- Konu Sahibi kumru00115599
-
Vallahi evde kalıp çocuğa bakan taraf olarak ben de sıkılmış bunalmış kendim için tek bir şey yapamaz vaziyetteyim. Üstelik çalışan biriydim şu an 4 duvar arasında gibiyim. Yetişkin insanlarla gündelik sohbetleri bile çok özledim. İşe giden taraf en azından biraz daha sosyaldir diye düşünüyorumbilmem
siz eşinizin bunaldığını, hayattan zevk almadığını, mutsuz olduğunu, kendi adına hiçbir şey yapamadığını görseniz eşinize yardımcı olursunuz diye düşünüyorum
eşim benden daha iyi ilgileniyor çocukla, çocuk benimle kaldığında illa bir yere çarpar düşer başına bir iş gelir. ama eşimleyken hiç öyle sorunlar olmuyor pencerelere de balkona da çok çok dikkatli. çocuk gece uyuduğunda öper öper durur mesela. iyi baktığından dolayı gözüm arkada değil zaten. ama tabi bunaldığı zamanlar olmuyor mu oluyor.merhaba konu sahibi ,, zor zamanlardan geçiyorsunuz okurken sıkıntınızı içimde hissettim , evet şartlar ortada iş bulmak zor ama çalışana da her zaman ekmek var inanın , eşiniz beklentilerini az tutup bir iş bulabilir , bir kafede garsonluk ya da kimse görmesin derse arkada bulaşık bile yıkayabilir ,broşür dağıtmak part time işler ,tanıdıgım çoğu erkek ek iş olarak geceleri taksiye çıkıyor mesela ,şoförlüğü yok mu? Ehliyeti olana iş bulması daha kolay .
Sadece parası için değil ,bir arkadaş üstte yazmış ;erkeğin bu kadar evde kalması sağlıklı değil ,kazandığı para tam kreş parasına da denk gelse ruh sağlığı için çalışmalı . Ayrıca bebeğiniz çok küçük eşiniz tüm gün bakımıyla nasıl ilgilenebiliyor , hadi arada sırada sorumluluk alması ya da annenin rahatlaması için olabilir ama bir kadın bebek bakımı bilmesede annelik içgüdüsüyle daha güzel bakabilir , ama bu işin erkeğin üstüne kalması bilemiyorum , ben eşime güvenemem , ev tehlikelerle dolu bebek bakımı zor.. temel ihtiyaclarını yapsa altını temizle ,karnını doyur ,ama bebeğin ruhsal ihtiyacları da var (sevilmek ,konuşmak anne şefkati ,sıcaklık ,ilgi ) bunları verebiliyor mu ? anneniz gelse bir süre yanınızda kalsa bebek ve ev konusunda yardımcı olsa bir süre rahatlasanız olmaz mı? Eşinizinde öylesine de olsa bi iş bulması daha kolay olur ..
Aynı durumda bir arkadaşım var, kız belediyede çalışıyor , oğlan sonradan işsiz kaldı ,1 yaşından 4 yaşına kadar bebege erkek baktı .evde çocuga bakmayı o kadar kanıksadıkı iş gelse de istemedi ,son durumları kız her ortamda eşinin işe yaramaz tembel bir eş oldugunu söyleyen saygısız bir ilişkileri var . Çocuklarında da içe kapanıklık ,geç konuşma problemi var ne yazıkki.
Çok uzun oldu kusura bakmayın , hislerinizde haklısınız ,eşinizle konuşup bize anlattığınız gibi rahatsızlıklarınızı belirtin ,durumu tekrar gözden geçirin . Yoksa bir süre sonra patlamaya hazır bomba gibi olacaksınız .
yok aslında çalışmaması değil.karı-koca mühendisiz... 2. cocugum oldugunda tüm gün evde 2 çocuga bakıp, temizlik, yemek her şeyle tek başıma ilgilendim 27 ay... sonra iznim bitip işe döndüğümde yine her şey bana kalmıştı. eşim bazı haftalar evi süpürür o kadar. yani sanki siz biraz abartıyorsunuz gibi geldi bana bunun altındaki neden de eşinizin çalışmaması bence.
