- 7 Haziran 2019
- 458
- 391
- 31
HaklısınızNamusuna yan gözle bakacaklarına, evde Bi kaç ay sıkıntı çekin.
Birgün üstünüze atlamayacakları ne malüm konusturmayın beni. Niyetler ortada!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
HaklısınızNamusuna yan gözle bakacaklarına, evde Bi kaç ay sıkıntı çekin.
Birgün üstünüze atlamayacakları ne malüm konusturmayın beni. Niyetler ortada!!!!
cok guzel yazıyorsunuz fakat;Benim burdan objektif bi şekilde anladığım şey şu, onlar kime nasıl davranması gerektiğini anlıyor derken susan içine atan, utanan, cevap vermeyen kadınları görünce edepsizliklerinden çekinmiyor. Hatta bu edepsizliğini bir adım öteye taşıyabilme cüretini gösteriyor, bu yüzden olay sizde bitiyor bunlara prim vermeyin gibi anlıyorum. Çünkü benim hemcinsime bakışım budur. Mağdur olana o pisliklere nazik olma derim, yukarıdaki lafı söyleyeni de ilk başta bu bakış açısıyla değerlendiririm. Çünkü hemcinsini koruyan anlayış bana göre böyle olur, açık bir ifade yoksa sui zanda bulunmam. Herkesin kalbini Allah bilir
Tamam da güzel kardeşim kadını linç etmek yerine mağdur arkadaşımıza da bi çözüm önerin. Tacize tecavüze uğrayan tüm kadınlara da aynı şey söylenebilir sessiz kalmayın, alttan almayın sert olun tepki verin bu kadar basit. Bu dünya malesef böyle iyi niyetli olup ses çıkarmayan kişiler yüzünden de kötüye evriliyor, sedece birbirimizin sırtını sıvazlamak canım geçmiş olsun demek, adamlara buradan laf saymak bir çözüm oluşturmuyor. Bazı kişiler fazla naziktir o tarz aksiyon veremeyebilir, ben anneme de bazen bazı konularda çıkışırım hata sende neden bu rezile haddini bildirmiyorsun derim. Bu annemi gerçekte suçlu olarak yaftaladığımdan değil onu sevdiğim ve haksızlığa uğramasına dayanamadığım içindir. Söylediklerinde belki üslubu yanlıştı bilmiyorum okuduğu şeye çok sinirlenince kendini tutamamış olabilir ama yazdıklarından anlam bakımından sert ifadeyle de olsa kendini korudan başka anlam çıkmaz. 7 sen 70 e her tür kişinin okuduğu platformda asıl olarerkeğin bu hadsizliğine ses çıkar mesajı vermek gerekir herkes kendi eğitim ve kültür düzeyine göre bi şekilde ifade eder. Bir kadının açıkça öyle bişey yazmamasına rağmen konu sahibini bu durumun asıl suçlusu ilan ettiğini iddia etmekle, gülümseyen bi kadını kendisine yeşil ışık yakmış gibi gören erkeğin kafa yapısı bakımından farkı yok benim gözümde. Çünkü saçma bi iletişimsizlik var, okunan şey iki anlama da gelebilecekken kötü anlama yorma var. konuyu bağlamından koparıp millete sataşmaya gerek yok ben size bişey gösteriyorum siz parmağıma bakıyorsunuzcok guzel yazıyorsunuz fakat;
mesela kendıne dıkkat etmeyen tum kadınlar basına geleceklerden sorumludur desem ben ortaya
nıyetımı kalbımı de allah bılıyor desem olur mu oyle :) 7 den 70 e herkesın her kultur her anlayısdan ınsanların okuyabılecegı bır platform burası...
