İş konularında akıl istiyorum

Siz olsaniz hangisini seçerdiniz?

• Ankete Katılan
    116
bende yoğun bakımda çalıştım iki sene gerçekten yoğundu, kat hemşireliğine geçsem boşlukta hissederdim herhalde kendimi :110:
ama çocuğun olduğu için de yine de kapasitenin altında çok maaşla demek istiyorum.. böylelikle hem işin üstesinden gelmek hem aileyle ilgilenmek daha kolay olur diye düşünüyorum

İsin cocuk boyutunu da dusunuyorum aynen dediginiz gibi. Ozel okula gidecek,giris cikis saati belli ve benim uzerime o sorumluluk da eklenecek. Ozel sektor calisani oldugumdan servise vermek durumundayim,anneannesine gidecek cunku evde kimse olmayacak bizim. Ya da eve birini alip cocugu karsilamasini isteyecegim. Kafam cok karisik bu dusuncelerle. Kucuk yerde calisirsam bu isleri daha mi kolay hallederim bilemiyorum ama yasim da 36. Tekrar istedigim islere geri donebilir miyim 40 yasindayken onu da bilemiyorum
Hangi iste daha iyi hissedersiniz onu seçin isinizi severseniz diğer sorumluluklarınizida bir şekilde halledersiniz . Çalıştığınız işte mutsuz olursanız hersey dahada güç olur. Hakkınızda hayırlısı .

Son calistigim yeri biliyorsun. Satis muduru altinda musteri temsilcisiydim ya saka gibi. Satis muduru lise mezunu,Turkceyi sonradan ogrenmis. Ve sadece benim ustum,cunku baska kimse yok.
Yemin ediyorum gerizekaliyim ben,orada ise basladim ya. Sirf eve yakin diye. Cocugu okula birak al sorun olmaz diye. Ve de dusuk maasla. Son maasimi bile alamadim,adam ucretsiz izin odenegine bile basvurmadi zahmet edip. Al sana kucuk yer iste.
Uzun süre ara verince geri dönmek zor oluyor. Bu bahsettiğin iş yeride o sancının bedeli işte. Bende uzun süre iş bulamadığım için yeterki iş olsun kafasıyla başlamıştım.

Başkasıyla çalışacaksan normal maaş normal iş.
Ben hala kendi işini kurmandan yanayım.
Yapacağın iş başarılı olursa o da seni tatmin edecektir. Para ise cabası.
Ayrıca işini kendi düzenine göre ayarlarsın. :KK66:

Sayılarla örnek vereceğim

küçük yer 15 bin verip az çalıştırıyor büyük yer çok çalıştırıp 7 bin veriyorsa tabii ki küçük yer

fiyatlar arasında bu kadar uçurum yoksa büyük yer derim

ama ben olsam her halükarda küçüğü seçerim, önceden ben de idealisttim ama ııııh azıcık aşım kaygısız başım modundayım
Hah iste bu,sayilarla gelmeniz cok mantikli oldu.

Aradaki fark yari yariya degil, kucuk yerde ofis isi var agirlikli olarak yabanci dil kullanilacak bir musteri temsilciligi. Mail gelecek,onunla ilgili calisacaksin bitecek. Maasa 30 birim diyelim. Piyasa ortalamasi 25 birim olsun

Buyuk yerde yoneticilik yapilacak. Altinda 150 kisi olacak ortalama. Maasi 22-23 birim gibi.

Eski calistigim yerde en son gecen sene 10 birim maas aldim. Son ay vermedi bile adam. Ucretsiz izin gosterdi,odenege dahi basvurma zahmetine katlanmadi. Benim arabami kendi isyeri araci zannediyordu hadi dark suraya git hadi dark buraya git. Benzin karsiliyordu ama araba da patron icin yipraniyor neden yipransin muhabbeti oldu esimle. Maas vermeyince de daha fazla savunamadim patronu esime karsi ve ciktim.

Eski isyerinde kalsaydim alacagim para 25 birim. Su anda orada calismaya devam eden arkadaslarim benim tecrubemde degiller ama 12 birim kazaniyorlar.

İsin cocuk boyutunu da dusunuyorum aynen dediginiz gibi. Ozel okula gidecek,giris cikis saati belli ve benim uzerime o sorumluluk da eklenecek. Ozel sektor calisani oldugumdan servise vermek durumundayim,anneannesine gidecek cunku evde kimse olmayacak bizim. Ya da eve birini alip cocugu karsilamasini isteyecegim. Kafam cok karisik bu dusuncelerle. Kucuk yerde calisirsam bu isleri daha mi kolay hallederim bilemiyorum ama yasim da 36. Tekrar istedigim islere geri donebilir miyim 40 yasindayken onu da bilemiyorum

dark kızma ama bence istediğin işe zaten 40 tan önce gelmemen lazım

yani genel müdür de olma ya 40 öncesi (41 yaşına günler kalan birinin rahatlığı ile yazıyorum tabii)

sen başla küçük işe, yer küçük olunca her işte de tecrübeli hale gelirsin, yani biraz da zamanla sivrilirsin, oradan da o hayal ettiğin, çok kişiyi yönetecek pozisyona daha kolay evrilirsin

hem bana "tam bize göresiniz ama çocuğunuz var" dedikleri yaşı da geçmiş olursun, zira yine diyecekler çocuğun var pandemi var, yurt dışı vs var diye

oğlan ortaokullu olup sen de 40 olduğunda işte o statüsel tatmin de gelir

Aradaki fark yari yariya degil, kucuk yerde ofis isi var agirlikli olarak yabanci dil kullanilacak bir musteri temsilciligi. Mail gelecek,onunla ilgili calisacaksin bitecek. Maasa 30 birim diyelim. Piyasa ortalamasi 25 birim olsun

