İstanbul kartal övülecek kadar bir yer mi ??

doğma büyüne kartallıyım hiç hayatımda havasını atmadım atsam da bitaraflarıyla gülerlerdi herhalde.

öncesinde cevizli yani e5 tarafında, son 15 senedir de sahile 5 dk mesafede atalarda oturuyorduk.
en güzel yerlerinden birindeydim yani. fakat kartala istanbul demek aka kara demek gibi bir şey :) avrupa yakasında okumaya başlayınca kartalın istanbulla yakından uzaktan alakası olmadığını anladım. kartal olsa olsa kastamonu olur şaka bir yana kadıköy ve üsküdardan doğusu komple kastamonu vilayetiymiş osmanlı zamanında yalan değil
hele şimdi fatihin göbeğinde oturuyorum. kartal sahiden köy buraların yanında esamesi okunmaz.

yalnız soğanlıkta okumuş demişsin. soğanlık semt olarak leştir lakin okuduğu okul anadolu lisesiyse istanbulun en iyi okullarından biri o. çok yüksek puanla öğrenci alır. yeri kötü sadece. hoş şimdi önüne kadar metro gidiyor.

Süper liseye gitmiş öyle hatırlıyorum belki anadoludur Tayfur sökmen di heralde adıda

Kartal in neresiyle hava atıyor anlamadım. Daha doğrusu Istanbul da hava atılacak biyer göremiyorum şahsen kendim kaçıp kurtulmayı düşündüğüm için çok karışık heryer istanbulda Nerede oturduğu değil o yerin neresinde oturduğu önemli :)

Ben kartalda yaşıyorum abartılacak bir yani fln yok yani fazlaca abartılmış... Bana göre burası ıstanbul bile degil ve ben pendikte daha cok aradığımı bulabiliyorum..

45 yıldır kartaldayım. Ben seviyorum. Eskiye göre daha güzel oldu tabi özellikle. Sahili. Başka yerde yaşamayı hiç düşünmedim. Alışkanlık birde tabi. Sakin biyer bana göre :)

yalnız 20 seneden fazla oturan kendini 7 göbek İstanbullu ilan ediyor
İstanbul'un yüzde biri bile gerçek İstanbullu değil nüfusa bakınca anlaşılır

Kartal Rahmanlar tarafını biliyorum .Nezih bir yer .Modern insanlar oturur .

abartmış, kartal abartılacak bir yer değil, sahil kesimi ve adalar manzarası güzel.

konunuzu okuyunca güzel bir kahkaha attım, hele bi de soğanlık yazmışsınız :)
biz Elazığ'lıyız, annem babam yıllar önce İstanbula gelip önce Acıbadem'de oturmuş, sonrasında Küçük Çamlıca tarafında oturuyorlar
Çocukluğum Acıbadem, gençliğim Üsküdar - Kadıköy, lise ve üniversite hayatım Mecidiyeköy - Beyazıt'ta geçti...
ama kader 6 yıl önce Soğanlığa gelin geldim.
Erkek arkadaşının anlattığı yerle uzaktan yakından alakası yok
Ama Kartal'ın Dragos ve Uğurmumcu tarafını beğeniyorum
tamam şehir merkezine uzak ama güzel ve nezih semtler
Bi arkadaş Uğurmumcu'daki ev fiyatlarını sormuş. 2 yıl önce Teknik Yapı karşısındaki siteler 135.000 iken şu anda 250.000 - 300.000 arasında değişiyor.
bu arada bülbülü altın kafese koymuşlar yine de ah vatanım demiş ... Doğma büyüme İstanbuldayım ama Elazığ denince içim bi hoş olur :):):)

yurdumun her köşesi nerde özeldir .
Tophanenin Kasımpaşanın Okmeydanın arka sokaklarında gece vakti çıkın bakalım cesaretiniz varsa.

kartal berbat bence pendik daha güzel
en azından daha kaliteli insan kesimi var
kartal merkez deyince aklıma gelen türkü barlar meyhaneler ve çöpler

İstanbul'da övünülecek neresi var ki...

Ben de kocamustafapaşalıyım .Yani geçen seneye kadar .Evimi kiraya verdim .Avrupa yakası bambaşka tabi

sabah sabah iyi güldüm ya,,,
tamam kartal fena bi yer değil ama bi kadıköy, üsküdar ne bileyim acıbadem,
bostancı, caddebostan, bağdat caddesi değil yani..

sana hava atmaya çalışıyor belli ki, nasılsa bilmiyorsun diye.
tüm yorumları okumadım, soğanlık lafı var, soğanlıkta oturup
sana hava atıyorsaaa, pöfff!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…