İstanbul kartal övülecek kadar bir yer mi ??

Dragos'ta oturuyorsa tamam güzel yerler diyeceğimde Kartal yahu. Çok defa gittim gayet sıkıcı bir yer :KK70: Az daha zorlasa İstanbul'dan çıkıyor zaten. Bana göre Anadolu yakası Maltepe'den itibaren güzelleşiyor bence.

Merhaba , benim erkek arkadaşım istanbulda oturuyor. Sürekli böyle işte biz İstanbul un yerlisiyiz falan bana bu tarz şeyler söylüyor yani hoş bir şey mi bu yaptığı değilmi ?? Ben hiç bilmiyorum anlatığı yerleri kartal da oturuyormuş nasıl bir yer abarttığı kadar olduğu sanmıyorum ama merak ediyorum??
pendik bile hadi bir nebze diyeceğim de kartalla havalananı da ilk defa görüyorum:KK70:

bizdede öyledir. dedelerim istanbullu. hatta osmanlıya kadar gider. ama şu varki gerçek isrtanbullular biz değiliz. rumlardır..bizans kökenliler çünkü

polis akrabalarimiz arastirmis rumlara kadar gitmis te soyumuz bililen baska bir memleketimiz yok. su an ailemin oturdugu yerde eskiden hristiyanlar oturuyormus. kilise yeri falan var. ben Turkum ve İstanbulluyum

Yerlilik mi bilmem ama dededen Şişliliyiz biz. Nişantaşı'na yürüme 20 dakika. Merkezliyiz yani. 25 senedir de Kozyatağı'nda oturuyorum. Benim için bütün semtlerden daha güzeldir burası. Akşam çıkmaya asla korkmazsınız, canınız sıkıldığında gideceğiniz düzgün yemek yerleri de çoktur. Yeşilliğimiz de çoktur. Parklarımız yürüyüş alanlarımız. Ama bir gün olsun ben İstanbulluyum deyip hava atmadım :KK53:
Çok cahilce geliyor böyle şeyler...
Kartal Mevzusuna gelince ben merkezini pek beğenmiyorum oranın ama O okypete nin dediği gibi Uğur Mumcu ve Dragos gerçekten nezih yerler.
Erkek arkadaşın ise Soğanlık'tan bahsetmiş oralar pek de övünülecek yerler değil ama sanırım sen görmediğin için övünmek istemiş aklı sıra...

Neyini övüyor ki? Artık İstanbul’un yerlisi mi kaldı?

Gerçek yerlisi de son derece kibar olur zaten. Böyle görgüsüz olmaz.

Ben, acaba yanlış mı anlıyorsunuz diye düşünüyorum tavrını.
Belki bulunduğu yeri çok seviyordur.
Ben Eskişehir'de doğdum ve üniversiteye başlayana kadar orada yaşadım.
Benim için Eskişehir deyince her yer 2. sıraya geçer.
Çok güzeldir, harikadır, insanları mükemmeldir, taraftarı mükemmeldir vs.
Ama bu benim gözümde böyle biliyorum.
Yine de bir yerde Eskişehir konusu açılınca gözlerim parlar anlatırken, bu bir hava atma durumu asla değildir.

heralde öyle old
Yerlilik mi bilmem ama dededen Şişliliyiz biz. Nişantaşı'na yürüme 20 dakika. Merkezliyiz yani. 25 senedir de Kozyatağı'nda oturuyorum. Benim için bütün semtlerden daha güzeldir burası. Akşam çıkmaya asla korkmazsınız, canınız sıkıldığında gideceğiniz düzgün yemek yerleri de çoktur. Yeşilliğimiz de çoktur. Parklarımız yürüyüş alanlarımız. Ama bir gün olsun ben İstanbulluyum deyip hava atmadım :KK53:
Çok cahilce geliyor böyle şeyler...
Kartal Mevzusuna gelince ben merkezini pek beğenmiyorum oranın ama O okypete nin dediği gibi Uğur Mumcu ve Dragos gerçekten nezih yerler.
Erkek arkadaşın ise Soğanlık'tan bahsetmiş oralar pek de övünülecek yerler değil ama sanırım sen görmediğin için övünmek istemiş aklı sıra...
heralde öyle düşündü ama yaptığı hoş bir şey değil bende gidebilirim şuan durumum şehir dışına çıkmaya el vermiyor sadece o kadar :)

Amma yüklendik enişteye :KK73: kızcağız sayemizde soğuyacak çocuktan, olaysız dağılalım bence hatunlar:KK52:

heralde öyle old

heralde öyle düşündü ama yaptığı hoş bir şey değil bende gidebilirim şuan durumum şehir dışına çıkmaya el vermiyor sadece o kadar :)

sen nerde oturuyorsun canım?

Dragos'ta oturuyorsa tamam güzel yerler diyeceğimde Kartal yahu. Çok defa gittim gayet sıkıcı bir yer :KK70: Az daha zorlasa İstanbul'dan çıkıyor zaten. Bana göre Anadolu yakası Maltepe'den itibaren güzelleşiyor bence.

maltepe kartal arası 30 dk bile değil

Tarabyada da gecekondusu da var yalisi da, tarabyaustu eski gecekondu semtiydi mesela, sonradan tapu ve imar aldilar bina diktiler hepsi yigma, cogu da erzincanlidir ogrenciyken 1 yil yasadim hala da cok sevdigim yakinlarim oturur, gider gelirim. Aslinda istanbulun atakoy vs yeni semtleri ya da bebek nisantasi gibi cooook eski yerlesimleri disinda her yeri oyle. Su an benim oturdugum semtte de 1.5 milyona daire satilan sinpas aqua city gecekondularin arasinda, bizim siteyle bitisigimizdeki arasinda 3-4 kat fiyat ve kalite farki var, dibimiz de gecekondu dolu... yani kisacasi kimsenin havasina kanmayin istanbul karmakarisik bir sehir :KK59:

o gecekondular da imara açılmadığından hala öyle ne yazık ki ..

bu arada sevgiline ne dedin de sana boyle bir cevap verdi bilemiyorum.. İstanbul da başını sokacak bir evin var sa kira vermiyorsan istanbulun her yeri senin.. Bizim kartal da dairemiz var kira da adliyenin orada metro ya 5 dk maltepe sahile araba ile 10 dk .. Evi varsa sevgilinin satıp başka nezih bir yerden de alabilir..

Ama kartal karşının bir çok ilçesi ve anadolu yakasının bir çok ilçesine göre güzel bir yerdir.

maltepe kartal arası 30 dk bile değil
Anadolu yakasını oldukça iyi biliyorum :) 10 dk filan sürüyor sahilden en fazla ama muhit ciddi anlamda değişiyor. Özellikle sahil yolu üzerindeki yerler ve minibus yolu çevresindeki yerler maltepeden itibaren bir farklılık gösteriyor. Kartal bana kalırsa daha yeni yeni gelişme gösteriyor, özellikle şu an sahile yapılmakta olan inşaatlar sayesinde hareketlenecek. Ancak şu an Kartal'ın merkezi de sahil kısmı da e5 yukarısı da cansız, Pendik mesela Kartal'a göre daha gelişmiş :)

X