıncada bana doktorlarda güzel yazmıyor ama çok şey biliyorlar diyip susturuyor. bu konuda ne yapmalıyım. nasıl davranmalıyım.

merhaba benimde bir sorum olacak. oğlum bu yıl 2. sınıfa başlayacak. geçen yıl öğretmenimiz şubatta doğum iznine ayrıldı.yerine başka bir öğretmen geldi. dersler konusunda hiç sıkıntı yaşamadık. zaten oğlum 4 yaşında okumayı öğrenmişti. yaşıtlarına göre daha zeki bir çocuk. sonradan gelen öğretmenimiz oğlumun farklı olduğunu düşünüp rehber öğretmene göndermiş. rehber öğretmende beni görüşmeye çağırmıştı. görüşmemizde oğlumun zeka yaşının ileride olduğu kanaatine varmış. bana çocuğunuzun farklılığının farkındamısınız diye sordu. çocuğumla ilgili nasıl davranmam gerektiğini anlattı. sürekli sınıf öğretmeni ve rehberlikle irtibatta olun dedi. şimdi benim merak ettiğim geçici olarak gelen öğretmenimiz bu konuyla ilgili kendi öğretmenimize bilgi vermesi gerekiyormu. bunu yıl sonu planlarında yazıyorlarmı. ben kendi öğretmenimize bunu söylemelimiyim. kendi öğretmenimizle pek iletişim kuramadık. konuşmayı pek sevmeyen bir öğretmen. birde oğlum yazı yazmayı sevmiyor. 1. sınıfta yapılan sayfalarca tekrarlandan o da bende çok zor bir süreç geçirdik. kendi öğretmenimiz yazı konusunda bizi defalarca uyardı. tabii bende oğluma yüklendim. sonra öğretmenimize rehbere gitmek istiyorum, çocuk yazılarını okulda tamamlamıyor, yardım almak istiyorum dedim. o da gerek yok o bildiği için yapmak istemiyor dedi ve gitmedim. sonrasındada zaten izne ayrıldı. şimdi okul başlayınca yine yazı konusunda sıkıntı yaşayacağız. oğlum pek güzel yazmıyor. düzgün yaz diye uyarıncada bana doktorlarda güzel yazmıyor ama çok şey biliyorlar diyip susturuyor. bu konuda ne yapmalıyım. nasıl davranmalıyım.

Sevgili ebana,
aslında bu gibi durumlar kesinlikle paylaşılır,
hatta resmi olarak öğrenci dosyasına işlenir,
fakat malesef devlet okullarında geçici öğretmenler bu işi gerçekten geçici olarak yapabiliyor,yada yeni öğretmen geçici öğretmenden bir bilgi almaya tenezzül etmek istemeyebiliyor,
kendi aralarında nasıl bir anlaşmazlık olduğunu tahmin edebiliyorum,
fakat sonuçta söz konusu olan sizin evladınız,
bir öğretmenin ileri süzeyde bir çocuğun ne gibi ilgi ve ilgisizlikleri olduğunu bilmesi gerekir,
yazısı üzerinde sorun çıkarıyorsa işte malesef sadece görüntüye takılan ve "aaa var yaa filanca öğretmnin öğrencilerinin innci gibi yazıları var" dedritmenin gayretinde olanlar da var,
böyledir demiyorum fakat sizin yine de rehber öğretmeninizle konuşup bunu kendi öğretmeninizle paylaşmasını isteyin diyorum..
Gelişmeleri paylaşalım lütfen,
Sevgilera.s...

Sevgili Hymarry,aylar önce size yazmış ve 4 yaşından bu yana kolejde okuyan oğlumu,devlet okuluna almayı düşündüğümü belirtip,yardımınızı istemiştim hatırlarsanız.Siz de kararımı destekler nitelikte yorumlar yapmıştınız.Gelişmelerden haberdar etmemi istemiştiniz.Oğlum artık devlet okuluna gidiyor.Evimize,işime yakın bir okul.Tam gün eğitim veriyor.Özel Okul ayarında.Öğlen yemekleri var.Yani Oğlum alıştığı düzenden çok şey kaybetmedi.Çok da çabuk kaynaştı.Ayrıca kapakları açılmadan senenin sonuna gelinen ve milyarlar harcanan o kitapları da almak zorunda kalmadıkkaydirigubbakcemile2 Eğitim kalitesiyle ilgili henüz konuşmak için çok erken ama ilk intibalarım çok olumlu.Oğlum mutlu,ben mutluyum.Umarım en doğru kararı vermişimdir.Desteğiniz ve fikirleriniz için tekrar teşekkür ederim..

Sevgili Hymarry,aylar önce size yazmış ve 4 yaşından bu yana kolejde okuyan oğlumu,devlet okuluna almayı düşündüğümü belirtip,yardımınızı istemiştim hatırlarsanız.Siz de kararımı destekler nitelikte yorumlar yapmıştınız.Gelişmelerden haberdar etmemi istemiştiniz.Oğlum artık devlet okuluna gidiyor.Evimize,işime yakın bir okul.Tam gün eğitim veriyor.Özel Okul ayarında.Öğlen yemekleri var.Yani Oğlum alıştığı düzenden çok şey kaybetmedi.Çok da çabuk kaynaştı.Ayrıca kapakları açılmadan senenin sonuna gelinen ve milyarlar harcanan o kitapları da almak zorunda kalmadıkkaydirigubbakcemile2 Eğitim kalitesiyle ilgili henüz konuşmak için çok erken ama ilk intibalarım çok olumlu.Oğlum mutlu,ben mutluyum.Umarım en doğru kararı vermişimdir.Desteğiniz ve fikirleriniz için tekrar teşekkür ederim..

harika bir haber bu:46:,
çok sevindim,
olumlu gelişmelerin devamını dilerim:93:

aynen dediğiniz gibi oğlumun durumunu ile ilgili rehber öğretmenle görüştüm. zaten görür görmez hatırladı bizi. öğretmenimizle durumu önce benim paylaşmamı ve çocukla rehber öğretmen görüşmüş onun düşünceleri böyle diye aktarmamı söyledi. sonrasında kendiside öğretmenimizle görüşeceğini bildirdi. öğretmenimize durumu aktardım. sınıf atlatmayı düşünüyormusun dedi. istemediğimi belirttim. o da çocuğun gelişimi için uygun görmediğini söyledi. bu yıl kulüp çalışmaları başladı. şimdi oğlum satranç kulübünde ve çok memnun. öğretmenimiz onu satranç kulübüne yollamış bu durum diğer veliler arasında sorun oldu tabi. 5 kez sınav oldu her yazılımız 100 üzerinden 5. şimdilik herşey yolunda. bazen çok sıkılıyor. özellikle konu tekrarlarından. fakat bazen oğlumun sorularından çok sıkılıyorum. ilgi alanı genel olarak matematik. bana 3 ten 11i çıkart diyor. çıkmazki dediğimde -9 kalır diyor. sürekli soru soruyor. gittiğimiz yerlerdeki herkese soru yöneltiyor. -10mu büyük -1mi diyor. -10 denldiğinde siz hiçbirşey bilmiyorsunuz diyor. yerçekimi, atfosferdeki gazlar, dünya nasıl oluşmuş, diğer gezegenler, uzay........ ben ona yetişemiyoum. ne yapmalıyım bilmiyorum. öğretmenimiz henüz birşey söylemidi bakalım ne olacak

Back