İşi Bırakma İsteği

Çalışırkenbende sürüne sürüne gidiyordum.Hergün şikayet ediyordum .Kızım olunca bıraktım.Kafam rahatladı doğrusu .Eve de eşime de özellikle kızıma da vakit ayırmak bana iyi geldi .Sorunum çalışmak değil öyle bir iş yerinde o işi yapmaktı birde uzun çalışma saatleri ydi.Kızım 2 yaşına gelince düşünüyorum yine ama hafta sonu tatil bi iş bulmam lazım..Belki sizinde öyledir sorunun kaynağı ne onu bulun derim

Bir an bu mesajı ben yazdım sanırım dedim. Aynı durumdayız büyük oğlum 7 küçüğü 1 yaşında. kendimi bildim bileli çalışıyorum . Annem büyük fedakarlıklar yapıp evini bırakıp haftanın 5 günü bizde kalıp çocuklarıma bakıyor.
Çok yorgunum, artık çalışma istemiyorum. Kimseye yetemiyorum... Emekli oldum ama yaş bekliyorum belki bu yasa çıkar diye Ekim ayından beri kendimi kandırıyorum seçimlere kadar kandıracağım sonrasını bilemem.
Benim evim kira değil tek artı olarak.
Ama biraz dinlenmek istiyorum...

Olacakları size özetleyeyim işi bıraktınız ilk önce çok mutlu olacaksınız oh be diyeceksiniz.
Birkaç ay belki huzurlu olacaksınız sonra zamanla Çocuğunuz kreşe gidemeyecek ev kirası faturalar vs derken daralacaksınız. Kv kp e bakacaksınız bu sefer onlar destek olmayacak. Çocuklarla bütün gün evde para olmayınca biryere de gidermeyeceksiniz. Ev işleri çocuklar derken eşiniz bu sefer siz evdekiniz diye hiçbşr şeye yardım etmeyecek sen evdesin bütün gün ne yapıyorsun olacak. Salmaya başlayacaksınız kendinizi çünkü her sabah derli toplu olarak giyinip gitmeniz gereken biryer yok.
Ve şu an yorulduğunuzdan 2 katı fazla yorulacaksınız ve paranızda olmayacak.

Zaman zaman herkes daralıyor inanın bende bunalıyorum keşke evde olsam ayaklarımı uzatıp kitap okusam diyorum ama bu istediğimiz tatil aslında sürekli olursa sıkar insanı.

Eltinize de bakmayın vardır onun bi geliri yoksa evde duran kimseye bedava ıphone vermiyorlar.

arada hepimize geliyorlar souv
bende 2. kızımı doğurmadan önce çalışmamaya çok özeniyordum
2. kızımda 13 aya yakın evde oturunca patladım resmen eşime çok sardım
adam iş başı yaptığımda göbek atacaktı garibim

bir de dünyanın bin türlü hali var arkadaşım
ekonomik özgürlük iyidir candır
annen diyorum 1 yıl şdare etse de 3 yaşındayken ufaklığı da kreşe versen
nasıl olur?

ben simdi ise gitmek zorundayim.Ama nedense sizi calismaya devam etmeniz icin ikna etmek istiyorum.Cünkü biliyorum ki kafa karisikliginiz gidince pisman olacaksiniz.Hayatinizi baska sekillerde düzenleyin.Cevrenizdeki insanlarda üzerinizde cocuklara yetemediginiz duygusunu yaratmis olabilirler.Umarim sizin icin en dogru karari alirsiniz.

Bunları bende düşünüyorum da.
Bilemiyorum işte.
Bir arkadaşım daha var, onunla da konuşuyoruz.
Şu an kendisi doğum izninde, o da gel git yaşıyor işe dönme konusunda.
Ancak onun maddi durumu benden daha iyi konumda.
O yüzden onun gel gitleri değer mi çocuklarımdan uzak kalmaya mantığında.

Nitekim onunda dediği birşey var, asıl mesele çocuklar okul çağına gelince başlıyor olması.
Maddi anlamda ihtiyaçların doğması, tek maaşın ne kadar yetersiz kaldığı.