Buyuk yerde yoneticilik yapilacak. Altinda 150 kisi olacak ortalama. Maasi 22-23 birim gibi.

Eski calistigim yerde en son gecen sene 10 birim maas aldim. Son ay vermedi bile adam. Ucretsiz izin gosterdi,odenege dahi basvurma zahmetine katlanmadi. Benim arabami kendi isyeri araci zannediyordu hadi dark suraya git hadi dark buraya git. Benzin karsiliyordu ama araba da patron icin yipraniyor neden yipransin muhabbeti oldu esimle. Maas vermeyince de daha fazla savunamadim patronu esime karsi ve ciktim.

Eski isyerinde kalsaydim alacagim para 25 birim. Su anda orada calismaya devam eden arkadaslarim benim tecrubemde degiller ama 12 birim kazaniyorlar.
O zaman tembel ben bile yöneticilik derdim. Müşteri temsilciliği şeklinde otur kalk benlik değil, farkta aman aman değil

Maddi olarak herhangi bir sıkıntınız yoksa kapasite denkliği ve normal para kazanmak dedim ben .Diğer türlüsü kendinizi bir zaman sonra benim burda ne işim var pozisyonunda bulabilirsiniz.hele ki iş tecrübeniz de eklenince yabancı dillerle beraber kapasite altı az kalabilir nacizane
Maddi sorunum yok su anda. Kazandigimi kendi basima harcarim,eve de katkim olur mutlaka,agirlikli olarak oglumun egitimi ve kalani hayir isleri gibi dusunebiliriz.
Cok guzel anlatmissiniz,”benim burda ne isim var” dusuncesi mutlaka olacak kucuk yerde.

bu birimler bin tl ise tabii 150 kişilik yer

evet şimdi öbürü fazla da 150 kişilik yerde tutunursan o 22-23 seneye iki katına çıkar

bu arada sen gir beni de yanına al zira bu meblağlar ile iş bulmam imkansız benim

dark kızma ama bence istediğin işe zaten 40 tan önce gelmemen lazım

yani genel müdür de olma ya 40 öncesi (41 yaşına günler kalan birinin rahatlığı ile yazıyorum tabii)

sen başla küçük işe, yer küçük olunca her işte de tecrübeli hale gelirsin, yani biraz da zamanla sivrilirsin, oradan da o hayal ettiğin, çok kişiyi yönetecek pozisyona daha kolay evrilirsin

hem bana "tam bize göresiniz ama çocuğunuz var" dedikleri yaşı da geçmiş olursun, zira yine diyecekler çocuğun var pandemi var, yurt dışı vs var diye

oğlan ortaokullu olup sen de 40 olduğunda işte o statüsel tatmin de gelir
Askolsun kizilacak bir sey degil ki dedigin.
Korkuyorum belki de ondan.40tan once yoneticilik hayalim hep vardi,onceden yaptim 4,5 sene ama cok genctim ve tam bonus olmustu benim icin, beklemedigim bir tecrube oldu.

10 yere is gorusmesine gittiysem 7 tanesinden kabul aldim,3 tanesi de “cocugunuz var” diye istemedi beni gercekten cok guzel bir noktaya deginmissin. Bi bende yok ki bu cocuk herkeste 3er 5er var hatta. Benimki tek basina bir zavalli:KK66:

bu birimler bin tl ise tabii 150 kişilik yer

evet şimdi öbürü fazla da 150 kişilik yerde tutunursan o 22-23 seneye iki katına çıkar

bu arada sen gir beni de yanına al zira bu meblağlar ile iş bulmam imkansız benim
Linc mi ettireceksin beni :KK66:
Garip ama pandemi doneminde tekstil patlama noktasina geldi ve bana gore altin cagini yasiyor. Evde kalan internetten kiyafete ve ev tekstiline yoneldi. Maaslar ondan boyle,eskiden bu kadar degildi.

Estagfurullah,sen hepimizi öttürürsün yahu. 🤫😂

O zaman tembel ben bile yöneticilik derdim. Müşteri temsilciliği şeklinde otur kalk benlik değil, farkta aman aman değil
Musteri temsilciliginden tiksiniyorum artik gercekten. Cunku yabanci dil sebebiyle uzerime yapisti. Avrupa Yakasindaki Burhan rolu gibi ya.

