merhaba konu sahibi ,, zor zamanlardan geçiyorsunuz okurken sıkıntınızı içimde hissettim , evet şartlar ortada iş bulmak zor ama çalışana da her zaman ekmek var inanın , eşiniz beklentilerini az tutup bir iş bulabilir , bir kafede garsonluk ya da kimse görmesin derse arkada bulaşık bile yıkayabilir ,broşür dağıtmak part time işler ,tanıdıgım çoğu erkek ek iş olarak geceleri taksiye çıkıyor mesela ,şoförlüğü yok mu? Ehliyeti olana iş bulması daha kolay .
Sadece parası için değil ,bir arkadaş üstte yazmış ;erkeğin bu kadar evde kalması sağlıklı değil ,kazandığı para tam kreş parasına da denk gelse ruh sağlığı için çalışmalı . Ayrıca bebeğiniz çok küçük eşiniz tüm gün bakımıyla nasıl ilgilenebiliyor , hadi arada sırada sorumluluk alması ya da annenin rahatlaması için olabilir ama bir kadın bebek bakımı bilmesede annelik içgüdüsüyle daha güzel bakabilir , ama bu işin erkeğin üstüne kalması bilemiyorum , ben eşime güvenemem , ev tehlikelerle dolu bebek bakımı zor.. temel ihtiyaclarını yapsa altını temizle ,karnını doyur ,ama bebeğin ruhsal ihtiyacları da var (sevilmek ,konuşmak anne şefkati ,sıcaklık ,ilgi ) bunları verebiliyor mu ? anneniz gelse bir süre yanınızda kalsa bebek ve ev konusunda yardımcı olsa bir süre rahatlasanız olmaz mı? Eşinizinde öylesine de olsa bi iş bulması daha kolay olur ..
Aynı durumda bir arkadaşım var, kız belediyede çalışıyor , oğlan sonradan işsiz kaldı ,1 yaşından 4 yaşına kadar bebege erkek baktı .evde çocuga bakmayı o kadar kanıksadıkı iş gelse de istemedi ,son durumları kız her ortamda eşinin işe yaramaz tembel bir eş oldugunu söyleyen saygısız bir ilişkileri var . Çocuklarında da içe kapanıklık ,geç konuşma problemi var ne yazıkki.
Çok uzun oldu kusura bakmayın , hislerinizde haklısınız ,eşinizle konuşup bize anlattığınız gibi rahatsızlıklarınızı belirtin ,durumu tekrar gözden geçirin . Yoksa bir süre sonra patlamaya hazır bomba gibi olacaksınız .