iş bulup çalışsam ne olur ?

ya benim anlamadığım şizofreniyse neden bakıma ihtiyacı olsun ki?
şizofren olup kendi hayatını gayet normal sürdüren insanlar var zaten.
tedavisini düzgün olmalı önce o zaman.

bu uzun bir süreç. yani bir iki günlük bir olay değil. kaldı ki çok tehlikeli boyutta olabilir. Hepinizi kıtır kıtır kesebilir adam. Bunu bilmiyor mu sizinkiler?
En doğrusu bu işi profesyonel yapan bir yere götürmek kaynını ve orada kalması. Ortak ödeme yaparsınız. Herkesin başı sakin olur.

sizdeyken siz yardımcı tutabilirsiniz
siz eve gelince bakıcı gider
eşinle sen bakarsın

tek başına kalabiliyor gündüz. sonuçta şuan eltim de eşide işte ve tek kalıyor. 3 ay uzun bir süre ben bundan ve bunun ömürlük olmasından korkuyorum. eşimin istekleri de bitmiyor. git şu tatlıyı senin için yaptım de, ilgilen falan diyor ben yapmak istemiyorum. ne demek yani senin için yaptım. benden büyük kocaman adam

eşinde bi garipmiş

ya benim anlamadığım şizofreniyse neden bakıma ihtiyacı olsun ki?
şizofren olup kendi hayatını gayet normal sürdüren insanlar var zaten.
tedavisini düzgün olmalı önce o zaman.

çok güzel tespit. çünkü bunlar asdece kendi hayatını düşünmüş. k.v oğulcuklarından ayrılamamış bekarken. alıp alıp oğlunu eşime abisine gitmiş. kendi evinde kalmamış. öyle oluncada nasılsa bakanı var deyip buna iş falan bakmamışlar. şımarık, el bebek gül bebek yetiştirmişker. şimdide asosyal olmayıp ne yapsın ki ? sürekli destekçisi var abiler ve anne.

yahu ne sacma, siz de bakiverirsiniz yahu ne olacak diyenler var.
arkadaslar, annesi degil babasi degil, hem sizofren ve ERKEK!
Bu kadin nasil baksin bu adama?

Ayrica ne mecburiyeti var? ?
bence kabul etmeyin, siz kabul etmediginiz de diger gelinlerde etmeyecektir. Gorumce de bakmasin ona da yazik. Bence kimse bakmasin, bakici yada bakim evi.

bakıcı ve merkez diyen arkadaşlar olmuş kesinlikle benimde dileğim bunu kabul etmeleri. eşim kardeşinden sonraki en küçük ve sözü geçmiyor malesef. kültür çatışması da yaşıyoruz biz. onlarda büyük ne derse o olur. ve kardeşi bir bakım evine terk etmek ayıptır onlarda. ama benim özel hayatım var sonuçta, sağlık problemlerim var, belki stresten bebeğim 2 defa düştü, yani tamam pıhtılşam dendi ama inanın bu konularlada ok boğuştum gebeliklerimde. ve uzun süre gebe kalamdım aslında. halbuki ilkinde hemen olmuştu.

Bence yıpratıcı olur.Orası senin evin ve evde tek başınasın şizofren hastalığının ciddi bir hastalık olduğunu biliyorum senin ruh sağlığını da düşünmeliler.Seni evden bir aylığına gönderme fikri bana yanlış geldi ne olursa olsun bunun için hastaneler var.Belki bu durumda çok katı düşünüyorumdur bilmiyorum ama gerçekten çok zor bir durum eşinizde arada kalmış sanırım.

bir de ömürlük bir konu ve beni hasta yapacak. benim şöyle bi durumda var. eltilerim ve görümcem büyükler ondan ve abla gibi davranabilirler, (görümcem zaten büyük anne gibi bile davranabilir) ve uzun yıllar evliler. ben daha 15 gün kaldım onunla ve gerçekten zor. odalara izinsiz girmesi, sürekli etrafımda olması, odaya geçip otursa neyse. arkamı dönsem karşımda kendisi.

ben de aynısını düşünüyorum eşimin kardeşi bile olsa. çünkü kendi derdim de var benim. peki çalışınca 3 ay kalması sizce ?

ben de aynısını düşünüyorum eşimin kardeşi bile olsa. çünkü kendi derdim de var benim. peki çalışınca 3 ay kalması sizce ?

Evde bakacak biri var mı evde yalnız mı bırakacaksınız gündüzleri 3 ay boyunca? Yalnız kalacaksa da tehlikeli değil mi? Anladığım kadarıyla durumu ciddi ve bu yüzden yalnız kalmasın diye sizde kalması gerekiyor öyle değil mi?

