Benim de öyle ama bana az geliyor. 5 yıldır çalışıyorum. Neden böyle düşündüğüme gelirsek 2 gün önce bir iş görüşmesi yaptım. Maaşımı 6 diye söyledim ve bizlerin ön gördüğü rakam dahilinde dediler. 3 ile 6 maaş arası yıllık bonusları mevcut. Demem o ki az kazanıyoruz .:)
Pratiğe dökmeyince ingilizce zor konuşmak yazismak ben on muhasebe kursuna gittim üç aylığına unuttum logo eta programlarını kullanmadığım için
Bu işler için biri vardır sekreterin görev tanımında değildir sekreterlik işi çaycılık değildir küçük yer büyük yer bilmem 10 kişilik yerde bile çaycı ve yemek dağıtma elemanı gördüm bir insan her işi yapamaz yaaprsa o işi güzel düzgün kaliteli yapamazBence siz yanlış anlamışssınız, gerektiğinde evet çay servisi de yapıyor sekteter / asistnlar. Kurumsal firmalarda bu böyle olmaz ama TR’de kurumsallık hak getirdiği için istenir.
Ben 7 10 kişi çalışan yer gördüm patron vizyon sahibiydi çay yemek dağıtım elemanı ayrıydı sekreter olarak sen hakkini savunmazaqn kimse savunmaz çay verirsen hep vermeni beklerler hayır 10 kişilikte olsa temizliği demi sekreter yapıyor sabredin bulursunuz düzgün bir iş kriterleriniz olması işinizde iyi olduğunuzu gösterir bence@DRNNFRYSMN cnm ben çalıştığım yerlerde müşteri temsilcisi oldum depo görevlisi oldum çayci oldum kurye şefi oldum az maaş sesini çıkarmıyor nasılsa yüklen yüklenebildigin kadar mantığı hakimdi .İnsan kurumsal bir yere girip dışardan bakınca santral kısmında oturan kendi işini yapıyor sadece küçük yerlerde hep bir curcuna karışıklık olur olmaz herşeyi sekreter yapar mantığı hakim.
Karısına hazirlatmaz sana yaptırırİlaç firmasına bundan üç sene önce gitmiştim resepsiyonist pozisyonu için danışmada iki kişi duruyordu üçüncü kişiyi arıyorlardı telefon kargo toplantı odalarının organizasyonu gelen kisiyi karşılama bir iki şey daha vardı görev tanımı var belli düzen var.Ben eski yerimde kahvaltı hazırladım patronlara bulaşıkları makineye koydum ne yapmadım ki .İnsan yeni bir yere girince tedirgin oluyor acaba burası da mı böyle olacak diye @DRNNFRYSMN
Aynen huzur psikoloji herşeyden önemli o para burnundan geliyorsa çalışma çoluk çocuk yoksa yıpratma kendini maaş asgari istenilen iş 10binO yüzden elimden geldiğince öyle yerlere girmemeye çalışacağım aldığın maaş asgarî ücret yol parası yok ya da 100 liraydı en son çalıştığım yerde herşeyi yap nereye kadar bir artısı yok .
İnsan böyle yerlerde çalıştıkça çalışmaktan soğuyor.
Bu işler için biri vardır sekreterin görev tanımında değildir sekreterlik işi çaycılık değildir küçük yer büyük yer bilmem 10 kişilik yerde bile çaycı ve yemek dağıtma elemanı gördüm bir insan her işi yapamaz yaaprsa o işi güzel düzgün kaliteli yapamaz
O yüzden elimden geldiğince öyle yerlere girmemeye çalışacağım aldığın maaş asgarî ücret yol parası yok ya da 100 liraydı en son çalıştığım yerde herşeyi yap nereye kadar bir artısı yok .
İnsan böyle yerlerde çalıştıkça çalışmaktan soğuyor.
Tamam çay verebilir elzem durumda kurumsal yada değil şirketin çay temizlik görevlisi olur arkadaş haklı mantığı eğer işinde iyiyse şartları oluşturabilir her işi yaparsa iyi yapamaz unutur eksik olurVallahi idealist düşünmeniz çok güzel ama ben de diyorum ki burası Türkiye, kaç tane kurumsal firma var sayar mısınız bana? Adı kurumsal ama şirketlerin %90’ı amatörce yönetiliyor. Avrupa’da bu şekilde hizmet kültürü zaten yok ama bizim insanımız seviyor hizmet ettirmeyi, ikramı. Ayrıca ben çay dağıtmak sekteterin görevi demiyorum, gerekirse çay da verir diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?