Çorbalar İşkembe Çorbası (Konya -Adıyaman Yöresi)Sütaş Yoğurt Sponsorluğunda

Tatlianne20

Cennet Annesi♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
14.962
113.757
598
27
Merhaba hanimlar biraz acemiyim ilk yalnislarim olursa magzur görün bugunde sansa cektim tam yukkuycem gelen giden eksik olmadi inşallah begenirsiniz. Adiyaman konya yoresine ait bir çorba seveni sevmeyenide vardır ama ben 3 tabak yemedem kalkmam okadar seviyorum herkese bol sans diliyorum simdiden.

Malzemeler

1kg iskembe
2yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
Yumurta
Sarmisak
Sirke
Sosu içinde:
Sirke
Sarmisak
Pulbiber (istege göre tereyag salca)
ben ilk olarak 1saat sirkeli limonlu suda bekletim.

Sonra icene yikadim bol suyla dudukluye aldım

sarmisak dogradim 3 4 dis az sirke ekledim kokusu olmasin diye fazla agzina kadar suyu koyup orta ateste kaynamaya biraktim 45 dakka.

Pisdikden sonra suyu duduklude iskembeyi aldım içinden kaba.

Dilim dilim uzun kesip kup kup dogradim kaba aldim hepsini.
Dogramis oldugum iskembeyi kendi suyuna geri bosalttim ve kisik da altını açtım.
Terbiyesini hazirladim un yogurt yumurta limon ozlestirdim suyundanda alip puruzsuz kivam haline geldi. Karistirrarak iskembeye döktüm.

Umarim begenmissinizdir arkadaslarlar herkese bol şanslar♥

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım başarılar dilerim

Ellerine emegine saglik, zahmetli bir corbadir. Anacagim iskembeyi saatlerce kendisi temizlerdi ne zor olurdu. Ben oldum olasi sevemesemde muthis bir corba onu biliyorum. Seveni coktur. Basarilar dilerim

Ellerine emegine saglik, zahmetli bir corbadir. Anacagim iskembeyi saatlerce kendisi temizlerdi ne zor olurdu. Ben oldum olasi sevemesemde muthis bir corba onu biliyorum. Seveni coktur. Basarilar dilerim
Çok teşekkür ederim canım aynen çok leziz bende evlenin esim alistirdi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…