Yeni başladığım işimden kovdular

10 gün de olsa siz de artık deneyimlisiniz.

Az çok eksiklerinizi anladınız onlar üzerinde yoğunlaşın internetten de olsa araştırın.

İyi bir dil kursuna gidin yada azimliyseniz youtubede hocalardan öğrenin.

Sonra işe başlayınca donanımlı bir kursa gidin. Programlar için de aynen.

Çok gençsiniz hiç modunuzu düşürmeyin a.a lütfen bomboş da kalmayın bu süreci değerlendirin.
teşekkür ederim bende aynı şekilde düşünüyorum. Farklı ortamlar görmek ve farklı insanlar, farklı işleyişler bunlar bile hep deneyim. İşe alındığım ilk gün özel İngilizce dersine başlamıştım zaten. Ve farklı sertifika kurslarına kayıt olmuştum bu şekilde devam edeceğim.

Ben çalışmıyorum o yüzden de bilmiyorum neler dönüyor anlatsa
Yani yanlış kelime kullanımım sebebiyle farklı anlamlar çıkaranlar olmuş olabilir. Reklam sektöründe herkes tabiri caizse 'yırtık' öyle de olunması gerekiyor. Başkasının fikirlerinin üzerine yatıp alkış toplayanlar mı dersin, fikrini çalan ekip arkadaşları mı dersin ya da kendi ajansının fikirlerini rakip ajanslara satanlar mı dersin ne ararsan var gerçekten

10 gun bence birinin o ise uygun olup olmadığını denemek icin uygun bir sure. ilk günlerden cikarsalardi evet belki acilmani beklemeleri gerekirdi ama onuncu gün artik aradıkları eleman olmadığını anlamis olabilirler.
umarim gonlunuze gore bir is bulursunuz tez vakitte

Şimdi üniversitede 4-5 sene sadece derse girerek, sınavları geçerek zamanınızı harcayıp, en verimli, öğrenmeye en açık çağınızı boş beleş işlerle geçirip sonra mezun olur olmaz iş bulacağınızı sanıyorsunuz. Çevrenizde hiç kimse size okurken kendini geliştirmelisin, tecrübe edinmelisin diye tavsiyede bulunmadı mı? Ya da hiç sertifika, staj, eğitim kovalayan arkadaşınız yok muydu? Mezun olduğunda sizden üç beş adım önde olan adaylar dururken sizi neden işe alsınlar?

Yeğenim üniversiteye yeni başladı, hazırlığı bitirdi birinci sınıf şu an. Geçtiğimiz yaz ona “rahat geçireceğin son yazın bu, tadını çıkar” dedim. Önümüzdeki yaz için stajını ayarladım bile. Arkadaşımın yanında sürüne sürüne çalışacak. Çünkü mesleği sizinki gibi teknik bir meslek ve mezun olduğunda iş bulabilmesi için önümüzdeki 3-4 sene işin ameleliğini yapmak, işinde yetkin bir hale gelmek zorunda.

İşvereniniz tecrübesiz oluşunuzu kabul etmiş, yetiştirmek üzere işe almış. Ama belli ki sizde işi kotaracak, hızlı öğrenip sorumluluk alacak ışığı görememiş. İşveren duygularıyla hareket etmez, işine yarayacak çalışanı yanında tutar.
10 gün kısa bir süre gibi görünse de çalışanın işin altından kalkıp kalkamayacağını anlamak için yeterli bir süre. Hevesi var mı, öğrenme çabası var mı, sorumluluk almaya yatkın mı ilk 3-5 günde belli oluyor zaten.
Burada eğitim ve öğretim hayatım boyunca yaptığım her şeyi yazmak yerine asıl sorunumu yazmak istemiştim fakat böyle bi eleştiriden sonra kendimi de açıklamak istedim.Okuldaki ilk senem, evet biraz boş geçti, ne yapıyoruz burada, ben ne yapmalıyım diye sorguladığım bir dönemdi. Okuldaki 2. senemi de pandemiye kaptırdım. Pandemi zamanı maalesef ki çalışacak ya da staj ayarlayacak o doğru zamanı bulamadım. Benim annem sağlık çalışanıydı sabah 8 de gider gece 12 de gelirdi eve, filyasyon ekibindeydi yani. Bu yüzden annem dışarı çıkmamam konusunda çok katıydı. Fakat pandemiden sonra okullar tekrar açıldığında dört elle sarıldım. Okulumuz kurumsal iletişim merkezinde 9 ay boyunca yarı zamanlı olarak çalıştım. Okulun dergisine, gazetesine yazılar yazdım, makaleler hazırladım, sosyal medya hesapları için içerikler üretirdik, röportajlara giderdik, fotoğraf çekmeyi profesyonel kamera kullanımı vb dersler aldım, aklınıza gelebilecek alanımla alakalı çeşitli şeylere katıldım. Okulumuzda ödüllü reklam yarışmaları düzenlenirdi. Onlara katıldım üçüncülük ödülüm bile var. İnanılmaz hırslı hazırlanmıştım. Aynı şekilde sertifikalarım mevcut, pandemi zamanı hiç bir yere çıkamayınca evden online olarak sertifikalar toplamıştım. İngilizcem de B2 seviyesinde. Fakat uzun süredir pratik yapmaya şansım olmayınca unutmuşum. Bu sebeple işe başlar başlamaz özel ders almaya başlamıştım. Çaba göstermeyeyim iş teklifleri bana havadan yağsın kafasında bir insan değilim. Fakat gerçek iş hayatı da okulda hocalarımızın anlattığı gibi değilmiş maalesef. Derslerde öğrendiğimiz bildiğimiz her şeyin çöpe gittiğini gördüm. Kimsenin kuruluna uygun davranmadığını gördüm ajanslarda. Bu yüzden afallamam çok normal diye düşünüyorum.

X