Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşim ek iş olarak çalışıyor orda az çok geliri gideri biliyor şimdiki işinden 2 kat fazla kazanacağız orada büyük ihtimal , olursa tabii
Boşanma noktasına gelirler derken?Allahım yaMerhaba hanımlar ilk kez konu açıyorum, eşim biraz önce işten geldi hayatımızı değiştirecek bir teklif sundu .
Biz yurtdışında yaşıyoruz eşim ek iş olarak pizza restauranta servis elamanı olarak çalışıyor patronu eşime işi devralmak isteyip istemediğini sormuş (100.000 Euro) ya.Eşimde kardeşiyle bu işe girmeyi düşünüyor ortak olarak ( kardeşi 5 yıl bizimle yaşadı , biz evlendirdik evini biz kurduk.Çok ta severiz ,eşim çocuğu gibi görür zaten onu )
Sorun ortak iş ve eltim, eltimi severim ama sorun olmasın diye her zaman bir mesafe de koyarım şu ana kadar hiç sorun yaşamadık (4 yıldır evliler)
Eşim diyor ki, iyi para kazandırır ama hep beraber çalışıcaz elimizi taşın altına koyacağız , ben bunu yaparım tamam ama eltim asla yapmaz , her haftasonu gezmek ister bunu sıraya koydurmaz sorun çıkacak illa ki oradan (daha önce kaynım yoğun çalıştığı 3 aylık bir dönemde 1 kere küs gitti işini değiştirdi kaynım)
Kendi işimiz olunca ilk dönemler temizlik , telefonlara bakma , hesap tutma bunları eltimle bizden bekliyorlar , ben tamam yaparım ama eltim şimdi tamam desede ilerde sorun çıkaracağını biliyorum iş yapmayı sevmez pek o yapmayınca ben herşeye koşmayı kabul etmem zaten
Eşime bunları anlattım mecbur yapacak , kaçamaz o zaman diyor boşanma noktasına gelirler o zaman dedim.
İş çok kazançlı olacak ama bunları düşününce hiç içime sinmiyor , eşim ve kardeşi çok hevesli
Ben bilemiyorum çok kararsızım bir akıl verin lütfen
tam olarak okusaydınız kendisinin bunu kabul ettiğini eşiyle pek hevesli olduğunu yazmıştım zorlama yok kimse eltimi iş yapacaksın diye zorlamıyor ,şu an da mutlaka yapalım diye zorlanan benimEşiniz iş kuracak diye elti telefona bakmak veya temizlik yapmak zorunda değil
Sizler istediğiniz hayaliniz için eltiyi de bu işlere zorlayamazsınız.
Bu arada akraba ile ticaret yapıp pişman olmayan biri kaldı mı?
Inşallah bu iş sonunda kardeşler birbirine düşmez.çünkü senaryo ve son hep aynı oluyor
Ben olmaması yönünde karar vericem artık çok ısrar ederse eşim maaş isteyeceğim , siz kardeşinle ortak olun bizde çalışan olalım çalışmak istemezsek yada çalışamayacağımız bir durum olursa başka birini işe alırsınız kalan karı bölüşün diyeceğim ama oyum olmaması yönünde olacakBence iyi bir is fikri eger tutan bir yerse pizzacilar cidden iyi calisiyor.
Ote yandan bu ortaklik isi olmaz gibime geliyor. Yani eltiniz calismak istemiyor belli ki. Siz de emek koymak istiyorsunuz. Sonra diyeceksiniz ki bizim aile daha cok emek koyuyor, karsi taraf o kadar koymuro bileniceksiniz gicik olacaksiniz.
Bence akrabayla is yapmayin genel olarak. Yaparsaniz da su durumda kadinlar karismasin, sadece esleriniz ortak olsun derdim eltiye sebep ama o da mumkun gorunmuyor. Bilemedim yani. Derim ki kardesler ve siz kendiniz 3 ortak olun mesela, olmaz mi? Elti de isterse ucretli calisanlaik yapsin veya yapmasin.
Oncelikle sahibinin isyerini neden devretmek istedigini iyice arastirin. Tatmin olursaniz pizzaci karli bir is. Ben olsam asla akraba veya arkadasla ortaklik yapmam. Sonradan mutlaka bozuluyor iliskiler. Illa ki yapacaksaniz da bu is planindan 15 yasindaki cocugu cikarin bir defa. Kendisi isterse yaz tatilinde filan haftada bir kac gun calisabilir bence tabii ancak her kim gelip calisiyorsa saatlik ucret alsin. Siz de, kiziniz da, eltiniz de. Hayirli olsun simdiden.
Haftasonları telefona kızım bakacak onlarda gezecek güya akıllarında ki iş bölümü bu kocamda bunu normal görüyor
Seneye meslek eğitime başlıyacak kızım bu iş olursa , burada başlar diye düşünüyoruz çalışmaya dahil olması bu yönde ama çocuğunun hakkını babasına da yedirmem kusura bakmasın kimse , eltim bu konuda uyanıklık yapıp kendi işlerini kızıma yıkmaya çalışacağına dair sinyaller veriyor benim midemi bulandıran da bu zatenCocugunuza yazik degil mi?
15 yasinda cocuk bu okuldan kalan zamaninda dinlenmek gezmek varken yazik degil mi bu cocuga? Ayrica sizin aile 3 kici katilacak, diger taraf 2 neden? Siz kizinizi cikarin bu is planindan.