Eltim konusuna gelince, evet veriyorlar.
Bedava iphone + ipad veriyorlar.
Bir güne bir gün bana soran olmamıştır senin de bir ihtiyacın var mı diye.
Ancak onlar hep hazıra alıştılar, etraflarınca, gerek kayınvalidemler gerek kayınvalidemin kardeşleri.
Maddi durumu iyi kayınvalidemin kardeşlerinin ve onlara yağdırıyorlar resmen.
Hoş beni ilgilendirmiyor kimin kime ne yaptığı ancak göz de görüyor işte.

Biz eşimle hep didindik yıllardır.
Kimseden bir kuruş beklemedik, zaten destek olan da olmadı.
Ancak benim ailemden destek aldıysak aldık zaman zaman.
O kadar.

Benim bir beklentim yok kayınvalide ya da kayınpederden.
Gerçekten, ne ileride böyle bir destek yapacaklarına inanıyorum ne de şimdi.
O yüzden onlara bel bağlayarak düşünmüyorum bunları.

Eğer çıkarsanız daha çok pişman olursunuz gibi geliyor bana. ben toplasak 5 yıldır falan çalışıyorum ama evde oturmaya başladığım an daralıyorum evet ilk haftalar güzel ama sonra bi bakıyorsunuz eskiden alabildiğiniz şeyleri alamıyorsunuz, eşten para istemek zorunuza gidiyor, e çocuklar sürekli bir şey ister kendiniz çalışmadığınız için 10 defa düşünürsünüz alayım mı almayayım mı diye..
eşimle çok bunaldığımızda işten güçten, günlük bir yerlere gidiyoruz o kadar iyi geliyor ki anlatamam. işten çıkmak yerine bakıcı aramaya başlayın anneniz sadece eve gelip otursun çocuklarla bakıcı gözetimi altında olur. temizlik için birini tutun 2 hafta da bir sizde arada bir süpürge tutarsınız en fazla yarım saatinizi alır. eşinizle iş paylaşımı yapın..

bilmiyorum ya çabalayın ama işten çıkmayın derim..

7 yıllık calisma hayatımı kızımın doğumuyla bıraktım 3 yıl oluyor sonrasında 2.bebeğim oldu benim tekrar çalışma durumum ortadan kalkti..
Çalışırken çok rahat bir işim vardi, yani ben şunu rahat söyleyebilirim işten çıkınca maddi olarak ciddi bir zorluk yasamadim, çalıştığım için dışarıdan daha çok yemek yiyorduk o azaldı, kıyafet icin daha çok harcama yapıyordum o azaldı ama onun haricinde hayat standardım bir değişiklik olmadı, tatile de gittim, ccouklarımın hiçbir şeyi eksik degil ha çalışsaydım 10 değil belki 20 kıyafetleri olacaktı yada daha fazla oyuncakları..
Çocuklarımın ikiside uyku konusunda çok problemli calismaya devam etseydim bu uykusuzla nasıl basederdim bilmiyorum.
Esim isten çıkmamı desteklemişti ve ben evdeyim diye benden esktra bir beklentisi olmadi aksine cocuklardan dolayı yorgun ve uyksuuz kaldigim için her konuda çalıştığım zamana göre çok daha yardımcı ve anlayışlı bu listeyi uzatabilirim işten çıktım ama hiç pişman olmadım, hayatimi da sadece eve ve cocuklara adamış değilim asla kendime ait bir alanım var kendim icin yaptıklarım ve yapacaklarım
Bunların tercih ve yapi.meselesi calisan ve 2 çocuklu bir kuzenimi 1 aylık bir izni vardı yazın, evde çok sıkıldığı icin izni yarıda kesip ise dönmüştü çünkü onada evde olmak ve o rutin sıkıcı geliyordu artık.
Sizin için en iyisini yine siz bilirsiniz ama sanki suan psikolojik olarak iyi değilsiniz bir yardımla biraz daha kendinize gelseniz ve öyle karar verseniz alacağınız karar daha sağlıklı olur..

Annem 1 yıl idare edebilir mi onu bilmiyorum işte.
Babamın durumları da var malum.
Geçen de kulağıma birşey geldi, iyice strese girdim.
Annemin konuyu öğrenmesi zaten çok uzak değil bana göre.
Ben anlatamayacağım o ayrı konu, ancak birinden bir şekilde bir gün duyacak.

