- 9 Aralık 2014
- 502
- 209
- 48
- Konu Sahibi lady gonca
-
Ortada sağlık sorunu olan bir kardeş var. Ne güzel kimse kimseye yıkmaya da çalışmamış sorumluluğu paylaşmışlar. Siz ve eşiniz de sorumluluğun size düşen kısmını almalısınız.
Neden öyle peki?aslında öyle değil, ben çalışınca ablası aradan çekilecek büyük eltimle biz 3-4 ay bakacağız. toplamda 8 ay yani. kalan 4 ayda da diğer iki kardeş bölüşecek.
masraf hiç problem değil aslında her kes verebilir bu parayı. ama asıl problem eşime çok yükleniyorlar. şimdi ev müsait olmadığı halde hep sizi istiyor diyorlar ki ben hiç inanmıyorum. çünkü kendileri problem yaşadıkları için bunu ortaya atıyorlar. ben tek başıma kalamam korkuyorum sonuçta, arada atakalrı oluyor.ciddi bir sağlık problemi var ortada,
elbette kaldığı her ev için sıkıntı oluşturacak,
eminim bütün kardeşler ve eşleri sizin gibi düşünüyor, sonuçta onlarda uzanamayacak rahat edemeyecek vs.
o yüzden ya eşit paylaşılacak bu durum,
ya daha iyi bakılabileceği bir merkeze yerleştirilip masrafı paylaşılacak.
biseyi hiic anlamadim.
Sizofren erkek kardes ve gorumce beraber mi gelecekler?
Neden öyle peki?
aynen katılıyorum,bence hic kimsenin evinde isi yok, bir de ruhsal hastaligi varmis, neden sizde yada diger kardeslerde kalsin ki?
bakici tutsunlar yada bakimevine yerlestirsinler. Sanki gecici bir sureligineymis gibi konusuluyor. ama hastaysa hep hasta kalmayacak mi?
Adamın ciddi bir hastalığı varmış. Sen değil evde tek başına biriyle kalması bile sakıncalı.
Ama bunun dışında maalesef bakacak kimse yoksa bir hastalıktan ötürü kardeşler bakmak zorunda. Bu yönden seni biraz anlayışsız buldum ki "ev müsait değilse gelmesinler" diyorsun. Yarın kimin ne olacağı belli olmaz.
Ancak çelişkiler de var. Madem görümcen gelecek bakama neden kendi evinde bakmıyor?
3 tane insan var baksınlar diyorsun da senin eşin de üvey değil ya.
Bir miras paylaşımı olsaydı da "3 tane insan var paylaşsınlar" der miydin, yoksa herkesten önce hak peşinde mi koşardın?
en doğru çözüm bu sonuçta eşim nöbet tutan biri ben çalışsam bile evde tek kalmam gereken zamanlar olacak özellikle geceleri ve korkuyorum. ama bakıcı yada merkez kabul etmiyorlar.aynen katılıyorum,
nezamana kadar kalacak yer ayarlanacak, ne zamana kadar ertelenecekki bu kalmalar..
en sağlıklısı ve bence onun içinde en iyisi kendisi gibi rahatsızlıklarda güvenebilecekleri bir merkez..
Kendi evinde de bakıyor mu peki? yani madem amaç bakmak kendi evinde baksa da milletin ağzını çekmese.şöyle olay eşim görümcemden şikayetçi aslında sonuçta kendi evinde bakabilir. ama biz de bakmak istiyor ve o her geldiğinde eşimle aram açılıyor. ama ben evde tekim ondan diyorum müsait değil diye yabana bişi yaparsa
sizler bakamıyorsanız bakıcı en iyisi
sizlerde dönüşümlü olarak başında kalırsınız
bakım merkezi ve bakıcı kabul etmeyenler 12 ay baksın..en doğru çözüm bu sonuçta eşim nöbet tutan biri ben çalışsam bile evde tek kalmam gereken zamanlar olacak özellikle geceleri ve korkuyorum. ama bakıcı yada merkez kabul etmiyorlar.
Kendi evinde de bakıyor mu peki? yani madem amaç bakmak kendi evinde baksa da milletin ağzını çekmese.
Hasta bakmak ve o ortamı çekmek iki taraf için de çok zor.
tabiki gelsin tamöam 1 ay kalsın, ben çalışınca eşimde o ay nöbet tutmaz geceleri evde olur ama 3 ay ne yaparım ki komşum yok dostum yok, ailem uzakta. akraba yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?