Esiniz cocuk uyurken yemegi yapabilir, sizde gelince cocukla ilgilenirdiniz. Evet adaletli olan bu. Ama birde soyle bir artiniz var, bebeginiz yabanci biriyle degil babasiyla buyuyor, babasiyla arasinda ozel bir bag kuruluyor. Turkiyede milyonlarca baba var cocugunu gunde 20 dk sevip kenara birakan, hic altini degistirmemis, hic yemegini yedirmemis. Bu konuda tam bir baba olmus esiniz.
Adaletli olan isleri sizin ustunuze yigmasi degil, bunu savunmuyorum. Sadece artilarida gormenizi sagliyorum.
Ben biri anaokulunda, digeri bebek iki cocugumla calisirken, eski esimle henuz evliyken, yemek, temizlik, camasir, cocuk bakimi, cocuklarin bakimi, okula bakiciya goturup getirilmesi, cocuklarin masrafi, evin tadilat isleri, fatularin takibi, su siparisi... daha sayamiyorum herseyi ben yapiyordum. Evede ondan fazla para getiriyor, parayida eve harciyordum. Onun kisisel ihtiyaclari vardi, ama ben insan degildim sanki kisisel ihtiyacim yoktu. Ustumdeki kiyafetler paralandi, yetmedigi icin alamiyordum. Ztn bu sebeplerden ayrildim. Cocuklarimla ilgilenseydi, masraflarini benimle bolusseydi, hic ev isi yemek yapmasada ayrilmaz yasardim heralde onla.
Evde oturandan yemek beklemek en dogal hak bence, yemek isteyin. Ama ev isi olayina cok takilmayin, babaligi guzelse, ailesine deger veriyorsa ev isini yuklenebilirsiniz. Niyeyse ulkemizde kadinlarin alnin yazisi ev isi yapmak.
Ben issiz oldugu halde bebegine bakmak istemeyen, baba evde ökuz gibi yatarken, annaneye baktirilan cocuk gordum. Mesela bence o anne direk gidip bosanmali.
Ama siz cok kafaya takmayin bence.