Duymasa bile, annemin sağlığı çok çocuk bakmaya müsait değil.
En çok beni etkileyen durum da bu.
Mesela evde olsam 1-2 saat idare etmeye gelse, sorun değil.
Bir markete gitmek olsun veya ne bileyim o anlık bir idare etme konusu olduğunda eder.
Ama 1 sene, uzun bir süre.
Şu anda idare ediyor ben bakacağım gözün arkada kalmasın diyor ama ben görüyorum.
Ve annemi de yeterince tanıyorum.
Annem zamanında beni "bakmıyorum artık çocuğuna çok yoruldum" diyerek (ilk oğlumda) beni ortalarda bırakmışlığı var.
Hem de iş yerimdeyken beni arayıp söylemişti, kayınvalidem tesadüfen bana uğramıştı.
Çocuğu ona bırakmıştı "sen burdasın nasılsa ben gidiyorum" şeklinde.
Ben de ne yapacağımı şaşırmıştım.
O zamanda işten çıkma durumlarım vardı ama bir şekilde idare ettik, durumları toparladık.

Zaten annemin sadece bedensel değil psikolojik sorunları da olduğundan, çok yüklenmek istemiyorum kadına.
O da yoruluyor, kolay değil benim afancanlarla uğraşmak.
Bir tanesi kreşe gidiyor evet, ama kış ayında olduğumuz için gitmediği durumlarda oluyor.
Bugün gitmedi mesela, doktor randevusu var yarım gün evde sonra eşim alıp götürecek doktora.
Ben izin kullanamıyorum artık, izinlerimi bir güzel bitirdim.

İşin özü, annemin durumları da beni çok düşündürüyor malesef.

İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Derdimi dert edindiniz.
İnanın ben de işi bırakmak istemiyorum diğer yandan çünkü bir daha böyle konforlu iş bulabilir miyim soru işareti?
Sabah 8 akşam 17:00 mesaim.
Evime 15 dk mesafede ve servis ile gelip gidiyorum.
Servisim kreşin önünde indiriyor beni.
Akşam çocuğu alıp 2 dk evime yürüyorum.
Sorunsuz bir düzen var bu anlamda.

Bunlar hep göz önünde bulundurduğum şeyler.
Ama bu kadar yıpranmış olmam beni çok etkiliyor ve canımı sıkıyor.
Görmezden gelemiyorum bazı şeyleri.
Hani "oluruna bırak" derler ya.
Öyle bir yapım yok, oluruna bırakamıyorum işte.
Belki bunu başarsam hayatım kolaylaşacak bu kadar dertlenmeyeceğim.

Benim özentim de biraz insanların rahatlığına yönelik.
İnsanlar ne kadar rahat, ne kadar sorunsuzlar.
Sorunları olduğu halde umursamazlar, bu da benim dikkatimi çekiyor.
Rahatsız edecek derecede dikkatimi çekiyor.

Ama yine de bir anne olarak yetersiz kaldığımı düşünüyorum.
Sanki kendi üstüme düşenleri çocuklarıma yapamıyorum.
Evet çamaşırları temiz pak, kendileri de temiz pak.
Yemekleri her zaman düzgün ve düzenli.
Odalarının ve çarşaflarının temizliği de sorunsuz.

Fakat ya psikolojik ve eğitsel faktörler?
Yeterince gününün nasıl geçtiğine odaklanamıyorum mesela?
Yeterince vakit geçiremiyorum çocuklarımla.
Öpüp koklamak ve şefkatimi vermek için kısıtlı zamanım var.
Ufaklık zaten eve adım atar atmaz tepemde olduğundan, büyük oğlumdan çalıyorum sanki zamanları.
Ona zaman ayırdığımda ise kalan süre 1 saat bilemedin yarım saat oluyor, uyku saati geliyor.
Bu beni üzüyor. Yeterli gelmiyor sanki, bana yetmiyor ki ona nasıl yetsin.

