Çorbalar Arabaşı Çorbası ( İç Anadolu Yöresi )- Memleketimin Tereyağı Sponsorluğunda

Ben neden iki saattir yüklerken hata aldım acaba :KK64:
Hamurun yapım aşamasını yeniden çekeceğim inşaAllah en önemli kısım orası çünkü :KK43: çok üzgünüm ama her şerde bir hayrın oluşunun tesellisi içindeyim :KK43:
İmmmhhh nefis olmuş @L E Y L başarılar diliyorum bu acılı çok güzel oluyormuş :))

Sende kırmızı yapmışsın :)) hepimizin yolu açık olsun

Sunum şahane :KK5:

İmmmhhh nefis olmuş @L E Y L başarılar diliyorum bu acılı çok güzel oluyormuş :))

Sende kırmızı yapmışsın :)) hepimizin yolu açık olsun

Sunum şahane :KK5:
Çok acılı yapmadım ben evde bir bağırsak hastası ve küçük çocuk olunca ama isteyen lmon ve biberi çoğalttı. Daha önce 2 3 kez yapmıştım ama bu kez çok güzel oldu ölçüler tam :)
Allah razı olsun canım benim :)

Arabasiiii:rolleyes:
Eline emegine saglik canim, cok guzel olmus tam tahmin ettigim gibi bir sunum yapmissin muthis:KK36:
Basarilar:KK200:

Ellerine sağlık canım mavi güzel olmuş sunumda :KK200:

Elinize sağlık. :kk77: Çok değişikmiş. Bu hamurlar çorbanın içine mi katılıp yeniyor?
Asil yemek şekli hamurları kaşığa koyup arabasına daldırıp içine çekme suretiyle yeniyor :KK70: ..

Hatta bunun yarışmaları kutlamaları falan varmış :-)

Ama çok tehlikeli bence ://

Yani hamuru çiğnemeyip direk yutuyorsun :)

Elinize sağlık. :kk77: Çok değişikmiş. Bu hamurlar çorbanın içine mi katılıp yeniyor?
Kaşığa hamuru alıyorsunuz çorbayla ıslatıp çiğnemeden yutuyorsunuz. Geleneği bu ama hamuru gayet lezzetli oluyor o yüzden hiç kuşkusuz çiğneyerekte yiyebilirsiniz. Un tuz su bildiğimiz hamurun muhallebi hali :)

Kaşığa hamuru alıyorsunuz çorbayla ıslatıp çiğnemeden yutuyorsunuz. Geleneği bu ama hamuru gayet lezzetli oluyor o yüzden hiç kuşkusuz çiğneyerekte yiyebilirsiniz. Un tuz su bildiğimiz hamurun muhallebi hali :)
Ben küçükken annem bu hamuru şekerli yaparmış tatlı niyetine şimdiki formumu ona borçluyum :rolleyes::KK8:

İste benim favorim.
Mugla ve Antalya'da da cok yaygındır. Annem her kış defalarca yapar ve en büyük ozelligi konu komsu akraba ile toplanilip yenmesidir. Yoksa tadı çıkmaz. Bizde mutlaka köy tavuğu ile yapılır. Marifet hamurunu tutturmaktadır, herkes kolay kolay kıvamını tutturamaz. Çorbası da köy usülü ocaklıkta kara kazanda pişerse off yeme de yaninda yat.
Annem bu haftasonu pisirecek yine, simdiden gün sayıyorum.
Yarışmada başarılar, elinize sağlık.

Ha bi de biz bunu bir oturmada 3-4 tabak mutlaka yeriz, uzerine en az bi yarım saat su içmeyin derler, neden bilmiyorum ama hemen sonra cok su icince gercekten rahatsiz oluyor insan.

X