Seçeneklerin,tıpkı sunulduğu gibi olacağından emin olabiliyor musunuz? Yani kapasitenizin altında çalışıp,çok kazanç elde edeceğiniz garanti mi?Kapasiteniz seviyesinde çalışıp,normal kazanç elde edeceğiniz kesin mi?Bahsedilen konularda içine girilince durum değişiklikleri olabileceğini öngörebiliyor musunuz?Çok kazanç elde edilecek işte hep kapasitenizin altında çalışmaya devam edebilinecek mi?Ya da kapasitenize uygun olan normal kazanç sağlayacak olan iş,hep normal iş ve normal kazanç mı getirecek?Bunları değerlendirin.
Herkesin kapasitesinin elverdiği ölçülerde ve konumlarda çalışmasından yanayımdır.
Kapasitesi müsait olmasına rağmen aile,çocuk,iç huzur,sağlık gibi gerekçelerle daha minimalist yaşamayı tercih eden insanlar var.Daha az kazanayım ama,huzurlu, rahat olayım diye düşünebiliyor insanlar ve bence haklılar.Kendini fazladan yormaya değmeyen bir dünya hayatı yaşıyoruz neticede hepimiz.Çalışacağınız iş, sizi çok yoracaksa,kendinizden,çocuğunuzdan,eşinizden,ailenizden,evinizden çok ödün vermeniz gerekecekse,asla girişmeyin derim.
Her bir işi ve iş yerini kendi içinde değerlendirip,kararınızı ona göre vermelisiniz.

Askolsun kizilacak bir sey degil ki dedigin.
Korkuyorum belki de ondan.40tan once yoneticilik hayalim hep vardi,onceden yaptim 4,5 sene ama cok genctim ve tam bonus olmustu benim icin, beklemedigim bir tecrube oldu.

10 yere is gorusmesine gittiysem 7 tanesinden kabul aldim,3 tanesi de “cocugunuz var” diye istemedi beni gercekten cok guzel bir noktaya deginmissin. Bi bende yok ki bu cocuk herkeste 3er 5er var hatta. Benimki tek basina bir zavalli:KK66:

ben o konuya şöyle bir açıklama buldum

artık büyüdü ya

ben yeniden bir çocuk sahibi olmayacağım, bunun da düzeni oturdu ama henüz çocuğu olmayanların ileride çocuk sahibi olma ihtimalleri çok fazla modunda

hoş bana birileri kar yağar okul tatil olursa çocuğunuza kim bakacak demişti sizinkine kim bakıyor diye sormadığıma pişman oldum zira kendilerinin de vardı çocukları

sana ne diyesim geliyor sana ne

oğlum kundak bebeği iken çocuğum var demedim şehir dışına gittim sabahın 4 ünde ama şimdi kazık kadar çocuklara "çocuğunuz var " diyor herkes

bu arada iş konusunda ciddiyim sen beni de işe alll

artık büyüdü ya

ben yeniden bir çocuk sahibi olmayacağım, bunun da düzeni oturdu ama henüz çocuğu olmayanların ileride çocuk sahibi olma ihtimalleri çok fazla modunda

hoş bana birileri kar yağar okul tatil olursa çocuğunuza kim bakacak demişti sizinkine kim bakıyor diye sormadığıma pişman oldum zira kendilerinin de vardı çocukları

oğlum kundak bebeği iken çocuğum var demedim şehir dışına gittim sabahın 4 ünde ama şimdi kazık kadar çocuklara "çocuğunuz var " diyor herkes

Bu konu çok sıkıntı.
Bende işimi değiştirmek istiyorum ama sırf doğurmadım diye işe almazlar beni.
Bırakamıyorum :KK43:
Evlenmeden önce oda sorundu.
Şimdi de çocuk sorun.
Kadınların iş hayatında tutunması ciddi sorun.
:KK14:

şimdi eşin o paraları küçük göründüğü için aman hobi gibi çalış işte ofiste diyor da baştan beri ilk yer diyordum ama değiştirdim

zira bu miktara gir 150 kişiyle devin sonra artar da zaten

evet okul çıkışı şu bu ayrı konu da en azından düzeni öyle oturur o da alışır

şimdi benim oğlana ben akşam 7,30 da geleceğim desem şaşırır yani çünkü biz hep kapıdan birlikte giriyoruz yıllardır

ama okul hayatı böyle başlarsa ilerler

bir de eşin de belki patron olduğunu, eve çocuğa daha fazla zaman ayırması gerektiğini görür

artık büyüdü ya

Hayir yani ise baslamak icin basvurduysam cocuga kim bakacak diye dusunmusumdur degil mi? Yani o anda aklima gelip de aaaa dogru ya bende cocuk vardi deyip kosa kosa uzaklasacagim mi saniyorlar nedir anlayamiyorum. Seneye 1. Sinif diye simdiden okul arastiriyorum,kacta giris cikis onu hesapliyorum. Ortalama hangi bolgelerde calisabilirim,nerelerde calisama diye bakiyorum milletin sordugu mulakat sorusuna bak

X