Bazen sinirlilik hali oluyor üzerimde.
Yorgunluktan, sabahın köründe kalkıp (6:30) gecenin bir saatinde yatmak zorunda olmaktan...
Çok yoruyor beni, haliyle iş hayatının bana göre olamadığını algılamaya başlıyorum.
Yapamıyorum herhalde diyorum artık, yapamıyorum.
[/QUOTE]

bence şu temizlik takıntınızı az bıraksanız

evim temiz pak değil muhtemelen oğlumun kılığı kıyafeti de

bakın her şeyin uç durumu zarardır

evime haftada yarım gün yardımcı geliyor ve onun dışında evde temizlik yok

oğlum küçükken de böyleydi hatta şimdi kedi de var tüyü vs de var

temizlik asgaride olsun

evin düzeni dediğiniz şey de az olsun

minimal yaşayın eşyayı azaltın vs vs

çocukları her akşam yıkayacağınıza iki akşamda bir yıkayın ama daha çok oynayın

cidden her akşam yıkanmasa da bir şey olmuyor ben kendimi bile her akşam yıkamıyorum mesela

bir de bunalmışsınız işler durgunken az izin isteseniz verirler mi

gelirleri yazmamışsınız ama tek maaşla geçinilir mi

eşiniz geçinmek için elimden geleni yaparım demiş de iki kişilik çalışamaz ki

çocukların yaş farkı az aynı anda okullu olacaklar

şartlarınızı vs bilemem tabii ama benimkinin harcamaları yüksek, çok basit sıradan istekler için bile dünyanın parasını dökmek gerekiyor

bir sinema bile 50 TL ye mal oluyor en az

kış geliyor vücut uyku istiyor hepimiz aynıyız

gün 08.15 te doğuyor ama biz 8 olmadan evden çıkıyoruz ki siz daha da erken çıkıyor olabilirsiniz

bu da vücudu mahfediyor

oturun öncelikler listesi yapın

sonra atın bize bakalım

önceliklerden eleyecek ya da arka sıraya atılacak neler var

belki biraz ferahlamanıza yarayacak fikirler de çıkar

örneğin kurutma makinanız var mı

yoksa edinin (pahalı ama değer)

Son düzenleme:
Kv kp bakmak zorunda değil bakmaları da hata zaten.
Koskoca insanlar kendileri çalışabilirler. Eltiniz asalak gibi yasamayı tercih etti diye sizde öyle yapmak zorunda değilsiniz.

Kadınlar Doğum yapınca sanırım hep aynı ikilemde kalıyorlar. Ilk başta çocuklarla hep evdeyim ne guzel diyorlar belki ama çocuklar okula başlayınca bu sefer hep evde para da yok gelir zaten tek maaşa düşecek hergün esten bugün bana para ver de işlerimi göreyim diye eşi de olsa insanın baskasının eline bakarak Yaşaması daha zor değil mi ?
Hem Çocuklarınız hep bu yasta kalmayacak lise ünv çağına gelecekler o zaman masrafları da artacak özel ders ünv yurt masrafı vs vs. Onların geleceği için çalışarak bi nevi şimdiden de yatırım yapmış olursunuz.

Çok bunaldıysanız 1 hafta izin alın ya da rapor ve dinlenin.

Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim ve son cümlenize katılıyorum.
Bir de, biz de eşimle bunalınca, bir kaçamak yapmayı seviyoruz.
Ben de kendimi tamamen eve adayıp kendi özel alanını oluşturmayanlardan olmayacağımdan eminim.
Kendi özel alanına düşkün bir insanım.
Sadece son yaşadıklarım sanırım beni aşırı etkiledi.
Bardak doldu taşıyor anladığım kadarıyla.
Son cümlenizde bahsettiğiniz gibi, destek alıp sonrasında karar vermek daha mantıklı olacak sanırım.
İşlerin de sakin olması beni etkliyor olabilir.
Yaşadıklarım da psikolojimi çok yordu.
Sağlıklı düşünemiyorum ve bu durumda da birşeye karar vermek çok doğru olmayacak sanırım.
Destek alıp, kafamı toparlamam ardından ne karar vereceksem ona göre karar vermem daha iyi olacak.
Tüm arkadaşların da tavsiyesi bu yönde zaten.