Çok şanslısınız maşallah :)Eşim çalışıyor ben izinde evdeyim bebek 10 aylık
Bütün gün bebekle uğraşıyorum o uyuyunca bu sitede takılıyorum
Eşim geliyor yemek yapıyor kızımızı gezdiriyor ortalığı mutfağı topluyor
Ve ben bunları görev paylaşımı olarak görüyorum
Acaba o da sizin gibi mi düşünüyor benim için
canımsınızHicbir zaman 4/4luk ev hanimi olamadigim icin bana normal geldi su anki yasantiniz. İnsan hayatinda boyle seyler olur,esiniz cocuk bakiyor,siz de eve bakiyorsunuz. Her aksam isten gelip yemek yapilmaz ki? 6 ay kadar haftada 1 temizlik yapilsa yeterli olur kimse pislikten ölmez. Esinizin elinden yemek gelmiyorsa salata yapabilir aksam yemegi icin sadece. Siz de biraz organize olarak her aksam degil de 3 aksamda bir kez yemek yaparak yukunuzu hafifletebilirsiniz. 1,5 yasindaki cocuk burada onemli olan. Esiniz onunla gun icinde neler yapiyor? Cocuk mutlu ise geri kalan her sey bostur bana gore. Ben 4 senedir evde cocuk bakiyorum asla her aksam yemek pisirmedim. Buzlugu efektif kullanirim,zamanim bana kalir. Cunku evdeki cocuk bakan da insan,onun da elinde tel ile dinlenmeye ihtiyaci var. Onun da bos bos oturmaya ihtiyaci var. Ve tabii ki sizin de isten eve gelip yayilmaya ihtiyaciniz ve hakkiniz var. Bence esinize haksizlik etmeyin,bu kadarini da yapamayan milyonlarca erkek vardir bu ulkede. Zor sureci atlatana kadar idare edebilirsiniz bunalacak bir sey yok.
Ah bana parasizlik issizlik demeyin :) sizi en iyi ben anlarim. 4 yildir evde oturuyorum,bunun 3,5 yilinda cocuk baktim,super kariyerim ve maasim vardi hepsi bir anda yok oldu. Ustune esim iflas etti,mis gibi gecinirim nolacak derken kendimi coook salak gibi hissettim. İnanin siz de haklisiniz,esiniz de hakli. Kaldi ki esiniz tamamen issiz de sayilmaz ucretsiz izindeymis,bakarsiniz geri cagrilir,cagrilmazsa da is akdinin feshinde haklari odenir siz de ailecek nefes alirsiniz. Hayirlisiyla insallah. Yeter ki aileniz saglikli olsun,aman dert yaratmayin kendinize yazik yahu caninizacanımsınız
evet ben eşime kızıyorum ama anlamaya da çalışıyorum. adam işten çıkarıldı bu kolay bir şey değil. benim niyetim ateşe yangınla gitmek değil.
sindiremediğim şeyler var. ben evlenirken maaşlarımız gayet bize yeter rahat ederim diye düşündüm. zaten bu yaşıma kadar hep sıkıntı çekmiştim bundan sonra farklı olur dedim. evet her şey biz insanlar için ama ben kendi içimde sindiremedim bu parasızlık durumunu. evliliğimden de çocuğumdan da bir şey anlamadım ben. belki de ben kendimi ifade edemiyorum, kafam o kadar dolu ki...
çocuğumuza iyi bakıyor hatta benden daha iyi bakıyor.
