merhaba hocam benimde sizden danışmak istediğim birazdaha farklı. oğlum geçen yıl ana sınıfına gitti bu yıl 1.ci sınıfa gidiyor oğlum evde iyi ama okulda okumuyor ve yazamıyor bunu öğretmeni söyledi okulda çok sesiz ama evde çok hırçın bir çocuk küçük seylerde bile hemen ağlıyor ve bıçağı getir kesicem kendimi herkes kurtulsun diyor yada camdan atıcam kendimi yada evdeki eşyaları alttüs ediyor üstüne gitmemeye çalışıyorum konuşmaya çalışıyorum ama dinlemiyor beni . bu konuyu öğretmeniylede konuştum piskoloğa götür dedi . kendisine anlatım iyikide anlatmışsın dedi ben ne yapıcağımı şaşırdım burada yazdım bunları ama pek iç açısı seyler yazmadı arkadaşları canları sağ olsun benım sakladığım bir şeyler var diye beni suçladılar ben anneyim evladım için ne saklıya bilirim ki benımle dalga gectıler buda beni derinden yaraladı lütfen sizde yazdıklarımı dalga değilde bana yardım edin çünkü çok yanlızım şimdiden teşşekkürler
(
aaaaaahhh ah burda bazen o kadar yanlış şeyler oluyor kiii :umursamaz:
neyse,geçmiş olsun öncelikle,,
şimdi ,,,
öncelikle 1.sınıfa giden bir çocuk için şu dönem okuma ve yazmaya başlaması için o kadar erken kiii,neye dayanarak,kim okuyup yazamadığı kanısına varabiliyor şaşıyorum:umursamaz:
daha okul başlayalı iki ay olmadı,tatillerle bilmem nelerle ne kadar zamandır bu çocuklar okuyup yazıyorlar Allah aşkına,
öncelikle kendinizi bir rahatlatın lütfen,
çocuğunuz önceden de size karşı böylemiydi okul zamanında mı bu agresif hali depreşti,
bazı çocuklar sinirlidir,hele de evde de sinir konusunda rol-model örneği varsa bu daha da kolaylaşır,,
sonra bazı çocuklar küçük olmalarına rağmen çok gururlu olurlar,
yani sınıfta öğretmeni yada arkadaşları onu okuyamadığı,yazamadığı konusunda rencide ediyorsa,
yada siz öğretmeni ile konuştuğunda bunları duyup çocuğunuzla sıkntı verecek cinsten iletişim kuruyorsanız,
çocuk sınıfta birileriyle karşılaştırılıyor,yada tahtaya kaldırılıp bir şeyleri yazamıyor,okuyamıyorsa ve herkes önünde mahçup oluyorsa sinirini evde sizden de çıkarıyor olabilir..
Öncelikle yukarıda yazdığım acelecilik etmemeniz konusunda rica ederim duyarlı olalım,
Çocuğun sadece bulunduğu oırtama adapte olması bile bu kadar zaman alırken,biz okum ayazmasını bekleyebiliyoruz,
rica ederim sakin olun,onu anlayın,bakın ortada sorun olarak kendini görüyor ki çocuğunuz kendini ortadan kaldırınca sorunun da biteceğini düşünüyor,ne büyük bir yük..
Çocuğunuzun ilk psikologu sizsiniz annesi,
lütfen çocuğunuzla doğal bir konuşma ortamında onu okşayıp sakinleştirerek konuşun,onu yüreklendirin,onun ne olursa olsun sizin çocuğunuz olduğunu,ondan başka hiçbir şeyin önemli olmadığını ona anlatın,,
bizler çoğu zaman iyi olmayan sözler ve nasihatler konusunda çook cömert iken,
güzel ve yüreklendirici sözler konusnda bir o kadar cimri olabiliyoruz,,
değil miiiyerimseniben?
güzel haberler ve mesajlarda haberleşmek ümidiyle,sevgilerr