Allah işini ras getirsin guzelim.Ben bu güne kadar çalıştığın isten kazandiklarinla anlamlı bir yatırım yapamamış olmanın da senin "bu kadar çırpınıyorum ama ne için ?çalışan da bir çalışmayan da" şeklinde dusunmene yol açtığını hissediyorum.Eger bu gune kadar calistiklarinla iyi/kotu bir ev alabilmis olsaydiniz kendini daha iyi hissederdin bence.Benim isim mesai olarak daha az ama ben de bebeğimi bırakıp ise dönemedim.Ama küçük iki yaşına gelince kesinlikle döneceğim.Maddi yokluğun ne olduğunu iliklerine kadar yaşamış bir çocukluk ve ergenlik geçirdim.Cocuklarimin canı birşey çekse ve ben ona yediremesem çok acı çekerim.Senin sosyal cevrende olan ve "hicbirseyi de senden eksik olmayan" örnekler sadece senin gördugun kısmı ...ben kesinlikle aynı şartlarda yaşadığınızı düşünmüyorum.Su an tum maasin cocuklara gidebilir ama kucuk çocuğunun bakıcısı,büyüğün kres masrafı 1 yıl surecek bir sıkıntı.Seneye sadece küçüğün kreşi olur.Bence işi birakma

Sizi cok iyi anliyorum ve anlattiginiz kisilerden daha çok sizin yaşam seklinize saygi duyuyorum ,kendinizide güzel ifade etmissiniz aslinda ...
Çalisan annelerin genel sorunlari bunlar hepimiz bu gelgitleri yasadik zaman zaman , cok hakli oldugunuzu düsünmekle beraber isi birakmanizi asla tavsiye etmem heleki ara verdiginizde bu standartlarda tekrar başlama imkani az olan bir meslek gurubundaysaniz çünki cocuklar cok hizli büyüyor ve büyüdüklerinde okulla gidecekler gündüz cok fazla birlikte olamayacaksiniz zaten
Ben size kendi hayatimda uyguladigim bir yöntem önermek istiyorum bilmiyorum is yeriniz ve calisma sekliniz ne kadar müsait ama işlerde bu ara durgun demisdiniz
Ben cocuklarim kücükken yarim gün çalisip yarim maas aliyordum cok güzel oldu bu yöntem hem isimi birakmamis oldum hemde
cocuklarimla daha cok beraber oldum calistigim yer kücük bir aile sirketiydi patronumla görüstüm bazen yarim gün esasina göre bazen haftanin bazi günleri calisiyordum islerin daha yogun oldugu günler daha sık gider islerimi halledip gelirdim bankaya yatan maasin bi kismini götürüp muhasebeye geri veriyordum:) o şekilde anlasmistik:) Allah razi olsun gayette güzel gitti o ara islerde yogun degildi zaten

valla ev hanımları da size özeniyor bence. siz sadece yorulmuşsunuz. aslında izin alsanız biraz dinlenseniz. küçük ne kadar bilmiyorum ama onu da kreşe verebilirsiniz düzgün bir kreşe. oğlum 3 yaşında kreşe gidiyor ve gerçekten kreş çok iyi geldi. bende çalışıyorum ve şükrediyorum. gerçekten evde oturmak istemezdim hayatın ne getireceğini bilemeyiz çünkü. bence sizin ihtiyacınız olan izin alıp dinlenmek ve bir uzmanla görüşmek. bu arada kenara para atıyor musun bilmiyorum. ben her ay hiç artıramasamda 50-100 atıyorum o bile mutluluk veriyor insana

Çok samimisiniz.
Teşekkür ederim.

Aslında haklısınız, bizim de durum farklı değil.
Büyük oğlum her gün "anne bana ne süpriz aldın" der mesela.
Bu bir kinder süpriz yumurtada olabilir (tanesi 6 TL olmuş şoka girdim görünce ayrı mevzu), bir paket çubuk kraker de.
Onun için fark etmiyor yani. Süprizin boyutunun önemi yok mesela. Yeterki birşey olsun.
Kötü bir alışkanlık, kırmaya çalışıyoruz da, bir günde olmuyor tabii bunu kırması.

