- 5 Ekim 2013
- 3.583
- 3.395
sarıyer var ,beykoz var ,tarabya var ,emirgan var,ulus var incirli var var da var kısaca sola oy çıkan yerler var .Medeni ,temiz .İstanbul'da övünülecek neresi var ki...
pendik bile hadi bir nebze diyeceğim de kartalla havalananı da ilk defa görüyorumMerhaba , benim erkek arkadaşım istanbulda oturuyor. Sürekli böyle işte biz İstanbul un yerlisiyiz falan bana bu tarz şeyler söylüyor yani hoş bir şey mi bu yaptığı değilmi ?? Ben hiç bilmiyorum anlatığı yerleri kartal da oturuyormuş nasıl bir yer abarttığı kadar olduğu sanmıyorum ama merak ediyorum??
aaaaa biz istanbulun yerlisiyiz bak. 4 kusak dedelerimizin mezari var kabul etmiyorum bu onermeyi. bu arada şileliyahistanbulla övünmek saçma hiç kimse istanbulun yerlisi değil ki. herkes biyerden gelmiş oraya.
bizdede öyledir. dedelerim istanbullu. hatta osmanlıya kadar gider. ama şu varki gerçek isrtanbullular biz değiliz. rumlardır..bizans kökenliler çünküaaaaa biz istanbulun yerlisiyiz bak. 4 kusak dedelerimizin mezari var kabul etmiyorum bu onermeyi.
bizdede öyledir. dedelerim istanbullu. hatta osmanlıya kadar gider. ama şu varki gerçek isrtanbullular biz değiliz. rumlardır..bizans kökenliler çünkü
heralde öyle düşündü ama yaptığı hoş bir şey değil bende gidebilirim şuan durumum şehir dışına çıkmaya el vermiyor sadece o kadar :)Yerlilik mi bilmem ama dededen Şişliliyiz biz. Nişantaşı'na yürüme 20 dakika. Merkezliyiz yani. 25 senedir de Kozyatağı'nda oturuyorum. Benim için bütün semtlerden daha güzeldir burası. Akşam çıkmaya asla korkmazsınız, canınız sıkıldığında gideceğiniz düzgün yemek yerleri de çoktur. Yeşilliğimiz de çoktur. Parklarımız yürüyüş alanlarımız. Ama bir gün olsun ben İstanbulluyum deyip hava atmadım
Çok cahilce geliyor böyle şeyler...
Kartal Mevzusuna gelince ben merkezini pek beğenmiyorum oranın ama O okypete nin dediği gibi Uğur Mumcu ve Dragos gerçekten nezih yerler.
Erkek arkadaşın ise Soğanlık'tan bahsetmiş oralar pek de övünülecek yerler değil ama sanırım sen görmediğin için övünmek istemiş aklı sıra...
pendik bile hadi bir nebze diyeceğim de kartalla havalananı da ilk defa görüyorum
heralde öyle old
heralde öyle düşündü ama yaptığı hoş bir şey değil bende gidebilirim şuan durumum şehir dışına çıkmaya el vermiyor sadece o kadar :)
Dragos'ta oturuyorsa tamam güzel yerler diyeceğimde Kartal yahu. Çok defa gittim gayet sıkıcı bir yerAz daha zorlasa İstanbul'dan çıkıyor zaten. Bana göre Anadolu yakası Maltepe'den itibaren güzelleşiyor bence.
Tarabyada da gecekondusu da var yalisi da, tarabyaustu eski gecekondu semtiydi mesela, sonradan tapu ve imar aldilar bina diktiler hepsi yigma, cogu da erzincanlidir ogrenciyken 1 yil yasadim hala da cok sevdigim yakinlarim oturur, gider gelirim. Aslinda istanbulun atakoy vs yeni semtleri ya da bebek nisantasi gibi cooook eski yerlesimleri disinda her yeri oyle. Su an benim oturdugum semtte de 1.5 milyona daire satilan sinpas aqua city gecekondularin arasinda, bizim siteyle bitisigimizdeki arasinda 3-4 kat fiyat ve kalite farki var, dibimiz de gecekondu dolu... yani kisacasi kimsenin havasina kanmayin istanbul karmakarisik bir sehir
kartala oranla dedimpendiğin neresi güzel Allahını seversen..
Anadolu yakasını oldukça iyi biliyorum :) 10 dk filan sürüyor sahilden en fazla ama muhit ciddi anlamda değişiyor. Özellikle sahil yolu üzerindeki yerler ve minibus yolu çevresindeki yerler maltepeden itibaren bir farklılık gösteriyor. Kartal bana kalırsa daha yeni yeni gelişme gösteriyor, özellikle şu an sahile yapılmakta olan inşaatlar sayesinde hareketlenecek. Ancak şu an Kartal'ın merkezi de sahil kısmı da e5 yukarısı da cansız, Pendik mesela Kartal'a göre daha gelişmiş :)maltepe kartal arası 30 dk bile değil