oyuzden sozlerımıze dıkkat etmek lazım, suc sende senın yuzunden bende erkeklerle calısıyorum basıma boyle bırsey gelmedı cunku... dıye devam eden hıc bır cumle ıcın nazik anlayısım olamaz sahsen, aslında o laf sadece konu sahıbıne degıl dunyada tacıze tecavuze ugrayan tum kadınlara geldı oyle anlarım. hemcınsımı koruyan anlayıs bana gore boyle olur :) ıyı forumlar
zaten herkes sert cıkıs dedı ama bunu demenın yolu var uslup onemlı dıyoruz burdaTamam da güzel kardeşim kadını linç etmek yerine mağdur arkadaşımıza da bi çözüm önerin. Tacize tecavüze uğrayan tüm kadınlara da aynı şey söylenebilir sessiz kalmayın, alttan almayın sert olun tepki verin bu kadar basit. Bu dünya malesef böyle iyi niyetli olup ses çıkarmayan kişiler yüzünden de kötüye evriliyor, sedece birbirimizin sırtını sıvazlamak canım geçmiş olsun demek, adamlara buradan laf saymak bir çözüm oluşturmuyor. Bazı kişiler fazla naziktir o tarz aksiyon veremeyebilir, ben anneme de bazen bazı konularda çıkışırım hata sende neden bu rezile haddini bildirmiyorsun derim. Bu annemi gerçekte suçlu olarak yaftaladığımdan değil onu sevdiğim ve haksızlığa uğramasına dayanamadığım içindir. Söylediklerinde belki üslubu yanlıştı bilmiyorum okuduğu şeye çok sinirlenince kendini tutamamış olabilir ama yazdıklarından anlam bakımından sert ifadeyle de olsa kendini korudan başka anlam çıkmaz. 7 sen 70 e her tür kişinin okuduğu platformda asıl olarerkeğin bu hadsizliğine ses çıkar mesajı vermek gerekir herkes kendi eğitim ve kültür düzeyine göre bi şekilde ifade eder. Bir kadının açıkça öyle bişey yazmamasına rağmen konu sahibini bu durumun asıl suçlusu ilan ettiğini iddia etmekle, gülümseyen bi kadını kendisine yeşil ışık yakmış gibi gören erkeğin kafa yapısı bakımından farkı yok benim gözümde. Çünkü saçma bi iletişimsizlik var, okunan şey iki anlama da gelebilecekken kötü anlama yorma var. konuyu bağlamından koparıp millete sataşmaya gerek yok ben size bişey gösteriyorum siz parmağıma bakıyorsunuz
İşte yukarıda uzun uzun yazmaya çalıştım ama herkesin anlayışı bir yere kadar tabi.. kendin demişsin her kültür her anlayıştan insan okuyor diye. Ben de sende de hata var diyen bir yorum okuduğumda o anki öfkesine veya kültür düzeyine veriyorum kadın düşmanlığının bir başka versiyonunu uygulayıp mini etek giymeseymişçilerle aynı kefeye koymuyorum. Burda bile önyargılıysan kadın dayanışması konusunda da samimi değilsindir.zaten herkes sert cıkıs dedı ama bunu demenın yolu var uslup onemlı dıyoruz burda
kımse sızın parmagınıza bakmıyor, konuyu baglamından koparanda yok ,kımsenın satasma derdıde yok ,konunun ta kendısı aslında bu mevzu. turkıyenın kanayan yarası aslında bu bakıs acısı. zaten hepımızın son zamanlarda yasanan olaylardan sinirleri yay gıbı gergınken, bu tarz ''senın yuzunden ''tarzı soylemlere gerek yok ...o saatde ne ısı vardı mını etek gıymeseydı cumlelerınden bır farkı yok ''senın yuzunden'' , ''bana nıye boyle yaklasan yok'' soylemı.
yanı ben sıze ne dıyorum sız ne dıyorsunuz ... bahcelerde maydanoz bu ne bıcım lacıvert gel bıze bazı bazı
oyyy nasıl temız guzel kalbınız var yaDesteklerinize teşekkür ederim benim yüzümden birbirinizi incitmeyin hatalı olduğumu düşünmüyorum ve asla kabul etmiyorum bunu karakter de bir allah vergisi keyfinden burada dert yanmıyorum elbette böyle ara bozan gibi oldum kusura bakmayın
Patronum varken kolay gelsin deyip geçiriyo onun yanına ben dükkanda tekken böyle davranıyor ama asla gülümseme Vs yok bende yüzüne dahi bakmıyorum kiO mala iyi bir ayar veremediğin için devam ediyor işsiz kalmaktam korktuğun içinde muhtemelen ayar veremiyorsun ama başına iyi şeyler gelmez muhtemelen hoşlandığını sanıyor bu gerzekalı bi anda bağırmaya başla patronunda duysun rezil olsun bu olayları patronun görmüyor mu peki
Malesef mağazanın içinde bir oda var o patrona ait ben girişteyim bir alanım bir odam Vs yok bana ilk biri bakmaya çalıştığında patrona söylemiştim konuştu mu bilmem ama hiçbirşey değişmedi adam hala bakıyor ben patronumun çözebileceğine pek inanmıyorum açıkçası ve ne yapabilirim diye düşünüp duruyorumPatronunuza söyleyin. Gelenlerin yüzüne bile bakmayın. Bir dahada sizinle böyle konuşacak olurlarsa şikayetçi olacağınızı söyleyin. Eşleriyle tehdit edin. Ay ne bilim. Odamıza bı kamera taktirin, bu dangozlarin yaptıkları kar kalmasın yanlarina.
