işsiz eş, 1,5 yaşında bebek,artık bunalmış ben

Böyle kocaları nereden buluyorsunuz arkadaş ? Eşimden soğudum zaten, böyle mesajları görünce nefret ediyorum adamdan.
:) soğumayın yahu. Böyle paket olarak hazır gelmiyorlar, Benimkini biraz kendim şekillendirdim diyebilirim. Eşimle sevgiliyken 2008-2009 yıllarında falan eski hesabımla burada açtığım konularda herkes ayrıl diyordu. Karşılıklı emek, sabır ve fedakarlıkla böyle oldu :) kilit nokta birbirinizi seviyor olmak. Ondan sonrasında zamanla ilmek ilmek işleyin

Mutlu olmanıza sevindim. Benim eşimden hiçbir şey olmaz. Umutsuz vaka. Neyse, ben de gıpta etmeye devam ederim böyle...

Normal zaman olsa kızardım belki eşinize ancak ülkenin durumu malum, herkesin dilinde bir kasiyerlik, markette çalışma, erkek adam limon satar ailesine bakar vs ama kazın ayağı öyle değil. Hayatını okulda ardından ofiste geçirmiş bir adam ne iş olsa yapamıyor maalesef psikolojik olarak kaldıramayabiliyor.
Şu an içinde bulunduğu durum zaten çok zor erkek için, şartlanmışlıklarımız var ne kadar inkar etsekte, bu ülkede erkeğin evde çocuk bakması maalesef ki erkek psikolojisinin çok kaldırmayacağı bir durum ha keşke cidden eşitlik olsa, erkekte evdeki kadın gibi her işin altından kalkabilse ama öyle yetişmiyorlar.
Bizler kadın olarak alışılan düzeni arıyoruz inkar etsekte, yani erkeğin güçlü olduğu, çalıştığı, karısını çocuğunu kimseye muhtaç etmediği düzenleri bizimde kodlamamız böyle
Şu durumda bırakın bir şeyler eksik kalsın, her şeyin tam olması için uğraşmayın, birbirinize destek verin, elbet geçecek bu günler, her darlığın bir ferahlığı var

Çocuğum yok o yüzden pek iyi anlayamam sizi. Sizin de eşinizin de Allah yardimcisi olsun demeye geldim.
işsizlik çok zor su an hepimizin ortak derdi. Insanlarda psikoloji kalmadi..
Ama geçecektir.elbet guzel günler de gelicektir. Sabredin. Çok şükür sizin işiniz yolunda. Bebeginiz saglıkli.
Güzel seylere odaklanın. Bizde de ben uzun süredir işsizim.eşim muhendis.
En azından evde bir kişinin isi iyi olunca şükür diyor insan ne diyelim .

bilmem
siz eşinizin bunaldığını, hayattan zevk almadığını, mutsuz olduğunu, kendi adına hiçbir şey yapamadığını görseniz eşinize yardımcı olursunuz diye düşünüyorum
Siz böyle tatlıs olursanız daha cok evısı yemek yapar bir de dısarda calısırsınız.

Yazılan yorumlara katılıyorum umarım eşiniz tembelliğe alışmaz evde ve siz demişsiniz eşim bunalımda depresyonda belki diye şuan siz de depresyona giriyor gibisiniz ki boş boş tavana bakıp yatakta ağlamak istiyorum diye yazmışsınız ayrıca umarım eşiniz günün büyük çoğunluğunu oynadığı okey oyununda geçirmiyordur her erkeği aynı kefeye koymuyorum eşiniz sadece oyun için giriyor olabilir ama ben de oynadım bi ara indirdim o oyunu onlinesa şayet sizinki de abuk subuk geneli cinsel içerikliğe doğru giden yazışmalara şahit oldum o yüzden oyun oynamak yerine mutfakta makarna pişirebilir temizliğe birşey demiyorum haftada bir siz yapsanız olur fakat geleceğinize yakın patatesleri soyulmuş kızartmaya hazır hale getirebilir yan gelip yatmak olmaz madem zevk almamaya başladı hayattan bunalıma girmeye meyilli haydi o zaman part time iş bakmaya yazılan yorumlar çok mantıklı hepsini değerlendirin çıkış yolu bulmanızı dilerim eşinizden çok şuan sizin durumunuz çok zor Allah yardımcınız olsun anne yahut kayınvalidenin çocuk için bir müddet kalmaya gelmeleri alternatifini bir değerlendirin derim.

52 günlük bebeğim var izindeyim.
eşim çalışıyor.
çoğu zamna isten gelince yemek yapıyor...
haftasonlari da evi o temizliyor.
ben hep çocuklayım
açıkçası ben yetişemiyorum hem cocuk hem ev hem yemek...
belki eşiniz de yetişemiyordur

Çalışmıyor olması kendi kabahati değil anladığım kadarıyla. Ama ne olursa olsun bu durumu konuşmalısınız. Kural şudur, iki eş de çalışıyorsa evdeki işler ortaktır. Biri çalışıyor diğeri evdeyse, evdeki işler evde kalana aittir.

Ayni ben ilmek ilmek isledim sayilir. Aslinda bunu da bilerek yapmadim . Ama sartlar dogrultusunda oldu.
Onemli olan sevgi ve empati. Empati yapmasini sagladim . Bende tabi anlayisli ve elimden geleni yapmaya calistim .
simdi raylar yerine oturdu boyle gidiyor.

Simdi ben calismiyorum . Cocugum 1 bucuk yaslarindayken . Sabaha kadar uyumuyordum neredeyse. Gunduz de pek uyumuyor cocuk . Haliyle ben gece gunduz pert. En fazla evi toplayip , hizli yemek corba makarna tarzi seyler yapardim.

