İşi Bırakma İsteği

Hayat pismanliklar silsilesi.ben de infertilite tedavileri yuzunden kendim ayrildim 8 sene calistigim isimden.simdi 15 aylik oglum var oglumu dunyalara degismem ama issizlik de baska dert.maddiyat sorun olmasa da calisan kadina evde olmak zor
Allah bagıslasın canım , tekrar calısmayı dusunuyormusun . Bende 10 ay evdeydim , evden ıse nasıl dondum anlatamam . Ama gun ıcınde aklıma gelıp huzunlenıyorum , cok yorulup helak olmamızda ayrı zaten

evde kalınca 2 gün sonra sıkılmayacaksanız olabilir...güzelim işinizi kaybedeceksiniz ve iş bulmak gerçekten zor...ilerde emekli olunca sizde rahat edeceksiniz ve bu sefer eltin sana özenecek...ayrıca arkadaşların dediği gibi, çocuklar büyüdükçe masrafları aşırı artıyor...sizde yılların yorgunluğu oluşmuş, psikiyatriden rapor felan alıp bi süre dinlenin, bu arada bakıcı felanda bulursunuz...

Psikolojik olarak yorulmuşsunuz. Ben de sağlıklı zamanlarımda işe giderken hiç dert edinmem. Hamile hamile çalıştım kısmı üzüyo insanı. Diğer hamileler ev rahatlığında kusarken işe sürünme zorunluluğu çok zor. Ya da işte çocuk küçük bakıma ihtiyacı var millet evindeyken ben çocuğu niye ellere teslim edeyim diye düşünüyo. En baştan çalışmasam bu hayata girmezdim ama yılların emeği var. Bence işi bırakma. Paran var eve düzenli kadın al temizlesin iki günlük yemek yaptır. Eve kamera sistemi döşet bakıcıya da söyle. Düzgün durmak zorunda kalır. Bide kv kp muhtaç olmak da hoş değil bence. Eltin bu hayata alışmış olabilir ama senin gururun elvermez buna biliyorum

Canım çok para girince eve çok gider,az para gelince az gider oluyor.Bende çalıştım,ama çalıştım süre içinde çok ahım şahım mi yaşadık,tabiki hayır.Şu an çalışmıyorum,çok şükür ayağımizi yorganimiza göre uzatıyoruz Ha noluyo,evin giderlerini ayarlayıp kizlarimla ilgileniyorum.Her gün et yemezsen haftada yersin.Ama nolur biraz kafanı dagit.Evlatlarinla ilgilen.Kendinle ilgilen.Ha sonra gene çalışırsın ama biraz zaman vermelisin kendine

Bende aynı durumdan bıraktım canım çalışmayı.Eve gelmem yediyi buluyordu.En son büyük kızım tam uyurken ,anne çalışmasan seni çok özlüyorum dedi.Zaten benimde aklımda vardı .Hemen bıraktım işi ,ha bu arada üçüncüyüde yaptimYani Alican cadilarla uğraşıyorum ve cooookkkk mutluyum.İyiki bu kararı almisim.Sadece bir makarna yesek,yada sadece bir çorba gülerek , konuşarak,sohbet ederek yiyoruz.Merak etme çok daha iyi olur.Korkma ,insAllah çok daha iyi olursun

Canim ücretsiz izindeyim.Eşimin ek kredi kartı bende ve gün içinde yaptığım harcamayı soran biri değildir eşim.Oglenleri eve kendim ve bebeğim için yemek söylememi tembihler filan.Ama ben bu adamdan harçlık isteyemiyorum.Gucume gidiyor.Resmen onun teklif etmesi için bekliyorum.Belli bir yasa kadar çalışmış insanin eşi de olsa başkasından para istemesi zor oluyor.

Eşinizin maaşi ne kadar
Evin kirasi ne kadar
Eşinizin abisi ve karisı neden çalişmiyor merakettim

Neden işten çıkacaksınız ki. Burada, çalışmadığı için eşinden ayrılamayan, dayak yiyen kadınların dertlerini hiç mi okumadınız.

