benm kızım 6 cı sınıfa gidiyo suslensin gezsin dersle ilgisi yok eve misafir alamıyorum calışsın diye devamlı okuldayım sınıf anenligi yaptım beni goru mutlu olur diye şim di okul aile birliginde gorevliyimogretmenleriyle ic iceyiz yok yok sınıfta degil diyolar başka alemde diyolar dersine kaendini vermiyo hic 1999ocak 31 li aslında 5şe gitmesi lazimacaba erken mi verdik diyorum onun icin mi 5şe gitmesi lazım dı arkadaşlar diyor onda degil yardın edin lutven
sevgili 2009 öncelikle bu dönem artık ergenliğe adım atış dönemidir,
ilk okul dönemi geride kalmış,örnek alınan üst sınıftaki ortaokullular söz konusun,en önemlisi de engel olunamayan bir ergenlik dönemi geçişi çoktan başlamış,
bu durumda elimizde bu kadar net bir bilgi varken,ta birinci sınıfa geri dönüp acaba çocuğum erken mi başladı demek yanlış olur,
açıkçası bu dönemde çocuğunuz artık sizin eskisi kadar yanında olmanızdan da hoşlanmayabilir,
bu yüzden de sürekli okulda ve öğretmenleriyle çeşitli vesilelerle iç içe olmanız da onu etkilemez,aksine farklı tepkiler de alabilirsiniz,
ben bu kaygılarınızı sadece okul durumu değil bir ergenlik dönemi bunalımı olarak gördüğüm için daha uzman birilerinden de fikir almanızı tavsiye ederim,
Kolaylıklar diliyorum,
Sevgilera.s.
merhabalar..
oğlum 4 yaşından bu yana özel okullarda öğrenim görüyor.
iş nedeniyle bir çok il de kaldık.bu yüzden 4 özel okul değişti.Türkiye'nin sayılı kolejlerinde de okudu..
şu anda butik bir özel okulda 14 kişilik bir sınıfta okuyor.ama okul henüz iki senelik.oğlum 5. sınıfta..okulu evimize epeyce uzak..
seneye malum sınava girecek.zeki bir çocuktur.ama pek ders çlaışmaz..
açıklamam uzun oldu ama önce bunları anlatmam gerekiyordu soruma objektif cevap verebilmeniz için..
sorum şu: ben oğlumu seneye devlet okuluna almak istiyorum.oturduğum semtteki devlet okulları özel okul ayarında diye adlandırılıyor..
ama oğlumun öğretmenleri ona yazık edeceğimi,bocalayabileceğini ve onu kaybetmek istemediklerini söylüyorlar..
sınavda derece yapacağı inançları var..ticari bir kaygıyla mı bunu söylüyorlar bilemiyorum.ama geçen senenin fiyatından bile yazdırmayı teklif ettiler..
1-sizce 4 yaşından bu yana kolejde okumuş bir çocuğu devlete almam mantıklı mı,(oturduğum semtin kolej fiyatları tavan durumda..o nedenle bu seçeneği burs sınavlarında derece yapmazsa düşünemem)
2-eski okulunda bırakıp o kadar yolu gidip gelmesine razı mı olmalıyım
3-devlete verip onun yerine özel öğretmenden der mi aldırsam..
4-yoksa sadece devlet okulu-dershane yeterli olur mu..
çok uzun olduğu için kusura bakmayın.yoğun çalışıyorum ve çocuğumla çok beraber olamıyorum.yalnız bir anneyim ayrıca..o nedenle suçluluk duyuyorum bazen ve yanlış bir tercih yapıp çocuğumun geleceğini mahvetmek istemiyorum..cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..
Sevgili paradoks,sorularınıza sizin de numaralandırdığınız gibi cevap vermeye çalışayım;
Öncelikle şunu samimi olarak belirteyim ki,
Biz özel okul öğretmenlerine her yılın sonuna doğru bir liste verilir ve en az öğrenci kaybı konusunda çok hassas yaklaşılır,kayıplar aksi taktirde bizi işimizden dahi edebilir,
bunun aksini iddia eden samimi değildir,
bu yüzden hele gitmek isteyen öğrencimiz bizim için en önemlilerdense,buna herşekilde mani olmaya çalışırız,
buna bakarak;
1) İyi çocuk nerde olsa iyidir,nereye gitse başarır,isterse binlerce kişi içinde olsa yine kendini belli eder ve sivrilir,bu yüzden devlet okulu diye ayrım yapmak sadece çocuğunuza haksızlık etmek olacaktır,içiniz rahat olsun,
2) Ben bu parlak öğrencinin o okulda kalması ve o kadar yolu giderek reklam edilmesi fikrine acizane sıcak bakamadım,
3) Devlet okuluna verdiğinizde özel öğretmene bile gerek kalmadığını kendiniz göreceksiniz,
4)Devlet okulu ve dershane en güzel seçenek olacaktır,
Çocuğunuz için gayretlerinizi taktirle karşılıyor,kolaylıklar diliyorum,
güzel haberlerinizi okumayı arzu ederim,
Sevgilera.s.
benim oğlum 2003 ekimli ve bu yıl 1. sınıfa başladıı ama çok zorlandı.bence 1 yıl daha geç göndermek en iyisi diye düşünüyorum.
benim sorum 1. sınıfa giden bir çocuk hangi ayda okumayı başlamış olmalıdır.
Sevgili nilsuay,
nedense 1.sınıfa başlayan çocukların anneleri çocukları okula adapte olamayınca neden ilk akıllarına gelen acaba erkenmiydi diye düşünmek oluyor,
eğitim-öğretim-okul ortamı bir öğrenci için alışması gerçekten zor bir süreçtir,sadece erken yaş etmen değildir ki,bence erken vermişsiniz,
fakat etk sebep bu olmayabilir de,,
ikincisi de birinci sınıfa giden bir çocuk engeç mart ayı gibi kekeleyerek okuyabilir,
sınıf sonunda da hızlı olmayan fakat akıcaı ve anlaşılır okumaya kavuşmuş olmalıdır.
Kolaylıklar diliyorum,
Sevgilera.s.