O kadar hislerimi dile getirmişsiniz ki çok teşekkür ediyorum bu yüzden eşim ertesi gün bile gitmemi istemedi işe sırf patronun bende emeği var ve iyi bir insan olduğundan daha insancıl çıkayım dedim çıkmaktan başka bir yol düşünmüyorum sadece iş bulabilme olayım ne olur tek düşüncem bu o edepsize gelince bizim çevrede herkes onu tanıyor seviyor kimse benim için ona cephe almaz eminim buna hatta olayın duyulması benim adıma leke getirir inanın böyle bir ortam şuan işe bile gidesim yok hastayım geç geleceğim diye mesaj attım patrona zaten dayanamıyorum o havayı teneffüs etmeyeoyyy nasıl temız guzel kalbınız var ya
konu sahıbı aslında normal olan sızsınız
anormal olan o adam ve sız eşim dedıgınız an o mesajı almalıydı
o ortamda bagırsanız da rezıl falan olmazdı cunku adamın oyle bır korkusu yok karsınıza gecıp ereksıyon olup oturan bır adam sızın ne dıyorsun sen be demenızle tabıkı korkmazdı hatta belkı arkanızdan kım bılır neler de soyleyebılırdı bu tarz terbıyesız ınsanlara terbıye ogretemezsınız maalesef ıkı tane vurmaya kalsanız o sıze bır tane vurmaya kalksa belkıde daha kotu bır durum olurdu cunku erkek cogunluklu gereksız ınsanların oldugu yer ve tek kadın sızsınız okadar erkegın ıcınde tek kalan kadının neler yasadıgını hepımız gorduk tum ulke olarak...
sızın yapacagınız tek sey ordan cıkmak . ıssız kalan nıye kadın olsun dıye dusunmeyın sadece ıssız kalarak kurtuldugunuza sukredın su asamada zaten esınızde ıs arıyormus sızın ıcın. ben olsam sabah esımle gıder ısten cıkardım dırek
Yemin ederim ki o elini uzattı ben değil ve kestirip atmak istediğimden uzattım elimi hani el ucuyla iter gibi sonradan gördüm o malum şeyi de edep görgü kuralı bilen biri olsa bugün ben bu konuyu açıyor olmazdı belki de yüzüne dahi bakmıyorum selam veriyor cevap vermiyorum dün kalkmış diyor ki hala niye böyle tatlısın ben böyle muhabbet sevmiyorum yeter artık dedim hala arsız arsız Şakaya vurup öyle gidiyorYa lutfen ne demek eşin calisiyorken kacamaga gotureyim, abi deme lazim olur filan
Hadi tepki veremediniz şoka girdiniz ama ne sebeble olursa olsun boyle biriyle hicbisey olmamis gibi tokaşlamayin bi de Allah askina ya.
Siz gitsin diye tokalaştim diyorsunuz ama agzina bu kelimeleri alan bir herifle tokalasirsaniz daha da edepsizleşir, bir kadin elini uzatmadan, erkek uzatmaz görgü kuralidir bu ayrica.
İşten cikamiyorsunuz galiba ama en azindan muhattap olmayin şununla.
Hanımefendi farkında değilmişim gibi mi duruyor oradan bakılınca? Tüm herkese yaşadığım durumu tek tek izah ediyorum hiç mi farkında değilsiniz keyfi olarak mı konu açtım sizce? Asılmaktan daha tiksinç bir durum var ortada şuan bununda farkındayım ama yaşam koşullarımı bilmiyorsunuz geçim sıkıntım Vs çantamı alıp o dakika çıkamadıysam bunun keyfimden olmadığını cesarete ve tavsiyeye ihtiyacım olduğunu daha ilk mesajdan çıkarabilirdiniz özür dilerim ters yazıyorsam ama çocuk değilim farkındayım bu yüzden konu açtımbu ortamda halen nasıl kalabiliyorsunuz anlamış değilim.
adamlar size asılıyor farkında mısınız?
Şuan ay sonunu maaşımı tam almak içinİsten çıktığında sokakta kalmayacaksan ac kalmayacaksan yani bu derece ihtiyacin yoksa tabikide cik neyi bekliyorsun?