Milletin kıt kanaat geçinmesini neden kendinize örnek alıyorsunuz anlamıyorum. Çalışın, ayaklarınızın üstünde durun. Evin hanımı olmamak demek nedir anlamadım. Evinizde bırakın annenizin, bakıcınızın düzeni olsun ne fark eder. Çocuklarınızdan bir şey çaldığınız da yok. Eşinize özeni gösteremiyorum diye hayıflanmak da apayrı bir konu.

Aslında sağlıklı düşünemediğinizi siz de biliyorsunuz. Bence destek alın. Bakın ben 18 yaşından beri çalışıyorum. Şu anda 52 yaşındayım. Hem çalıştım, hem okudum, hem evlendim, hem çocuk doğurdum. Emekliliği düşünmüyorum bile.

Evet, evimin anahtarı hiç çantamda olmadı ama ben bunu asla kafaya takmadım. Evime isteyen istediği gibi girer çıkar istediğini yapar. Gönüllerin hoş olması evin bana ait olmasından daha cazip geldi bana.

Çocuklarımla 5 saat geçireceğime 1 saat geçirdim ama dolu dolu geçirdim. Hiç biri çıkıpta neden sen çalıştın bizi ihmal ettin demediler. Hatta bazen izin alıp evde olunca "ne oldu, neden evdesin" diye sorarlar ve beni evden göndermeye çalışırlar.

Ekonomik özgürlüğüm var, eşime tabi değilim. Evliyiz ve evin ve çocukların sorumluluklarını eşit paylaşıyoruz.

Ben kadına, evinde oturan yemek yapan, ev temizleyen, çocuk büyüten biri, erkeğe de çalışıp evindeki nüfusa bakan biri olarak bakmam. Kadın da erkek de eşittir ve böyle sorumluluklar yüklenilmemelidir.

Sizin yerinizde olsam, bir kaç gün kafamı dinlerim. Ayrıca hiç bir şey böyle şeyleri kafanıza takmaya değmez. Önce siz iyi olacaksınız ki çocuklarınız da iyi olsun.

Birde 5 yasindaki çocugu neden kreşe gönderiyorsunuz. Devlet anaokulları 5 yaş alıyor

Yıllık izin alamıyorum ama haftasonu kaçamağı yapmayı planlıyorum.
Bakalım eğer kayınvalideciğim çocuklara bu haftasonu bakabilirse, bana bir motivasyon olur belki.
Kısmet artık, ama işi bırakmamaya karar verdim.
En azından şimdilik.

gayet güzel ifade etmişsiniz, demek istediğinizi çok iyi anladım.
Tek kişi çalışan evlerde de, gemi yürüyor ama ben bazen 2 kişi çalıştığımız halde, hesap kitap yapmayı kendime yediremiyorum. Yaz gelince 1 haftalık tatil bile bize lüks oluyor. Eeee?
Kış boyu yağmur çamur çalışmadın mı? Kazanmadın mı? Neyini hesap ediyorsun diyorum? Maddiyatı hallettik diyelim, senelik izin sorun oluyor, iznim eşimle denk gelmiyor. Bir de onu hesapla..
Üstelik ev hanımları sürekli evleriyle ilginiyor, değişiklik yapıyor.
Yastık koltuk halı yüzletiyor. Günlük temizliklerini yapıyor. camlarını siliyor...
Ben akşam olup bir çorba ve salata yapabildiysem şayet; kendimi dünyanın en becerikli insanı hissediyorum.
Göz kapaklarıma direnerek iki sohbet muhabbet edebildiysem eşimle, oğlumla çok şükür diyorum.
Çalışmak güzel ama
kesintisiz, tatilsiz ve süresiz olunca boğuyor cidden..
Kadın olarak daha esnek çalışma saatlerine, ekstra izinlere ve insiyatiflere ihtiyacımız var.
Aybaşı için bile mazeret izni olmalı misal

İşinizi bırakmayın derim, (bu kadar da tutarsızım:) iş yoğunluğu yoksa 1-2 hafta izin kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bir arkadaşım vaktin birinde ''kadının çalıştığı evde bereket olmuyor'' demişti.. Çoğu zaman aklıma gelir bu söz ..

