• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları İstanbulda Özel okul sınıf öğretmeniyim.Sorularınızı yanıtlayabilirim..

aynen dediğiniz gibi oğlumun durumunu ile ilgili rehber öğretmenle görüştüm. zaten görür görmez hatırladı bizi. öğretmenimizle durumu önce benim paylaşmamı ve çocukla rehber öğretmen görüşmüş onun düşünceleri böyle diye aktarmamı söyledi. sonrasında kendiside öğretmenimizle görüşeceğini bildirdi. öğretmenimize durumu aktardım. sınıf atlatmayı düşünüyormusun dedi. istemediğimi belirttim. o da çocuğun gelişimi için uygun görmediğini söyledi. bu yıl kulüp çalışmaları başladı. şimdi oğlum satranç kulübünde ve çok memnun. öğretmenimiz onu satranç kulübüne yollamış bu durum diğer veliler arasında sorun oldu tabi. 5 kez sınav oldu her yazılımız 100 üzerinden 5. şimdilik herşey yolunda. bazen çok sıkılıyor. özellikle konu tekrarlarından. fakat bazen oğlumun sorularından çok sıkılıyorum. ilgi alanı genel olarak matematik. bana 3 ten 11i çıkart diyor. çıkmazki dediğimde -9 kalır diyor. sürekli soru soruyor. gittiğimiz yerlerdeki herkese soru yöneltiyor. -10mu büyük -1mi diyor. -10 denldiğinde siz hiçbirşey bilmiyorsunuz diyor. yerçekimi, atfosferdeki gazlar, dünya nasıl oluşmuş, diğer gezegenler, uzay........ ben ona yetişemiyoum. ne yapmalıyım bilmiyorum. öğretmenimiz henüz birşey söylemidi bakalım ne olacak
harika,
yetişebildiğiniz kadarıyla yetişeceksiniz tabi ki,
yetişemediğiniz yerde bilemediğinizi araştırarak bulabileceğinizi de belirtebilirsiniz,
ayrıntıları konuşuruz..
Sevgiler..

merhaba,

benim oğlum önümüzdeki sene anasınıfına başlayacak. feneryolu, göztepe, kozyatağı, erenköy, suadiye civarlarında önerebileceğiniz iyi bir tam gün eğitim veren devlet okulu var mı?

Özel okul sınıf öğretmeniyim,sorularınızı yanıtlayabilirim...

merhaba hocam yine ben:27:

soroban abaküs diye bişey duydun mu, bu kursu alan öğrencin oldumu, faydası varmı gerçekten merak ediyorum hocam:26:

:1: hoşgeldiniz chess ,nasılsınız,
araştırıp kendinizi geliştiriyorsunuz,tebrik ederim,

soroban bir tür aritmetik hafıza geliştirme tekniği,
uzun süreli bir çalışma ve aktivasyon ile zihni yönlendirebilecek ve tabi ki başta matemaik olmak üzere tüm eğitim hayatında faydalı olabilecek bir yöntem,
ayrıntıları konuşmak gerekir,çünkü bu işin eğitimini her yerden almak olanaklı olmadığı gibi biraz da pahalı..

siz bunu kendi çocuunuz için mi soruyorsunuz?

:1: hoşgeldiniz chess ,nasılsınız,
araştırıp kendinizi geliştiriyorsunuz,tebrik ederim,

soroban bir tür aritmetik hafıza geliştirme tekniği,
uzun süreli bir çalışma ve aktivasyon ile zihni yönlendirebilecek ve tabi ki başta matemaik olmak üzere tüm eğitim hayatında faydalı olabilecek bir yöntem,
ayrıntıları konuşmak gerekir,çünkü bu işin eğitimini her yerden almak olanaklı olmadığı gibi biraz da pahalı..

siz bunu kendi çocuunuz için mi soruyorsunuz?

hocam cevap verdiğin için teşekkürler evet kendi çocuğum için 2. sınıf.
bi kurs görevlisi okul kapsında anlattıda çok basamaklıları aklından yapabilcek vs.. diye evet biraz pahalı, 20 aylık bi program, o yüzden değer mi değmez mi kafam çok karışık, 2. sınıf topiğinde meldam ın sınıf öğretmeni kesinlikle karşıyım demiş, çocukların kafası karışıyo demiş, çünkü farklı öğretiyo matematiği, hepten kafam karıştı, sen tavsiye edersin yani öylemi, alan öğrencin varmı, bu öğrencilere pozitif mi yansıdı
:26::26:

Son düzenleme:
Ben bu tarz uzun süreli kursların 6.sınıf itibariyle başlayabileceğini düşünüyorum ki,o da öğrenciye bakmak lazım,ben hala dikkat dağınıklığı problemi yaşayan bir yetişkin olarak hiçbir uzun süreli kursta sebat edemem,hele ki bu küçücük çocuklar için bunun ne kadar faydalı olacağı kesin,
ama eğitim erken yaşlarda mı başlar bunu da tartışmak lazım tabi,
fakat ben şahsen kendi çocuklarımı göndermem..
Benim öğrencilerimden de bu kursu alan kimse olmadı,ben kendim için araştırmıştım,pahalı ve daha önemlisi uzun süreli olduğu için vazgeçtim..
Size bırakıyorum tabi..
Eğer çocuğunuzun erken yaşta bir konuda ilerlemesini istiyorsanız ona ciddi bir müzik enstrumanı dersi yada bir yabancı dil eğitimi konusunda rehberlik yapabilirsiniz..
Sevgiler...

hymarry, cevapların benim için çok değerli çok teşekkür ediyorum. Belki biliyorsundur bu kurslar sadece 5-12 yaş için yani beyin gelişimi tamamlanmadan alınması gerekiyormuşmuş, yani 6. sınıf geç olacak ama zaten bende artık pek sıcak bakmıyorum, sonuçta ilköğretim 4 işlemden ibaret değil 4 işlemi 1 sn de kafadan yapsa nolur yazarak 5 sn de yapsa nolur. İngilizceye başlıcak, zaten bi de sporu var, ağır olcak onun için diye düşünmeye başladım. Çok teşekkür ediyorum canım fikir ve önerilerini paylaştığın için:13::13:

Bu kursların yetişkinler ve bahsettiğim yaşlar için olan gurup ve çalışmaları da var,fakat bizim eğitim sistemimiz ve genetik zeka durum faktörlerimizin hepsini dikkate alırsak gerçekten erken yaşlar bunlar..
Yine de siz herşeyi düşünmüşsünüz çocuğunuzun geleceği adına,
Umarım herşey hepimizin evlatları için en güzeli olur,
Gelişmeleri yine paylaşalım lütfen,
Sevgiler..

Bu kursların yetişkinler ve bahsettiğim yaşlar için olan gurup ve çalışmaları da var,fakat bizim eğitim sistemimiz ve genetik zeka durum faktörlerimizin hepsini dikkate alırsak gerçekten erken yaşlar bunlar..
Yine de siz herşeyi düşünmüşsünüz çocuğunuzun geleceği adına,
Umarım herşey hepimizin evlatları için en güzeli olur,
Gelişmeleri yine paylaşalım lütfen,
Sevgiler..

hepimiz için inşallah canım, teşekkürler

hocam soruları ve önerilerinizi tek tek okudum hayran kaldım :),benim de 2. sınıfa giden bir kızım var biraz dikkat dağınıklığı olduğunu düşünüyorum;çok çalışarak daha dikkatli olabilir mi testlerde?sizin önerebileceğiniz kaynak kitap var mı?

Son düzenleme:
Merhaba Hocam yazdıklarınızı sonuna kadar okudum ve herkesin sorunlarıyla yakından ilgilenip cevap yazmanıza hayran kaldım benim oğlumda şuan anasınıfında okuyor seneye 1.sınıfa başlıyacak bir anne olarak benimde endişelerim büyük dolayısıyla şimdiden göndereceğimiz okul iyi okulmu,iyi bir öğretmene düşecekmiyiz,sınıf mevcudu kalabalık olursa nasıl öğrenecek,oğlum çok yaramaz öğretmeninden şikayetler alıcakmıyım vs..bu gibi bir çok sıkıntı yaptım kendime.imkanlarımdan dolayı mahalle semtimde yarım gün öğlenci olan bir okula vermeyi düşünüyorum okul eve çok yakın 3 katlı sınıfları küçük ve 35-40 kişilik falan hal böyle olunca bende sıkıntı yaptım kendime sizce böyle bir durumda bir çocuk ne kadar öğrenim görebilir yada bunun önemi yok okuyan çocuk heryerde okur sözü doğrumudur sizce bana biraz yardımcı olurmusunuz.İlgileriniz için çok teşekkür ederim..

Uzun zamandır bu foruma giremiyordum arkadaşlar,ilginize teşekkür ederim..
Sorularınızı takip edip yanıtlamaya çalışacağım..

Merhaba kızımı bu sene okula başlatıcam mecburen istanbul taşınıyoruz iş sebebi ile tanıdığımda yok akıl danışacak bana tavsiye edebileceğiniz özel bir okul var mı sent önemli değil yardımcı olursanız duacınız olurum

Back