Fiziksel bi Rahatsızlığı olsaydı kardeşlerin dönüşümlü bakması belki normal olurdu,hatta neden siz kendinizi düşünüyorsunuz,diğer eltilerde bakıyor sonucta hasta adam ne olur yani diye tepkiler normal olurdu.ama ortada ruhsal bi bozukluk söz konusu!normal olmayan psikoloji 3 birinde 4 ay birinde her evde ayrı bişey yaşayarak dahada anormal bi hal alacak.onun aynı ortamda cok ilgi ve en önemlisi tedavi görerek bakılması Şart.normal bir insan bile buna gelemez her 3-4 ayda ev değiştirmeye,kaldiki şizofren birinden bahsediyoruz.kesinlikle kabul etmeyin,sonuçta başka imkanlarda varken sizde kalması dogru olmaz.aslında en doğrusu ablasında kalması,kayın ve gelinler bir arada olmamalı

yok tek kalıyor gündüz. durumu gerçekten şu an iyi. ama aşırı pohpohlanmış bu insan. bunu hayata kazandırmamışlar. zaten şuan elitim ve eşi çalışıyor evde tek mecburen bi sorunda yok. kalıyor yani her şeyi yapıyor aslında. hafızası süper, iyi dedikodu yapar mesela :) ama işte geceleri tek kalmamsı gerekmiş.

sağ olun katılıyorum ama kime ne anlatacağım ki. eşimin abisi ve ablası öyle dik başlı ki, hep kendi doğruları. eşimin sözü geçmiyor ve arada kalıyor. oda yaşça çok küçük onlardan. şuan durumu iyi ama ya kötüleşirse. hem gündüz tek kalıyor, temizlik falan iyi yapar, hafıza süper, ama hep böyle gitmeyebilir. sonuçta eşim bana hep yüzün gülsün diyecek, ilgilen diyecek. ama bne de insanım iyi - kötü halim var. zaten evliliğimi yıprattılar her şeye müdahele edip, bunları anlatmıyorum bile. 3 ay bana çok uzun geliyor. ablasına zor gelen 2 yıllık geline nasıl kolay gelsin.

Bizim bir akrabamız şizofren ve yanlış davranışlarda bulunmuş akrabaların, ne olursa olsun kabul etmeyin derim.Gündüzleri tek kalsa dahi.Genelde normal görünüyorlar zaten.Sonradan bir durumla karşılaşırsanız ruh sağlığınız olumsuz etkilenir.

ben şuna şahit oldum mesela ben yapı olarak hemen kaynaşamam insanlarla. biraz zaman alır ve bu bile yanlış anlaşıldı daha ilk gelmişlerdi evime. eşim konuş ilgilen diyor ama çekiniyorum, konuşacak bişi bulamıyorum, işte kitap oku gibi şeyler söyledim ne diyeyim. bunu bile yanlış anlamış. geldiler mi hep beraber gelirler zaten. k.v. görümce, k.b. ler. neyse kapıları çarpıyo işte bana şunu dedi, falan diye. diyorki ben gerçek yüzümü göstermedim tabi, beni sessiz sanıyor diyor. ben şoklar içinde kaldım. dedim ki o an, sen bunun sakinliğine aldanma seni tanımıyor ve başına iş açabilir. sen a dersin o x anlar. o zamandan beri korkum çoğaldı. sonuçta abisine kin gütmez ama bana kin güdebilir. ve zaten sağolsun düşüncesiz görümcem ler her şeyi yanında konuşur. buda etkili, onunla ilgili bu kritik konuları bile annesiyle yanında konuşuyorlar. gelinleri kötülüyorlar. onların gelinleri hep kötü bu arada tek kendileri iyi. kin gütmesi çok normal yani

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.
Yerinde olsam rahat rahat ben bakardım da diyemiyorum,şizofren sonuçta.
tüm gün aynı evde birlikte ne yapacaksınız.sadece 3 ayla sınırlı da değil,dönüşümlü
olarak devam edecek ama bakmasanda ayrı bir dert.

O insanla bir de aynı evde kalma düşüncesi var.Çok zor sakın yapmayın.Ne olacağını bilemezsiniz.Allah sabır versin size.Kabul etmeyin bence çünkü anladığım kadarıyla görümceniz size yıkmak istiyor.

cnm ne zamana kadar çalışmayacaksın sonuçta. bence bir işe gir ve onlar gibi sende 3 ay bak (yada biraz yan çizip konuş onlarla sen 1-2 ay bak onlar fazla baksın sizin babanız sonuçta benden bu kadar dersin)
görümcenin senin evine gelip bakmasından iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…