Hayat pismanliklar silsilesi.ben de infertilite tedavileri yuzunden kendim ayrildim 8 sene calistigim isimden.simdi 15 aylik oglum var oglumu dunyalara degismem ama issizlik de baska dert.maddiyat sorun olmasa da calisan kadina evde olmak zor

Keşke hayatımızda masraflarımızı en azından düşünmeyeceğimiz kadar bolluğumuz olsa.
Kısmet, herkes kendi kısmetine düşeni yaşıyor malesef.
Allah hayırlısını versin herkes için.
Bebeğiniz de hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüsün inşallah...

Haklısınız.
En son büyük oğlumun hamilelik sürecinde ve sonrasında olmak üzere 2 sene evde oturdum.
Titizlik hastalığı bulaştı, dediğiniz gibi insan çalışmayınca birşeye sarıyor.
Ve hala bu titizlik durumlarının sıkıntılarını yaşıyorum malesef.

Sizin evinizin kendinizin olması gayet iyi, çünkü her ay kira ödemek gibi bir yükümlülük zaten insanı bitiriyor.
Keşke bizim de kendi evimiz olsaydı masraflarımız en azından bu kadar yoğun olmazdı.
Kısmet, inşallah biz de kendi evimizi edindiğimiz günleri görürüz.

Evet küçükler çocuklar, ilerde masraflarının yaşları ile büyüyeceğinin farkındayım.
O yüzden de bu kadar kafayı yoruyorum.
Onlar için bu kadar endişelenmesem çoktan işi bırakmıştım.
O kadar da bunalmış vaziyetteyim açıkçası.

Ama dediğiniz gibi, işi bırakma konusunu şimdilik askıya aldım.
Zorunlu bir hal olmadığı taktirde şimdilik işi bırakmayacağım.

Tek bir asgari ücretle geçinen ve çift maaş alan iki ailenin geçim standartları aynı olabilir mi?
Arkadaşınız bunu söylemiş olabilir ama hiç inandırıcı değil.
Asgari ücretle ancak kirasını,faturalarını öder ve karnını doyurur.
Aileden bir desteği yoksa aksi mümkün değil,hesap ortada.
Ayrıca bu hanımefendi her an sizin yanınızda mı ki böyle garip bir yorum yapıyor?
Belki o kahvaltıda lor peynir yerken, siz ezine ve Kars kaşarı yiyorsunuz.
Lafın gelişi söylüyorum o Avondan parfüm kullanır, ben para kazanan bir kadın olarak üst düzey marka alırım.
Ayakkabı ve çantayı da az ama kaliteli kullanırım mesela.
Nasıl aynı standartta oluyoruz bu durumda?

Diyeceğim o ki -sözüm meclisten dışarı- sözkonusu hanım, züğürt tesellisi modunda.
Yanlış anlaşılmak istemem,hiç kimseyi küçümsemiyorum, herkesin ekonomik durumu farklı olabilir, ama fakirliği, az para kazanmayı,çalışmamayı övecek,
'ay asgari ücretle hayat bize güzel' diyecek bir durum da yok ortada...

Ahh ah sadece tek farkla sizinle aynı şeyleri yaşıyorum o da çocuğumun olmaması
Ve sanırım bu yıllarca böyle devam edecek gibime geliyor.8 yıldır evliyim toplasam 4 yıl evde oturmamışımdır.Aslında ben de çalışmak istemiyorum ama,çocuk sıkıntımız olduğundan kendimi çalışmaya mecbur hissediyorum.Ne zaman bitecek bu işkence hiç bilmiyorum

mesleginiz ara vermeyi kaldiracaksa, bu yorgunlukla bir yil ara vermek iyi fikir olabilir bence.

bir de cocugunuz 2 yasina girecek ve calisiyorsaniz, dogumdan sonra cok mu erken dondunuz?
dogumdan sonra 6 aydan once ise donenlerde genelde gozlemliyorum bu tukenmisligi.

Son düzenleme:
Herşeyi bir kenara bırak çocuklarimi su an özel doktora götürmeye devam edebilmemi ,devlet tarafından karşılanmayan aşılarını yaptırabilmemizi benim dogumumdan 1 hafta öncesine kadar çalışmama ve o dönemden birikim yapmamıza borçluyuz.Su an eşimin maaşıyla başabaş yaşayıp bu tür -bana göre zorunlu-harcamalari bu birikimden karşılıyoruz.