Çocukların yaş farkının az olması benim için avantaj, bir çok kişi de bunu vurguluyor zaten.
İkisi de belli bir dönem sonra okula başlayacak daha da rahatlayacağız bunun farkındayım.
Ufak oğlum beni üzmeyen cinsten diyebilirim, ha çok haşere, çok hareketli, kendine zarar vermeye çok eyilimli.
Ancak gece uykusu, uykuya geçişi vs. sorunsuz.
İlk oğlumda 2 sene uyumadık biz, onu yaşayınca, 2.sinin böyle sakinlikleri bizim için nimet.
Ağlayıp mızmızlayan bir çocukta değil ve artık kendini kurtarıyor.

İnanın ben de her gün banyo yapamıyorum ve çocuklarımı da hergün yıkayamıyorum.
Fakat kreşe gittiği için ister istemez kirleniyor büyüğü.
Zaten bir kişi banyo yapıyorsa, bu demektir ki evdeki herkes banyo yapacak.
Ben girsem çocuklar durmuyor, büyüğü yıkasam küçük durmuyor, küçük yıkansa büyük.
Silsile halinde yani, bir kişi evde banyo yapmaya yeltenmesin yeterki...
Tam bir komedi bizim evin halleri....

Kurutma makinam çok şükür ki var. Onu aldığımız güne şükürler olsun diyorum gerçekten.
Kış aylarında özellikle tam bir kurtarıcı ve kurutma makinası olmayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.
Özellikle çocuklu ailelere...

Dediğiniz gibi, kafamı toparlayıp neyin artı neyin eksi olacağı konusunda kendime listelemeliyim.
Bizim de çocuklara karşı harcamalarımız yüksek ama genelde sağlık anlamında.
Hiç bir zaman yemek ve sağlık konusunda kesmedik birşeyleri.
Yeri geldi doktor muayenesine 400 TL verip, bir seferde 750 - 800 TL meblalar ile doktordan çıktığımız oldu.
Sanırım benim bir es vermeye ihtiyacım var, o kadar.

Yıllık izinlerimi bitirdim malesef.
O yüzden yıllık izin kullanamıyorum ancak bir haftasonu kaçamağı da beni rahatlatır sanırım.
Bir onu araştırıp kendime zaman ayırsam fena olmayacak gibi.

Ben 6 aydır çalışıyorum yani 6 ay önce çocuğumla birlikteydim evet tencere bir şekilde kaynıyordu ama ucu ucuna yetiyordu. En ufak bir şey çıksın, ister istemez geriliyorduk. Ekstralara yer yoktu ama mutlaka da çıkıyor bir şeyler, en basiti bir şey arızalanıyor ve ya alınması gerekiyor. Yaz geliyor doğal gaz yok rahatlayacağız derken düğünler başlıyor :)

Yani ucundan etkilemedi bizi, baya sarstı tek gelirle geçinmek zorunda kalmak. Kaçamaklar olmuyordu gibi bir şey, nadir.. Alış veriş gerekirse gibi..

Sizin bir konuya istinaden yaptığınız yorumu hatırlıyorum demiştiniz ki; evlenmeden önceki hayatınızdaki standartlarınızı mutlaka ararsınız alıştığınız için, şartların sağlanmaması bir süreden sonra sizi etkilemeye başlar gibiydi. Kendimi görmüştüm bu yorumunuzda, beklentiler gerçekten çok önemli, benim çocuğu olduktan sonra çalışmayan bir arkadaşım var.

Çalışmamaktan gayet memnunken 'hiç özlemedim, böyle çok iyiyim' derdi. Ama kaçamak hiç aramaz mesela ya da dışarı da kahve içmek? Hafta sonu kahvaltı, sinema? Tek gezmesi ev tipi oturmalar..

Geçen görüşmemizde 'çocuğa bakacak biri olsa bende çalışmak istiyorum' dedi. Bayıldığından değil tabii, beklentileri yok ama ihtiyacı da gelir karşılamadığından. Bu noktada eşinizin geliri de önemli tabii, belki siz çok etkilenmeyeceksiniz tek geliriniz başkasının 2 kişi çalışmasına denktir.

Son düzenleme:
annenin durumlarını unutmuştum ben canım
Allah yardımcın olsun

annen geçmişte öyle bişey yaptıysa haklısın tabi... neden öyle bişey yaptı ki
bu arada kv bakamaz mı ya da bir akraba vs

çünkü senin iş sorunun yok çocuğunu emanet etme ve işlerini yetiştirememe sorunun var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…