Esim evi temizlememe yardim eder. Yemek yapmama yardim ederdi. Bazen isten gelip cocuklari halen disari götürür. Buyuduler cocuklar bu arada. Ama beni anliyor.

Calisana kolay geliyor, evde kalan rahat. Cocuklar büyüdü , is bakmaya basladim . Psikolojik tarafida var. Sikiliyorsun yapmak istemiyorsun. Esin icin demiyorum .sizin cocuk kucuk ve mizmizmis.

Zor bir surectesiniz. Ve gecicek. Bak kac kisi yazmis. Bende gecirdim oyle surec. Hem maddi hem manevi. Su an halime bin şükür.

Eger esiniz ise girmiyorsa duzen yapin . H. Sonu temizlik. H. İci icin ayakli supurge alin. Pazar gunu 2 3 cesit yemek yapin . H. İci bitince. Bir gun kahvalti , bir gun makarna , bir gun corba .
Daginikligi kafaniza takmayin. Cocuklar kucukken, esim birak dağınık kalsin , bir corba yeter derdi. Çünkü biliyordu yapamiyordum.
Bir kac kutu alin oyuncaklari icin. Zaman tuttum bir kere, bulasiklar 5 dk toplanip 5 dk ya yerlestiriliyor.
Yani esinizde bunaliyordur eminim. Ama esinize soyleyin cocugu gun icerinde disari cikarsin.aksama da bir yemek bir bulasik kalsin .

İkiniz calisiyor olsaydinizda h.ici bunlari siz yapicaksiniz zaten .

Bu durumun kisa sureli bir surec oldugunu ve bu gunlerin gececegini hayal edin .

Esiniz en azindan ortaligi toplayabilir. Cocugu gunduz parka da cikarmasi lazim. Kadinlar bunlari her gun ve hepsini birlikte yapiyor. Demek biz de erkekler gibi cocuk baktim deyip yan gelip yatsak ac kalacagiz

Kizim o yaslardayken ben de evde ona bakiyordum ve asla yemek yapamiyordum, ortaligi toplarsam mucizeydi.
O yuzden esinize yemek de yapsin diyemiyorum, cocuk bakmak yeterince agir is, ama parka goturme işini ona devretmelisiniz, hem disari cikar havasi degisir hem de onlr parktayken siz evde dinlenirsiniz.

Bazen öyle olur ki çocuklarla ilgilenmekten ev olduğu gibi kalıyor, yemek pişiremiyorum. Eşim işten gelince hem ortalığı toplayıp yemek yapıyor.

Karşılıklı anlayış çok önemli eşiniz salmış kendisini yada konforu çok seviyor...

Bence mutlaka kasiyerlikte olsa bir iş bulup çalışsın parası da kızı kreşe verirsiniz oraya gider çocuk sosyalleşir sizde Eve bir iki defa yardımcı alırsınız olur biter.
Ama devir Değişti erkeklerde artık eskisi gibi değil. O Taşı'nı sıksam suyunu çıkarırım ben çalışmalıyım düşüncesi yok pek çoğunda. Bence çalışsın iş işi getirir belli olmaz belki mağazada yükselecek hiç olmazsa girsin bir avm ye

Bence adam işten çıkarılmış ben çalışıyorum diye sadece çocuk bakma, yemek yap temizlik yap demek çok doğru değil. Yorgunsanız sizde yemek yapmayın. Bende çalışıyorum 3 aylık bebeğim ve annem bakıyor. Eve gelince fırına et yada tavuk yada balık atıyorum yanına patates, salata yada cacık o kadar. İşten gelip dolma sarmıyorum yani.

Ev işlerine gelince akşam 9da bebeğimi uyutup silip süpürüyorum, mutfağımı topluyorum vs.

Tabiki eşinizde yemek yapabilir, evi süpürebilir ama bunu siz söylediğinizde şuan işsiz kaldığı için ona kötü muamele yaptığınızı düşünecektir. Bugünler elbette geçecek, biraz sabredin bence

Senin için çok zor bir durum ama eşin için daha zor bir durum inanki. Bir anda işsiz kalmış, öncesinde maaşı standartlara göre iyiymiş. Şimdi işe başlasa yarısı kadar bile almayacak. Her ne kadar evde çocuk bakıyor olsa da işsiz olmanın verdiği bir bunalım vardır mutlaka. Eve para getiremiyor, tabiri caizse ‘erkeklik görevini yapamıyor’. Öyle düşündüğümden inandığımdan değil tabii. Ama erkekler için çok çok zor böyle bir şey. Biz de yeni evliydik, eşim iş değiştirdi ve maaşı yarı yarıya azaldı bir dönem. O yıl o kadar zor geçti ki, bunalıma girdi, kendini eve kapattı, saçma sapan şeylerden kavga çıkarttı vs. Ben de sabırla bekledim, bir süre sonra düzeldi çok şükür. O yüzden eşinin üzerine fazla gitme. Ufak tefek yemek yapsın ama, bir çorba mesela. Çocuğun yemeğini kim yapıyor? Eşiniz mi? Öyleyse fazla yapsın, akşama da yersiniz. Bu tarz pratik şeyler bulmaya çalışın. O zaman daha kolay olur.

Yine çocuğa bakıomuş baZı öküzler ne çocuga bakıo nede çalışıo bu günlerde geçecek canık.Piyasa çok kötü her sey çok pahalı .Bu gunler gececek üzülme .Üst baş yenı sezon almak mumkun deıl vallaha.Ama ne yapalım yaşamak zorundayız.Bi evladın sana destek eşin ve işin var şükret canım.Ben 30 a giricem çocuğum yok boşandım acaba benımde çocugum olur mu diorum.Ortada aday bıle yok.Ama ne yapalım kader.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…