Yanliş hatirlamiyorsam eşin ilede sorunlarin vardi. Şu an işi birakman büyük bir hata olur. Küçügüde kreşe yazdir. Onun içinde olumlu olur, diğer çocuklardan birşeyler öğrenir. Büyük zaten seneye okula başlayacak. Yani şimde sen evde kalsan bile, büyük evde kalmayacak.

Ve eğer eşin ile işler kötü giderse en azindan maddi bağimsizliğin olur.

Sen eltine bakma. Şimdi bir şekilde çorbalari kaynatir, ya sonra? Türkiyede okul ve eğitim para demek. Çocuğun elinde ipad var diye, iyi eğitim almiyor. Bu tür insanlarin bide yarin birgün haciz işleri olur. Yani onlari hiç örnek alma.

Küçüğü kreşe yazdir ve sadece arada bir annenlere birak. Spor yap, bir yerde (eşin ile beraber) yemek ye çay iç,..

Ve bir psikologa git. Bu huzursuzluğunu çozmen lazim. Işi birakmak çözüm değil.

Neden işten çıkacaksınız ki. Burada, çalışmadığı için eşinden ayrılamayan, dayak yiyen kadınların dertlerini hiç mi okumadınız.

Her gün görüyorum ve okuyorum.
Ancak benim eşim hamd olsun onlar gibi değiller.
Eşimden yana bir sıkıntım yok, boşanma gibi bir düşüncem yok. En azından şimdilik.
Zaten öyle bir eşim olsaydı, 2 çocuğum olmazdı.
Yorum için teşekkür ederim ama bu kısım gereksiz bir bölüm olmuş.

Herkesin görüşü ve hayata bakış açısı farklıdır.
Ben de 16 yaşımdan beri çalışıyorum ve çalışma hayatına girmeyi isteyen de kendimim.
Zira bir evin bir kız çocuğu olduğum için babam beni asla çalıştırma taraftarı değildi.
Ama özellikle tek çocuk olmam beni kendi geleceğimi düşünmeye ittiğinden babamı ikna etmiştim.
Bugün de bunun haklı paylarını görüyorum.
Yaşadığım zorluklar ve hayatın bana gösterdikleri doğrultusunda ne kadar kadının çalışmasının önemli olduğunun bilincinde ve farkındayım.

Ek olarak ailenin de ne kadar önemli olduğunun farkındayım.
Yıllardır çalışıp emek vermiş ve emekli olmuş bir yakınım en basitinden şöyle bir cümle kurabiliyor "keşke çalışmak zorunda olmasaydım da iki kızımında hayatından bu kadar şey kaçırmasaydım, evet emekliyim artık, çalıştığım yılların hakkını alıyorum şu an, ancak kızlarımın bebek hallerini bir daha asla yaşayamayacağım" der gözleri yaşlı bir vaziyette.
Bu kişinin kızları da aynı ortamdaysa "keşke o kadar yıllar boyunca kreşe gitmek zorunda kalmasaydık" derler.
Ek olarak babaannelerine hala "anne" diye hitap ediyorlar.
Çünkü onları büyüten o.
Ancak kimse bundan rahatsız değil, sadece anektod olarak söyledim.

Haklı açılardan da bakıyorsunuz lafım yok.
Gerçekten.
Ancak işte dediğim gibi herkes bir değil ve sizin gibi düşünmüyor.
Evet evin düzeni sizin için önemli olmayabilir ancak benim için önemli.
Ben kontrolümden çıkan şeylere kafayı takarım, onu sorun ederim.
Kontrolün bende olmasını severim, bu birazcık karakteristik bir özellik, değiştiremiyorum.
Bunu kırmak için çok uğraştım olmuyor, bende olduğu gibi kabullenip etrafından dolanmaya çalışıyorum.

Evde oturan kadınlara haksızlık oluyor biraz söyledikleriniz.
Şahsen maddi anlamda bir sıkıntım olmasa, bal gibi evimde otururum ve eşimin bana bakmasını beklerim.
Daha detayına inmek istemiyorum bu konunun.
Farklı bakış açılarına sahibiz bu noktada.
Ancak size saygım sonsuz, teşekkür ederim yorumunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…