Hayat müşterek evlilik de öyle siz çalışmasaydiniz eşiniz size bakacak öylesine yorgun olacaktı.Eger isteyerek çalışmıyor tembellik ediyor olsaydı taşa tutardım ama sebebi ortada.Siz ya sabır diyin inş her şey düzelir biz kadınlar erkeklerden daha güçlüyüzmerhaba arkadaşlar
eşim 1 senedir işsiz
1,5 yaşında bir kızımız var ona bakıyor
ben mühendisim.
eşimi iş yeri ücretsiz izne ayırdı malum ekonomi durgun. kasiyerlik falan gibi bir iş bulsa zaten aldığı ücret asgari ücreti geçmeyecek oda bakıcıya, yola gidecek çalışmasının anlamı kalmıyor. en geç seneye kadar iş yerindeki durumu belli olacak.
aslında mevcut şartlarımız düzelmeden sıkıntılarımız bitmeyecek bunun farkındayım, benim ki bir iç döküş bir teselli sözü duyma, bu günlerde geçecek denmesi belki de..
eşim tüm gün çocukla uğraştığı için ev işi yapmıyor haftada bir süpürüp silmeyi yapıyor. hafta içi gündüz çocuk uyuduğunda da eline telefonu alıp okey oynuyor. evet onu da anlıyorum tüm gün çocukla uğraşmak kolay değil belki de depresyonda. çok yüklenmemeye çalışıyorum içime atıyorum çoğu şeyi. akşam eve gittiğimde, yemek yapmak, kızımızı dışarı çıkarmak, ortalığı toparlamak hep bende. kızımızda sağ olsun sürekli ağlayan, mızmız bir bebek. hele beni görünce daha da mızmızlanıyor, nazlanıyor. tüm gün beni göremiyor özlüyor o yüzden nazlanıyor farkındayım, ben de onu özlüyorum.
ama maalesef ki sorumluluklarım sırtımda kambur gibi. bazen taşımakta zorlanıyorum. çok yorulduğumu hissediyorum sadece yatağa uzanıp boş boş tavanı izlemek, ağlamak istiyorum. iş yeri, ev işi, çocuk... eşim çalışıyor olsaydı en azından ayda bir veya iki kere yardımcı alırdım en azından ev temizleme derdi birazda olsa üstümden kalkardı. gündüz bakıcı bakıyor olacağından dolayı akşam çocukla sen ilgilen ben bir yemek yapayım, sen ortalığı toparlarken ben çocukla ilgileneyim diyebilirdim. ama zaten adam tüm gün çocukla perti çıkıyor. ama benim de bütün bu sorumluluklardan pertim çıkıyor.
maddi durumlarda ayrıca canımı sıkıyor. borçlarımız var. kıt kanaat geçinmek, bir yemeğe çıkamamak, üst baş alamamak..
kafamı toparlayamıyorum, karışık yazdıysam kusura bakmayın. içimi dökmek istedim..
Elbette bakıcı yerine babasının bakması daha güzel. Hatta şu tempo sizi yormasaydı, eşinizle kendi isteğinizle böyle bir görev paylaşımı yapsaydınız ve şikayetçi olmasaydınız, o da sizin bileceğiniz iş derdim, şahsen bana ne. =) Ama anlattıklarınızdan ortaya çıkan sonuç, sömürüldüğünüz.yok küçümsemek ne haddime, 2200 lira maaşın çoğu bakıcıya, yola dışarıda yemesine içmesine gidecek diye düşünüyoruz. en azından eşim bakınca gözüm arkada kalmıyor kızımın bakımı konusunda
Bence sizinki de pek adil bir paylaşım olmamışEşim çalışıyor ben izinde evdeyim bebek 10 aylık
Yani olabilir evet ama böyle idare ediyoruz bir süredirBence sizinki de pek adil bir paylaşım olmamış
Eşiniz kıyamıyor demek ki ne güzel. Ama naif insanlarında bir sınırı oluyor. Çok örselememek lazım.Yani olabilir evet ama böyle idare ediyoruz bir süredir
Böyle kocaları nereden buluyorsunuz arkadaş ? Eşimden soğudum zaten, böyle mesajları görünce nefret ediyorum adamdan.Eşim çalışıyor ben izinde evdeyim bebek 10 aylık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?